Ράλληδες, Ταγματαλήτες, Μπουραντάδες, Γερμανοί τα κεφάλια σας θα πέσουν απ’ τ’ αντάρτικο σπαθί (τω ευπατρίδι)
Much Madness is divinest Sense/ To a discerning Eye/ Much Sense -the startest Madness-/ ‘Tis the Majority/ In this, as All, prevail-/ Assent -and you are same-/ Demur -you’re straight dangerous-/ And handled with a chain. Emily Dickinson (για την τρέλλα)
Νίκη στους ένοπλους λαούς της Ανατολής
… γιατί είμαι ο Χουλκ…
♦ Αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων και δεντροφύτευση στην Καλλιτεχνούπολη… (μπασιάκο γίγαντα…).
♦ Πιστοσελίδες.
♦ CONDOM-minas (άλλη μια καινοτομία του James Panousis).
♦ Με απεργία μέσα στις εξετάσεις «προειδοποιεί» η ΟΛΜΕ (φοβούμαι…).
♦ Πάνω από μια δεκαετία πριν η (τότε) γαλλική κυβέρνηση (σοσιαλιστική, με πρωθυπουργό τον Μπαλαντίρ) προσπάθησε να περάσει το CIP (Contrat d’ Insertion Professionele= Συμβόλαιο Επαγγελματικής Ενταξης). Οι ανήλικοι θα μπορούσαν να απασχολούνται με χαμηλότερο μισθό. Μετά από θύελλα (πραγματικών) αντιδράσεων τόβαλε εκεί που ήξερε…
♦ Κορωνιά στο κεφάλι τους…
♦ «Το πρόσφατο «θαύμα» είναι η μη αποσύνθεση του λείψανου ενός μοναχού, και ως συνήθως, τον τόνο τον δίνει το «πίστευε και μη ερεύνα» (μη δίνεις σημασία), δηλαδή, στο γεγονός ότι ο άνθρωπος, έπειτα από μακρά φαρμακοθεραπεία, ετάφη σε τσιμέντο και όχι σε χώμα». (Παντ. Μπουκάλας, «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 17/03/ 06). Είναι σαν το (άγνωστο στην Ελλάδα) ανέκδοτο: είδα ένα άλογο με δύο κεφάλια και οχτώ πόδια. Μήπως είδες δύο άλογα;
♦ Αλογα και παράλογα.
♦ Νέα βραβεία μετάφρασης εξήγγειλε ο Βουλγαράκης (κάθε στίχος και σφαίρα;).
♦ Ο Σκυλλάκος γιατί καθόταν όρθιος στη Βουλή αποτίοντας φόρο τιμής στο Ράλλη; Ξύπνησαν μέσα του μνήμες ‘88-’89 απ’ ότι φάνηκε και στην εκπομπή της ΕΤ1 «Ριμέικ», όπου Σκυλλάκος και Δραγασάκης ανέλαβαν τον άχαρο ρόλο να «υπερασπιστούν» την περιβόητη «οικουμενική κυβέρνηση» – ο Δραγασάκης μεν μας είπε κάτι για συλλογικές συμβάσεις, ο Σκυλλάκος δε δεν μας είπε τίποτα για την υπογραφή του Μήτσου Κωστόπουλου ως γραμματέα της ΓΣΕΕ στο πάγωμα μισθών, συντάξεων και ημερομισθίων (ο Μητσάρας τώρα είναι ΚΕΔΑ, όχι κει – στον Περισσό).
♦ Παρακαλούνται οι νικητές στο ενδοσυνασπισμοφάγωμα να περάσουν να παραλάβουν το βραβείο τους (κάτι περίπου στο τρία…).
♦ «Ασία και Λατινική Αμερική ξεφεύγουν από την αμερικανική «λαβή»», διαγιγνώσκει ο προφέσσορας Noam Chomsky («The Guardian», αναδημοσίευση, «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 17/03/06). Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε.
♦ «Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων» μας πληροφορεί η «L’ Humanite» της 20/03/06 ενώ μια βδομάδα πριν (13/03/06) μας έκανε «προσεκτικούς» (1η σελίδα) μιας και η κυβέρνηση της Γαλλίας ετοίμαζε «προκλήσεις» (αχ! αυτοί οι ταραξίες…).
♦ «Αύξηση μεγαλύτερη της μισής μονάδας κατέγραψε ο δείκτης απασχόλησης στην Ελλάδα πέρυσι», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 17/03/06 (ωραία η σούπα…).
♦ Φωνή και αυτιά η VODAFONE και ο (φάε σκατά) λαός AFONE.
♦ Και το μινόπανο ο Σαρκοζί το μελάνι του: «Οι αλήτες»…
♦ Τραυματισμένος ή νεκρός ο συνδικαλιστής Σιρίλ (το μικρό του όνομα) του συνδικάτου SUD Ταχυδρομικών Υπαλλήλων; (Τα CRS εν δράσει…).
♦ «Σήμερα δεν υπάρχει μόνο μία αλλά πολλές φωνές στο χώρο της τζαζ. Ολα έχουν γίνει απλά θέμα χρημάτων. Οι γνωριμίες αποφέρουν καρπούς». Ron Carter, μέλος του κουϊντέτου του Miles Davis(1963-1968). («EL PAIS», 21/03/06).
♦ «Firewall» (μια ταινία του Harrison Ford).
♦ «Θα το κάψουμε το Μουντιάλ» δηλώνουν οι ακροδεξιοί που μαζεύτηκαν στο Μπράουνάου, γενέτειρα του Χίτλερ, όπου προετοιμάζονται για έκτροπα και διοργανώνουν ναζιστικές εκθέσεις» («La Repubblica» – Paolo Berizzi).
♦ Ε, όχι και αντιϊμπεριαλιστικό συλλαλητήριο η κηδεία του Ελευθερίου Μιλόσεβιτς (έτσι μας το παρουσίασε το γεγονός ο 902TV).
♦ «Πυρκαγιά στη Γαλλία – φλόγα στην Ελλάδα» («ΠΡΙΝ», 19/03/06). Είπαν της γριάς να χέσει…
♦ Στο ίδιο φύλλο του «ΠΡΙΝ» έχουμε και… εύρημα: «ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα» (μερικές μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές…).
♦ «Είχε όμως σημεία αντίστασης» (βρίσκει ο Δελαστίκ στο ως άνω φύλλο του «ΠΡΙΝ» – τόσο πολύ δηλαδή;).
♦ Σαν πολλοί δεν προσέφεραν πλούσια δώρα στο «ΠΡΙΝ» για το γλέντι του;
♦ Ο Γ. Ράλλης εκτός των δολοφονιών Κουμή-Κανελλοπούλου είχε γράψει και ποίημα (1947) όπου εξεθείαζε τον μπαμπά (του) Ι. Ράλλη και υπεράσπιζε τους ταγματασφαλήτες.
♦ Συνδιάσκεψη του μ-λ από πίσω, συνέδριο του ΝΑΡ (καλά πάμε στα τυπικά. Την ουσία ψάχνουμε εντόνως…).
♦ Τον κωλο-δάκτυλον «επί τον τύπον» των ηλιθίων. (Για την άσπρη μέρα που βλέπουμε μόνο όταν χιονίζει…).
«Εξαρτάται σε ποια πλευρά της Σελήνης βρίσκεσαι. Στη φωτεινή ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, στη σκοτεινή ο Μήτσος Μητσόπουλος. Σκέψου να είχαν έρθει όλα τούμπα και με την αξίνα στο νταμάρι να είναι αναγκασμένος να σκάβει κάτω από σαράντα βαθμούς, παρέα με αλβανούς και πακιστανούς. Κι εκεί που θα μασούλαγε για κολατσιό ψωροκόμματο χοντρό, φτύνοντας και κολυμπώντας σε ωκεανούς ιδρώτα, με άφθονες στρώσεις σκόνης πασαλειμμένος, να του ‘λεγε ο διπλανός: Ρε συ Οδυσσέα, τα ‘μαθες; Οι βιομήχανοι μας δίνουν αύξηση δύο τζούρες τσιγάρο ημερησίως. Να τον έβλεπα από μια μεριά και να χαιρόμουνα Λένιν με μαντιλάκι στο γυμνό κρανίο να ορμάει σαν επαναστατημένος ταύρος με αξίνα, φτυάρια και κασμάδες, αλαλάζοντας: Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Κατάλαβες αγαπητέ μου; Μωρέ, ο πρόεδρος κατάλαβε, εσύ καψερέ δεν έχω καταλάβει αν κατάλαβες. Διότι ο πόλεμος είναι τόσο αμείλικτος, τόσο κανιβαλικός, που έτσι κι οι Μήτσοι δεν ορμήσουν, οι Κυριακόπουλοι θα τους μαδήσουν!» (Δ. Δανίκας, «Νέα», 20/3).
Βασίλης