Η σπιτωίνη σκοτώνει
Ή δράσε ή βράσε (ρύζι)· τρίτος δρόμος δεν υπάρχει
Απεργία δασκάλων – νηπιαγωγών: όλοι στο δρόμο (όλοι, είπαμε!)
POSSONO DIFFIDARE NO I -MA NON POSSONO DIFFIDARE NOSTRE IDEE!
♦ «Παυλόπουλος προς ελεγκτές: Σκληροί με τη διαφθορά» (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ, 12-9-06). Too hard to die (diehard)… + τη φοράδα στ’ αλώνι.
♦ «Απόντες 15.000 εκπαιδευτικοί» (τίτλος των ΝΕΩΝ, 11-9-06). Εκτός των ελλείψεων, εμείς λέμε «είσαι εδώ μα απέχεις» (όσον αφορά την «κινητικότητα»).
♦ Προβληματικό το γιαούρτι. Ομως (όπως τα γκαζάκια) δεν είναι μόνο για φάγωμα.
♦ Το παιδοβούβαλο στην… ψιλάρα του, κι ο Γιώργος την κιθάρα του.#
♦ Τα μανταρίνια σώζουν από 4 ασθένειες. Ελα όμως που τα νεράτζια ενοχοποιούν…
«Καμμιά εκατοστή κωλόπαιδα», «κουκουαλητεία». Δανίκας μαινόμενος στα ΝΕΑ, 11-9-06, για τα «επεισόδια» στη Θεσσαλονίκη. Και υπερασπιζόμενος τις οργανωμένες πορείες (πώς λέμε οργανωμένες εκδρομές) «εναντίον της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής» (Οχι απλώς άξιος, πανάξιος ο μισθός του…).
♦ «Τόλμη και ειλικρίνεια» βλέπει ο ΕΛ. ΤΥΠΟΣ (11-9-06) του «ρεαλιστή Καραμανλή». (Λίγο ακόμα και θα μας το ‘βγαζε Τόλμη και… γοητεία του ρεαλιστή (του φτωχοεισο-εξοδ-ήματος)
♦ Να υπενθυμίσουμε (τοις πάσι και ται(σ)πάσι): «σε κάθε αναμπουμπούλα…».
♦ Σε ένα χαρακτηρισμό συμφωνεί ο Τύπος όλου του αστικού φάσματος (μην ξεχνάτε τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ): ότι η επίθεση της 11/9/01 ήταν «τρομοκρατική».
♦ «Η κυβέρνηση οδηγεί το λαό» επιμένει ο κ. Μιχ. Γιαννάκης, βουλευτής της ΝΔ (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ, 11-9-06). Για δε, ρε, που μας προέκυψε και… μεγάλος τιμονιέρης ο δάμαλος.
♦ Ονομαστική ΤΟ ΠΑΣΟΚ, γενική του Φασούλα, δοτική τω Γιαννάκη (τω Παναγιώτη).
♦ Δράκουλας ο Πάπας Βενέδικτος: η καρδιά του -λέει- χτυπάει στη Βαυαρία. (Πιστοί, προσοχή! – κυκλοφορεί (κι) ανάμεσά σας!)
♦ Ε όχι και σύγκριση ανάμεσα στο «Φαρενάιτ» του Μουρ και τη «Νοσταλγία» του Ταρκόφσκι… Ελεος!
♦ Και εγεννήθη (αυτοίς) ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (αφού πρώτα δεν τάχθηκε υπέρ της απεργίας αλλά…).
♦ Γράφει η «ΑΘΗΝΑ, η επόμενη μέρα» (Σεπτέμβρης 2006 – Μπέηκη έκδοση): «Η ΝΔ εμπόδισε τη φιλοξενία παιδιών από το Λίβανο» (σελ. 1). Και: «Οι χώροι δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τη νεολαία της περιοχής αλλά έχουν γίνει γκέτο αλλοδαπών» (σελ. 4). Και «συμπαραστάτες» και ρατσιστές.
♦ Ανησυχεί η ΗΜΕΡΗΣΙΑ (11-9-06): «Καμμιά δέσμευση του Κ. Καραμανλή για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών».
♦ «Ενας τέτοιος πράκτορας που μυήθηκε από την αξιωματούχο της ΥΠΕ (Υπηρεσία Πληροφοριών και Ερευνών) Σίλια Κίρουαν, ήταν κι ο πολύς Τζωρτζ Οργουελ που έγινε παγκοσμίως γνωστός για έργα, που το λιγότερο, είναι αντιστρόφως ανάλογα με τη φήμη του. Κι όμως όλοι “γοητευτήκαμε” από την “πένα” του, γιατί όλοι επηρεαστήκαμε από το “ναρκωτικό” της διαφήμισης. Η σημαντική λεπτομέρεια είναι πως αυτοί οι πράκτορες έπρεπε νάχουν και λίγο αριστερά διαπιστευτήρια για να πείθουν και νάναι αποτελεσματικός ο αντικομμουνισμός τους. Τέτοιους πράκτορες επιστράτευαν όλες οι ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα, φυσικά) ΥΠΕ και τώρα (όσοι ζουν) απολαμβάνουν τη φήμη τους και με το παραπάνω από τις πωλήσεις των βιβλίων τους και απ’ το “προοδευτικό” τους προφίλ. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα τους μάθουμε ποτέ, αλλά μόνο τους υποπτευόμαστε… Πόσοι από εμάς αλήθεια δεν είχαμε γοητευθεί από τον Αρθουρ Κέστλερ, τον Μπέρτραντ Ράσελ (κάναμε και αριστερό σωματείο με τ’ όνομά του) και τον Στήβεν Σπέντερ που είχαν αναλάβει την παραγωγή “αντικομμουνιστικού υλικού”. Πάντως ο μέγας και πολύς Οργουελ (σύμφωνα με ανακοίνωση του βιογράφου του Μπέρναρντ Κρικ στην “Γκάρντιαν”) είχε δώσει 89 ονόματα “Κρυπτοκομμουνιστών” – οι οποίοι “θάφτονταν” συστηματικά εν ζωή από τους κριτικούς που υπηρετούσαν ενόρκως στις ΥΠΕ και πολλοί εξαφανίζονταν μυστηριωδώς. Αυτός είναι ο λόγος που μεγάλα ταλέντα έμεναν αφανή και έλαμπαν με τόση ένταση μηδενικά ή και ημιμηδενικά». (Μιχ. Σταφιλάς, περιοδικό ΝΕΑ ΣΚΕΨΗ, τ. 389, Νοέμβρης 1997). Και πάντα -δηλωσίας- ο Τσόμσκης….
♦ «Ευφυία Ταλιμπάν έχει ο πρόεδρος (Μπους)» (από το ΕΘΝΟΣ, 11-9-06). Εντάξει, λόγω της ημερομηνίας μπερδεύουν τις τσεσπού με τις τσεσβούρ….
♦ Λάβρος ο Ριζοσπάστης (συχνά-πυκνά) για το τακίμιασμα ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα (τελευταία, 12-9-06). Ενώ ο Τέγος, θα ξαναβγεί με τίνων τις ψήφους;
♦ «Ο λόγος ύπαρξής του (σ.σ. του ΚΚΕ) είναι ένας: Η επίλυση του προβλήματος της εξουσίας… Αλλά άλλο πράγμα αυτό και άλλο πράγμα π.χ. να συγκυβερνήσει με κόμματα του δικομματισμού… Δε θέλουμε» (από συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στη Λάρισα, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12/9/06). Σχόλιο 1ο: Οχι «του προβλήματος της εξουσίας» αλλά των προβλημάτων της εξουσίας (ο νοών νοείτω). Σχόλιο 2ο: Τι θα πει «δεν θέλουμε»; Δεν έχουν συγκυβερνήσει αυτή τη χώρα στο (όχι μακρινό) παρελθόν; Ποιόν δουλεύει η Αλέκα; Τα Κνιτάκια;
♦ Πολλή αντεπίθεση ακούω (Περισσός, ΝΑΡ, κλπ.) αλλά επιθετικούς παίχτες δεν βλέπω…
♦ Μπορεί ο Λαοκαρατζαφέρης να «παίζει» τον δύσκολο, αλλά (ήδη) στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου της ΝΔ στο δήμο Αγ. Αναργύρων «έχει» τον δικό του άνθρωπο.
♦ Η στροφή της ΕΛΕΥΘΕ (διάβαζε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ) περιλαμβάνει και την αποστροφή της για την φάμπρικα (κατάληψη) ΥΦΑΝΕΤ στη Σαλονίκη.
♦ Την πικέτα (στη σχετική με τον Μπλερ φωτογραφία) το ΕΘΝΟΣ την μεταφράζει «πήγαινε στην κόλαση» ο δε Ριζοσπάστης «πήγαινε σπίτι σου» (η πικέτα γράφει «Blair…go to HELL»).
♦ Προσοχή στις λέξεις: Την «μετανάστευση» (και όχι τους μετανάστες) «εξυμνούν» ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως η Λα Βανγκουάρντια (καταλανική), η δεξιά EL MUNDO, η EL PAIS, η OBSERVER και η INDEPEN-DENT. Αφού εξηγούν για ποιούς λόγους αυτή ωφέλησε τις οικονομίες των χωρών τους, δεν κάνουν τον κόπο να μιλήσουν -απλά- για το τι πλήρωσαν οι μετανάστες συμβάλλοντας λ.χ. στην αύξηση σε 2% του ΑΕΠ (που διαφορετικά θα έμενε στο -0.2%), σε ζωές και εκμετάλλευση. (Τα στοιχεία από Courrier International).
Βασίλης