Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μαρ 2010, 00:00

♦ Μας περνούν για Χαχόλους

Ο Παπανδρέου λέει το αμίμητο: «Ανθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε για την πατρίδα και το μισθό μου να θυσιάσω» (είναι τόσο αληθινό το περιστατικό, που την περιγραφή τη διάβαζε από χαρτί, με το γνωστό τρόπο που διαβάζει ο Γιωργάκης τα ελληνικά). Το alter ego του, ο Πετσάλνικος δηλώνει ότι λαμβάνει επιστολές, τηλεφωνήματα και e-mail, με τα οποία οι πολίτες του εκφράζουν τη διαθεσιμότητά τους να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια, γι’ αυτό και προτείνει τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, που θα μαζέψει εθελοντικές εισφορές για τη μείωση του χρέους. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν είναι πολιτικά ενεργός ο μεγάλος Κίμωνας Κουλούρης, που μπορεί να πρότεινε την οργάνωση κανενός τηλεμαραθώνιου, σαν αυτούς που οργανώνονται για τα θύματα τσουνάμι ή σεισμού.

Η αστική δημοσιογραφία αναπαράγει με εγκωμιαστικό τρόπο ακόμα και αυτές τις γελοίες λαϊκίστικες δηλώσεις. Προφανώς, αυτοί που «συναντά στο δρόμο» ο Παπανδρέου μαζί μ’ αυτούς που «αλληλογραφούν» με τον Πετσάλνικο είναι περισσότεροι απ’ αυτούς που απήργησαν στις 24 Φλεβάρη κι αυτούς που βρίζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

♦ Fairplay

To τήρησε τελικά το fairplay ο «πολύς» Ολι Ρεν. Ηρθε στην Ελλάδα με ύφος επικυρίαρχου, άκουσε τους υπουργούς να του ανακοινώνουν τα νέα μέτρα, συμπλήρωσε αυτά που στην Κομισιόν φαίνονται ανεπαρκή ή όχι αρκούντως επαρκή, πήρε τις διαβεβαιώσεις τους ότι όλα θα ανακοινωθούν μέσα στη βδομάδα και έφυγε χωρίς να ανακοινώσει ο ίδιος τίποτα. Είναι το μόνο που του ζήτησαν: να μη τους κάνει ρόμπες ανακοινώνοντας αυτός τα μέτρα. Διότι και οι Κομισάριοι σκέφτονται και ενεργούν πολιτικά και όχι μόνο τεχνοκρατικά. Μπορούν να αντιληφθούν τις πολιτικές ανάγκες μιας κυβέρνησης. Βέβαια, στις δηλώσεις που έκανε ο Ρεν μαζί με τον Παπακωνσταντίνου, ο τελευταίος υποχρεώθηκε να δηλώσει δημόσια ότι «το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έχει κινδύνους και ρίσκα» και ήδη «κάποιοι από αυτούς τους κινδύνους είναι πλέον ορατοί» και γι’ αυτό «η κυβέρνηση, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένων και νέων μέτρων, έτσι ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010». Ετσι, ο Ρεν δεν είχε παρά να συμπληρώσει: «Θέλω να ενθαρρύνω τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν και να ανακοινώσουν νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες». Μη τυχόν και θεωρήσει κανείς ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν ερήμην του.

♦ Η αλαζονεία του κατεργάρη

Ηταν τελικά «δημιουργική λογιστική» υα περιβόητα swaps, με τα οποία οι «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη «μείωσαν» το έλλειμμα για να βάλουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ; Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό ερώτημα και το μόνο στο οποίο δεν απαντά το οικονομικό επιτελείο της σημερινής κυβέρνησης. Αντίθετα, απαντά σε δευτερεύοντα ερωτήματα. Στην αρχή επιστράτευσε τη λογική… Βουλγαράκη: «τότε δεν απαγορευόταν, γι’ αυτό και το κάναμε». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε αυτή τη λογική με το επιχείρημα-ερώτημα προς τη ΝΔ: «αφού ήταν παράνομο, γιατί δεν το καταγγείλατε;». Το επανέλαβαν εν χορώ υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί του νομοσχέδιου για την ίδρυση «Εθνικής Στατιστικής Αρχής».

Ο Παπακωνσταντίνου είπε: «Η EUROSTAT έκλεισε κάποια στοιχεία. Δεν θυμάμαι τη Νέα Δημοκρατία σε εκείνη την απογραφή, να αναφέρεται στο περίφημο swap της Goldman Sachs. Δεν θυμάμαι τη EUROSTAT να το αποτυπώνει στα στοιχεία της.  Το θυμάστε εσείς; Τι έγινε; Δεν το ξέρατε; Μήπως ήταν νόμιμο; Μήπως τα στοιχεία και οι κανόνες τότε το επέτρεπαν και απλώς τώρα, είναι πάρα πολύ βολικό να το επικαλείσθε, σε μια προσπάθεια συμψηφισμού; Αν υπήρχε πρόβλημα, γιατί δεν το αναφέρατε τότε; Γιατί τότε η EUROSTAT δεν το ενσωμάτωσε στις δικές της εκθέσεις;». Και ο Σαχινίδης: «Σε ό,τι αφορά τα swaps, ξαναήλθε πάλι το θέμα στη συζήτηση σήμερα. Ερώτημα: Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε αυτή τη χώρα από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009; Εάν ναι, περιέπεσε στην αντίληψή της; Φαντάζομαι πως ναι, διότι όχι μόνο περιέπεσε στην αντίληψή της η ύπαρξη των συγκεκριμένων swaps, αλλά είχε κάνει εκτενείς αναφορές καθ’ όλη τη διάρκεια που ήταν στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μέχρι και το 2004.  Ερώτημα: Τι ακριβώς έκανε γι’ αυτά τα περίφημα swaps η Νέα Δημοκρατία από το 2004 μέχρι το 2009; Πώς τα αντιμετώπισε; Πώς τα αντιμετώπισε, από στατιστική άποψη; Και σε κάθε περίπτωση, εφ’ όσον ως αντιπολίτευση μέχρι και το 2004 έλεγχε την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε ως κυβέρνηση μεταξύ 2004 και 2009, μπορεί να μας πει, γιατί δεν πήρε την παραμικρή πρωτοβουλία, εάν υπήρχε κάτι που λειτουργούσε βλαπτικά για το δημόσιο συμφέρον;».

Κοντολογίς, λένε στους γαλάζιους: αφού κάνατε τη μαλακία και δεν αναφέρατε τίποτα τότε, τώρα βουλώστε το.

♦ To ανέκδοτο της εβδομάδας

Διαβάσαμε σε φιλοκυβερνητική φυλλάδα: «Σχολιάζοντας τις εξελίξεις (σ.σ. συγχώνευση Aegean-Olympic Air), ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας έθεσε προϋποθέσεις, επισημαίνοντας πως ζητούμενο είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η ασφάλεια των πτήσεων και η διάθεση εισιτηρίων σε προσιτές τιμές». Δηλαδή, αυτά που δεν πρόκειται να κάνουν οι δυο εταιρίες. Γιατί αν ήταν να τα κάνουν, τότε δεν θα προχωρούσαν στη δημιουργία ενός αεροπορικού μονοπώλιου στην Ελλάδα. Και για να ‘χουμε καλό ρώτημα, πώς θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θέτει ο Ρέππας; Υπάρχει κανένας νόμος που να υποχρεώνει τις εταιρίες να ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (γιατί τέτοιες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν) ή να μην αυξήσουν τα εισιτήρια;

♦ Ψιλό γαζί

«Νομίζω ότι είναι καθήκον της Ευρώπης να διασφαλίσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες, το όλο πνεύμα της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών χωρών και θεσμών είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Ποιος το είπε αυτό; Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, που τον κουβάλησαν στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Παπακωνσταντίνου και να κάνει αυτή τη δήλωση. Το Ecofin, η Κομισιόν, η ΕΚΤ αποφασίζουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και κάποιοι σαν τον Σουλτς έρχονται για να μας προσφέρουν παρηγοριά, λες και είμαστε ηλίθιοι.

♦ Τρικυμία (1)

Είναι τόσο ζαλισμένα τα στελέχη της σαμαρικής δεξιάς, καθώς βλέπουν ότι το σύστημα «παίζει» μόνο την κυβέρνηση και καθόλου αυτούς, που ώρες-ώρες κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι λένε. Βγήκε, για παράδειγμα τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος και δήλωσε με σοβαρό ύφος ότι ο 14ος μισθός «έφυγε με τους έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ και τη μείωση των επιδομάτων», όμως αυτοί στη ΝΔ «διαφωνούν για τον 13ο μισθό». Την ίδια ώρα, ο άλλος αστέρας του σαμαρισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος, γνωστός και ως «κόκκινος Πάνος» ή «Πανάρας», καλούσε τον Παπανδρέου «εάν έχει αποφασίσει να πάρει μέτρα, να βγει και να τα πει», διότι εκείνο που έχει ανάγκη η χώρα είναι «όταν αποφασίζει η κυρίαρχη κυβέρνηση του τόπου να βγαίνει και να το κάνει άμεσα»! Τελικά, διαφωνούν με τα μέτρα ή όχι; Ελα μου ντε…

♦ Τρικυμία (2)

Την ίδια τρικυμία εν κρανίω, όμως, έχουν και οι Συνασπισμένοι και ιδίως ο Τσίπρας, που –όπως έχουμε ξαναπεί– δεν είναι σε θέση να εκφράσει με τα κατάλληλα φτιασιδώματα την οπορτουνιστική πολιτική. Tην Κυριακή, για παράδειγμα, έδινε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λόταρ Μπίσκι και έκλεισε την τοποθέτησή του με ένα σχόλιο για τις τρέχουσες εξελίξεις. Και τι βρήκε να πει; Οτι η κυβέρνηση επιδίδεται σε «μπαράζ μυστικής διπλωματίας» χωρίς να δίνει «καμία ενημέρωση» στα κόμματα. Οτι υπάρχουν «υπαινιγμοί του πρωθυπουργού στη βουλή και νύξεις χωρίς σαφήνεια για το τι θα γίνει με τα πολύ σκληρά μέτρα που θα πονέσουν τους εργαζόμενους». Στο τέλος αμόλησε τις… ρουκέτες: «Τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και ποιες είναι αυτές; Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση; Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση εάν βρισκόμασταν δεν θα υπήρχε τόση μυστικοπάθεια. Η πολιτική ηγεσία του τόπου όφειλε να γνωρίζει. Εμείς λέμε ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει»!!!

 Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και ο Αλέξης κρυφό καμάρι. Για φινάλε κράτησε την πρόταση για αναβολή της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για την οικονομία, που είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση που έκανε ασμένως δεκτή η κυβέρνηση. Με τέτοια αντιπολίτευση, γιατί να μη της κάνει το χατίρι;

♦ Μαζεύονται;

Ψιλομαζεύονται οι γκαλοπατζήδες της απάτης, μετά την απεργία της 24ης Φλεβάρη. Οταν σε μια άνευρη και χωρίς προοπτική εικοσιτετράωρη συμμετέχουν τόσοι εργαζόμενοι και όταν στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν 40.000 άνθρωποι, δεν τους παίρνει να βγάζουν γκάλοπ σύμφωνα με τα οποία το 70% συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Ετσι, στο γκάλοπ της MRB για λογαριασμό της Real News είχαμε το 86,4% να λέει «όχι» στην κατάργηση του 14ου μισθού, το 87,4% στη μείωση των συντάξεων, το 71,9% στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το 78,4% στη νέα αύξηση των φόρων στα καύσιμα, το 75,3% στην αύξηση του ΦΠΑ, το 75,8% στην επιβολή φόρου στην ενέργεια, το 67% στην απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και το 65,3% στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Στο στόχαστρο μπήκαν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι με το 58,8% να συμφωνεί με την άρση της μονιμότητας, το 58,8% με τη μείωση των επιδομάτων και το 75,1% με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου.

♦ Η σιωπή των έξυπνων

Τι έγινε, ρε παιδιά, ο ΣΕΒ; Πού εξαφανίστηκε ο Δασκαλόπουλος; Γιατί δεν «πυροβολεί» την κυβέρνηση ο δεξιός Μίχαλος, όταν τον καλούν στα «τοκ σόου»; Μούγκα στη στρούγκα των καπιταλιστών. Ούτε ανακοινώσεις ούτε δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών που τους εκπροσωπούν στο δημόσιο λόγο.

Οι καπιταλιστές είναι έξυπνοι άνθρωποι. Ξέρουν πως οποιαδήποτε παρέμβασή τους σήμερα θα δυσκολέψει το έργο της κυβέρνησης. Θ’ ανάψει τα λαμπάκια των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, ακόμα και των μικροαστών, που πληρώνουν το μάρμαρο. Γι’ αυτό και σιωπούν, στηρίζοντας διακριτικά την κυβέρνηση στο προσκήνιο. Είναι από τις λίγες φορές που το συνδικάτο των μεγαλοκαπιταλιστών, ο ΣΕΒ, δεν κάνει δημόσιες παρεμβάσεις, ζητώντας «άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας». Τα παίρνει η κυβέρνηση αυτά τα μέτρα και οι καπιταλιστές συνεργάζονται μαζί της παρασκηνιακά, συνδιαμορφώνοντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση εκφράζει με τόσο απόλυτο τρόπο όχι μόνο τα γενικά συμφέροντα των καπιταλιστών, αλλά και τη θέλησή τους για αλλαγές σε διάφορους τομείς. Κάνουν μαζί πράξη το σλόγκαν «η κρίση είναι ταυτόχρονα και ευκαιρία».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚολοβή μνήμη
Επόμενο άρθρο Ολομέτωπη επίθεση

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo