Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ
  • Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 
  • Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!
  • Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Σεπ 2010, 00:00

Η επιχειρηματολογία με την οποία επενδύουν τις κινητοποιήσεις τους είναι σε ορισμένα σημεία ριζικά λαθεμένη. Αποπνέει έναν ελιτισμό, λες και αυτοί είναι και κανένας άλλος ή λες και αυτοί θα ήταν οι πιο χρήσιμοι διάσημοι υπάλληλοι. Το δίκιο τους, όμως, είναι μέγα. Πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ετοιμάζονταν να διοριστούν στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (εφορίες-τελωνεία), όταν βγήκε το φιρμάνι να περιμένουν καναδυό χρόνια! Βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο (η φωτογραφία από κατάληψη του περιπτέρου του υπουργείου Οικονομικών στη ΔΕΘ) και η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι δεδομένη.

♦ Ταύτιση αντεργατική

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ως πρώτιστο οικονομικό στόχο, υποστήριξε από τη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς. Είπε: «Για την παραγωγική Αναγέννηση της Ελλάδας δεν αρκεί η μείωση των φόρων. Απαιτείται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.  Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό μη μισθολογικού εργοδοτικού κόστους. […] Δεν επιβαρύνουμε τους εργοδότες. Τους διώχνουμε! Ή τους υποχρεώνουμε να προσλαμβάνουν “μαύρη εργασία”. Δεν φέρνουμε χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Διώχνουμε θέσεις εργασίας, χάνουμε εισφορές και μειώνουμε τα έσοδα των ταμείων».

Οπως αναφέρθηκε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο της «Κ», τα ίδια ακριβώς υποστήριξε σε φιέστα που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη ο διοικητής του ΙΚΑ και μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλος. Με διαφορετικά λόγια, αλλά με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία.

♦ Ταύτιση φιλοκαπιταλιστική

«Να από-ενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα», ζήτησε ο Σαμαράς. «Να μετατρέψουμε τη νομοθεσία και τη λειτουργία του κράτους σε φιλικότητα προς την επιχείρηση», ζήτησε με νόημα.

Μια βδομάδα πριν, ο Παπανδρέου έλεγε από το ίδιο βήμα, επίσης με έμφαση: «Παλαιότερα, το να αναφερθεί κανείς σε επιχειρηματία και σε επιχειρήσεις ήταν ανάθεμα, όχι μόνο για τον Υπουργό, πόσο μάλλον για τον Πρωθυπουργό. Είχε δαιμονοποιηθεί η επιχειρηματικότητα. Οχι, εγώ ως σοσιαλιστής, θεωρώ θετική την επιχειρηματικότητα, εφόσον είναι υγιής επιχειρηματικότητα».

Οι ηγέτες του δικομματισμού προσκυνούν και στα λόγια τους καπιταλιστές, που διά του προέδρου του ΣΕΒ είχαν απαιτήσει ακριβώς αυτό το πράγμα. Αλλοτε, οι αστοί πολιτικοί κρατούσαν κάποιες αποστάσεις, για να κρύβουν τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής τους. Τώρα, συμπεριφέρονται με δουλικότητα λακέ που ανοίγει την πόρτα στ’ αφεντικό και υποκλίνεται.

♦ Κάποιος πρέπει να κοροϊδεύει

Πόσες φορές πρέπει να τους το πει ο Σαμαράς για να το καταλάβουν; Η διαφορά μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από μια δικτατορία είναι πως στην κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να υπάρχει αυτός που κοροϊδεύει το λαουτζίκο, μαζεύει τη λαϊκή οργή μέσα στα θεσμικά πλαίσια και χαράζει εναλλακτική δυνατότητα εξουσίας. Ιδίως σε περιόδους κρίσης. Τους το είπε και στη Θεσσαλονίκη, με πολλά λόγια μάλιστα, μπας και το καταλάβουν: «Τώρα θα σας πω ότι υπάρχει από πλευράς κράτους, δημοκρατίας, πολιτείας και μία θεσμική υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό είναι, να μην αφήσουμε το συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον απλό τον έλληνα πολίτη μόνο του, χωρίς τη συμπαράστασή μας. Τι έπρεπε δηλαδή να είναι; Ολοι υπέρ του Μνημονίου, επειδή έτσι το είπαν ορισμένοι και απέναντι να έχουμε αφήσει τον ελληνικό λαό υποχρεωμένο πλέον να βρίσκει καταφύγιο μόνο στο πεζοδρόμιο; Θα ήταν αυτό σωστή πολιτική συμπεριφορά μιας σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης; Αντίθετα, θα έπρεπε να επιζητήσουν να υπάρχουμε εμείς, προκειμένου να υπάρχει η άλλη άποψη, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα στη διορθωτική πορεία και προκειμένου να μπορούμε να λέμε αυτά τα οποία σήμερα λέμε. Αλίμονο, αν είμαστε όλοι πίσω από την ίδια γραμμή».

♦ Παπαδήμος αδειάζει Παπακωνσταντίνου

Σ’ ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα του Γ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε ο νεόκοπος πρωθυπουργικός σύμβουλος Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στη Real news. Την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου βρισκόταν στο πολυδιαφημισμένο road show, μαζί με τους τροϊκανούς, και δήλωνε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2011 η Ελλάδα θα βγει στις «αγορές» και θα δανειστεί με ικανοποιητικούς όρους, ο Παπαδήμος εξέφραζε μόνο αμφιβολίες γι’ αυτή τη δυνατότητα, δηλώνοντας: «Πριν από τον προσεχή Φεβρουάριο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές για δανεισμό». Και γιατί έβαλε ως ορόσημο το Φλεβάρη; Γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι το πρόγραμμα θα «βγει». «Αν στο επόμενο τρίμηνο του 2010 και τις αρχές του 2011 αποδειχθεί ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε με απόλυτη επιτυχία το Πρόγραμμα, η δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές αυξάνεται αισθητά». Προσέξτε πόσο προσεκτικά διαλεγμένες είναι οι λέξεις του. «Αν αποδειχθεί» ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται (μπορεί δηλαδή και να μην αποδειχτεί), τότε απλώς «αυξάνεται αισθητά η δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές» (η οποία δεν θα είναι σίγουρη ούτε τότε).

♦ Αβάντα στους καναλάρχες

Συνέντευξη Χυτήρη στο «Βήμα της Κυριακής» και κάποια στιγμή πέφτει η «άσχετη ερώτηση»: «Δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές σας,αλλά τον τελευταίο καιρό υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τον πρόσθετο φόρο 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις… » (αφού, ρε μεγάλε, είναι αναρμόδιος, γιατί τον ρωτάς;). Σαν έτοιμος από καιρό ο παντός καιρού Πασόκος απαντά: «Κατ΄ αρχάς αυτός ο φόρος δεν έχει επιβληθεί ακόμη. Γίνεται μια συζήτηση στην οποία ασφαλώς ως υπεύθυνος του χώρου αυτού έχω άποψη, κυρίως επειδή γίνεται σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει και τα ΜΜΕ. Σας απάντησα».

Κοντολογίς, ο ειδικός φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που δεν τον θέλουν οι καναλάρχες για να μη χάνουν διαφήμιση, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Εσοδα «ισοδύναμου αποτελέσματος» (για να ‘μαστε και στη μόδα) μπορούν να αναζητηθούν από τα συνήθη υποζύγια-κορόιδα: εργαζόμενους και συνταξιούχους.

♦ Γελοιότητες

Καημό φαίνεται ότι το είχε ο Κάλαχαν (κατά κόσμον Μ. Καρχιμάκης) να γίνει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, έστω και την εποχή της ξεφτίλας, γι’ αυτό και από την πολλή χαρά δεν ξέρει τι λέει. Διαβάστε τι ξεστόμισε σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή»: «Με τον Καλλικράτη οι τοπικές κοινωνίες αποκτούν πρωτόγνωρες δυνατότητες. Ποτέ πριν, με εξαίρεση ίσως την περίοδο 1942 – ’43 στις περιοχές που ήλεγχε “η κυβέρνηση του βουνού”, δεν απολάμβαναν τέτοιο βαθμό ελευθερίας από το ασφυκτικό χέρι του κεντρικού κράτους».

Υπό άλλες συνθήκες, ίσως να χαρακτηρίζαμε προκλητική αυτή τη δήλωση. Νομίζουμε, όμως, πως ο χαρακτηρισμός που της ταιριάζει είναι απλώς γελοία.

♦ Ψώνισε από σβέρκο

Είτε το μετάνιωσε είτε όχι για την επιλογή του, ο Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί την επιλογή Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής. Και βέβαια, αναγκαστικά θα λέει μπούρδες κάθε φορά που θα ρωτιέται. Οπως έκανε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, που το μέγα προσόν που βρήκε να αναφέρει για τον Κικίλια είναι πως κατάφερε να παίζει μπάσκετ και να σπουδάζει ταυτόχρονα, κι αυτό σημαίνει πως είναι μεθοδικός, εργατικός, έξυπνος και πειθαρχημένος! Αν αυτά είναι τα προσόντα που είδε στον Κικίλια, τότε… ψώνισε από σβέρκο, που λένε στα χωριά.

♦ Προϊούσα αποσύνθεση

Τα κατάφερε τελικά ο Τσίπρας. Οχι μόνο διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έβαλε και τον ΣΥΝ σε μια διαδικασία προϊούσας αποσύνθεσης. Υποτίθεται ότι η απόφαση για στήριξη του Μητρόπουλου πάρθηκε δημοκρατικά από την ΚΠΕ του ΣΥΝ. Αντί όμως η απόφαση αυτή να λειτουργήσει ως προσωρινή έστω κάθαρσις του δράματος, λειτούργησε σαν ένα ιντερμέδιο που έδωσε το έναυσμα για μια νέα κόντρα, στο εσωτερικό του ΣΥΝ αυτή τη φορά, όπου ο Τσίπρας βάλλεται πανταχόθεν. Η πλάκα θα είναι να πάρει περισσότερες ψήφους ο Δημαράς από το Μητρόπουλο. Τότε να δείτε γλέντια. Και βέβαια, κανένας δεν πρέπει να υποτιμά τον Αλαβάνο, όχι μόνο λόγω του ιδιαίτερου πολιτικού βάρους του στο αστικό πολιτικό παιχνίδι, αλλά και λόγω των ισχυρών προσβάσεών του στα αστικά ΜΜΕ. Ο τυχοδιωκτισμός είναι χαρακτηριστικό του, όμως δεν θα έκανε μια κίνηση στα τυφλά, αν προηγουμένως δεν είχε κάνει τα «κονέ» του και δεν είχε πάρει –τουλάχιστον– υποσχέσεις στήριξης.

♦ Λακέδες

Οχι που θα αρνούνταν η ΓΣΕΕ να συναντηθεί με τη «νέα» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Τζερτζελές να γίνεται, τίτλοι να δίνονται και προπαντός να δουλεύει το σύστημα.

Οπως, λοιπόν, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ διατύπωσε τα αιτήματά της και «η υπουργός κράτησε καλή σημείωση αυτών των παρατηρήσεων»! Στο φινάλε, ο Παναγόπουλος εξέφρασε την ευχή «να εγκαινιαστεί με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας μια ειλικρινής σχέση συνεννόησης και διαλόγου  γιατί δυστυχώς οι εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα δεν ήταν οι καλύτερες» και αποκάλυψε το περιεχόμενο του παζαριού: «Είμαστε σίγουροι παρά την ύπαρξη μια πολιτικής που είναι εχθρική προς την μισθωτή εργασία και που προβλέπεται στο μνημόνιο, ότι μπορούμε στα ζητήματα την κοινωνικής οικονομίας και στα ζητήματα κατανάλωσης  μιας και υφιστάμεθα και ως καταναλωτές μεγάλες επιπτώσεις, να έχουμε κοινό τόπο και κοινές δράσεις». Κάποια κονδύλια θα διαχειριστεί η Κατσέλη, θέλει και η ΓΣΕΕ το κατιτίς της.

♦ Εμμεση επιβεβαίωση

Ρωτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ, στο παρίσι (16.9.10) αν σκέφτεται «να πάρει επέκταση της στήριξης του ΔΝΤ πέραν του 2012». Απάντησε ως εξής:

«Εχουμε ένα Πρόγραμμα που εφαρμόζουμε. Το εφαρμόζουμε κατά γράμμα και πιστεύουμε ότι το Πρόγραμμα θα επιτρέψει την πρόσβαση στις αγορές. Θα μας επιτρέψει χαμηλό κόστος δανεισμού και αυτό θα γίνει δυνατό χάρη στο συνδυασμό ενός ουσιώδους πρωτογενούς πλεονάσματος και ταυτόχρονα μιας υψηλής ανάπτυξης, που θα έχουμε ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Βλέπετε πουθενά καμιά κατηγορηματική απάντηση στην ερώτηση; Βλέπετε διάψευση του ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να πάει σε Μνημόνιο Νο2; Ας σημειωθεί ότι αυτή η ερώτηση έγινε μετά τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων στον διεθνή, αλλά και τον ελληνικό Τύπο, ότι μελετάται επέκταση του Μνημόνιου μέχρι το 2020, άρα ο Παπακωνσταντίνου είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι κατηγορηματικός. Και όμως δεν ήταν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟταν η αθλητική δημοσιογραφία έχει στις τάξεις της…
Επόμενο άρθρο Δημαγωγία με το βαμβάκι

Σχετικά Αρθρα

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Κόντρες 21 Οκτ 2025, 11:55

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977 : Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF..

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτακης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους «παραγωγικών τάξεων» του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo