Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
  • Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας
  • ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών
  • Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει
  • Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη
  • Καμαρώνουν για τα καμένα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2016, 00:00

Μπουφονάτα

Στον τόπο που γέννησε την «Κομέντια ντελ Αρτε» ένας δευτεροκλασάτος κωμικός, ουδεμία σχέση έχων με μεγάλες μορφές του είδους, όπως ο Ντάριο Φο και ο Τζιόρτζιο Στρέλερ, χρησιμοποιεί ως πολιτική πρόζα μια κακέκτυπη εκδοχή της σπουδαίας τέχνης των μπουφόνων και έχει μετατραπεί σε νούμερο ένα πονοκέφαλο της παραδοσιακής πολιτικής κάστας της Ιταλίας. Ούτε παλαβός, ούτε γραφικός είναι ο Μπέπε Γκρίλο. Πολύ περισσότερο δεν είναι αντισυστημικός. Οσο για τον αυτοσχεδιασμό του, εκτυλίσσεται πάνω σ' έναν προσεκτικά μελετημένο πολιτικό καμβά (ο «γκουρού» της διαδικτυακής διαφήμισης Τζιανρομπέρτο Καζαλέτζιο, που πέθανε τον περασμένο Απρίλη, ήταν συνιδρυτής του «Κινήματος Πέντε Αστέρων»). Κύκλοι της ιταλικής κεφαλαιοκρατίας ποντάρουν ήδη πάνω στον Γκρίλο. Κι αυτός δε θα τους απογοητεύσει, όπως θα απογοητεύσει εκατομμύρια ιταλών εργατών και μικροαστών.

♦ Διδακτικό μάθημα

Σχετικά με το Κυπριακό, που βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα για τους ίδιους λόγους που έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν (μια ακόμα απόπειρα να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της κατοχής μέσω μιας συμφωνίας), θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα τι έλεγαν όλοι αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους φορείς του «ρεαλισμού». Προκειμένου να ωραιοποιήσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση στα μάτια του ελληνικού και του κυπριακού λαού, είχαν οργανώσει μια εκκωφαντική προπαγάνδα, που έλεγε πως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα φέρει το τέλος της κατοχής και την επανένωση του νησιού. Γιατί το κυπριακό έδαφος θα καταστεί αμέσως ευρωπαϊκό έδαφος και δεν νοείται ευρωπαϊκό έδαφος να βρίσκεται υπό κατοχή ξένων στρατευμάτων. Ακόμα και ο Περισσός, που σήμερα διαφοροποιείται από παλαιότερες δικές του θέσεις και από τη γραμμή του ΑΚΕΛ (που είναι ίδια με τη γραμμή Αναστασιάδη), δικαιολογούσε τη θέση του ΑΚΕΛ υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ με το επιχείρημα ότι αυτή υπαγορεύεται από εθνικούς λόγους.

Ξέρουμε τι συνέβη, παρά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Οχι μόνο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα η κατοχή, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν οι πιέσεις πάνω στο κυπριακό καθεστώς για να αποδεχτεί μια λύση που θα νομιμοποιεί την κατοχή. Ολ' αυτά συνιστούν ένα ακόμα διδακτικό μάθημα ως προς το χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και τους τρόπους που αυτή δομεί την προπαγάνδα της.

♦ Εθνικιστική υστερία

«Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να ενώσει τις δημοκρατικές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Ομως σήμερα δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια φορά στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Εχουν παρέλθει οι εποχές των υπολοχαγών. Δώστε στην ειρήνη μία ευκαιρία», έγραψε στο Facebook η Μίμι Κοντέλι, υπουργός Αμυνας της Αλβανίας.

Ο ομόλογός της που φωτογράφισε με τη δήλωση είναι, φυσικά, ο Πάνος Καμμένος, που του αρέσει να φιγουράρει ως ΟΥΚάς (και όχι μόνο). Και δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση της αλβανίδας υπουργού έγινε δυο μέρες μετά την επίσκεψη του Καμμένου -πάντοτε με στολή παραλλαγής- στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου μάλιστα διανυκτέρευσε σε συνοριακό φυλάκιο, για να δείξει πόσο «μάχιμος» είναι.

Ομως, στην εθνικιστική υστερία δεν πρωταγωνιστεί μόνος του ο Καμμένος. Προηγήθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της, Εντι Ράμα, που παίζει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια στο εσωτερικό της Αλβανίας. Πάντοτε ο εθνικισμός ήταν ένα καλό ναρκωτικό για τους λαούς.

♦ Ολοι στο χακί

Ο Καμμένος, πάντως, είναι αποφασισμένος να τους ντύσει όλους στο χακί. Με τον Τσίπρα το έχει καταφέρει μερικές φορές (του έδωσε και φόρεσε τζάκετ στρατιωτικό, μια φορά παραλλαγής του στρατού ξηράς και άλλη μία το γκριζογάλαζο της αεροπορίας), όμως όταν είναι παρών ο Τσίπρας ο ίδιος περιορίζεται αναγκαστικά σε δεύτερο ρόλο. Ετσι, μηχανεύτηκε ένα «εθνικό σόου» στο Καστελόριζο, όπου θα συνεδρίαζε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής, ενώ ο ίδιος θα αποτελούσε τον υπεράνω κομμάτων εθνικό φρουρό. Οπως διαβάσαμε, ο Κ. Δουζίνας που προεδρεύει της Επιτροπής, συμφώνησε, αλλά τους έβαλε πάγο ο πονηρός Βούτσης, που «ανθίστηκε» πού θα πήγαινε η δουλειά.

Και δεν είχε άδικο ο Βούτσης, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Περισσός και Ποτάμι αρνήθηκαν να πάνε στη φιέστα Καμμένου, που από συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στο Καστελόριζο μετατράπηκε σε «ενημέρωση μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας για τοπικά θέματα στο Καστελόριζο» (έτσι χαρακτηρίζεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ). Ποιοι πήγαν στη φιέστα με δυο ελικόπτερα «Σινούκ»; Ο Καμμένος, ο Βίτσας, οι συριζαίοι Αυλωνίτου, Δέδες, Κασσιμάτη, Ντζιμάνης και Ρίζος, ο Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ (γνωστός για το ακροδεξιό σόου «Ο γκέι μπέιμπι σίτερ», που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή), ο Σαρίδης από το κόμμα Λεβέντη (αυτός που ετοιμάζεται να την κάνει) και οι χρυσαυγίτες Κασιδιάρης, Παππάς και Αϊβατίδης!

♦ Νομιμοποίηση

Ετσι, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγκαλιάστηκαν στα ακριτικά νησιά με τους νεοναζί, οι οποίοι είδαν σαν «μάννα εξ ουρανού» την πολιτική νομιμοποίησή τους ως «εθνικής πολιτικής δύναμης». «Η Εθνική Αμυνα, οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», απάντησε ο Καμμένος (το ΥΕΘΑ) στο Ποτάμι, που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κι επειδή στο Διαδίκτυο γινόταν μεγάλος σάλος, στο επίσημο Δελτίο Τύπου του ΥΕΘΑ  δεν αναφέρονται τα ονόματα των βουλευτών (αγένεια!!!), ενώ στις 15 φωτογραφίες που δημοσιεύονται δε φαίνονται πουθενά οι Κασιδιάρης, Παππάς και Αϊβατίδης.

Οι Χρυσαυγίτες, φυσικά, οργάνωσαν δικό τους σόου με φωτογραφίες και βίντεο, ενώ ο Κασιδιάρης έγραψε άρθρο στο οποίο εξήγησε ότι πήγαν στην αποστολή «όχι για λόγους εθιμοτυπίας και δεοντολογίας, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η Εθνικιστική μας Ιδεολογία, καθώς και οι πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου» και ότι κράτησαν «τις πρέπουσες αποστάσεις από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, όπως ακριβώς κάνει η Χρυσή Αυγή από την πρώτη μέρα που μπήκε στη βουλή». Και βέβαια, έδωσαν στη δημοσιότητα δικό τους φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την περιοδεία που έκαναν.

ΥΓ1. Για την Αυλωνίτου, που έκανε πολλές αναρτήσεις για την επίσκεψή της στην… Τω δε θα πούμε τίποτα (οι παλαιοί κολυμβητές έχουν ένα προβληματάκι στην ακοή, οπότε δικαιολογείται ν' ακούσει το «Ρω» ως «Τω» – για μόρφωση δεν το συζητάμε). Απορούμε, όμως, με τις αντοχές της (πρώην πασόκας) Νίνας Κασιμάτη: από την Αβάνα, όπου πήγε με τον Τσίπρα και τον Συρμαλένιο για την κηδεία του Κάστρο, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου με τον Καμμένο και τους χρυσαυγίτες! Χαλκέντερη…

ΥΓ2. Την ώρα που οι βουλευτές του έκαναν «εθνική τσάρκα» με τους νεοναζί στο Καστελλόριζο, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών του έκρουε τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη!

♦ Για γέλια ή για μπάτσες;

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος μπορεί να μην έγινε υπουργός, όπως διακαώς επιθυμούσε και έλπιζε, πήγε όμως στην Κούβα. Ως πρόεδρος κάποιας ελληνο-κουβανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, συνόδευσε τον Τσίπρα, κάνοντας ένα υπερατλαντικό ταξίδι με το υπερπολυτελές κρατικό Gulfstream, που δεν πρέπει να το είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά εφηβικά του όνειρα. Και βέβαια, ένας γίγαντας του πνεύματος όπως ο Συρμαλένιος δε θα μπορούσε, επιστρέφοντας από την Κούβα, να μην αρθρογραφήσει. Κι επειδή η ταπεινή κομματική εφημερίδα δε θα μπορούσε να διατηρήσει για την αρχισυνταξία της το δικαίωμα της τιτλοδότησης, όταν πρόκειται για έναν Συρμαλένιο, παραβίασε έναν δημοσιογραφικό κανόνα και διατήρησε το δραματικό τίτλο-ερώτημα που έθεσε ο Συρμαλένιος: «Είναι ένας άλλος κόσμος εφικτός;».

Με έκδηλη αγωνία για το μέλλον του κόσμου, τμήμα του οποίου κρατάει και στις δικές του στιβαρές πλάτες, γράφει ο Συρμαλένιος: «Διερωτώμαι λοιπόν. Είναι δυνατόν στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, όπου ο νεοφιλελευθερισμός επικρατεί σε μεγάλη κλίμακα, να υπάρξει μια άλλη προοπτική της παγκοσμιοποίησης; Μπορούν να συντονιστούν μια σειρά χώρες που συμμετείχαν στον αποχαιρετισμό του Φιντέλ σε αντινεοφιλελεύθερες πολιτικές για να αλλάξουν τις τύχες της ανθρωπότητας;». Αφού, λοιπόν, σημειώσει με νόημα ότι δυστυχώς είναι η κρατική πολιτική που εμποδίζει όλους αυτούς τους ηγέτες να συντονιστούν και ν' αλλάξουν τις τύχες της ανθρωπότητας, ο Συρμαλένιος καταλήγει σ' ένα μεγαλοφυές συμπέρασμα: «Κατά συνέπεια επιβεβαιώνεται η διαπίστωση ότι η Ιστορία δεν γράφεται μονομερώς, δεν διαμορφώνεται ευθύγραμμα, αλλά μέσα από τη συνεκτίμηση πολλών παραμέτρων, πολλές φορές και αντιθετικών μεταξύ τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγώνες των λαών είναι ατελέσφοροι είτε καταδικασμένοι να μένουν στο περιθώριο. Αντίθετα οι λαοί είναι αυτοί που σε τελευταία ανάλυση καθορίζουν τις εξελίξεις και γράφουν την Ιστορία. Αυτοί διαμορφώνουν τους συσχετισμούς και αυτοί διαλέγουν τους ηγέτες που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν».

Ρε συ, Συρμαλένιε, γιατί τόσες λέξεις και τόσος κόπος; Γιατί δεν μας το λες κατευθείαν; «Μνημόνιο και Τσίπρας είναι ο συνδυασμός που οδηγεί στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό»…

♦ Αλτουσεριανές… κουτοπονηριές

«Πόσο επιτυχημένη είναι μια απόφαση του eurogroup που προβλέπει μέτρα για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018;» τιτίβισε ο Γιάννης Μηλιός την περασμένη Τρίτη. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του να δείξει ότι ο διορισμός του στην προεδρία του Φεστιβάλ Αθηνών δε σημαίνει και επαναπροσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε κουτοπονηριές… αλτουσεριανού τύπου, που μας αντιμετωπίζουν σαν χαμηλής νοημοσύνης. Το «πρωτογενές πλεόνασμα» 3,5% το 2018 προβλέπεται από το Μνημόνιο, κυρ-Μηλιέ. Δε χρειαζόταν ν' αποφασίσει κάτι επ' αυτού το Eurogroup. Και η κυβέρνηση δε διαφωνούσε μ' αυτό το στόχο. Η «διαπραγμάτευση» γινόταν για τα επόμενα χρόνια. Κι εκείνο που αποφάσισε το Eurogroup ήταν να φιξάρει ότι και τα επόμενα χρόνια διατηρείται ο στόχος του 3,5%, που επίσης προβλέπεται από το Μνημόνιο. Γιατί δε λες κουβέντα γι' αυτό, κυρ-Μηλιέ;

♦ Πάντα «μέσα»

«Η εκτίμησή μου είναι πως το να πέσουν τα πλεονάσματα από το 2018 και μετά είναι κάτι απολύτως εφικτό, ρεαλιστικό και αναγκαίο. Και είναι κάτι που πιστεύουμε ότι είναι ένας στόχος μαχητός, τον οποίο θα διεκδικήσουμε και θα τον καταφέρουμε».

«Κάποιοι τώρα θεωρούν ότι το ΣτΕ, το οποίο στην προσωρινή του απόφαση έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον. Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί είναι πολλά τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό δημόσιο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, η τυπική και ουσιαστική απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα».

Δύο από τις προβλέψεις που έκανε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. Πάντα «μέσα» πέφτει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτους δύο τρίτος δε χωρεί
Επόμενο άρθρο Τα «φρουτάκια» ήταν η αρχή, και δεύτερο καζίνο θα έχει η Αττική

Σχετικά Αρθρα

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Κόντρες 29 Σεπ 2025, 14:59

Μπούνα τζούα, μπούνα σεπτεμένε, μπούνου τουάμνε κου σινετάτε*

Κόντρες 26 Σεπ 2025, 11:59
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo