♦ «Με ανεπίτρεπτη καθυστέρηση, η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να παρέμβει στη Λιβύη για να βάλει τέλος στην αιματοχυσία και να σώσει τον λαό της από έναν παράφρονα δικτάτορα και τη φαμίλια του». Ο Πρετεντεράκος στα «Νέα». Πάντοτε βασιλικότερος του βασιλέως. Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις ποια είναι τα delivery boys της «πρεσβείας».
♦ «Να συνεχίσετε να στηρίζετε την Ελλάδα», είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, «απευθυνόμενος στους Ελληνες εφοπλιστές, εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα, του real estate και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που συνθέτουν τον ελληνισμό του Λονδίνου», όπως σημειώθηκε σε δελτίο Τύπου του υπουργείου. Η ραγιάδικη προτροπή του υφυπουργού έγινε στην ετήσια εκδήλωση για την 25η Μάρτη. Ο χαρακτηρισμός «ραγιάδικη» για τη δήλωση Νικητιάδη είναι αυτονόητος, καθόσον μιλάμε για τους ληστές του city, την πιο επιθετική μερίδα του εφοπλιστικού κεφάλαιου, που πάντα συμπεριφερόταν σαν αρπακτικό, όχι μόνο έναντι των εργατών, αλλά και έναντι του ελληνικού κράτους.
♦ «Ηταν σωστό να βοηθηθεί η Ελλάδα στην αιχμή της κρίσης, προκειμένου να αποτραπεί η επέκτασή της. Μόλις όμως οι άλλες χώρες βρεθούν εκτός κινδύνου, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με «κούρεμα» του χρέους ή με επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων, αλλά η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη, κι ας κάνει κανείς όποιους υπολογισμούς θέλει». Η δήλωση έγινε στο γερμανικό Stern από τον Οτμαρ Ισινγκ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται δικά μας σχόλια.
♦ «Η θεσμοθέτηση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων που προωθήσαμε αφορά συλλογικές συμβάσεις. Δηλαδή, εργαζόμενοι και εργοδότες κάθονται στο ίδιο τραπέζι, σε επίπεδο επιχείρησης, και τους δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσουν έτσι τους όρους εργασίας στην επιχείρηση, ώστε να διατηρήσουν θέσεις εργασίας και, αν χρειαστεί, να υπάρξει και μια προσαρμογή των μισθών. Άρα, δεν πρόκειται για ατομικές συμβάσεις, πρόκειται για συλλογική σύμβαση». Αυτά υποστήριζε η Κατσέλη, προ ημερών, στο πρωινάδικο της ΝΕΤ. Και τα υποστήριζε στα σοβαρά, μολονότι ο δημοσιογράφος είχε παρατηρήσει πως δεν μπορεί να υπάρξει ισότιμη διαπραγμάτευση ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους. Οχι μόνο αλυσοδένουν τους εργαζόμενους, αλλά προκαλούν και τη νοημοσύνη μας οι υπουργοί του Γιωργάκη.
♦ «Τσουνάμι» χαρακτήρισε ο Χατζηνικολάου τα μέτρα των επόμενων ετών, που προαναγγέλλονται στην έκθεση του ΔΝΤ, διά χειρός Πολ Τόμσεν, αλλά ατάραχος ο Σαχινίδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει, υπερθεματίζοντας μάλιστα: «κ. Χατζηνικολάου, αναφέρατε τη λέξη τσουνάμι, που είναι και επίκαιρη και αυτή των νέων μέτρων, που ουσιαστικά δεν σχετίζεται με κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση» (Real fm, 19.3. 2011).