Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Σεπ 2007, 00:00
♦ Βίοι παράλληλοι (1)

Θα αυξηθεί ή όχι ο ΦΠΑ μετά τις εκλογές; ‘Η μήπως θα μειωθεί από το ΠΑΣΟΚ, που είχε καταγγείλει την κατά μία μονάδα αύξησή του από την κυβέρνηση Καραμανλή; Το θέμα ετέθη κατ’ επανάληψη από τους δημοσιογράφους, οι αρχηγοί του δικομματισμού προσπάθησαν να το αποφύγουν, αλλά στις συνεντεύξεις που έδωσαν στη ΔΕΘ αναγκάστηκαν να απαντήσουν.
 
Ο Καραμανλής απάντησε ότι αύξηση του ΦΠΑ «δεν είναι στις προθέσεις μου», για να συμπληρώσει απνευστί: «Αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, σε δύο, σε τρία, ή σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό βέβαια το καταλαβαίνετε όλοι»! Οταν από το προεκλογικό μπαλκόνι, μια βδομάδα πριν τις εκλογές και σε συνθήκες που η κυβέρνηση φοβάται ότι μπορεί και να μην ξαναείναι κυβέρνηση δίνεται τέτοια απάντηση, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.
 
Ο Γιωργάκης στην αρχή το ‘παιξε φιλολαϊκός: «Εγώ μπορώ να σας πω ότι η δέσμευσή μας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ ή μάλλον ακόμα περισσότερο, για να το πω πιο συγκεκριμένα, να μειώσουμε την ψαλίδα μεταξύ άμεσης και έμμεσης φορολογίας». Αμέσως τα στελέχη του σφύριξαν ότι είπε παπαριά και λίγο μετά το διόρθωσε, απαντώντας σε δημοσιογράφο που υπέβαλε άλλη, άσχετη με το ΦΠΑ ερώτηση: «Θέλω μάλιστα εδώ να διορθώσω ή να συμπληρώσω κάτι. Διότι μου είπαν ότι, πιθανώς δεν ήμουν σαφής. Είμαι πολύ σαφής και σε ότι αφορά το ΦΠΑ. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ». Αρα, ο ΦΠΑ θα παραμείνει (τουλάχιστον) ο ίδιος. Πώς του ξέφυγε και προηγουμένως μίλησε για μείωση; Ελα μου ντε. Και γιατί δεν έμεινε στα περί μείωσης, που είναι και αβανταδόρικα σε σχέση με τα όσα δηλώνει ο Καραμανλής; Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ένα υπεύθυνο κόμμα της κεφαλαιοκρατίας και ξέρει να χαλιναγωγεί ακόμα και την προεκλογική του προπαγάνδα. Να μη καλλιεργεί προσδοκίες στο λαουτζίκο.
 
ΥΓ: Το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Χρυσοχοΐδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει πως το ΠΑΣΟΚ θα μειώσει τον ΦΠΑ!

 

♦ Βίοι παράλληλοι (2)

Ποια είναι η κατεύθυνση της ανασυγκρότησης που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται στην πυρόπληκτη Ηλεία; Και αυτό το θέμα τέθηκε στις συνεντεύξεις Τύπου της ΔΕΘ.
 
Ο Καραμανλής, αν και του επισημάνθηκε από εκπρόσωπο ΜΜΕ της Ηλείας, ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μην φύγουν οι κάτοικοι από τον τόπο τους» απάντησε με γενικολογίες, χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο. Χωρίς να δώσει ένα αδρό περίγραμμα κάποιου σχεδίου ανασυγκρότησης. Προσέξτε… σαφήνεια: «Εκείνο που ανήγγειλα λίγες ημέρες μετά τη θεομηνία, είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των περιοχών, όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά. Τα κίνητρα που θα δοθούν, οι επιδοτήσεις, και πιθανώς τα φορολογικά κίνητρα, θα εξειδικευτούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και μάλιστα σε διάλογο με τους φορείς του τόπου. Να είστε βέβαιος -θα σας ηχήσει ίσως λίγο φιλόδοξο αυτό- ήταν μία τραγωδία που ζήσαμε, αλλά μέσα από αυτή την τραγωδία ίσως μας δίνεται μία ευκαιρία, αν δράσουμε αποτελεσματικά, να κάνουμε τα πράγματα για τις περιοχές αυτές καλύτερα απ’ ότι ήταν»!!!
 
Ο Γιωργάκης είπε να το παίξει… συγκεκριμένος. «Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και αυτή είναι η πρότασή μας, συμβολίζεται από τη νέα Ολυμπία. Ουσιαστικά είναι μια πρόταση ανασυγκρότησης, που βασίζεται στον πολιτισμό, σε μια πανεπιστημιούπολη, στην οικολογική ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων, στην προστασία του περιβάλλοντος και σε μια τουριστική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον»!!! Ντίσνεϊλαντ στην Ολυμπία και τουριστική ανάπτυξη. Οσο για τη φτωχή αγροτιά, την πλειοψηφία των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές, να πάει να…

 

♦ Ολα τα μωρά στην πίστα…

Μετά τον θεατρικό επιχειρηματία (ήτοι καπιταλιστή) και πρωταγωνιστή σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες που… μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν καθημερινά τον ελληνικό λαό, Κώστα Καζάκο, που τοποθετήθηκε συμβολικά (προφανώς, λόγω της τεράστιας πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του μέσω της «Βέρας στο δεξί») επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μετά την κολλητή του μεγάλου δημοκράτη και πατριώτη Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη, Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη, στην οποία απονεμήθηκε έδρα στην Α’ Αθήνας (έχει μπόλικες, προχωρημένης ηλικίας θεούσες η περιοχή), ήρθε η ώρα να επανακάμψει και ένας φίλος από τα παλιά, με τον οποίο οι σχέσεις τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου καλές (μια εδρούλα είχε διεκδικήσει κι αυτός, διότι την εδικαιούτο, όπως έλεγε στην άψογη αρχαιοελληνική διάλεκτο με την οποία απευθύνεται στο χριστεπώνυμο πλήθος). Ο Κώστας Ζουράρις απευθύνει «κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ», όπως μας πληροφόρησε με διθυραμβικό δημοσίευμα ο «Ριζοσπάστης» (7.9.07). «Στο πλευρό των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ δίνει τη μάχη και ο πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις», μας πληροφορεί το δημοσίευμα (αλήθεια, γιατί σκέτα πολιτειολόγος και όχι εκδότης-διευθυντής της υπερσυντηρητικής «Μακεδονίας»;). Βέβαια, μετά τις εκλογές ο Ζουράρις μπορεί να τους ξαναπεράσει γενεές δεκατέσσερις, αλλά ποιος δίνει σημασία σ’ αυτά, όταν έχει μπροστά του τον υπέρτερο στόχο του διεμβολισμού του υπερσυντηρητικού-ελληνορθόδοξου ακροατήριου της Βόρειας Ελλάδας; Μόνο ένας Ζουράρις μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα σε Καρατζαφέρη και Παπαθεμελή.
 
ΥΓ: Πολύ πιο σεμνή είναι η στήριξη του αρχιπλοιάρχου ε.α. Αντώνη Κακαρά, ο οποίος καλεί, από των στηλών της εφημερίδας του Περισσού, «τους συναδέλφους στρατιωτικούς εν ενεργεία και αποστράτους να στηρίξουν το ΚΚΕ χωρίς καμία επιφύλαξη και αναστολή», διότι «η πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ και στον τομέα της Εθνικής μας Αμυνας είναι πρόσθετος λόγος να ενισχυθεί».

 

♦ Η ψήφος δεν έχει χρώμα

Και για να μην κατηγορηθούμε ότι παρατραβάμε την κριτική για την προσπάθεια του Περισσού να μαζέψει ψήφους από τα πιο δεξιά κοινωνικά στρώματα, σας ενημερώνουμε ότι –όπως μας ενημέρωσε ο «Ριζοσπάστης»- «την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, την Πυροσβεστική και τη Λιμενική Υπηρεσία Κορίνθου επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Κορινθία και ο Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος (σ.σ. είναι ο υπεύθυνος για τους μπάτσους). Οι εκπρόσωποι του Κόμματος κάλεσαν τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (sic!) να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν ΚΚΕ». Για ποιο λόγο; Διότι ο Περισσός τους αντιμετωπίζει «ως εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», διότι «στήριξε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμά τους στο συνδικαλισμό καθώς και τα αιτήματά τους ως μισθωτών». Δεν παρέλειψαν δε να υπογραμμίσουν ότι από τον αυταρχισμό και την καταστολή «δεν εξαιρούνται οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας»!
 
Το πρώτο που θα σημειώσει κάποιος είναι ότι με τέτοιες δραστηριότητες εκείνο που επιδιώκεται είναι η νομιμοποίηση των μπάτσων και νερόμπατσων ως «παιδιών του λαού». Ομως, είπαμε, η ψήφος δεν έχει χρώμα. Φτάνει να πέσει στην κάλπη.

 

♦ Μπίζνες και προπαγάνδα

Αρχικά, το δεσποταριάτο, με εντολή Χρυσόδουλου, ανακοίνωσε ότι προσφέρει για τους πυρόπληκτους 500.000 ευρώ. Μετά τη γενική αγανάκτηση, το ξανακοίταξαν και διπλασίασαν το ποσό. Εκείνο που δεν άλλαξαν είναι η απόφασή τους να ανοίξουν χωριστό λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων, ανεξάρτητο απ’ αυτόν του Ταμείου Μολυβιάτη. Κορόιδα είναι; Ο,τι λεφτά δώσουν για να κάνουν το κομμάτι τους, θα έχουν συγκεντρωθεί από αφελείς πιστούς. Κι ό,τι περισσέψει στα ταμεία των μητροπόλεών τους και στις μπίζνες. Χώρια τις κονόμες της «Αλληλεγγύης».
 
Ο Χρυσόδουλος, όπως είναι γνωστό, δεν δίστασε από το Μαϊάμι να κάνει και προπαγάνδα υπέρ της «δεξιάς του Κυρίου», μιλώντας για «ευρύτερο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας μας ίσως κι εν όψει των εκλογών». Παραήταν χοντρή αυτή η δήλωση, για να την καταπιούν ακόμα και οι δεσποτάδες που κάνουν πολιτικό παιχνίδι κυρίως με υποψήφιους από τα δυο μεγάλα κόμματα κι όχι με το ένα ή το άλλο κόμμα. Ετσι, βγήκε ο Ανθιμος και άδειασε δημοσίως τον Χρυσόδουλο, ο οποίος κατάλαβε τη γκάφα κι έβαλε τον παρακοιμώμενό του (και) στο Μαϊάμι Θεόκλητο να δηλώσει ότι «παρανοήθηκαν οι δηλώσεις του μακαριωτάτου»!

 

♦ Στο στόχαστρο η μονιμότητα

Δεν είμαστε διεστραμμένοι, αλλά η δουλειά της εφημερίδας μας επιβάλλει να υφιστάμεθα όλες τις παπαριές των κομμάτων και των αρχηγών τους. Τα παρακολουθούμε εμείς, τα κοσκινίζουμε και ενημερώνουμε εσάς που αποφεύγετε το συνεχές μαρτύριο.
 
Οταν, λοιπόν, ρωτήθηκε ο Καραμανλής στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης για την έως τώρα πολιτική της κυβέρνησής του στις ΔΕΚΟ, απάντησε πως το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους. Μάλιστα, έξυπνα ενεργώντας, δεν εξέθεσε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αναφερόμενος στη δημόσια (βλέπε ΟΤΕ) ή σιωπηρή (βλέπε ΔΕΗ) συμφωνία με την κυβέρνηση σ’ αυτό το ιστορικού χαρακτήρα αντεργατικό μέτρο (πούλησαν τα παιδιά τους οι αλήτες).
 
Εκείνο, όμως, που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτή η τοποθέτηση του Καραμανλή προοιονίζεται και την προώθηση ανάλογης ρύθμισης και στο λεγόμενο στενό δημόσιο τομέα. Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και το Σύνταγμα δεν αποτελεί εμπόδιο. Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι επί θύρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛευκή επιταγή
Επόμενο άρθρο Αύριο ΑΠΟΧΗ μεθαύριο στο δρόμο

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo