Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
  • Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας
  • ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών
  • Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει
  • Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη
  • Καμαρώνουν για τα καμένα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Νοέ 2018, 00:00

♦ Σε γραμμή Μέρκελ

Οταν ο Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ακροδεξιός χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ του επεφύλαξε μια σκληρή επίθεση, προκλητική, αλαζονική και αγενή. Τώρα, ο Βέμπερ, αφού πρώτα χώθηκε στην αγκαλιά της Μέρκελ, είναι επικεφαλής της ευρωπαϊκής Δεξιάς στις ευρωεκλογές. Και ευθυγραμμίζεται με τη Μέρκελ και ως προς την αποτίμηση του «φαινομένου Τσίπρας». Το κάνει, όμως, με το δικό του στιλ, συνδυάζοντας… το παλιό με το καινούργιο.

«Ο Τσίπρας πέρασε πολλές συγχύσεις, είπε πολλά ψέματα στους ψηφοφόρους του για να γίνει πρωθυπουργός», λέει ο Βέμπερ. Και συνεχίζει: «Οταν έγινε πρωθυπουργός και διαπίστωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, αναζήτησε τη συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους». Για να καταλήξει ότι «ο Τσίπρας έκανε πολλές στροφές (σ.σ. πάλι καλά που δεν είπε “κωλοτούμπες“) στην κυβερνητική του θητεία», όμως στην εφαρμογή του Μνημονίου που υπέγραψε «αποδείχτηκε αξιόπιστος εταίρος».

Δε λέει τίποτα καινούργιο ο Βέμπερ. Σημειώνουμε μόνο πως ακόμα και κάποιος που σε προσωπικό επίπεδο σιχαίνεται τον Τσίπρα, είναι αναγκασμένος να επαινεί την αξιοπιστία του!

♦ Μεσάζοντες

Οπως κάθε απόμαχος της αστικής πολιτικής (ιδιαίτερα αν είναι «φτυσμένος» από την αστική πολιτική), ο Φρανσουά Ολάντ έχει ως ρόλο «να υπηρετεί την Ιστορία». Δεν του τον ανέθεσε κάποιος σκηνοθέτης αυτόν το ρόλο, μόνος του τον πήρε και σκηνοθετεί τον εαυτό του σε τριτοκοσμικά θέατρα, όπως αυτά των Αθηνών, γιατί στα παριζιάνικα δεν τον βλέπουν ούτε οι γυναίκες ούτε οι γκόμενές του. Τι μας είπε, λοιπόν, ο… Ολαντρέου; Οτι ήταν ο Πάκης αυτός που του τηλεφώνησε μετά το δημοψήφισμα του Ιούνη του 2015 και του είπε ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινούσε τις διαπραγματεύσεις» και ότι «η αντιπολίτευση -κι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα- ήταν κι εκείνη έτοιμη να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης». «Θέσατε τον εαυτό σας ως εγγυητή της βούλησης της Ελλάδος να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης μετά από το δημοψήφισμα», είπε ο Ολάντ, συγχαίροντας τον Πάκη, ο οποίος τα πήγε μια χαρά ως μεσάζοντας. Τα είχαν συζητήσει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και είχε προφανώς τις διαβεβαιώσεις του Τσίπρα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Θεοδωράκη, ότι όλοι μαζί θα ψηφίσουν το τρίτο Μνημόνιο και ό,τι άλλο θα απαιτηθεί από τους ιμπεριαλιστές δανειστές.

♦ Πολικές θερμοκρασίες

Ρωτήθηκε ο Σκουρλέτης (συνέντευξη στα «Νέα»): «Χρίσματα θα δώσετε και πού; Θα δεχόσασταν πιο προωθημένη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής σε τοπικό επίπεδο και στη στήριξη κοινών υποψηφίων, ανεξάρτητα από τις διαφορές σε επίπεδο κορυφής;».

Απάντησε: «Οι συνδυασμοί που θα στηρίξουμε θα χαρακτηρίζονται  από μια σαφή προγραμματική αυτοδιοικητική πρόταση. Δεν πιστεύουμε στην παλαιάς κοπής πρακτική των χρισμάτων και στις κεντρικές συμφωνίες κορυφής που ακυρώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Υπηρετούμε μια πολιτική σεβασμού του αυτοδιοικητικού χώρου αναγνωρίζοντας  τη σχετική αυτονομία των αντιθέσεών του».

Μέχρι και τις τελευταίες εκλογές, χρίσματα έδιναν παντού. Δηλαδή, κατέβαζαν συριζαίικους συνδυασμούς. Πήραν την κρυάδα το 2014 (παρά τη σαφή εκλογική τους άνοδο σε επίπεδο εθνικών εκλογών, σε επίπεδο δήμων και περιφερειών δεν κέρδισαν και πολλά πράγματα), οπότε για να μη γίνει το κρύο παγωνιά το 2019, ψάχνουν πασόκους για να κρυφτούν πίσω τους. Και λένε παπάρες (τύπου Σκουρλέτη), λες και ο κόσμος δεν έχει καταλάβει.

♦ Οσα δε φτάνει η αλεπού

Είναι πραγματικά για γέλια το τελευταίο επιχείρημα που επιστρατεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη μη περικοπή των συντάξεων: τη ρύθμιση για την περικοπή των συντάξεων την είχαν ψηφίσει μόνοι τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οπότε αυτό που κάνουν είναι να καταργούν κάτι δικό τους!

Τι έλεγαν τόσο καιρό (τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, που οι συριζαίοι ενέτειναν τη σχετική φημολογία); Πιάνονταν από κάθε δήλωση που έκανε ευρωπαίος παράγοντας ή στέλεχος του ΔΝΤ και προεξοφλούσαν (με κρυφή χαρά μάλιστα), ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανασταλεί το μέτρο και επομένως ο Τσίπρας θα υποστεί μια δεινή πολιτική ήττα, αφού έχει βάλει «όλα τα λεφτά» στη μη περικοπή των συντάξεων. Ετσι, βοήθησαν τον Τσίπρα να δραματοποιήσει το θέμα και τώρα που τον βλέπουν να εμφανίζεται ως νικητής λένε μπούρδες που κάνουν ακόμα πιο καταγέλαστη (ή κατάπτυστη) τη θέση τους.

Κι όμως, υπήρχαν όλα τα στοιχεία που έδειχναν ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος έχουν υπόσχεση ότι το μέτρο θα ανασταλεί, φτάνει να κινηθούν μέσα σε ένα πλαίσιο που δε θα ανατρέπει τη δημοσιονομική πολιτική, διεκπεραιώνοντας παράλληλα και κάποια άλλα καθήκοντα (κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία κτλ.). Μόνο οι «εγκέφαλοι» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ δεν τα έβλεπαν και χαίρονταν με τις χαζές προβοκάτσιες-κιτρινιές που οργάνωναν οι φυλλάδες του Μαρινάκη, που έφτασαν να εισπράξουν ακόμα και δημόσια αποδοκιμασία από τον Σολτς.

♦ Κάν' το όπως το Ποτάμι

Σφίγγα η Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Γαβρίλης σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα του δεύτερου για το δήμο Πειραιά. Είναι τέτοια η δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει «βαριά ονόματα» για να σηκώσουν την εκλογική μάχη στους μεγάλους δήμους, αυτούς που η εκλογή έχει καθαρά πολιτικό-κομματικό χαρακτήρα, που η παράταξή του στον Πειραιά («Λιμάνι της Αγωνίας»), έχει βγάλει «Γενικό Πλαίσιο Αρχών και Στόχων» και απευθύνεται «στις δημιουργικές, ανιδιοτελείς και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης (πολιτικές, αυτοδιοικητικές, κοινωνικές, κινηματικές συλλογικότητες, συλλογικότητες εργαζομένων, κόσμος του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας, αλλά και πρόσωπα, πολίτες του Πειραιά) για να συμβάλει σε ένα συστηματικό κύκλο διαβούλευσης, με στόχο μια διευρυμένη Αυτοδιοικητική Συμμαχία, η οποία και θα συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο νίκης ενεργών πολιτών για το Δήμο Πειραιά, επιλέγοντας μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και το κατάλληλο πρόσωπο, γυναίκα ή άνδρα, ως υποψήφια/ο Δήμαρχο»!

Κάνουν τα ίδια που κάνει το Ποτάμι, ιδιαίτερα από τότε που πήρε τα κάτω του, και φυσικά το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Ο διαγωνισμός θα κηρυχτεί άγωνος και θ' αναγκαστούν να βρουν κάποιο συριζαίο που θα δεχτεί να πιει το πικρό ποτήρι. Αλήθεια, γιατί δεν κατεβαίνει ο Θ. Δρίτσας ως υποψήφιος δήμαρχος, που έχτισε την πολιτική του καριέρα μ' αυτόν το συνδυασμό;

♦ «Παιδομάζωμα»

Ο Κούλης (λέει ότι ή παριστάνει ότι) ψάχνει υποψήφιο δήμαρχο για τον Πειραιά, ο Μιχαλολιάκος είναι έτοιμος να ξανακατέβει (έστω και χωρίς επίσημο κομματικό χρίσμα) και την ίδια ώρα ο Μαρινάκης κάνει «παιδομάζωμα», βάζοντας τον Μώραλη ν' ανακοινώνει σε καθημερινή βάση τοπικά στελέχη της ΝΔ που θα κατέβουν υποψήφιοι με το συνδυασμό του. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός έχει τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ Α΄ Πειραιά & Νήσων, τον υπεύθυνο παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και την υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ίδιας ΝΟΔΕ.

♦ Κουλουβάχατα

Μέχρι το Στρασβούργο έφτασε η χάρη του Ανδρέα Γεωργίου, του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, που ακόμα δεν έχει καθαρίσει με τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Ελλάδα. Το ζήτημα έφερε στο ευρωκοινοβούλιο η ομάδα των Φιλελεύθερων του Φερχόφεν. Αδεια ήταν, φυσικά, τα έδρανα, όμως και πάλι φάνηκαν τα κουλουβάχατα του ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επισήμως έχει δεχτεί τα στοιχεία του Γεωργίου και τα έχει υπογράψει σε όλα τα μνημονιακά κείμενα, οχυρώνεται πίσω από την «ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης», ενώ είναι ολοφάνερο ότι τον Γεωργίου «κυνηγούν» οι άνθρωποι του Παπαγγελόπουλου στο δικαστικό μηχανισμό. Το ΚΙΝΑΛ υπερασπίζεται τον Γεωργίου και ταυτόχρονα καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διώξεις, γιατί -λέει- ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπερασπιστεί τον Καραμανλή, τα μαγειρεμένα στοιχεία του οποίου αποκάλυψε ο Γεωργίου. Και η ΝΔ είναι κομμένη στα δύο, καθώς ένα κομμάτι της (στο ευρωκοινοβούλιο ο Κύρτσος) εκφράζει συμπάθεια στον Γεωργίου. Ποια είναι η αλήθεια; Ολα τα μνημονιακά κόμματα έχουν αποδεχτεί τα «στοιχεία Γεωργίου», τα οποία ήταν φυσικά μαγειρεμένα, για να φουσκώσουν το έλλειμμα, όπως μαγειρεμένα ήταν και τα προηγούμενα στοιχεία που υποεκτιμούσαν το έλλειμμα. Με τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν υπήρξαν ποτέ greek statistics. Πάντοτε υπήρχαν  euro statistics, που υπηρετούσαν (και εξακολουθούν να υπηρετούν) συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Τσίπρας επισημοποιεί το γάμο με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία
Επόμενο άρθρο Προσπαθούν να συγκαλύψουν την ασυδοσία των καπιταλιστών-γαλακτοβιομήχανων

Σχετικά Αρθρα

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Κόντρες 29 Σεπ 2025, 14:59

Μπούνα τζούα, μπούνα σεπτεμένε, μπούνου τουάμνε κου σινετάτε*

Κόντρες 26 Σεπ 2025, 11:59
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo