Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης
  • Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη
  • Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση
  • Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»
  • Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2009, 00:00

♦ Και γελοίος

Την Πέμπτη, 22 Γενάρη, δυο μέρες μετά το στήσιμο των αγροτικών μπλόκων, ο υπουργός Γεωργίας Σ. Χατζηγάκης ανακοίνωνε το περιβόητο «πακέτο» της κυβέρνησης δηλώνοντας: «Τα μέτρα αυτά είναι το αποτέλεσμα ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των αγροτών απ’ όλη τη χώρα και με κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Πότε μωρέ έγινε αυτός ο διάλογος και δεν τον πήραμε χαμπάρι; Κι αφού ήταν τόσο εξαντλητικός, γιατί δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματά του πριν βγουν στους εθνικούς δρόμους οι αγρότες;

Μια μέρα μετά, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας, ο Χατζηγάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν δίνοντας 500 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα αυτή τη στιγμή. Τα αιτήματα των αγροτών θα εξεταστούν στο διάλογο που άρχισε τώρα».

Ο διάλογος που ήταν εξαντλητικός και γόνιμος και έφερε αποτέλεσμα (την Πέμπτη), μόλις άρχισε (την Παρασκευή)! Εκτός του ότι εκπροσωπεί μια αντιδραστική πολιτική, ο Σ. Χατζηγάκης έχει χάσει και την αίσθηση του γελοίου.

ΥΓ: Οταν, κυρ-Σωτήρη έχεις για εκπρόσωπο Τύπου τον γνωστό Μ. Δημητρίου, τον άνθρωπο που έχει μείνει στα δημοσιογραφικά χρονικά ως ο «τις ίδιες πληροφορίες έχω και εγώ Νίκο» (ντουέτο με Κακαουνάκη την περίοδο της τρομοϋστερίας) δεν διαθέτεις καν ασπίδα κατά της γελοιότητας. Α, και που ‘σαι, μάζεψέ τον λίγο, γιατί εμείς τουλάχιστον δεν μασάμε.

♦ Ξεδιαντροπιά

Ενα ξεδιάντροπο παιχνίδι παιζόταν επί τριήμερο μεταξύ του υπουργού Γεωργίας Χατζηγάκη και των γαλάζιων αγροτοπατέρων, που ανέλαβαν το έργο της χαλιναγώγησης των οργισμένων αγροτών. «Πακέτο 500 εκατ. ευρώ», μοιρασμένο σε «υποπακέτα» ανά προϊόν, μοίραζε την Πέμπτη ο Χατζηγάκης. Διευκρίνιση για το τι θα πάρει κάθε παραγωγός ανά στρέμμα, ζητούσαν οι Κοκκινούληδες, που είχαν κατά νου ν’ αρπάξουν κάτι οι μεγαλοαγρότες και να την κάνουν από τα μπλόκα. Και τι έκανε ο υπουργός; Ανακοίνωσε τη Δευτέρα «συγκεκριμενοποίηση» για τέσσερα προϊόντα (βαμβάκι, μαλακό και σκληρό σιτάρι και καλαμπόκι). Εκτός του ότι η «συγκεκριμενοποίηση» άφηνε τις ίδιες ασάφειες με την αρχική εξαγγελία, ήταν στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ενα ψέμα που αρκούσαν μερικές απλές μαθηματικές πράξεις για να το διαπιστώσει κάποιος. Κάτι λιγότερο από το 9% των καλλιεργηθεισών εκτάσεων με βαμβάκι θα αποζημιωθούν με την υψηλή τιμή που ανακοίνωσε ο Χατζηγάκης. Τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα τρία προϊόντα. Δηλαδή, ο υπουργός, σε συνεργασία με τους Κοκκινούληδες που του έκαναν πλάτες (τόσο δύσκολο ήταν να πάρουν μολύβι και χαρτί και να διαπιστώσουν την απάτη;) δοκίμασε να κοροϊδέψει εν ψυχρώ τους αγρότες, λες και απευθυνόταν σε ηλίθιους.

♦ Γκεμπελίσκοι

Η διοίκηση του ΙΚΑ, οι χρυσοπληρωμένοι με τα λεφτά των εργαζόμενων χαρτογιακάδες, μπήκε πρώτη στο χορό της βρόμικης, φασιστικής προπαγάνδας ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, εκδίδοντας την περασμένη Δευτέρα την εξής ανακοίνωση: «Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι ορισμένες ελλείψεις εξειδικευμένων φαρμάκων (όπως αντικαρκινικών) που παρατηρήθηκαν σε μερικά υποκαταστήματά του ανά την επικράτεια, οφείλονται αποκλειστικά στην αδυναμία της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μεταφορά τους να τα μεταφέρει εγκαίρως, λόγω των αποκλεισμών των δρόμων».

Ρωτάμε τη διοίκηση του ΙΚΑ: πήγε ένα οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο σε αγροτικό μπλόκο, τους είπε ότι μεταφέρει φάρμακα για καρκινοπαθείς και δεν το άφησαν οι αγρότες να περάσει; Αν δεν δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία (που δεν πρόκειται να δώσουν), έχουμε κάθε δικαίωμα να τους χαρακτηρίσουμε αλήτες, προβοκάτορες, γκεμπελίσκους κ.λπ. κ.λπ.

♦ Ζαλίστηκε

Μες στη ζαλάδα που του έχουν φέρει τα μπλόκα των αγροτών (δεν είναι και λίγο να μην έχεις προλάβει να κλείσεις μήνα στο υπουργείο και να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τέτοια κινητοποίηση) ο Σ. Χατζηγάκης επιστράτευσε το ύστατο επιχείρημα. Πήρε το πιο σοβαρό του ύφος, στήθηκε μπροστά στην κάμερα και ανακοίνωσε ότι τον παίρνουν τηλέφωνο άλλες κοινωνικές ομάδες και διαμαρτύρονται ότι έδωσε πολλά στους αγρότες, ενώ αυτές τις έχει στο ρίξιμο!

Και καλά, να δεχτούμε ότι ο υπουργός εκτελεί και χρέη τηλεφωνήτριας στο υπουργείο, οπότε κάθε διαμαρτυρόμενος τον βρίσκει εύκολα και του κάνει τα παράπονά του. Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τι δουλειά έχουν να τηλεφω-νούν στο υπουργείο Γεωργίας εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των εμπόρων, των συνταξιούχων και άλλων κοινωνικών ομάδων (τα ονόματα των οποίων φυσικά και δεν απεκάλυψε ο υπουργός). Ηλίθιοι είναι και δεν τηλεφωνούν στα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία (κυρίως το Οικονομίας), με τα οποία άλλωστε έχουν και καλά «κονέ»;

♦ Καλά ξεμπερδέματα

Με τον Κύρκο ας πούμε ότι τα καταφέρνει η ηγεσία του ΣΥΝ. Οταν την πέφτει στον Τσίπρα με απαξιωτικές δηλώσεις του τύπου «από μαθητούδια δεν γινόμαστε ηγέτες», όλοι καταλαβαίνουν ότι αντιδρά σαν ένας πεισματάρης και μισοξεμωραμένος γέρος. Ας δεχτούμε ότι τα καταφέρνουν με τον Κωνσταντόπουλο που κάθε Κυριακή τον βρίσκουν μπροστά τους μέσα από τις στήλες κάποιας εφημερίδας (τελευταίας εσοδείας: κάρφωσε τους Αλαβάνο-Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρώτος εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ ο δεύτερος είναι απλώς αχυράνθρωπος). Με τους ανανεωτικούς, όμως, πώς θα ξεμπερδέψουν; Αυτοί παραμένουν νομιμόφρονες, καταγράφουν τις απόψεις τους, όπως έχουν δικαίωμα, και ετοιμάζονται να την κάνουν κατά ΠΑΣΟΚ μεριά, έτσι και προκύψει «ακυβερνησία» και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν αέρα για να κυβερνήσει.

♦ Πράσινες προκλήσεις

«Το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο για την πολιτική του απέναντι στους αγρότες, πολιτική που αν συνεχιζόταν επί ΝΔ, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου. Οταν ρωτήθηκε αν κάτι στο παρελθόν δεν έγινε καλά, προχώρησε ένα ακόμα βήμα: «Πάντα κοιτάμε κριτικά το παρελθόν μας, όμως συνολικά η σχέση μας με τους αγρότες ήταν σχέση εμπιστοσύνης, την οποία πάντα προσπαθούμε να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε».
Οι άνθρωποι επί των ημερών των οποίων ξεκίνησε και συντελέστηκε το πιο μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς μεταπολεμικά (ξεκλήρισμα που συνεχίζεται επί ΝΔ, φυσικά) έχουν το θράσος να φτύνουν τους φτωχούς αγρότες, μη αρθρώνοντας έστω δυο λόγια υποκριτικής αυτοκριτικής.

♦ Γκουαντανάμο αλά ελληνικά;

Οταν ένα τέρας μητσοτακικής ψυχραιμίας και παχυδερμισμού, όπως η Μπακογιάννη, αναφέρεται επί δυο διαδοχικές μέρες στο κλείσιμο του Γκουαντανάμο, που έχει ανακοινώσει ο Ομπάμα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι κρατούμενοι να μεταφερθούν σε ελληνικές φυλακές, επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι πρόκειται για… ανθρωπιστικό θέμα, τότε όχι μόνο κάποιο λάκκο έχει η φάβα, αλλά μάλλον βρισκόμαστε μπροστά στη φάση Α’ ενός σχεδίου δημιουργίας πολλών Γκουαντανάμο σε όλο τον κόσμο, με τη δημιουργία των οποίων οι Αμερικάνοι του Ομπάμα θα μοιραστούν την ευθύνη με τους συμμάχους τους.

Η αντίθεσή μας με το Γκουαντανάμο δεν έχει να κάνει μόνο με τις συνθήκες κράτησης, αλλά και με το γεγονός ότι εκεί στοιβάχτηκαν πολιτικοί κρατούμενοι απ’ όλο τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή κρίθηκαν «τρομοκράτες» ή «φίλοι της τρομοκρατίας». Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι και να αποζημιωθούν. Η Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλειά να μετατραπεί σε δεσμοφύλακα των Αμερικάνων. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να χαλάσει τις καλές σχέσεις που ως λαός έχουμε με τους λαούς της Ανατολής. Δεν θα μας συγχωρήσουν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρίτη, 27.1.09
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 2.2.09

Σχετικά Αρθρα

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

Κόντρες 7 Νοέ 2025, 11:46

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

Κόντρες 6 Νοέ 2025, 13:47

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

Κόντρες 5 Νοέ 2025, 18:54

Η επιλεκτική σικχασία του στιχουργού

Κόντρες 3 Νοέ 2025, 10:30

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

Κόντρες 29 Οκτ 2025, 15:16

Βορίδης: Μια ζωή φασίστας

Κόντρες 27 Οκτ 2025, 12:04
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

10 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη

10 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Νέο ξεφτίλισμα των σιωναζιστών στη Ράφα

9 Νοέ 2025, 20:14
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη

Ημέρα επιστήμης για την ειρήνη και την ανάπτυξη.

Ινδονησία: Ημέρα ηρώων – νεολαίας.

1913: Ιδρύεται το «Νέον Εργατικόν Κέντρον Αθηνών» από αντιπροσώπους εργατικών σωματείων μαρμαρογλυπτών, τυπογράφων, κτιστών, αρτεργατών και υποδηματεργατών.

1924: Συγκρούσεις καπνεργατών με τον στρατό και τη χωροφυλακή στην Καβάλα, νεκροί μία εργάτρια και ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.

1961: Το Στάλινγκραντ μετονομάζεται σε Βόλγκογκραντ.

1967: Βόμβες (ΔΕΑ) σε δρόμους της Καλλιθέας.

1975: Βόμβα καταστρέφει τμήμα αποθήκης των αμερικανικών «ΡΧ» της λεωφόρου Συγγρού (ΕΛΑ).

1996: Ο αστυνόμος Δημ. Τρίμης σε μπλόκο έξω από τη Λιβαδειά σκοτώνει τον τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo