Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
  • «Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2018, 00:00


Προκαλούν!

 
Εξι στους δέκα καπιταλιστές εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας. Αυτό ισχυρίζεται η Ετήσια Διεθνής Ερευνα Ελλειψης Ταλέντου της εταιρίας  Μanpower για το 2018. Η έρευνα δεν είναι… έρευνα. Δίνουν στους καπιταλιστές ένα ερωτηματολόγιο και απλά στατιστικοποιούν τις απαντήσεις που αυτοί δίνουν στα ερωτήματα. Στην Ελλάδα, με την επίσημη ανεργία σταθερά πάνω από 20% είναι πραγματικά πρόκληση να δηλώνει το 60% των καπιταλιστών ότι δεν μπορεί να βρει εργάτες. Κι ακόμα πιο προκλητικό είναι να προβάλλονται ως βασικοί λόγοι αυτής της αδυναμίας εύρεσης εργατών η έλλειψη της απαιτούμενης εμπειρίας (27%), η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων (25%) και γενικά η έλλειψη υποψηφίων (17%).
 
Λες και η Ελλάδα είναι γεμάτη από τεμπέληδες που δεν τους ενδιαφέρει να ψάξουν για δουλειά ή λες και η καπιταλιστική παραγωγή στην Ελλάδα βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία, λες και έχει φτάσει στα πιο υψηλά επίπεδα οργάνωσης, αυτοματισμού κτλ., ενώ οι έλληνες εργάτες έχουν μείνει πίσω από άποψη δεξιοτήτων!
 
Αυτό το παραμύθι είναι παλιό. Και το υποστηρίζουν καπιταλιστές και αστοί πολιτικοί, για να προωθήσουν τα διάφορα προγράμματα «επαγγελματικής κατάρτισης και ειδίκευσης», μέσω των οποίων οι καπιταλιστές εξασφαλίζουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, το οποίο δήθεν εκπαιδεύουν.
 

Ειδήσεις

 
Ρωτήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης για τις φήμες που τον φέρουν υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε (με το επιτηδευμένο χαλαρό ύφος του): «Και γιατί όχι και με τους δύο; Αστειεύομαι. Αν πάντως ήθελα να διεκδικήσω κάποια Δημαρχία δεν θα αναζητούσα χρίσμα δεξιά ή αριστερά. Η κομματική στήριξη στην αυτοδιοίκηση και δη των κομμάτων εξουσίας είναι μπελάς, δεν είναι ατού. Ο κόσμος λέει “έλεος, όχι άλλος κομματισμός“». Δε διέψευσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Και έδωσε την είδηση: θα είναι… ανεξάρτητος υποψήφιος. Τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ -φυσικά- θα υποστηρίξει. Μόνο όταν ο δημοσιογράφος επανήλθε, απάντησε μ' ένα μασημένο «δεν θα είμαι [υποψήφιος], γιατί εκτός των άλλων έχουμε πολλή δουλειά στο Ποτάμι», με στόχο «να είμαστε δυνατοί στην επόμενη Βουλή»!
 

Καβαλημένο καλάμι

 
Το ότι ο Τσακαλώτος είναι καβαλημένο καλάμι φαίνεται σε κάθε ομιλία του (ιδιαίτερα στη Βουλή). Καμιά φορά, όμως, και κάτι τέτοιοι τύποι αναγκάζονται να ξεκαβαλήσουν, όταν συνειδητοποιούν ότι κάνει κακό στην εικόνα τους. Τότε αφήνουν στην άκρη την ψευτομαγκιά. Οταν ο Τσακαλώτος συνειδητοποίησε ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να μαζεύει μερικές δεκάδες στελέχη της έξω από το υπουργείο, να κάνουν ένα ψευτο-ντου, να τρώνε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ και μετά ν' αρχίζει τις καταγγελίες (τακτική με την οποία κερδοσκοπούσε πολιτικά και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση), αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση. Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις τέτοιες συγκεντρώσεις. Μια φορά μάλιστα, ο Τσακαλώτος έστησε τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές στο ραντεβού που ο ίδιος τους είχε δώσει.
 
Η συνάντηση δεν οδήγησε, φυσικά, σε κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό θα το δούμε, για το άλλο φέρτε μας προτάσεις, τα καθιερωμένα σε τέτοιες συναντήσεις, δηλαδή. Αλλωστε, το διακύβευμα ήταν η ίδια η συνάντηση και όχι το περιεχόμενό της. Ο Τσακαλώτος προσπάθησε να το παίξει βαρύ πεπόνι, όμως στο τέλος έγινε ζουληγμένη ντομάτα Πρεβέζης.
 

Δίκτυο

 
«Τα διαχρονικά οφέλη από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτα». Ετσι ξεκίνησε άρθρο του στα «Νέα» κάποιος Γιώργος Τζογόπουλος, που συστήνεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Begin Sadat Centre of Strategic Studies του Ισραήλ και διδάσκων Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αφού βάφτισε αδιαπραγμάτευτα τα οφέλη από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (χωρίς να μπει στον κόπο να αιτιολογήσει -σύντομα έστω- το αδιαπραγμάτευτο), μπαίνει στο ζουμί: «Και βέβαια ειδική αναφορά χρειάζεται στη συνεχιζόμενη συμβολή της [Συμμαχίας του  ΝΑΤΟ] στον περιορισμό της ρωσικής επιρροής. Ως μέλος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει πολύ πιο αποτελεσματικά τέτοιες απειλές. Και μόνο που η χώρα αναγκάζεται να απελάσει ρώσους διπλωμάτες για λόγους εθνικής ασφάλειας, αποτυπώνει τον υπαρκτό κίνδυνο»!
 
Υπάρχει ρωσική απειλή για την Ελλάδα; Ακόμα και την περίοδο του «ψυχρού πολέμου» δεν τολμούσαν να το πουν. Μιλούσαν για «κομμουνιστικό κίνδυνο». Μετά την πτώση της χούντας, τον εξαφάνισαν και αυτόν από το επίσημο κρατικό λεξιλόγιο. Τα αμυντικά δόγματα που κατάστρωσαν όλες οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις, δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές, δεν αναφέρονταν στον «από Βορρά κίνδυνο», αλλά στον «από Ανατολάς κίνδυνο». Δηλαδή, από μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Μετά την κατάρρευση του παλιού ανατολικού μπλοκ, όλες οι κυβερνήσεις μιλούσαν για τις πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Μόλις «σκάει» η ιστορία με την απέλαση των τεσσάρων ρώσων διπλωματών, εμφανίζονται «αναλυτές» έτοιμοι να ρίξουν στην πιάτσα το δόγμα της «ρωσικής απειλής». Λες κι αυτή δημιουργήθηκε ξαφνικά και άλλαξε όλα τα δεδομένα. Το γεγονός ότι κάποιοι απ' αυτούς τους «αναλυτές» συνεργάζονται (όχι αμισθί, ασφαλώς) με σιωνιστικά κέντρα προπαγάνδας δεν είναι ασφαλώς τυχαίο. Το κατόρθωμα της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων είναι ότι βάθυνε τόσο πολύ τη στρατηγική συνεργασία με το δολοφονικό σιωνιστικό μόρφωμα, ώστε του έχει επιτρέψει να δημιουργήσει και δίκτυο επηρεασμού της «κοινής γνώμης» στην Ελλάδα. Κατ' εντολή των Αμερικανών, φυσικά, που είναι οι ιθύνοντες νόες πίσω από όλα αυτά.
 

Φασίστες σε απόγνωση

 
Μια μέρα μετά το θρίαμβο της εθνικής ποδοσφαίρου της Γαλλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο νεοφασίστας Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της νέας ιταλικής κυβέρνησης, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του με τέσσερα λευκά ιταλάκια που κέρδισαν μετάλλιο σε κάποιο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. «Αυτή είναι η δική μου Ιταλία που είναι καλύτερη από τη Γαλλία, όπως ακριβώς και το κρασί μας είναι καλύτερο από το γαλλικό», έγραψε. Εκανε αντιπαραβολή με τους έγχρωμους -στην πλειοψηφία τους- ποδοσφαιριστές της γαλλικής ομάδας.
 
Αυτού του τύπου ο ρατσισμός δείχνει την απόγνωση των φασιστών, καθώς βλέπουν πως στις χώρες της παλιάς αποικιοκρατίας δεν μπορείς να στήσεις μια καλή εθνική ομάδα χωρίς έγχρωμους παίχτες. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που αναπτύσσεται στις φτωχογειτονιές κι εκεί το προλεταριάτο είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό αφρικανικής προέλευσης. Είναι και ο σωματότυπος των έγχρωμων παικτών που τους βοηθά ν' ανέβουν στο άθλημα, που πλέον στηρίζεται περισσότερο στη δύναμη, παρά στην τεχνική. Ετσι, οι φασίστες τύπου Σαλβίνι (και τύπου Μιχαλολιάκου, που έχει βγάλει όλη τη ναζιστική χολή του ενάντια στον Αντετοκούν-μπο) θα βρίσκονται μόνιμα σε απόγνωση, καθώς θα βλέπουν το «έθνος» να παραληρεί μπροστά στους έγχρωμους παίχτες.
 
ΥΓ. Ο Σαλβίνι είναι προς το παρόν τυχερός. Ο Μάριο Μπαλοτέλι αποδείχτηκε «λίγος» στη διαχείριση του τεράστιου ταλέντου του. Τι θα έκανε ο νεοφασίστας, αν ο Μπαλοτέλι ήταν ο ηγέτης της ποδοσφαιρικής Ιταλίας;
 

Αστοχίες

 
Σε «αστοχία της αυτόματης διασύνδεσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Υπουργείου με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Λιμενικού Σώματος» απέδωσε ο Κουρουμπλής τη δημοσίευση του τίτλου από προπαγανδιστικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος («Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό», ήταν το μισό σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λιμενικού). Τα συστήματα δεν παθαίνουν τέτοιες αστοχίες. Οσο για τη διασύνδεση, δεν πρόκειται για τη διασύνδεση συστημάτων, αλλά για τη… διασύνδεση προπαγανδιστών. Για λόγους πολιτικού ελέγχου, οι ίδιοι άνθρωποι (έμπιστοι του Κουρουμπλή) χειρίζονται τους λογαριασμούς του υπουργού, του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος, οπότε καμιά φορά  μπορεί να γίνει λάθος στο «κόπι-πάστε» που θα 'λεγε και ο Πολάκης.
 

Ερποντας, γλείφοντας…

 
Μιας και μιλάμε για τον Κουρουμπλή, ο οποίος τις τελευταίες μέρες καυγαδίζει με τους πασόκους ποιος είναι περισσότερο… ΠΑΣΟΚ, να θυμίσουμε ότι ο πασοκοσυριζαίος έχει τη δική του ξεχωριστή μνημονιακή διαδρομή. Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο τον Μάη του 2011, αλλά ενάμιση μήνα μετά καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο. Το έκανε υπολογίζοντας πως η ενέργειά του θα περάσει στο ντούκου, άνευ συνεπειών. Ο Γιωργάκης, όμως, τον διέγραψε κι έτσι ο Κουρουμπλής είχε όλη την άνεση να καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο (επί Παπαδήμου). Ηδη, είχε κανονίσει τη μεταγραφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, που φαινόταν καθαρά ότι ανεβαίνει δημοσκοπικά και παίρνει τη θέση του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχει όλη την άνεση να ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015.
 
Το χρονολόγιο είναι δηλωτικό των… αρχών βάσει των οποίων πολιτεύεται. Και μια… λεπτομέρεια: ο Κουρουμπλής είναι ένας από τους εννιά βουλευτές που το 2004 είχαν συνυπογράψει την περιβόητη (ν)τροπολογία Πάχτα. Κόπηκε μαζί με τους υπόλοιπους από τις λίστες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί πολιτικά και να επανέλθει. Τους υπόλοιπους οχτώ, εννιά μαζί με τον Πάχτα (Ανθόπουλος, Βούγιας, Διαμαντής, Κατσανέβας, Κίρκος, Στρατηλάτης, Φλώρος, Χρυσανθακόπουλος), τους έφαγε η πολιτική «μαρμάγκα».
 

Αλληλεγγύη!

 
Αυτό θα πει αλληλεγγύη. Στις 2:42 τη νύχτα, τότε που «όλη η φύσις ησυχάζει», ο πρόεδρος, συγκυβερνήτης και υπουργός Πάνος έπιασε το τάμπλετ (το παιδί είχε πέσει για ύπνο, προφανώς) και έγραψε ότι μπορεί να μη συμπαθεί τον Γιούνκερ, ο οποίος «πολλές φορές του έχει επιτεθεί άδικα», όμως επειδή βρισκόταν εκεί, μπορεί να διαβεβαιώσει ότι ο Γιούνκερ δεν παραπατούσε «λόγω μέθης», αλλά «λόγω οσφιαλγιάς»! Οσφυαλγία λέγεται η ασθένεια, όμως η «δολοφονία» της λέξης εξαφανίζεται μπροστά στο μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης μεταξύ πολιτικών με… αδυναμίες. Κι αφήστε τους «κουσκουσιάρηδες» να γράφουν…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροεκλογικός σανός
Επόμενο άρθρο Φωνάζει ο κλέφτης…

Σχετικά Αρθρα

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

Κόντρες 10 Ιούλ 2026, 09:52

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

Κόντρες 8 Ιούλ 2026, 20:48

Pain in the ass

Κόντρες 6 Ιούλ 2026, 14:01

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

Κόντρες 3 Ιούλ 2026, 19:36

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

Κόντρες 2 Ιούλ 2026, 12:11

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

Κόντρες 30 Ιούν 2026, 20:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

Ημέρα πληθυσμών.

Ακτή Ελεφαντοστού, Νίγηρας, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Μογγολία: Εθνική γιορτή (1921).

Βέλγιο: Ημέρα Φλαμανδών.

1942: Αρχίζουν οι διωγμοί των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

1966: Επεισόδια σε συλλαλητήριο οινοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη, 128 πολίτες και 72 χωροφύλακες τραυματίες.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γραμματοκιβώτιο της οδού Νίκης (Αθήνα).

1994: Βόμβα στο κτίριο γερμανικής πολυεθνικής ασφαλιστικής στους Αμπελόκηπους (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo