Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Αυγ 2014, 00:00

► Υπεροχή

«Δίνω τα παιδιά μου στη Χαμάς». «Ακόμη και μεταξύ απλών ανθρώπων σαν και μένα, πλέον το πάνω χέρι το έχει το στρατόπεδο της αντίστασης». Δηλώσεις Παλαιστίνιων της Δυτικής Οχθης, όπως καταγράφτηκαν από βρετανικές εφημερίδες.

Αυτή είναι η υπεροχή του στρατόπεδου της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Ακόμη και οι Παλαιστίνιοι που δεν είναι οργανωμένοι, τάσσονται ψυχή τε και σώματι με την ένοπλη αντίσταση, υπομένοντας τις τεράστιες θυσίες από τη σιωνιστική στρατιωτική μηχανή.

♦ Μάταιος κόπος

Αρθρογράφος των «Νέων» αναλαμβάνει να περάσει τη «γραμμή» για το Παλαιστινιακό με… έξυπνο τρόπο. Πρώτα μας εγκαλεί γιατί δεν διαδηλώσαμε για σφαγές που έχουν γίνει στο Σουδάν και στη Σρεμπρένιτσα. Μετά αποφαίνεται ότι «οι Παλαιστίνιοι αρίστευσαν στην επικοινωνιακή διαχείριση αφού μπόρεσαν να διεθνοποιήσουν το πρόβλημα» (το διανοείστε; οι Παλαιστίνιοι κόντρα στην τεράστια προπαγανδιστική μηχανή των απανταχού σιωνιστών!). Στο τέλος, μας ζητά «να βρούμε το όριο που χωρίζει την οργή κατά του Ισραήλ από τον αντισημιτισμό, από τη μια πλευρά, και το όριο που χωρίζει την αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους από την αποδοχή του θρησκευτικού φονταμενταλισμού της Χαμάς, από την άλλη».

Ματαιοπονείτε έμμισθα όργανα της σιωνιστικής και της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Ο κόσμος, ιδιαίτερα οι προοδευτικοί άνθρωποι, τα έχει βρει αυτά τα όρια πριν από πολλά χρόνια. Και τα τηρεί, χωρίς να χρειάζεται θεωρίες. Βλέπει από τη μια έναν κατακτητή και από την άλλη ένα λαό που αγωνίζεται για τη λευτεριά του. Αυτός ο θεμελιακός διαχωρισμός καθορίζει όλα τα υπόλοιπα όρια.

♦ Κορυφή του παγόβουνου

Η παραπληγική γυναίκα στα Χανιά, που έπεσε νεκρή επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύ-μα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και η αστική προπαγάνδα, που έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, ξεχειλώνοντάς το τηλεοπτικά μέχρι να βαρεθεί ο κόσμος από τα κροκοδείλια δάκρυα των τηλεαστέρων, θέλησε να κρύψει το παγόβουνο. Τους χιλιάδες ανθρώπους που τους κόβουν το ρεύμα σε όλη τη χώρα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτούς που δεν είναι εξαρτημένοι από ηλεκτροκίνητα μηχανήματα για να πέσουν νεκροί, δολοφονούνται όμως ηθικά, οδηγούμενοι στην εξαθλίωση.

♦ Γενναιότητα

Πενήντα έφεδροι, γυναίκες στην πλειοψηφία τους, αρνήθηκαν να παρουσιαστούν στον ισραηλινό στρατό. Σε επιστολή τους, η οποία δημοσιεύτηκε από την «Ουάσιγκτον Ποστ», αναφέρουν ότι μολονότι μέχρι σήμερα υπηρετούσαν αποκλειστικά σε γραφεία, κατάλαβαν πως αυτές οι θέσεις αποτελούν μέσα καταπίεσης. «Αρνούμαστε να υπηρετήσουμε και στηρίζουμε όσους θα πράξουν το ίδιο» αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους.

Πρόκειται για ιδιαίτερα γενναία πράξη, όχι μόνο λόγω των επαπειλούμενων ποινών, αλλά και λόγω της εθνικοφασιστικής υστερίας που επικρατεί σήμερα στο Ισραήλ. Οποιος τολμήσει να αντιταχτεί στον πόλεμο γενοκτονίας που διεξάγει η σιωνιστική οντότητα στη Γάζα, αντιμετωπίζει απειλή λιντσαρίσματος από τον οργισμένο σιωνιστικό όχλο.

♦ Delivery boy

Ξεμπρόστιασε τον συριζαίο Α. Βασιλόπουλο, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο Μελισσανίδης. Απεκάλυψε ότι άνθρωποί του συναντήθηκαν τρεις φορές μαζί του, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Βασιλόπουλος συμφώνησε με τη συμφωνία που σε ψηλό επίπεδο είχε κλείσει ο ίδιος ο Μελισσανίδης με στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, οι συνεργάτες του στη δημοτική παράταξη και οι σύντροφοί του στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν τίποτα. Αυτός ο τυπάκος, το delivery boy όπως χαρακτηρίστηκε από τις στήλες της «Κόντρας», έπαιρνε μέρος σε άλλα παζάρια, χωρίς να ενημερώνει κανέναν. Και βέβαια, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να υλοποιηθεί η παρασκηνιακή συμφωνία. Οι πληροφορίες λένε ότι μειοψήφισε υπέρ Μελισσανίδη και στη δημοτική του παράταξη και στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, βρίσκεται στη θέση εκείνου που τον «γλεντάνε» από δεξιά και από αριστερά. Τον βρίζουν οι άνθρωποι του Μελισσανίδη γιατί παραβίασε τη συμφωνία, τον βρίζει και όλος ο προοδευτικός κόσμος, γιατί αποκαλύφθηκε πόσο καταχθόνια δούλεψε.

♦ Παζάρια και παραμύθια

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, οι ανταποκριτές των ελληνικών αστικών εφημερίδων στις Βρυξέλλες μετέδιδαν «αποκλειστικές πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες ο Γιούνκερ θέλει να φτιάξει μια Κομισιόν στην οποία θα πλειοψηφούν οι γυναίκες. Από την πλειοψηφία των ονομάτων που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 90%) των κομισάριων της επιτροπής Γιούνκερ θα είναι άντρες!

Για μας, βέβαια, δεν έχει καμιά σημασία το φύλο, όπως δεν έχει και για τον Γιούνκερ και τους ιμπεριαλιστές ηγέτες. Αν το σημειώνουμε είναι για να δείξουμε τη διαφορά ανάμεσα στα παραμύθια της προπαγάνδας και την πραγματικότητα. Στο παρασκήνιο γινόταν παζάρι για την κατανομή των πόστων και στην ΕΕ και στην Κομισιόν και στο προσκήνιο διέδιδαν παραμύθια για γυναίκες, που είναι κάπως πιασάρικα.

♦ Φανατικός ως νεοφώτιστος

Αμα δεν παινέψεις την πεθερά σου, θα πέσει η προίκα να σε πλακώσει. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο… φέρελπις Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ και γαμπρός της Ντόρας και έσπευσε να βγάλει στο twitter τη χολή του κατά του Αβραμόπουλου, μόλις ανακοινώθηκε ο ορισμός του ως έλληνα κομισάριου. «Αμα είσαι "κύριος τίποτα" έως και επίτροπος γίνεσαι σε αυτήν τη χώρα», έγραψε… με μίσος ο Αντρίκος, για να συγκεντρώσει σε χρόνο ρεκόρ σωρεία επικριτικών σχολίων και ν' αναγκαστεί να κατεβάσει το «τιτίβισμα» μετά από μερικές ώρες. Μιλάνε, μωρέ Αντρίκο, για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο,τι και να 'ναι όλοι οι άλλοι, τους Μητσοτάκηδες δεν τους φτάνουν. Κατέχουν το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ. Πριν γράψεις την παπαριά σου, θα έπρεπε να ρωτήσεις τη «μαμά» ή τον «παππού». Θα σου έλεγαν ότι αυτά που συζητάμε στις οικογενειακές μαζώξεις δεν τα γράφουμε δημόσια, γιατί φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Και ήσουν και εκπρόσωπος Τύπου του κυρ-Φώτη, τρομάρα σου… Τώρα, θα πρέπει να δώσεις αγώνα για να πείσεις τη «μαμά» να σε χρησιμοποιήσει σε πολιτική θέση. Εδειξες το φανατισμό του νεοφώτιστου, αλλά από πολιτική κρίση και υπευθυνότητα έναντι των συμφερόντων της «φαμίλιας» απέδειξες ότι είσαι ντιπ σκράπας.

♦ Ο κυνισμός ως… ευαισθησία

Με το γνωστό μειλίχιο ύφος του, ο μέχρι στιγμής λιγομίλητος Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε την ευαισθησία του για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια: «Οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μένουν στο σπίτι τους τουλάχιστον για κάποιο διάστημα»! Ο καπιταλισμός τους χρεοκόπησε, τους πέταξε στην ανεργία και ο υπουργός καλεί τις τράπεζες να τους αφήσουν να μείνουν για κάποιο διάστημα στα σπίτια που θα τους τα πάρουν, ως ενοικιαστές!

♦ Λομπίστα

Θα ήθελε μια ακόμη θητεία στην Κομισιόν το Μαράκι (διαβάζεται ως μια λέξη), αλλά οι καλοί δεν πάνε χαμένοι. Οπως φρόντισε να ψιθυρίσει η ίδια στ' αυτιά των δημοσιογράφων, έχει ήδη βρει δουλειά στο Λονδίνο, όπου θ' αναλάβει υπεύθυνο πόστο σε διεθνές ινστιτούτο που ασχολείται με τη θάλασσα και τη διάσωση των θαλάσσιων πληθυσμών. Το «κονέ» έγινε, προφανώς την περίοδο που το Μαράκι (μία λέξη, είπαμε) είχε την αρμοδιότητα της αλιείας και των θαλασσών ως κομισάριος της ΕΕ. Πού θα βρουν καλύτερο λομπίστα από μια πρώην επίτροπο; Θα της ζητούσαμε να μας πει και το μπαγιόκο που θα «παντελονιάζει» ως λομπίστα του ινστιτούτου (και των καπιταλιστών που το χρηματοδοτούν), αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό εμπίπτει στα… προσωπικά δεδομένα.

♦ Πάντα βρομιάρης

«Η υποκρισία, η ανοησία και η σιωπή της πνευματικής ελίτ, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και των μέσων ενημέρωσης απέναντι στην προέλαση του ναζιστικού και του σταλινικού ολοκληρωτικού καθεστώτος θα παραμείνουν εσαεί μια από τις θλιβερές, ντροπιαστικές αναμνήσεις του 20ού αιώνα». Ετσι ξεκινάει άρθρο του στη «Le Monde» ο Ανταμ Μίχνικ, άλλοτε διάσημος «αντιφρονών» στην Πολωνία και νυν διάσημος… ομοφρονών. Πάντα βρομιάρης ήταν, παιδί του παπισμού και των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων, οπότε η ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό δεν μας εκπλήσσει. Πολιτική είναι η αφετηρία αυτού του σχολίου.

Ο Μίχνικ κάνει αυτή τη βρομιάρικη εισαγωγή για να επιτεθεί στον Πούτιν, του οποίου την «επιθετική πολιτική που παραβιάζει σαφώς την κυριαρχία άλλων κρατών» «η Δύση ανέχεται σιωπηλά». Προφανώς, η Δύση δεν ασκεί επιθετική πολιτική, ούτε παραβιάζει την κυριαρχία άλλων κρατών. Το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, το Μάλι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτελούν… πλάσματα της φαντασίας μας, για να μη μιλήσουμε για τη στήριξη του σιωναζισμού και για την επιθετική νεοαποικιοκρατική πολιτική.

Συνεχίζει ο Μίχνικ: «Οπως μαρτυρούν ανησυχητικά σημάδια, έχει ήδη ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Σοβινιστές και εθνικιστές τυχοδιώκτες, εραστές των αιματηρών κατακτήσεων, ταξιδεύουν από τη Ρωσία προς την Ουκρανία. Το να εξοπλίζεις αυτούς τους γκάνγκστερ είναι έγκλημα». Τους ναζί του «Δεξιού Τομέα» και του «Σβομπόντα», που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Κιέβου, ο Μίχνικ φυσικά δεν τους βλέπει. Και να φανταστείτε ότι αυτόν τον βρομιάρη τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 τον παρουσίαζαν ως… προοδευτικό, όχι μόνο η προπαγάνδα της Δύσης, αλλά και διάφοροι αριστεροί!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωναζισμός
Επόμενο άρθρο Ιδεολογήματα άκρατης εξουσιολαγνείας

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo