Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν
  • Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη
  • Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν
  • O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιαν 2019, 00:00

Σκυλιά του κράτους

Ο γάλλος μποξέρ που έδωσε ένα καλό «μπερντάχι» στους πάνοπλους ΜΑΤάδες αναγνωρίστηκε και καταζητείται. Το ίδιο και οι διαδηλωτές που με ένα κλαρκ έσπασαν τη βαριά πόρτα ενός κυβερνητικού κτιρίου στο Παρίσι. Ο παρασημοφορημένος διοικητής της Αστυνομίας στην Τουλόν, όμως, που ξυλοκοπούσε συλληφθέντες, δεν αντιμετωπίζει καμιά κατηγορία. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι έδρασε «αναλογικά προς την απειλή»!

Ποια απειλή; Οι διαδηλωτές είχαν συλληφθεί και οι μπάτσοι τους κρατούσαν, τον ένα κολλημένο στον τοίχο, τον άλλο με το κεφάλι πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου. Και το παρασημοφορημένο κάθαρμα -σε αντίθεση με τον μποξέρ που πήγε μόνος του πάνω στους μπάτσους, που ήταν οπλισμένοι και εξοπλισμένοι- έτρεξε να βγάλει όλο το κτηνώδες μίσος του πάνω σε δυο ανθρώπους που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Κανονικός βασανιστής δηλαδή.

Περιττεύει να σημειώσουμε ότι η γαλλική Δικαιοσύνη, με τη διαφορετική μεταχείριση του μποξέρ από τη μια  έδειξε για μια ακόμα φορά το χαρακτήρα της. Επιβεβαίωσε ότι δεν είναι μια δύναμη υπεράνω τάξεων, που υπερασπίζεται τη νομιμότητα και το δίκιο των φτωχών, όπως αρέσκονται να λένε οι εκπρόσωποί της και οι αστοί κοινωνιολόγοι και νομικοί, αλλά ότι αποτελεί έναν βραχίονα του μηχανισμού καταστολής του αστικού κράτους, που επιδεικνύει την αλληλεγγύη του στους άλλους βραχίονες της καταστολής, ακόμα και όταν αυτοί παρανομούν με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Οσα δε φτάνει η αλεπού…

«Η Καγκελάριος στην Αθήνα. Θα συναντήσει μια κυβέρνηση σε διάλυση, έτοιμη να αποχωρήσει. Και μια αντιπολίτευση συμπαγή, έτοιμη να κυβερνήσει. Τόσο απλά».
Το έγραψε ο Κουμουτσάκος στο Twitter το πρωί της Τρίτης. Πράγματι, τα πράγματα είναι απλά, μόνο που έχουν το αντίθετο περιεχόμενο. Η Μέρκελ θα έρθει στην Αθήνα (έχει ήδη ολοκληρώσει την επίσκεψή της όταν εσείς διαβάζετε αυτό το σημείωμα) για να στηρίξει την κυβέρνηση και να πλήξει (με διπλωματικό τρόπο) την αντιπολίτευση. Κι αυτό το ξέρει ο Κουμουτσάκος, γι' αυτό και αντιδρά με τον τρόπο της παροιμιακής αλεπούς.

Ακμάζουμε!

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ, επομένως δε δέχονται αμφισβήτηση. Αντιγράφουμε: «Αύξηση των συνολικών νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο κατά 857 εκατ. €, εκ των οποίων τα 801,2 εκατ. € οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 180,2 εκατ. €, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατ. €, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατ. € και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατ. €».
Η κυβέρνηση θα μας πει ότι την ίδια περίοδο το 2017 τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα είχαν αυξηθεί περισσότερο (συγκεκριμένα, κατά 1.188 εκατ. ευρώ). Αυτό, όμως, δε σημαίνει τίποτα. Σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι έχει αρχίσει η ανάπτυξη και τα πάντα ακμάζουν, οι φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα ληξιπρόθεσμα στην εφορία. Δεδομένου ότι οι μισθωτοί στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τέτοιες υποχρεώσεις (ο φόρος τους έχει ήδη παρακρατηθεί από τους εργοδότες και αποδοθεί στην εφορία), μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα αφορούν στην πλειοψηφία τους την πολυθρύλητη «μεσαία τάξη», στο όνομα της οποίας ομνύουν όλα τα αστικά κόμματα.

 Κρίμα…

Είναι να μην τα παίρνει στο κρανίο ο Καμμένος με τον Τσίπρα που θέλει να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στον Γενάρη, αντί για τον Μάρτη που προέβλεπε η αρχική τους συμφωνία; Παραιτούμενος από την κυβέρνηση και αποχωρώντας από το υπουργείο Αμυνας θ' αφήσει ανεκτέλεστο το μεγαλύτερο, το πιο εμπνευσμένο έργο που έχει συλλάβει ο νους του στη διάρκεια της τετραετούς υπουργικής του θητείας. Μιλάμε για τον εθνικό έρανο για την αγορά φρεγατών!

Μη μας πείτε ότι δεν το πήρατε χαμπάρι. Το ανακοίνωσε η υπουργάρα τη μέρα του Αϊνικόλα, «Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού», στην τελετή εορτασμού που έγινε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Αφού είπε τα γνωστά για το «διαχρονικό δεσμό του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία», ανατρέχοντας μέχρι τον Θεμιστοκλή (ο οποίος, ως γνωστόν, πριν ανέβει στην τριήρη έκανε το σταυρό του για να τον δουν κωπηλάτες και πολεμιστές και να τον μιμηθούν), πέρασε στο «ψητό»: «Σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Αρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου». Το κράτος  «θα δώσει από το υστέρημα των ελλήνων πολιτών ό,τι περισσότερο μπορέσει», αλλά τώρα «έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας».

Ακολούθησε η δραματική έκκληση: «Καλώ του έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019».
Αντιλαμβάνεστε τι μεγάλο εθνικό έργο θα μείνει στη μέση, έτσι και αναγκαστεί ο Καμμένος να φύγει από την κυβέρνηση. Μιλάμε για διπλή καταστροφή (και Συμφωνία των Πρεσπών και έρανος για αγορά φρεγατών, που δε θα πραγματοποιηθεί).

Η ευκαιρία τους

Τετρακόσιες είκοσι πέντε λέξεις χρειάστηκε η υφυπουργός Χρυσοβελώνη για να μας ανακοινώσει ότι δε θα έπαιρνε μέρος στην ανελίτικη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, «γιατί δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων». Το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος: «Και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη, στο πλαίσιο προώθησης του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται  να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή».
Η καλύτερή τους είναι αυτές τις μέρες όσων τους είχε φάει τόσα χρόνια η αφάνεια. Βλέπουν να ανεβαίνει η τιμή τους στο χρηματιστήριο της αστικής πολιτικής και σπεύδουν να «πουλήσουν». Μη φανταστείτε, όμως, ότι «αγοράζουν» ακριβά τα μεγάλα αστικά κόμματα. Μια θέση στα ψηφοδέλτια και πολύ τους πάει. Να έχουν την ευκαιρία να διασωθούν μέσω της σταυρομαχίας στις επόμενες εκλογές. Ετσι μένουν ζωντανοί στο παιχνίδι, ακόμα κι αν δεν εκλεγούν. Οταν το νέο κόμμα τους επανέλθει στην κυβέρνηση, κάποιο κρατικό πόστο θα βρεθεί και γι' αυτούς.

Group therapy

Αντώναρος, Ζώης, Μαρκογιαννάκης, Τσιτουρίδης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος συναντήθηκαν, λέει, τα είπαν και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν. Ο Αντώναρος φρόντισε να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση, διαρρέοντας «ρεπορτάζ» για επικείμενη ίδρυση καραμανλικού κόμματος. Με ποιους; Με συνταξιούχους της Δεξιάς που δεν τους θυμούνται ούτε οι πρώην ψηφοφόροι τους; Αστεία πράγματα. Απλά ο Αντώναρος έχει βαλθεί να κάνει στον Κούλη όση ζημιά μπορεί. Σε συνεργασία με κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται. Γι' αυτό και βαφτίζει το group therapy των συνταξιούχων της Δεξιάς, σύσκεψη για δημιουργία κόμματος.

Ταξικότατα

Ενας τύπος διατηρούσε μεγάλο λογιστικό γραφείο στη Ρόδο, δηλώνοντας πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Κάποια στιγμή, το Οικονομικό Επιμελητήριο έκανε έλεγχο τίτλων σπουδών και διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω μεγαλολογιστής ουδέποτε φοίτησε στο ΤΕΙ Αθήνας. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το πτυχίο με το οποίο έστησε την επιχείρησή του ήταν πλαστό. Πρωτόδικα καταδικάστηκε για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και για ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ως προς την ύπαρξη δόλου! Μόνο η καθαρίστρια του Βόλου, που ανέβηκε ψευδώς μια τάξη του δημοτικού σχολείου ήταν εγκληματίας που της άξιζαν δέκα χρόνια κάθειρξης.

Τυχοδιώκτες

Απ' όλους τους συριζαίους που αναφέρονται στο επικείμενο διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ μόνο ο Τσακαλώτος κατάφερε να κάνει μια καίρια παρέμβαση, θυμίζοντας ότι η λύση της σύνθετης ονομασίας για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που διάβασε στη Βουλή ο Τσίπρας τον Φλεβάρη του 2015 και ψήφισαν με ενθουσιασμό οι βουλευτές των δύο κομμάτων (και ο Καμμένος, φυσικά). «Αρα δε μπορεί να είναι αποστασία, δεν κάνουμε κάτι που είναι διαφορετικό από τις προγραμματικές δηλώσεις», είπε ο Τσακαλώτος. Και συμπλήρωσε με νόημα για τους βουλευτές που δε θ' ακολουθήσουν τον Καμμένο: «Αυτοί που δε θ’ ακολουθήσουν, θα το κάνουν είτε  γιατί έχουν πεισθεί ότι μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση στον κόσμο γι’ αυτούς -για μένα είναι καλή λύση- αλλά τέλος πάντων πρέπει να τελειώσει αυτή η σύγχυση και αυτή η κρίση των σχέσεων των δυο λαών και να πάμε μπροστά, είτε τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαμε μαζί».

Σωστή η επισήμανση, όμως παράγει και άλλες σκέψεις που αναφέρονται στον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο συγκροτήθηκε η συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το… μακρινό 2015 ο Καμμένος δεν πίστευε ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διένεξη για το όνομα. Ψήφισε, λοιπόν, τις προγραμματικές δηλώσεις, αδιαφορώντας για τη συγκεκριμένη αναφορά. Μήπως το ίδιο δεν έκανε και ο Σαμαράς (και ο Καμμένος), όταν ψήφιζαν τις προγραμματικές δηλώσεις του Καραμανλή, που επίσης μιλούσαν για σύνθετη ονομασία;

Ετσι είναι η αστική πολιτική. Δομημένη πάνω στο ψέμα, με βάση τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της στιγμής. Χωρίς αρχές. Οι «αρχές» ανακαλύπτονται πάντοτε εκ των υστέρων, όταν πρόκειται να υπηρετηθεί κάποια πολιτική σκοπιμότητα. Και σ' αυτό το παιχνίδι πάντοτε υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑυτόματος πιλότος
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

Κόντρες 11 Σεπ 2026, 14:40

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

Κόντρες 10 Σεπ 2026, 20:53

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54

Ναρκισσιστική διαταραχή

Κόντρες 8 Σεπ 2026, 19:21

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

Κόντρες 7 Σεπ 2026, 10:13

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

Κόντρες 4 Σεπ 2026, 15:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα-Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo