Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
  • Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μάι 2009, 00:00

♦ Πιστός στην ομερτά

Πριν μερικές μέρες, από τη Φινλανδία, όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη, ο Κ. Παπούλιας προσπάθησε να παραδώσει ένα ακόμη μάθημα πολιτικής σοφίας, δηλώνοντας: «Προτροπή μου είναι ν’ ακολουθήσουμε τη συνταγή και το φάρμακο της Φινλανδίας. Δηλαδή, διαφάνεια, έλεγχος και η πολιτική τάξη να είναι εξαιρετικά διαφανής». Τρεις μέρες μετά, υπέγραψε νυχτιάτικα το Προεδρικό Διάταγμα για την πρόωρη διάλυση της Βουλής, που του έστειλε ο Καραμανλής. Δηλαδή, συνέπραξε –εν γνώσει του– στην παραγραφή των ποινικών ευθυνών όλων των πολιτικών προσώπων για όλα τα σκάνδαλα μέχρι και το 2007.

Ας πούμε πως θεσμικά δεν είχε τη δυνατότητα να αρνηθεί να υπογράψει το ΠΔ (μολονότι κι αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση). Μπορούσε, όμως, να πει στον Καραμανλή πως θα συνόδευε την υπογραφή του ΠΔ με μια δήλωση, στην οποία θα στηλίτευε τη συντελούμενη παραγραφή των σκανδάλων. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο –για να μην πούμε σίγουρο– αν ο Καραμανλής θα τολμούσε να κλείσει τη Βουλή με μια τέτοια απειλή. Ο Παπούλιας, όμως, μένει πιστός στην ομερτά. Ο Καραμανλής τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον Καραμανλή εξαρτάται η επανεκλογή του (το ΠΑΣΟΚ μάλλον το θεωρεί δεδομένο), επομένως δεν πρέπει να του φέρει κανένα εμπόδιο. Τα μαθήματα είναι καλά για τους υπηκόους, που αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που οι αποικιοκράτες αντιμετώπιζαν τους ιθαγενείς της Αφρικής και της Αμερικής.
Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με όλους τους υποκριτές και με τον αρχι-υποκριτή που είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος.

♦ Οσα δεν φτάνει η αλεπού…

Σε φοιτητική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΜΠ ομιλητής κατηγόρησε τον Περισσό ότι δε μπορεί να εκφράσει τα σύγχρονα κινήματα και αναφέρθηκε στο ΣΕΚΕ, το οποίο τασσόταν υπέρ του σπασίματος τζαμιών στις εργατικές κινητοποιήσεις. Γνωστό το γεγονός, έχουμε αναφερθεί κι εμείς, παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», τότε που ήταν όργανο ενός επαναστατικού κόμματος κι όχι ενός ψευτοαριστερού, αστικού κόμματος. Η πλάκα είναι ότι ο σημερινός «Ριζοσπάστης» (7.5.09) αντί να καταπιεί τη ντροπή, προσπάθησε να αντεπιτεθεί, κατηγορώντας τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συνεχίζουν να αποθεώνουν την κουκούλα και ταυτόχρονα να την αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας, μαζί με κάθε μορφή βίας, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην αστική δημοκρατία». Δύο σχόλια αφιέρωσε η φυλλάδα του Περισσού στη συγκεκριμένη εκδήλωση των Συριζαίων, τους πέρασε «γενεές δεκατέσσερις», αλλά για την ταμπακέρα δεν είπε κουβέντα. Η Παπαρήγα είναι αυτή που δήλωσε, από το βήμα της Βουλής μάλιστα, ότι στη λαϊκή επανάσταση (λέμε τώρα) δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι! Και ο παλιός, επαναστατικός «Ριζοσπάστης» είναι αυτός που περιέγραφε μαχητικές πορείες εργατών, υπό την καθοδήγηση των κομμουνιστών, που δεν άφηναν τίποτα όρθιο στο διάβα τους.

Οι αστοί έχουν απάντηση σ’ αυτές τις ιστορικές συγκρίσεις. Τότε –λένε– η κομμουνιστική και η συνδικαλιστική δράση ήταν απαγορευμένες, γι’ αυτό και προέκυπταν συγκρούσεις, ενώ τώρα επιτρέπονται, οπότε οι συγκρούσεις αποτελούν υπονόμευση της δημοκρατίας. Η ηγεσία του Περισσού τι θέση έχει επ’ αυτού; Ρητορικό το ερώτημα, διότι τη θέση την ξέρουμε, την είπε γλαφυρά η Παπαρήγα: «δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι». Γι’ αυτό και τους τη βγαίνει από τ’ αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί επαναλαμβάνουν μονότονα, ότι «χαϊδεύει τ’ αυτιά των κουκουλοφόρων».

♦ Τα ίδια Μανωλάκη …

Είκοσι πέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο Μανώλης Γλέζος έκανε δήλωση με την οποία ζητά άμεση εκλογική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «με στόχο να βρεθεί τρόπος να βγούμε από τα πολλαπλά αδιέξοδα. Επί της ουσίας, αναρωτιέται κανείς πώς θα βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα μέσω μιας εκλογικής σύμπραξης στις ευρωεκλογές ανάμεσα σε δυνάμεις ετερόκλητες, που διακηρύσσουν διαφορετικά προγράμματα, γεγονός που το ξέρει ένας τόσο έμπειρος πολιτικός. Επί της μικροπολιτικής αναρωτιέται κανείς πότε τα συνειδητοποίησε όλ’ αυτά ο Γλέζος, ο οποίος υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποστασιοποιήθηκε χωρίς ποτέ να εξηγήσει τους λόγους. Και για να μην το βασανίζουμε, ο Γλέζος θα ήθελε πολύ να είναι επικεφαλής του συριζικού ευρωψηφοδέλτιου, αλλά δεν του έκαναν τη χάρη. Τα υπόλοιπα τα ανακαλύπτει κάθε φορά που οι προσωπικές του φιλοδοξίες δεν ικανοποιούνται. Το ‘χουμε μάθει πια το κόλπο.

ΥΓ: Και βέβαια, ο μνησίκακος Μανώλης προσπαθεί να κάνει ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα.

♦ Ναός

Οτι έμαθε το κλείσιμο της Βουλής από τα ΜΜΕ και αιφνιδιάστηκε, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας. Επί της ουσίας, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Καραμανλή, διότι η Βουλή «είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ανούσιο δικαστήριο με κομματική αντιπαράθεση»! Χωρίς να το καταλάβει, ο Σούρλας επιστράτευσε επιχειρηματολογία παρόμοια μ’ αυτή της χούντας. Αυτοί δεν είναι που αποκαλούν τη Βουλή «ναό της Δημοκρατίας» και «θεμέλιο του πολιτεύματος»; Πώς λένε τώρα ότι την κλείνουν επειδή το ΠΑΣΟΚ την ξεφτίλισε;

♦ Μόνο το όνομα τους ενοχλεί

Διαμαρτύρονται οι άνθρωποι του Περισσού, διότι ο Παπαθεμελής με τον Ζουράρι έφτιαξαν το «Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο», το οποίο εμφανίζεται ως ΠΑ.Μ.ΜΕ. «Προσοχή σε πονηρούς συνειρμούς! Αλλο ΠΑ.Μ.ΜΕ. και άλλο ΠΑΜΕ», προειδοποιεί ο «Ριζοσπάστης», ο οποίος θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος, που φωνητικά δημιουργεί σύγχυση με το ΠΑΜΕ. «Μήπως κάποιοι σκέφτηκαν πως τέτοιοι συνειρμοί είναι βολικοί για να σπέρνουν συγχύσεις;», γράφει.

Οπως φάνηκε από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το μόνο που τους ενοχλεί είναι η σύγχυση που μπορεί να προκληθεί από το όνομα. Την πολιτική κατεύθυνση του Παπαθεμελικοζουραρικού μορφώματος την αφήνουν στην άκρη. Οχι μόνο γιατί στο λεγόμενο «Μακεδονικό» έχουν και οι ίδιοι εθνικιστική τοποθέτηση, αλλά γιατί με τον Ζουράρι δεν τους παίρνει ν’ ανοίξουν μέτωπο, αφού υπήρξε σταθερά δικός τους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Το 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής τους. Το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη (δεν βγήκε και αυτό ήταν αφορμή για να τους καταγγείλει ότι τον έριξαν). Το 2002 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Περισσού. Το 2004 δεν ήταν υποψήφιος βουλευτής, αλλά προέτρεπε «τον αγέρωχο Λαό μας» να ψηφίσει «αντάρτικα και παλικαρίσια ΚΚΕ» (Ριζοσπάστης, 25.2.2004). Το 2006 δεν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αλλά στήριζε και πάλι το συνδυασμό του Περισσού στη Θεσσαλονίκη (Ριζοσπάστης, 29.6.2006). Το 2007 (τελευταίες βουλευτικές εκλογές) περιόδευε με τα στελέχη του Περισσού και καλούσε σε υπερψήφισή του (βλέπε ρεπορτάζ, δήλωση Ζουράρι και φωτογραφία στο Ριζοσπάστη, 7.9.2007). Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί δεν τους παίρνει ν’ ανοίξουν μέτωπο κατά Ζουράρι, ο οποίος αυτή τη φορά αποφάσισε να φτιάξει και εκλογικό συνδυασμό με τον Παπαθεμελή (μπρρρρ!). Ο Ζουράρις ίδιος ήταν πάντοτε, απλά τώρα τους κάνει απιστίες.

♦ Τα ίδια παντού

Κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο με ανάμιξη πολιτικών στη χώρα μας, βρίσκονται πολλοί που μιλούν για καθυστέρηση του εγχώριου πολιτικού συστήματος, φέρνοντας σαν παράδειγμα τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υποτίθεται ότι όλα λειτουργούν άψογα κι άμα συμβεί κάτι είναι η εξαίρεση και πατάσσεται αμέσως. Οποιος παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, όμως, διαπιστώνει πως ακόμα και σε χώρες με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση γίνονται τα ίδια: σκάνδαλα–σκανδαλολογία–κουκούλωμα. Δείτε, για παράδειγμα, τι αποκαλύπτεται τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία, τη χώρα με τη μακρύτερη κοινοβουλευτική παράδοση. Αγορά σκυλοτροφών, αντικατάσταση λαμπτήρων, κηπουρικές εργασίες, καθαρισμοί πισίνων και φόροι είναι μερικές από τις δαπάνες βουλευτών του συντηρητικού κόμματος, που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Τα στελέχη (υπουργοί και βουλευτές) των Εργατικών έχουν, φυσικά, μεγαλύτερη γκάμα, διότι βρίσκονται στην εξουσία. Ο πρωθυπουργός Μπράουν ζήτησε και πήρε ακόμη και 6.500 λίρες για να πληρώσει –όπως είπε– το μερίδιό του για την συνεργείο καθαρισμού που μίσθωσε ο αδερφός του για να καθαρίσει τα σπίτια τους. Σε τι διαφέρουν όλα τούτα από τις καφετιέρες, τα στεγνωτήρια και τους λεμονοστύφτες που έπαιρναν από τη Siemens κάποιοι έλληνες πολιτικοί;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΘέατρο του παράλογου
Επόμενο άρθρο Πισωδρομικά κοινωνικά προτάγματα

Σχετικά Αρθρα

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

Κόντρες 2 Φεβ 2026, 19:16

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

Κόντρες 30 Ιαν 2026, 19:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo