Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία
  • Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
  • Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»
  • Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία
  • Σαν σήμερα 30 Αυγούστου
  • Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Φεβ 2007, 00:00
♦ Δικό του πρόβλημα

Το ΠΑΣΟΚ -δήλωσε ο Γιωργάκης- αν κερδίσει τις εκλογές θα ξεκινήσει νέα διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος, στο πλαίσιο της οποίας θα αναθεωρηθεί και το άρθρο 16, διότι είναι «αυταρχικό και αναχρονιστικό» και «πνίγει το δημόσιο πανεπιστήμιο». Είπε, δηλαδή, μια ακόμη παπαριά. Διότι ο αντίλογος είναι εύλογος: αφού είναι τόσο κακό το άρθρο 16, γιατί το ΠΑΣΟΚ επιλέγει μια τακτική που θα στείλει την αναθεώρησή του τουλάχιστον μια εξαετία πίσω; Γιατί δεν λέει ότι θα ψηφίσει στην επόμενη Βουλή μαζί με τη ΝΔ την αναθεώρηση, συμφωνώντας το ακριβές περιεχόμενο της διάταξης; (Η ΝΔ δεν έχει άλλη επιλογή. Αν θέλει να αναθεωρήσει το 16, θα πρέπει να συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ, για να μαζέψει τις 180 ψήφους).
 
Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Το φοιτητικό κίνημα, οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι που ανάγκασαν τον Γιωργάκη να ανακρούσει πρύμναν. Ομως, δε θέλει να το παραδεχτεί, γι’ αυτό και λέει τέτοιες παπαριές, οι οποίες θολώνουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, προκαλούν σύγχυση στους ψηφοφόρους του και ζημιά και στον ίδιο τον Γιωργάκη ως αρχηγό. Θα ήταν πιο αποδοτικό πολιτικά γι’ αυτόν να βγει και να πει: «Ξέρετε, κάναμε λάθος, θέλουμε να το ξαναδούμε, να κάνουμε διάλογο» και όλες τις υπόλοιπες μπαρούφες που λένε οι αστοί πολιτικοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Παριστάνοντας τη στρουθοκάμηλο παθαίνει μεγαλύτερη ζημιά. Ομως, δικό του είναι το κόμμα, δική του η πολιτική χασούρα και εμάς λόγος δεν μας πέφτει. Μας αρκεί που το κίνημα τον ανάγκασε να βάλει την ουρά στα σκέλια, κατακτώντας έτσι μια σημαντική νίκη επί του μαύρου μετώπου.

 

♦ Θρασύδειλος προβοκάτορας

Δε χάνει ευκαιρία ο Πάγκαλος να υπενθυμίζει ότι είναι ένας από τους χειρότερους προβοκάτορες στον αστικό πολιτικό κόσμο. Στην πολύκροτη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» είπε και το εξής προβοκατόρικο: «Εχω τη βεβαιότητα πλέον ότι από τους τρεις-τέσσερις χιλιάδες διαδηλωτές που κάνουν πορείες κάθε εβδομάδα η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει ιδέα καν για τι θέμα μιλάμε. Ακουσα προχθές το σύνθημα “το άρθρο 16 δεν θα περάσει”. Μα το άρθρο 16 είναι αυτό ακριβώς που κατοχυρώνει το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και τη δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση».
Επρεπε σώνει και καλά να βρίσει και να απαξιώσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Και επειδή αντιπαράθεση επί της ουσίας δεν μπορεί να κάνει, επινόησε ένα σύνθημα που ουδέποτε φωνάχτηκε σε διαδήλωση, το «φόρτωσε» στους φοιτητές και καθάρισε.
 
Αυτός ο προβοκάτορας, όμως, είναι και θρασύδειλος. Κάποτε, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, του ξέφυγε η φράση «η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό νάνου». Τα πήρε στο κρανίο ο πανίσχυρος τότε καγκελάριος Κολ, απαίτησε επανόρθωση και ο Πάγκαλος υποχρεώθηκε σε μια εξευτελιστική δημόσια συγνώμη. Τέτοιο θρασίμι είναι.

 

♦ Κολαούζος με… στιλ

Oλόκληρο άρθρο έγραψε στην «Ελευθεροτυπία» ο Γ. Πανούσης, με το βαρύγδουπο τίτλο «Ο δεκάλογος ενός πανεπιστημιακού», για να μας πει ότι στη μεγάλη σύγκρουση που γίνεται γύρω από το θέμα των πανεπιστημίων αυτός είναι με… τον εαυτό του. Δεν είναι με καμιά από τις αντιμαχόμενες μερίδες, δήθεν. Μια δεύτερη ανάγνωση του άρθρου του, όμως, μας αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που συντάσσεται με τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και που στηρίζει μια μερίδα πανεπιστημιακών. Μόνο που ο υποψήφιος νομάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είναι κουτοπόνηρος. Δεν παίρνει ευθέως θέση, αλλά αφήνει να διαφανεί η θέση του. Οποιος δε τον ρωτήσει, θα πάρει την απάντηση «δεν είναι ακριβώς έτσι». Μωρέ ψώνισαν από σβέρκο ο Αλαβάνος και οι σύμμαχοί του.

 

♦ Αποθράσυνση

Ο μπάτσος, ακόμα και όταν έχει βαθμό ταξίαρχου και κατέχει τη θέση του αττικάρχη, δεν παύει να είναι μπάτσος. Σκέφτεται με τη δική του λογική. Με τη λογική του μπάτσου και όχι με τη λογική του πολιτικού. Για το μπάτσο ολόκληρη η κοινωνία είναι εχθρός. Εκτός από μια δράκα ρουφιάνους που το ‘χουν καμάρι τους να συνεργάζονται με την Αστυνομία. Ο μπάτσος το φέρει βαρέως που οι πολιτικοί δεν τον αφήνουν να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα με τον τρόπο που αυτός ξέρει. Που τον αναγκάζουν να τηρεί κάποιους κανόνες. Μισεί επίσης τους δικηγόρους (εκτός από τους ρουφιάνους που τους δίνει δουλειές, πάντα με το αζημίωτο), τους δημοσιογράφους (εκτός από τα παπαγαλάκια της Ασφάλειας) και τους διανοούμενους που μιλούν στο όνομα των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι και αυτοί υπηρετούν το ίδιο σύστημα. Ο μπάτσος είναι μπάτσος.
 
Οταν, λοιπόν, ο μπάτσος αισθάνεται ότι έχει προϊστάμενο έναν πολιτικό που είναι μπάτσος, αισθάνεται ευτυχισμένος. Θεωρεί πως επιτέλους είναι ελεύθερος να συμπεριφερθεί σαν μπάτσος. Χωρίς τα πολιτικάντικα κυριλίκια. Και βγάζει ανακοινώσεις σαν κι αυτή του αττικάρχη Γκόλφη. Ανακοινώσεις γελοίες στο περιεχόμενό τους, που όμως υποδηλώνουν ένα κλίμα. Δείχνουν τον αέρα που φυσάει στους χώρους που οργανώνεται η κρατική καταστολή. Πάντα τα παρακολουθούσαν τα πούλμαν με τους διαδηλωτές. Δεν έβγαζαν όμως τέτοιες ανακοινώσεις. Και αυτή η πρωτιά καταχτήθηκε επί Πολύδωρα.

 

♦ Για την ταμπακιέρα;

«Αθλιότητες και προβοκάτσιες» χαρακτηρίζει ο «Ριζοσπάστης» (13.2.06) τα όσα έγραψε η εφημερίδα «Αξία» για τη σχέση του Περισσού με την εταιρία «Γερμανός». Απαντώντας δε στο επιχείρημα της οικονομικής φυλλάδας, ότι «το ΚΚΕ επισήμως ποτέ δεν έχει αποδεχτεί ότι έχει επιχειρήσεις για την αυτοχρηματοδότησή του», καλεί τον αρθρογράφο «να ανοίξει το καταστατικό του ΚΚΕ και να δει τι λέμε για τις κομματικές επιχειρήσεις για να μην εκτίθεται».
 
Μάλλον οι αρθρογράφοι του Περισσού θα έπρεπε να μην εκτίθενται. Θα έπρεπε να θυμούνται τη γνωστή παροιμία: «δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Διότι, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 κατέρρευσε το οικοδόμημα του (αν)υπαρκτού, και μαζί κατέρρευσε ο ενιαίος Συνασπισμός, ενώ ο Περισσός διασπάστηκε, αποκαλύφτηκε μια πληθώρα επιχειρήσεων οι οποίες ουδέποτε είχαν δηλωθεί ως κομματικές. Επιχειρήσεις κάθε είδους: εμπορικές, εισαγωγικές, κατασκευαστικές, τουριστικές, παροχής υπηρεσιών, εκδοτικές κ.λπ. κ.λπ. Είδαν κι έπαθαν μέχρι να τις μοιράσουν, ξεκαθαρίζοντας τα μετοχολόγιά τους. Υπήρξαν ακόμα και περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν κάποιες μετοχές ή εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ανήκαν στο κόμμα και που φώναζαν «ελάτε πάρτε τες κι αφήστε μας ήσυχους».
 
Μπάζει, λοιπόν, το επιχείρημα αυτό, ως προς το ότι δεν είχαν καμία σχέση με το «Γερμανό». Εμείς δεν χρειάζεται να συνωμοσιολογήσουμε. Μας αρκεί (και το έχουμε σχολιάσει) η θέση που πήραν όταν το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή, έξι μήνες μετά την κατάθεση επερώτησης από το ΠΑΣΟΚ. Τότε, λοιπόν, δεν πήραν καμιά θέση για το εάν η εξαγορά της «Γερμανός» από την Cosmote συνιστά σκάνδαλο, περιοριζόμενοι στο αποστομωτικό επιχείρημα… «αυτά έχει η αγορά»!

 

♦ Ο πραγματικός φασισμός

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα πούλμαν με τους «ταραξίες» που κινούνταν στο εθνικό οδικό δίκτυο κατ’ εντολήν του Απέκη μονοπώλησε την επικαιρότητα. Ετσι, πέρασε στο ντούκου η πιο προκλητική αστυνομική ενέργεια της 8ης Φλεβάρη. Τρεις φοιτητές συνελήφθησαν την ώρα που πήγαιναν στην πορεία, επειδή οι μπάτσοι έψαξαν τα σακίδιά τους και βρήκαν χειρουργικές μάσκες. Αλλοι τέσσερις συνελήφθησαν αργότερα, χωρίς να ανακοινωθεί τι ήταν τα «ύποπτα αντικείμενα» που βρέθηκαν πάνω τους. Και οι εφτά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μερικές ώρες (με καμιά λογική δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα για κατοχή χειρουργικής μάσκας, που πουλιέται σε κάθε φαρμακείο και χρησιμοποιείται ευρύτατα για στοιχειώδη προστασία από τα χημικά) και το γεγονός πέρασε στο ντούκου. Δεν είδαμε να το καταγγέλλουν ούτε η ΠΟΣΔΕΠ ούτε οι φοιτητικοί σύλλογοι (το συντονιστικό, ας πούμε, που συνεδρίασε το απόγευμα της ίδιας μέρας), ούτε διάφοροι φοιτητές που αρέσκονται στο παιχνίδι με τα μίντια.
 
Και όμως, οι προληπτικές συλλήψεις ήταν εκδήλωση φασισμού απείρως προκλητικότερη από τη φαιδρή ανακοίνωση ενός αξιωματικού των μπάτσων, που θέλησε να κάνει φιγούρα στον πολιτικό του προϊστάμενο. Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που έχουμε προληπτικές συλλήψεις (η πρώτη ήταν τη μέρα του Πολυτεχνείου, που το φαινόμενο είχε πάρει μαζικές διαστάσεις) και όπως όλα δείχνουν οι μπάτσοι προσπαθούν να το κατοχυρώσουν. Δικαίως από τη μεριά τους, όταν το φοιτητικό κίνημα (ή μάλλον αυτοί που εμφανίζονται ως εκπρόσωποί του) παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και παραβλέπει την ουσία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνεχίζουμε…
Επόμενο άρθρο ΣΥΜΗ-ΩΣΕΙΣ

Σχετικά Αρθρα

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

Κόντρες 29 Αυγ 2026, 09:52

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

Κόντρες 27 Αυγ 2026, 19:40

Η Ημέρα του Κλόουν

Κόντρες 26 Αυγ 2026, 20:26

Μετά τας πανηγύρεις

Κόντρες 25 Αυγ 2026, 20:43

Make America Ηungry Αgain

Κόντρες 24 Αυγ 2026, 20:09

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

Κόντρες 21 Αυγ 2026, 20:11
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

Ημέρα εξαφανισθέντων.

Αφγανιστάν: Ημέρα παιδιών.

Τουρκία: Ημέρα νίκης – αεροπλοΐας.

1932: Αποτυγχάνει απόπειρα πραξικοπήματος στον Ισημερινό με απολογισμό πεντακόσιους νεκρούς.

1935: Περισσότεροι από 4.000 αγρότες συγκρούονται με τη χωροφυλακή στον Πύργο Ηλείας.

1944: Η ΟΠΛΑ γαζώνει με ριπές και προσπαθεί να πυρπολήσει το καφενείο του Απόστολου Μπόνου (στέκι ταγματασφαλιτών) στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

1946: 21 νεκροί σε προεκλογικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

1981: Βόμβα σκοτώνει τον πρωθυπουργό του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάτ Μποχουάρ, τον πρόεδρο Μοχάμεν Αλί Ατζαΐ και άλλα πέντε άτομα.

1997: Χαρτοκιβώτιο με πέτρες αφήνει η οργάνωση “Επαναστατικοί Πυρήνες” έξω από το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo