Συναντήθηκε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με τον Τσίπρα και ο Χατζηδάκης άρχισε τις υστεριούλες, απόδειξη του ότι τον «έτσουξαν» όσα ειπώθηκαν. Eτσι χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη οργάνωση «Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ». Ενας υπουργός οφείλει -εκ του θεσμικού του ρόλου- να μην παραποιεί τα ονόματα των συνδικαλιστικών ή άλλων οργανώσεων. Να ασκήσει όποια κριτική θέλει, αλλά τα ονόματά τους οφείλει να τα εκφέρει ως έχουν. Ο Χατζηδάκης, που το παίζει δημοκράτης και ευγενής, είναι στην πραγματικότητα και αντιδημοκράτης και αγενής. Και κάτι ακόμα. Οταν η συγκεκριμένη ομάδα χτυπούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια χαρά την έβρισκε η ΝΔ. Τώρα που η «πλάκα» γύρισε, ο Χατζηδάκης (μόνον αυτός, όχι ας πούμε ο Σταϊκούρας, που τους έχει συναντήσει δύο φορές) άρχισε τις υστερίες.
Γιατί μούγκα;
Και μιας και μιλάμε για τον Χατζηδάκη, γιατί απέφυγε να κάνει την παραμικρή δήλωση για το τεράστιο μπάχαλο στον ΕΦΚΑ, που εμφάνιζε ανθρώπους ως ανασφάλιστους, ενώ δε χρωστούσαν δεκάρα; Μιλάμε για μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά και για επιβάρυνση αρκετών που αναγκάστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους εξετάσεις, καθώς το σύστημα τούς έβγαζε ανασφάλιστους. Πάρα πολλοί, αφού είχαν σπάσει τα νεύρα τους προσπαθώντας να βγάλουν άκρη από το Ιντερνετ ή από το τηλέφωνο, ενέσκυπταν στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και την έπεφταν στους εργαζόμενους εκεί, οι οποίοι δεν είχαν καμιά ευθύνη για ό,τι είχε συμβεί, αλλά και δεν μπορούσαν να δώσουν και λύση. Διότι οι αστικές κυβερνήσεις έφτιαξαν τον ΕΦΚΑ, χωρίς να υπάρχει πραγματική συγχώνευση των Ταμείων και διασύνδεση των πληροφορικών τους συστημάτων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται προβλήματα σαν αυτό. Μούγκα, όμως, ο λαλίστατος Χατζηδάκης.
Τώρα και i-ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ
Μετά τον i-ΣΥΡΙΖΑ (η δράση του οποίου… αγνοείται) τώρα και i-ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Ψηφιακό κόμμα θα φτιάξει, λέει, ο Ανδρουλάκης. Με νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα δίνει τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους να φτιάχνουν ομάδες συζήτησης και εργασίας, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, να κάνουν απευθείας διαβούλευση, κατάθεση και συζήτηση προτάσεων κ.ά. Εκείνο που δε θέλουν να καταλάβουν όλοι τους είναι πως δεν τους λείπουν οι ψηφιακές πλατφόρμες αλλά η ζέση του κόσμου για συμμετοχή στις διεργασίες των αστικών κομμάτων. Και όσοι περνούν κάποιο χρόνο καθημερινά στο Ιντερνετ θα προτιμήσουν τα λεγόμενα social media και όχι τις ψηφιακές πλατφόρμες των κομμάτων.
Ο παλιός είν’ αλλιώς
Μεγάλη πλάκα με το βιντεάκι από την περιοδεία του Τσίπρα στην Καλαμαριά. Οπου ο αρχηγός στέκεται μπροστά σε δυο υπαίθριους μουσικούς, ακούει το τραγούδι τους, αλλά δεν κάνει την απαραίτητη κίνηση να ρίξει κάτι στη θήκη του οργάνου. Μπροστά στον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ο αρχηγός καρμίρης, ενεργοποιούνται τα τοπικά στελέχη. Πάει ο πρώτος να του βάλει λεφτά στο χέρι, τίποτα ο αρχηγός, δεν χαμπαριάζει. Πάει ο δεύτερος, πιο αποφασιστικά, παίρνει χαμπάρι ο αρχηγός, βάζει το πεντάευρω στην τσέπη, μετά κάνει πως ψάχνεται, το βρίσκει τάχαμου και το ρίχνει στη θήκη. Τι κάνεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Λες: «παιδιά, άφησα το πορτοφόλι στο σακάκι, ας μου δώσει κάποιος ένα τάληρο δανεικό να ρίξω στα παιδιά». Ομορφα κι ωραία. Ενώ έτσι που το οργάνωσαν οι «παλιοί», κατάφεραν να εκθέσουν τον αρχηγό.
Κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει…
Ο Πέτσας δεν βλέπει εκλογές φέτος και εξηγεί τους λόγους: «Πρώτον, γιατί ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός πάντα ότι θα γίνουν το 2023». Αυτός βέβαια δεν είναι λόγος για να τον πάρει κανένας στα σοβαρά, οπότε πάμε στον επόμενο λόγο: «Δεύτερον, γιατί όταν είμαστε σε μια περίοδο αναταραχής όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος τα βγάζει με δυσκολία, θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία». Αυτό μάλιστα, είναι λόγος. Δεν τον λες, βέβαια, δημόσια μ’ αυτόν τον τρόπο (υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα το κομματικό συμφέρον), αλλά μην περιμένουμε και… κέντημα δαντέλα από τον Πέτσα. Εμείς απλώς να του βάλουμε και το αντεπιχείρημα: Επειδή η «αναταραχή» θα συνεχιστεί και τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, οι εκλογές φέτος μπορεί να είναι η λύση για να (προσπαθήσει να) σώσει την παρτίδα ο Μητσοτάκης.
Τι άλλο περιμένατε
Χαμός έγινε στον Βόλο με τον Μπέο, που οργάνωσε εκδήλωση για να… τιμήσει τη γυναίκα και ξεκίνησε λέγοντας ένα χυδαίο «ανέκδοτο» στο οποίο οι γυναίκες καταλήγουν να είναι «πουτάνες». Συγγνώμη, αλλά τι άλλο περιμένατε από τον Μπέο; Η πλειοψηφία που τον έβγαλε για δεύτερη φορά δήμαρχο στην παλιά εργατούπολη του Βόλου είναι το σημάδι της κοινωνικής παρακμής.