Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου
  • Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*
  • Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!
  • Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιαν 2015, 00:00


Ντροπή

Ο πενηντάχρονος αγρότης Γιώργος Λυμπερακάκης είναι αυτός που βρήκε και έσωσε το κοριτσάκι από τη Συρία, ο πατέρας του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή μόλις πέρασε με το παιδί τον Εβρο. «Φαντάζομαι ότι θα σοκαριστήκατε στη θέα ενός νεκρού ανθρώπου και από πάνω του το παιδάκι του να κλαίει», παρατηρεί ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής». Και ο αγρότης δίνει την απάντηση-σοκ:

«Κοίτα, εγώ έχω ζώα και ζω στον κάμπο. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες εικόνες. Εχω βρει πολλούς νεκρούς. Πέρυσι βρήκα πνιγμένα δυο παιδάκια. Νωρίτερα, έναν άλλον άντρα πεθαμένο στη σκοπιά ενός εγκαταλελειμμένου στρατιωτικού φυλακίου και μάλιστα το πτώμα του το είχαν φάει τα ποντίκια και οι αλεπούδες. Ζούμε πολλά τέτοια εμείς εδώ στον Εβρο, μη βλέπετε που δεν μαθαίνονται. Αυτό το ποτάμι είναι το ποτάμι της ντροπής για τον πολιτισμό μας».

Την ίδια μέρα, ο Σαμαράς έκανε περιοδεία στον Εβρο, επισκεπτόταν το φράχτη της ντροπής και επιδιδόταν σ’ ένα χρυσαυγίτικου τύπου ρατσιστικό παραλήρημα.

Υπερόπλα-νεροπίστολα

Η fast track προεκλογική περίοδος κορυφώθηκε αναγκαστικά από τις πρώτες μέρες της κι εμείς εντοπίσαμε αμέσως ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δε γίνεται καθόλου (ούτε καν υπαινικτικά) λόγος για τα «υπερόπλα» με τα οποία θα κάνει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και θα τους αναγκάσει να γονατίσουν.

Θυμίζουμε ότι κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 το «υπερόπλο» για το οποίο μιλούσε ο Τσίπρας ήταν η απειλή κατάρρευσης της Ευρωζώνης, αν αποχωρούσε η Ελλάδα, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο των περσινών ευρωεκλογών σε μια συνέντευξή του βάφτισε «υπερόπλο» τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες (τους υδατάνθρακες που έλεγε ο Καμμένος), τους οποίους χρειάζεται η ΕΕ για ν’ αποκτήσει ενεργειακή ανεξαρτησία.

Στην τωρινή προεκλογική περίοδο (και αρκετούς μήνες πριν απ’ αυτή), ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μόνο το «ρεαλισμό» των απόψεών του, οι οποίες οδηγούν σε «αμοιβαία επωφελείς λύσεις», έχοντας πετάξει τα «υπερόπλα» στα σκουπίδια. Τυχαίο; Οχι βέβαια. Τα «υπερόπλα» υπονοούσαν εκβιασμό επί των δανειστών, ενώ οι «αμοιβαία επωφελείς λύσεις» προετοιμάζουν το έδαφος για τις διαδοχικές κωλοτούμπες.

Θίασοι ποικιλιών (1)

Για μια ακόμη φορά τα κόμματα προσπαθούν να φτιάξουν τα ψηφοδέλτιά τους σαν θιάσους ποικιλιών ή μάλλον σαν πανηγυρτζίδικα μπουλούκια που στήνουν τις τέντες τους το ένα απέναντι στο άλλο και προσπαθούν να τραβήξουν τους χωρικούς στο ταμείο τους. Εκτός από κάτι απίθανα πολιτικά σχήματα, τα οποία αποκτούν ξαφνικά αξία στο εκλογικό χρηματιστήριο και ανακοινώνουν συνεργασίες (αυτό αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μικρότερα σχήματα της «Κεντροαριστεράς», όπως το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ), αναζητούνται και λαμπερά ονόματα «των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού» για να κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, έστω και σε μη εκλόγιμες θέσεις. Αυτό επιβάλλει εδώ και χρόνια το πολιτικό μάρκετινγκ, αυτό γίνεται και τώρα. Οπότε το ενδιαφέρον περιορίζεται μόνο στα καινούργια ονόματα που θα καταφέρουν να προσελκύσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Θίασοι ποικιλιών (2)

Και μια και μιλάμε για θιάσους ποικιλιών, να μην παραλείψουμε να σημειώσουμε το εσωκομματικό παζάρι που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ηρεμα κι ωραία, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Οι Τσιπραίοι «έδωσαν» στους Λαφαζανικούς τον αποκλεισμό της ΔΗΜΑΡ και «πήραν» την Κοινωνική Συμφωνία της Κατσέλη, την Κίνηση Πράττω του Κοτζιά, την Κοινωνία Πρώτα των Βουδούρη-Παραστατίδη, την Αριστερή Προοπτική των Νεφελούδη-Μπαγεώργου (πρώην Δημαρίτες) και σίγουρα τους Τζάκρη-Μπόλαρη, που δεν ανακοινώθηκαν γιατί είναι άτομα.

Οι Λαφαζανικοί εξέφρασαν, βέβαια, τις αντιρρήσεις τους. Ομως, δεν έθεσαν σε ψηφοφορία την τροπολογία που είχαν ετοιμάσει. Επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία, οπότε έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Οι Τσιπραίοι έκαναν τη δουλειά τους, όπως την είχαν σχεδιάσει, και οι Λαφαζανικοί διατήρησαν… τα νύχια τους καθαρά (βουτηγμένοι εξίσου στο βούρκο).

Γάτα με… ράσα

Λίγες μέρες πριν οριστικοποιηθεί στη Βουλή η αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και οδηγηθεί το πολιτικό σύστημα σε εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το σόου της ευσέβειας, κανονίζοντας συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του ιερατείου, όπου ο Τσίπρας προσήλθε και έκανε αποθεωτικές δηλώσεις για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Ο Ιερώνυμος, όμως, αφού πήρε ό,τι ήθελε, φρόντισε στο γεύμα να πετάξει το καρφί: «Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται συναίνεση, ενότητα και σύνθεση για το καλό της πατρίδος και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής». Η δήλωση ερμηνεύτηκε, φυσικά, ως παρέμβαση υπέρ συναινετικής λύσης στην προεδρική εκλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαψεύσει ότι ο Ιερώνυμος έκανε τοποθέτηση για την προεδρική εκλογή, αλλά οι δεσποτάδες είναι… γάτες με ράσα. Το ίδιο βράδυ ο Ιερώνυμος πήγε να κάνει τα εγκαίνια ενός νέου μαγαζιού του ιερατείου («κοινωνικό παντοπωλείο») και επανήλθε: «Είμαι πατέρας πνευματικός και μπορώ να πω κάποια πράγματα παραπάνω. Το θέμα είναι τι βάζουμε πρώτα. Το κόμμα ή την πατρίδα. Χρειάζεται πολιτική και κοινωνική συναίνεση». Ετσι, απ’ όλο αυτό το νταραβέρι κερδισμένοι βγήκαν οι δεσποτάδες.

Κατάντια

Οπως και να το κάνουμε είναι κατάντια για τον κυρ-Φώτη να εμφανίζεται ως συναρχηγός με τον Χρυσόγελο στο σχήμα «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά». Και μάλιστα το «Πράσινοι» να μπαίνει πριν από το «ΔΗΜΑΡ» στον τίτλο του σχήματος. Μέσα σε μια διετία, βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ. Από «σοφός γέρος» της αστικής πολιτικής σε απόβλητο του πολιτικού συστήματος που του υποβάλλει όρους ο κάθε τυχάρπαστος Χρυσόγελος ξέροντας ότι τον βρίσκει σε μεγάλη ανάγκη.

Ας πρόσεχε, όμως. Νόμιζε πως μπορεί να τους βάλει όλους στο βρακί του και να κάνει παιχνίδι μοναχά για πάρτη του. Και δεν υπολόγισε καν στο ότι τα Τσιπράκια είχαν ήδη εξοντώσει έναν δεινόσαυρο (Αλαβάνο) και δεν το είχαν σε τίποτα να εξοντώσουν άλλον ένα. Είχε τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και την πάτησε, με αποτέλεσμα σήμερα να τον οικτίρουν και να τον λοιδορούν ακόμη και τα κνώδαλα της αστικής δημοσιογραφίας.

Δείγματα γραφής

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζοντας από τώρα τον καπνό παραλλαγής με τον οποίο θα σκεπάσει τις κωλοτούμπες στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, άρχισε να κάνει ντόρο για ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, με μείωση των υπουργείων και κατάργηση της στρατιάς των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων που συνοδεύουν τους υπουργούς και υφυπουργούς. Τα γραφεία των υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών θα στελεχώνονται από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων διακήρυξε ο Τσίπρας.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα δεν χρειάζεται να κάνουμε μελλοντολογία. Εχουμε ήδη σαφή δείγματα γραφής από τις τοπικές διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Περιφέρεια Αττικής ο σύντροφος της Δούρου, χωρίς καμιά θεσμική ιδιότητα, έχει γραφείο απέναντι από το γραφείο της περιφερειάρχη και λύνει και δένει. Και στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας διόρισαν ειδικό συνεργάτη του δημάρχου αποτυχόντα υποψήφιο της παράταξης, ο οποίος έχει συμβουλευτικό ρόλο στα τεχνικά ζητήματα, αλλά παράλληλα διατηρεί και το μελετητικό του γραφείο ως πολιτικός μηχανικός.

Σύμπτωση;

Καθώς διαβάζαμε τη δραματική έκκληση του Λαλιώτη προς τον Γιωργάκη να μη φτιάξει καινούργιο κόμμα διασπώντας το ΠΑΣΟΚ, θυμηθήκαμε ότι υπάρχουν τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν παροπλιστεί πολιτικά με δικές τους αποφάσεις: Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Σουφλιάς. Υπάρχει κάτι κοινό που συνδέει αυτά τα στελέχη: και τα τρία διετέλεσαν υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και το όνομά τους συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες συμβάσεις στον τομέα των δημόσιων έργων, που όλες τους καταγγέλθηκαν στην εποχή τους ως σκανδαλώδεις. Λέτε να πρόκειται για σύμπτωση; Εμείς πάντως δεν πιστεύουμε σε τόσο απίθανες συμπτώσεις.

Αρχηγάρα

«Κάνουμε μια πολιτική συμμαχία, η οποία είναι μεγάλη αυτή τη στιγμή και αυτή η πολιτική συμμαχία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, γιατί όλοι αποδέχονται ότι αυτό που θα ακολουθήσουν είναι να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του Ποταμιού, τις αποφάσεις του επικεφαλής, τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού». Ο Θεοδωράκης αυτοανακηρύσσεται σε… αρχηγάρα, προσπαθώντας να δείξει σε όσους μάζεψε και εξακολουθεί να μαζεύει στο Ποτάμι ότι πρέπει να τον υπακούν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, όμως, να αντιληφθεί κανείς πού τον έχουν γραμμένο όχι μόνο πολιτικά στελέχη με πολύχρονη πείρα, όπως ο Λυκούδης και η ομάδα του, αλλά ακόμη και νεοσσοί της αστικής πολιτικής όπως ο Τατσόπουλος.

Φουλ ακροδεξιά

Από την ακροδεξιά ατζέντα του Σαμαρά, μέσω της οποίας φιλοδοξεί να επαναπατρίσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, δε θα μπορούσε να λείψει και μια επίσκεψή του στο φράχτη του Εβρου, η οποία συνοδεύτηκε από μια ανατριχιαστικά ρατσιστική δήλωση, την οποία θα ζήλευαν η Ζαρούλια με τον Κασιδιάρη: «Αυτός ο φράχτης που είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα είναι το αποτρεπτικό εμπόδιο που απέτρεψε την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έμπαιναν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα μέσω Θράκης και που είχαν δημιουργήσει χρόνια το τεράστιο πρόβλημα που έζησε όλος ο ελληνικός λαός. Και είναι αυτός ο ίδιος ο φράχτης που ορισμένοι θέλουν να τον γκρεμίσουν, να τον ρίξουν. Γιατί η δική τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Ανανέωση!

Oι αρχικές πληροφορίες από το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επιβεβαιώθηκαν και ο Βενιζέλος συναντήθηκε επίσημα με τον Φλωρίδη, για να ανακοινώσει ότι αυτός δέχτηκε να τοποθετηθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Την απελπισία του Μπένι, ειδικά μετά το χτύπημα του Γιωργάκη, μπορούμε να την καταλάβουμε. Πού να βρει φίρμες που θα δεχτούν να ξεφτιλιστούν μ’ ένα κόμμα που κινδυνεύει ακόμη και να μη βρίσκεται στην επόμενη Βουλή; Ετσι, αναγκάστηκε να κάνει τεμενάδες στον Φλωρίδη, ένα δευτεροκλασάτο πολιτικό της περιόδου Σημίτη, ο οποίος «εδοξάσθη κρυπτόμενος». Τόσα χρόνια εκτός πολιτικής πασχίζει να φανεί πως είναι «κάτι», πότε παρέα με τον Αλέκο Παπαδόπουλο (που είναι ικανός μόνο στο τάβλι) και πότε παρέα με τη Διαμαντοπούλου, άλλο μισητό στην κοινωνία πρόσωπο, την οποία εγκατέλειψε την τελευταία στιγμή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞένες σημαίες
Επόμενο άρθρο H κινεζοποίηση στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας

Σχετικά Αρθρα

Αχ καρδιά μου και εγώ

Κόντρες 13 Οκτ 2026, 18:48

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

Κόντρες 12 Οκτ 2026, 19:33

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

Κόντρες 9 Οκτ 2026, 14:17

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

Κόντρες 8 Οκτ 2026, 13:09

Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό

Κόντρες 6 Οκτ 2026, 20:04

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

Κόντρες 5 Οκτ 2026, 15:08
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
Εργατικά

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

14 Οκτ 2026, 14:42
Παιδεία

Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και κλειστό αριθμό εισακτέων

14 Οκτ 2026, 14:34
Διεθνή

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

14 Οκτ 2026, 14:18
Καταστολή

Αμετανόητοι στις απολογίες τους οι μπάτσοι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

14 Οκτ 2026, 11:44
Διεθνή

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

14 Οκτ 2026, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

13 Οκτ 2026, 22:07
Διεθνή

Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους

13 Οκτ 2026, 20:09
Παιδεία

Φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα για το κόστος σπουδών και τη στέγη

13 Οκτ 2026, 18:57
Κόντρες

Αχ καρδιά μου και εγώ

13 Οκτ 2026, 18:48
Παιδεία

Στηρίζουν με απροσμέτρητο κυνισμό τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη νομιμοποίηση της επιθετικότητας των σιωναζιστών

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας

13 Οκτ 2026, 13:52
Εργατικά

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

13 Οκτ 2026, 12:02
Διεθνή

«Θεία δίκη»: Ενας μαθητής νεκρός και 24 τραυματίες από έκρηξη μη εκραγέντος πυρομαχικού στη βόρεια σιωνιστική οντότητα

13 Οκτ 2026, 11:51
Καταστολή

Ο Γιάννης Καρατσώλης έχει καταδικαστεί άδικα

Στις 29 Οκτώβρη ξεκινά η δίκη του σε δεύτερο βαθμό

13 Οκτ 2026, 10:46
Διεθνή

Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους

13 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης Μακσιμόβσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλί Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται περισσότερα από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo