Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη
  • Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση
  • Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.
  • Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»ΚΟΝΤΡΕΣ
Κόντρες

ΚΟΝΤΡΕΣ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2005, 00:00

 ♦ Απορία αφελούς

Το λέει και το ξαναλέει ο υπουργός Γεωργίας Ε. Μπασιάκος, ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί να δοθεί εθνική ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς. Μας το είπε, μας το ξαναείπε, το καταλάβαμε. Το γιατί δεν μας εξήγησε. Γιατί για παράδειγμα να παίρνουν τεράστιες εθνικές επιχορηγήσεις οι βιομήχανοι και να μη πάρουν οι αγρότες; Ποια λογική επιβάλλει αυτή τη διακριτική μεταχείριση; Την απάντηση, βέβαια, τη γνωρίζουμε, αλλά θέτουμε το αφελές ερώτημα, για να ψυλλιαστούν και οι πλέον ανυποψίαστοι πού βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Γιατί αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να κατηγορούνται οι αγρότες ως κρατικοδίαιτοι και επιδοτοδίαιτοι, όταν οι βιομήχανοι ξεκοκαλίζουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και επιδοτούνται από χίλιες δυο μπάντες (επιχορήγηση για επενδύσεις, φορολογικά κίνητρα, επιδότηση για πρόσληψη εργαζόμενων κ.λπ. κ.λπ.).

 

♦ Ανθρωπιστική κατοχή
 
«Μακρόχρονη θα είναι η παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη ΝΑ Ασία όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί 15.600 πεζοναύτες για την υποστήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας. […] Το αεροπλανοφόρο Λίνκολν έλαβε οδηγίες για επ’ αόριστο παραμονή ανοιχτά της Σουμάτρας, το ίδιο και οι δυνάμεις των πεζοναυτών με κέντρο διοίκησης την Ινδονησία» («Εθνος»).
 
Τώρα φαίνεται πιο καθαρά γιατί ο Μπους είχε ανακοινώσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα θύματα του σεισμού και των τσουνάμι με τα ίδια περίπου λόγια που είχε ανακοινώσει την έναρξη του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

 

♦ Πλούσιοι στα όπλα
 
Με διθυραμβικούς τόνους ανακοίνωσε ο υπουργός Πολέμου Σ. Σπηλιωτόπουλος μια σειρά νέα εξοπλιστικά προγράμματα που θα κοστίσουν 340 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2005-2011. Πρόκειται για… ψιλολόγια (τυφέκια, όλμοι, πολυβόλα), που θα γίνουν κυρίως στις ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες. Τα χοντρά κονδύλια (μαχητικά αεροσκάφη κ.λπ.) θα ανακοινωθούν σε άλλη φάση, όταν ολοκληρωθούν τα παζάρια με τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά μονοπώλια. Το ελληνικό κράτος μπορεί να κόβει επιχορηγήσεις από κοινωφελείς οργανισμούς είναι όμως πάντα πλούσιο όταν πρόκειται για εξοπλιστικά προγράμματα.

 

♦ Αρένα
 
Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί τελικά στο διάστημα 3 με 6 Μάρτη. Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (ΕΣΥΑΝ), την περασμένη Δευτέρα. Πόσοι θα είναι οι σύνεδροι; 4.000 στους οποίους θα προστεθούν τα 1.200 μέλη του ΕΣΥΑΝ, δηλαδή συνολικά 5.200! Μια ωραιότατη κερκίδα κλακαδόρων γύρω από την αρένα όπου ο Γιωργάκης φιλοδοξεί να κυριαρχήσει κλείνοντας εκ των προτέρων συμφωνίες με τους βαρόνους του «όλου» ΠΑΣΟΚ (πλην των ορφανών του σημιτισμού, που έχουν εκπέσει και από υποκόμητες). Πώς θα εκλεγούν οι κλακαδόροι; Οχι κατά οργάνωση, αλλά κατά δήμο. Δηλαδή, θα ψηφίσουν όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι φίλοι. Γι’ αυτό και ο Γιωργάκης έστειλε προσωπικές επιστολές στους 1.000.000 ψηφοφόρους που τον είχαν εκλέξει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει «συμμετοχική δημοκρατία»: αρχηγός, βαρόνοι και κλακαδόροι.

 

♦ Σοβαρότης μηδέν
 
Σκίζει από σοβαρότητα (αν μη τι άλλο) η κυβέρνηση Καραμανλή. Ηταν ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Ρεγκούζας που δήλωνε στην «Ελευθεροτυπία» (20.12.04) ότι ο προϋπολογισμός θα αντλήσει πρόσθετα έσοδα από τα «φρουτάκια» «τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι μέσα στο 2005 να αντιμετωπίσουμε, γιατί η ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». Ο ίδιος υφυπουργός διέψευσε δημοσιεύματα εφημερίδων που μιλούσαν για νομιμοποίηση των «κουλοχέρηδων», δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν επενδύει στον τζόγο. Και αμέσως μετά, ο ίδιος πάντοτε Ρεγκούζας δήλωσε ότι εξετάζεται η επαναφορά του Ξυστού με διαχειριστή το κράτος. Προφανώς, το Ξυστό δεν είναι τζόγος!

 

♦ Ta καλά και συμφέροντα
 
Το ‘χουν καθιερώσει. Κάθε τρία χρόνια τραβάνε κάποιες αγωγές στο ελληνικό δημόσιο, με τις οποίες ζητούν κάποια χοντρά φράγκα αναδρομικά, τις εκδικάζουν οι ίδιοι (Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει), δικαιώνουν τον εαυτό τους και ενθυλακώνουν το παραδάκι. Ο λόγος για τους δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι μέσω των ενώσεών τους ζητούν αναδρομικά που κυμαίνονται από 58.000 ευρώ μέχρι 201.000 ευρώ. Διότι -λέει- παραβιάζεται ο νόμος όταν κάποια άλλα μεγαλοστελέχη του δημόσιου παίρνουν περισσότερα λεφτά απ’ αυτούς. Δεν μπορεί -λένε- ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου να παίρνει 5.200 ευρώ το μήνα και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών να παίρνει 10.270 ευρώ!
 
Οπως βλέπετε, για… ψιλοποσά μιλούν. Για μισθούς πάνω από ενάμισι εκατομμύριο δραχμές το μήνα, όταν χιλιάδες μεροκαματιάρηδες παίρνουν 600 ευρώ το μήνα και έτσι και ζητήσουν παραπάνω οι δικαστές αποφαίνονται παγίως ότι οι απεργίες τους είναι παράνομες και καταχρηστικές. Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι με τις αλλαγές που έγιναν με την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Τις υποθέσεις που αφορούν διεκδικήσεις δικαστικών δικάζει πλέον ειδικό δεκαμελές δικαστήριο, αποτελούμενο από 4 δικαστές, τρεις δικηγόρους και τρεις καθηγητές πανεπιστημίου. Μια χαρά σύνθεση, για να υπάρχει και το άλλοθι ότι δεν δικάζουν αποκλειστικά οι ίδιοι τις υποθέσεις που αφορούν χρηματικές τους διεκδικήσεις.

 

♦ Γελοίοι και επικίνδυνοι
 
Ποιος θα ασχολούνταν με έναν ψάλτη από το Μεσολόγγι, που έκανε μήνυση στη Δόμνα Σαμίου για μια εκπομπή με τα γνωστά αποκριάτικα αθυρόστομα τραγούδια, αν αυτός ο ψάλτης δεν είχε στη διάθεσή του και μια επαινετική επιστολή του Χριστόδουλου, στην οποία ο προκαθήμενος του ιερατείου περνάει γενεές δεκατέσσερις αυτό το κομμάτι της παράδοσης; Ο Χριστόδουλος ήταν η είδηση και όχι ο Μεσολογγίτης ψάλτης. Η υπόθεση είναι κατ’ αρχήν γελοία. Οχι μόνο γιατί τα «γαμοτράγουδα» κυκλοφορούν σε κασέτες και CDs εδώ και χρόνια, όχι μόνο γιατί αυτά τα αποκριάτικα τραγούδια αντλούνται από παραδοσιακές γιορτές που συνεχίζονται και έχουν γίνει και τουριστικές ατραξιόν σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, αλλά και γιατί στη χώρα του Αριστοφάνη είναι επιεικώς γελοίο να μιλάμε για τα «γαμοτράγουδα» της Αποκριάς. Ομως, οι φορείς τέτοιων απόψεων δεν είναι μόνο γελοίοι. Είναι και επικίνδυνοι. Αναδίδουν ένα φασισμό μεσαιωνικού τύπου και δηλητηριάζουν τους πιστούς με αντιλήψεις που μπορούν να φτιάξουν ακόμα και τάγματα εφόδου, αν απλωθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε μια απογείωση του κάθε μορφής ανορθολογισμού και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον αισθάνονται άνετα οι διάφοροι Χριστόδουλοι του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

 

♦ Αρχές σε διατίμηση;
 
Σε άρθρο του «Πριν» (25.12.04) σχετικό με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εφημερίδα, διαβάσαμε τα εξής:
 
«Ο αστικός τύπος καλύπτει αυτή τη διαφορά (σ.σ. κόστους) με τις διαφημίσεις. Το Πριν όμως δεν παίρνει παρά ελάχιστες. Χώρια όσες έχει αρνηθεί για λόγους αρχής (Ρικομέξ, εθελοντισμός Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά.) με όχι ευκαταφρόνητες συνέπειες».
 
Αλήθεια, σε ποια διατίμηση μπαίνουν οι αρχές για ένα έντυπο που θέλει να αποκαλείται επαναστατικό; Μπορεί για παράδειγμα να φιλοξενεί κρατική διαφήμιση, που αφορά προπαγάνδα του αστικού κράτους και απλά να αρνείται κάποιες πολύ ακραίες εκδοχές της; Η κρατική διαφήμιση για τα μεγάλα έργα ή για το τζόγο, δεν προσκρούει στις αρχές; Επειδή μιλάμε για αρχές, αυτές δεν μπορεί παρά να είναι αυστηρά ορισμένες. Θα θέλαμε να μάθουμε πώς τις ορίζει το «Πριν».

 

♦ Αμα έχεις πλάτες
 
Νέα αναβολή δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις αυθαίρετες κατασκευές του Κυριακού στο πεδίο του Αρεως. Ο λόγος; Ο δικηγόρος του «Πανελλήνιου» ισχυρίστηκε πως οι εγκαταστάσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως προπονητήριο αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δικαστήριο ανέβαλε για να προσκομιστούν οι αποφάσεις της ΓΓΑ περί νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (αλήθεια, γιατί δεν της είχε μαζί του ο δικηγόρος;).

 

♦ Ενοχη σιωπή
 
Τους κρεμούν από τις χειροπέδες μέχρι το σίδερο να τους κόψει τους καρπούς. Τους υποβάλουν σε σεξουαλικά βασανιστήρια. Τους κλείνουν στην απομόνωση. Τους βασανίζουν μέχρι να ομολογήσουν και να παραδεχτούν την ενοχή τους. Τους κρατούν απομονωμένους χωρίς να τους έχουν απαγγείλει κατηγορίες.
 
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις καταγγελίες στις οποίες προέβη βρετανός δικηγόρος που κατάφερε μετά από πολλά βάσανα να συναντηθεί με πελάτη του κρατούμενο στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Είδατε μήπως καμιά ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, πέρα από μερικά λόγια για μια μέρα στις εφημερίδες; Είδατε κυβερνήσεις να μιλούν για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων; Είδατε τον ΟΗΕ να παρεμβαίνει; Είδατε τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να ξεσηκώνουν τον κόσμο από τις φωνές; Τίποτα απολύτως. Σιγή ιχθύος. Ενοχη σιωπή. Η αστική κοινωνία έχει βυθιστεί στη βαρβαρότητα. Ο μεσαίωνας ζει και βασιλεύει.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔυο επιλογές
Επόμενο άρθρο Επιστροφή στην απόλυτη υπεραξία

Σχετικά Αρθρα

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

Κόντρες 13 Φεβ 2026, 20:58

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

Κόντρες 2 Φεβ 2026, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

Λιθουανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

1833: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ).

1923: Παύει να ισχύει για την Ελλάδα το ιουλιανό ημερολόγιο και τίθεται σε ισχύ το γρηγοριανό.

1942: Ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.

1945: Αφοπλισμός του ΕΛΑΣ.

1968: Διασπάται το ΚΚΕ.

1973: Πρώτη κατάληψη της Νομικής από 2.500 φοιτητές, έξοδος υπό μορφή πορείας και συμπλοκές με την αστυνομία και παρακρατικούς ΕΚΟΦίτες.

2003: Εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo