Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2006, 00:00
Η σπιτωίνη σκοτώνει

Ή δράσε ή βράσε (ρύζι)· τρίτος δρόμος δεν υπάρχει

Απεργία δασκάλων – νηπιαγωγών: όλοι στο δρόμο (όλοι, είπαμε!)

POSSONO DIFFIDARE NO I -MA NON POSSONO DIFFIDARE NOSTRE IDEE!

 
♦ «Παυλόπουλος προς ελεγκτές: Σκληροί με τη διαφθορά» (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ, 12-9-06). Too hard to die (diehard)… + τη φοράδα στ’ αλώνι.
 
♦ «Απόντες 15.000 εκπαιδευτικοί» (τίτλος των ΝΕΩΝ, 11-9-06). Εκτός των ελλείψεων, εμείς λέμε «είσαι εδώ μα απέχεις» (όσον αφορά την «κινητικότητα»).
 
♦ Προβληματικό το γιαούρτι. Ομως (όπως τα γκαζάκια) δεν είναι μόνο για φάγωμα.
 
♦ Το παιδοβούβαλο στην… ψιλάρα του, κι ο Γιώργος την κιθάρα του.#
 
♦ Τα μανταρίνια σώζουν από 4 ασθένειες. Ελα όμως που τα νεράτζια ενοχοποιούν…
 
«Καμμιά εκατοστή κωλόπαιδα», «κουκουαλητεία». Δανίκας μαινόμενος στα ΝΕΑ, 11-9-06, για τα «επεισόδια» στη Θεσσαλονίκη. Και υπερασπιζόμενος τις οργανωμένες πορείες (πώς λέμε οργανωμένες εκδρομές) «εναντίον της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής» (Οχι απλώς άξιος, πανάξιος ο μισθός του…).
 
♦ «Τόλμη και ειλικρίνεια» βλέπει ο ΕΛ. ΤΥΠΟΣ (11-9-06) του «ρεαλιστή Καραμανλή». (Λίγο ακόμα και θα μας το ‘βγαζε Τόλμη και… γοητεία του ρεαλιστή (του φτωχοεισο-εξοδ-ήματος)
 
♦ Να υπενθυμίσουμε (τοις πάσι και ται(σ)πάσι): «σε κάθε αναμπουμπούλα…».
 
♦ Σε ένα χαρακτηρισμό συμφωνεί ο Τύπος όλου του αστικού φάσματος (μην ξεχνάτε τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ): ότι η επίθεση της 11/9/01 ήταν «τρομοκρατική».
 
♦ «Η κυβέρνηση οδηγεί το λαό» επιμένει ο κ. Μιχ. Γιαννάκης, βουλευτής της ΝΔ (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ, 11-9-06). Για δε, ρε, που μας προέκυψε και… μεγάλος τιμονιέρης ο δάμαλος.
 
♦ Ονομαστική ΤΟ ΠΑΣΟΚ, γενική του Φασούλα, δοτική τω Γιαννάκη (τω Παναγιώτη).
 
♦ Δράκουλας ο Πάπας Βενέδικτος: η καρδιά του -λέει- χτυπάει στη Βαυαρία. (Πιστοί, προσοχή! – κυκλοφορεί (κι) ανάμεσά σας!)
 
♦ Ε όχι και σύγκριση ανάμεσα στο «Φαρενάιτ» του Μουρ και τη «Νοσταλγία» του Ταρκόφσκι… Ελεος!
 
♦ Και εγεννήθη (αυτοίς) ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (αφού πρώτα δεν τάχθηκε υπέρ της απεργίας αλλά…).
 
♦ Γράφει η «ΑΘΗΝΑ, η επόμενη μέρα» (Σεπτέμβρης 2006 – Μπέηκη έκδοση): «Η ΝΔ εμπόδισε τη φιλοξενία παιδιών από το Λίβανο» (σελ. 1). Και: «Οι χώροι δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τη νεολαία της περιοχής αλλά έχουν γίνει γκέτο αλλοδαπών» (σελ. 4). Και «συμπαραστάτες» και ρατσιστές.
 
♦ Ανησυχεί η ΗΜΕΡΗΣΙΑ (11-9-06): «Καμμιά δέσμευση του Κ. Καραμανλή για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών».
 
♦ «Ενας τέτοιος πράκτορας που μυήθηκε από την αξιωματούχο της ΥΠΕ (Υπηρεσία Πληροφοριών και Ερευνών) Σίλια Κίρουαν, ήταν κι ο πολύς Τζωρτζ Οργουελ που έγινε παγκοσμίως γνωστός για έργα, που το λιγότερο, είναι αντιστρόφως ανάλογα με τη φήμη του. Κι όμως όλοι “γοητευτήκαμε” από την “πένα” του, γιατί όλοι επηρεαστήκαμε από το “ναρκωτικό” της διαφήμισης. Η σημαντική λεπτομέρεια είναι πως αυτοί οι πράκτορες έπρεπε νάχουν και λίγο αριστερά διαπιστευτήρια για να πείθουν και νάναι αποτελεσματικός ο αντικομμουνισμός τους. Τέτοιους πράκτορες επιστράτευαν όλες οι ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα, φυσικά) ΥΠΕ και τώρα (όσοι ζουν) απολαμβάνουν τη φήμη τους και με το παραπάνω από τις πωλήσεις των βιβλίων τους και απ’ το “προοδευτικό” τους προφίλ. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα τους μάθουμε ποτέ, αλλά μόνο τους υποπτευόμαστε… Πόσοι από εμάς αλήθεια δεν είχαμε γοητευθεί από τον Αρθουρ Κέστλερ, τον Μπέρτραντ Ράσελ (κάναμε και αριστερό σωματείο με τ’ όνομά του) και τον Στήβεν Σπέντερ που είχαν αναλάβει την παραγωγή “αντικομμουνιστικού υλικού”. Πάντως ο μέγας και πολύς Οργουελ (σύμφωνα με ανακοίνωση του βιογράφου του Μπέρναρντ Κρικ στην “Γκάρντιαν”) είχε δώσει 89 ονόματα “Κρυπτοκομμουνιστών” – οι οποίοι “θάφτονταν” συστηματικά εν ζωή από τους κριτικούς που υπηρετούσαν ενόρκως στις ΥΠΕ και πολλοί εξαφανίζονταν μυστηριωδώς. Αυτός είναι ο λόγος που μεγάλα ταλέντα έμεναν αφανή και έλαμπαν με τόση ένταση μηδενικά ή και ημιμηδενικά». (Μιχ. Σταφιλάς, περιοδικό ΝΕΑ ΣΚΕΨΗ, τ. 389, Νοέμβρης 1997). Και πάντα -δηλωσίας- ο Τσόμσκης….
 
♦ «Ευφυία Ταλιμπάν έχει ο πρόεδρος (Μπους)» (από το ΕΘΝΟΣ, 11-9-06). Εντάξει, λόγω της ημερομηνίας μπερδεύουν τις τσεσπού με τις τσεσβούρ….
 
♦ Λάβρος ο Ριζοσπάστης (συχνά-πυκνά) για το τακίμιασμα ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα (τελευταία, 12-9-06). Ενώ ο Τέγος, θα ξαναβγεί με τίνων τις ψήφους;
 
♦ «Ο λόγος ύπαρξής του (σ.σ. του ΚΚΕ) είναι ένας: Η επίλυση του προβλήματος της εξουσίας… Αλλά άλλο πράγμα αυτό και άλλο πράγμα π.χ. να συγκυβερνήσει με κόμματα του δικομματισμού… Δε θέλουμε» (από συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στη Λάρισα, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12/9/06). Σχόλιο 1ο: Οχι «του προβλήματος της εξουσίας» αλλά των προβλημάτων της εξουσίας (ο νοών νοείτω). Σχόλιο 2ο: Τι θα πει «δεν θέλουμε»; Δεν έχουν συγκυβερνήσει αυτή τη χώρα στο (όχι μακρινό) παρελθόν; Ποιόν δουλεύει η Αλέκα; Τα Κνιτάκια;
 
♦ Πολλή αντεπίθεση ακούω (Περισσός, ΝΑΡ, κλπ.) αλλά επιθετικούς παίχτες δεν βλέπω…
 
♦ Μπορεί ο Λαοκαρατζαφέρης να «παίζει» τον δύσκολο, αλλά (ήδη) στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου της ΝΔ στο δήμο Αγ. Αναργύρων «έχει» τον δικό του άνθρωπο.
 
♦ Η στροφή της ΕΛΕΥΘΕ (διάβαζε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ) περιλαμβάνει και την αποστροφή της για την φάμπρικα (κατάληψη) ΥΦΑΝΕΤ στη Σαλονίκη.
 
♦ Την πικέτα (στη σχετική με τον Μπλερ φωτογραφία) το ΕΘΝΟΣ την μεταφράζει «πήγαινε στην κόλαση» ο δε Ριζοσπάστης «πήγαινε σπίτι σου» (η πικέτα γράφει «Blair…go to HELL»).
 
♦ Προσοχή στις λέξεις: Την «μετανάστευση» (και όχι τους μετανάστες) «εξυμνούν» ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως η Λα Βανγκουάρντια (καταλανική), η δεξιά EL MUNDO, η EL PAIS, η OBSERVER και η INDEPEN-DENT. Αφού εξηγούν για ποιούς λόγους αυτή ωφέλησε τις οικονομίες των χωρών τους, δεν κάνουν τον κόπο να μιλήσουν -απλά- για το τι πλήρωσαν οι μετανάστες συμβάλλοντας λ.χ. στην αύξηση σε 2% του ΑΕΠ (που διαφορετικά θα έμενε στο -0.2%), σε ζωές και εκμετάλλευση. (Τα στοιχεία από Courrier International).
 
Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 15.9.06
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 18.9.06

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo