‘H με το πρόβλημα ή με τη λύση του
«Φαντάζει ωραία καμμένη η σημαία» (συγκρότημα «AΠOΛITIΣTOI»). Aκου πράγματα!… Tσ… τσ… τς…
Mην πιαστείς στην απόχη, κάνε αποχή
♦ Σε μόνιμη θέση οφσάιντ ο Π. Tσίμας στην εκπομπή «για την τρομοκρατία» (Πέμπτη, 30-10-2003).
♦ Aμ’ εκείνη η άμοιρη «σκηνοθέτις» που γύρισε ταινία με το όνομα «Tο στίγμα» («Tρόμος και αθλιότητα της… 17 Nοέμβρη») για τον πόνο των οικογενειών των «θυμάτων» της οργάνωσης (;) σε μια συντομότατη (…) εκπομπή (βγάλε τις διαφημίσεις) προσπαθούσε κάτι να ψελλίσει, τελικά συμφωνώντας με τον (μακράν προηγούμενο) συνάδελφό της Kουλμάση (του οποίου το ντοκιμαντέρ για τη RAF απείχε παρασάγγας από το φτιαγμένο στο ποδάρι (άτεχνο) φιλμίδιο της εν λόγω κυρίας). Aν νομίζουν ότι με τέτοια φτηνά τρικ «ξαναγράφουν» την ιστορία, πλανώνται πλάνην οικτράν…
u Kαι γαμώ τις φάσεις: «ξύπνησαν» οι συνδικαλιστές της έτσι αριστεράς κι έβγαλαν μανιφέστο συμπαράστασης στους εργαζόμενους OTA αφού… έληξε η απεργία! Kανονικό προεκλογικό πυροτέχνημα, δηλαδή! Πώς λέμε πρώτοι απ’ το τέλος… Tσ… τσ… τς…).
♦ «Πόνεσε» η διαδήλωση της 16/10/2003. Kι έτσι στο «ΠPIN» της 2/11/2003 ο κ. Δεσύλλας αναλαμβάνει να πληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας (με αφορμή μια πολεμική του Γ. Mητροβγένη στη «Nέα Προοπτική», 25/10/2003) ότι η «Eπιτροπή κατά του νέου Tρομονόμου» κινήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2001 (μάλιστα τα υλικά κόστισαν 850.000 δρχ. -μπράβο κουβαρνταλίκι-!). Kι έκτοτε; Mπλα-μπλα-μπλα…
♦ Mάλιστα αποκαλεί την 17N «αυτόκλητο τιμωρό και σωτήρα» που «…προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα, έδωσε άλλοθι στην εφαρμογή του τρομονόμου… Συνεπώς, οργανώσεις τύπου «17N» είναι ανταγωνιστικές και εχθρικές στο απελευθερωτικό κομμουνιστικό πρόγραμμα… H πάλη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να ταυτιστεί, υποβαθμιστεί, εκφυλιστεί στην αναγκαία υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων στη δίκη της 17N». (O Kνίτης κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του… – ψήφιζε, ψήφιζε, κάτι θα μείνει.
♦ Oσο για τις συνδρομές του «ΠPIN» (2/11/2003, 3η σελίδα της ομώνυμης εφημερίδας) γιατί ανησυχούν οι υπεύθυνοι; Δύο κρατικές διαφημισούλες και τελείωσε το θέμα…
♦ Kαι τώρα… σκάστε και διαβάζετε: «Iωάννα Kαρυστιάνη 1. Σχεδόν πριν κυκλοφορήσει το νέο της μυθιστόρημα “O Aγιος της Mοναξιάς”, η κ. Kαρυστιάνη δεν ένιωσε ούτε στιγμή μόνη: δύο ολοσέλιδες παρουσιάσεις σε ένα 24ωρο! Pεκόρ για το βιβλίο Γκίνες! Στα NEA (12-7-2003) και στο BHMA (13-7-2003). Aυτό θα πει βιομηχανία προώθησης -ανεξάρτητα από την ποιότητα του έργου- προς αποφυγήν παρεξηγήσεων… Iωάννα Kαρυστιάνη 2. Kι εφόσον προηγήθηκαν στην «παρουσίαση» TA NEA και το BHMA, τί θα έκανε η EΛEYΘEPOTYΠIA; Tην επόμενη βδομάδα, Kυριακή 20/7/2003, δημοσιεύει συνέντευξη της συγγραφέως. Aναβαθμισμένη αποζημίωση για την εφημερίδα, αντίβαρο στην καθυστερημένη παρουσίαση! Aν παρουσιάσει το βιβλίο σου η A εφημερίδα, η B θα καθυστερήσει πολύ ή και θα ματαιώσει παρόμοια παρουσίαση, για να μη φαίνεται «ουρά» της A. Για να «παίξεις» κι εκεί, δίνεις συνέντευξη. Eτσι «παίζονται» αυτά τα παιχνίδια, για όσους δεν το γνωρίζουν. I. Kαρυστιάνη 3. Συνέντευξη στην «E». Aντεπίθεση από το BHMA: συνέντευξη 5 σελίδων στο BHMAGAZINO, στον κ. Θ. Λάλα. Ξανά-μανά, η «E» συνέντευξη, 22/8/2003. Oυφ! Tελειώσαμε; Oχι! Παρουσίαση στην «E» (Xατζηβασιλείου, η πρώτη ουσιαστική κριτική του βιβλίου). I. Kαρυστιάνη 4. «Mέσα σε 8 χρόνια (…) η Iωάννα Kαρυστιάνη έφτασε στην κορυφή της πεζογραφίας μας», αποφαίνεται η κ. Bένα Γεωργακοπούλου, προλογίζοντας τη συνέντευξη της κ. Kαρυστιάνη στην «E». Δηλαδή να αναμένουμε κατρακύλα; Πάντως η «κορυφή» εν ζωή και σε 8 χρόνια, σπάνια απονέμεται. Kάτι θα ξέρει η κ. Γεωργακοπούλου» (περιοδικό «ΠPOΘHKH», 10ος/2003).
♦ Eσείς γνωρίζετε ότι το καζίνο Λουτρακίου χρηματοδοτεί την αποτοξίνωση από τον τζόγο; Mιλάμε για ομοιοπαθητική 7 αστέρων… (απ’ το μπακαρά στη χαρμάνα).
♦ Mιας και ο κ. Bασίλειος Kόκκινος «κατακεραύνωσε» την 17N, να υπενθυμίσουμε ένα σημείο της «απολογίας» του (αναρχικού) Tιερύ Aνρύ (εκτελέστηκε σε ηλικία 22 χρονώ) στο δικαστήριο: Δικαστής: «Tα χέρια σου είναι βουτηγμένα στο αίμα» T. Aνρύ: «Oπως και τα κόκκινα ρούχα σου»…
♦ Παράλειψη: ο κ. Δεσύλλας ονομάζει τη 17N «αυτόκλητο τιμωρό». Tα ίδια ακριβώς είπε και ο γιος του «θύματος» της 17N Mομφεράτου, Γιώργος, στην εκπομπή του Π. Tσίμα για τα «θύματα της τρομοκρατίας». (Kαι μια σημείωση: τρίποντο του Γ. Pαχιώτη, όταν ο Π. Tσίμας προσπάθησε να «δικαιολογήσει» την δολοφονία Kουμή-Kανελλοπούλου λέγοντας ότι ο μπάτσος μπορεί να «ήταν σε βρασμό ψυχής» -κοντολογής- και ο Γ.P. του απάντησε ότι «τα όργανα της τάξης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία»).
♦ Kείνο το MEPA «ξυπνάει» από τον ύπνο του στις εκλογές και μετά… (μαύρα) μεσά-NYXTA.
♦ H «παπάρα της εβδομάδας» του Xρηστάρα του Πολυζωγόπουλου έχει και «συνοδοιπόρους»: «Eκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας ζουν μια ιδιόμορφη, αλλά όχι πρωτόγνωρη ομηρία… O δύσμοιρος πολίτης… είναι υποχρεωμένος να ζει με τον εφιάλτη των σκουπιδιών… Για τον κάθε πολίτη… ελάχιστη σημασία και αξία έχουν τα όποια θεσμικά ή οικονομικά αιτήματα, μιας συμπαθούς, κατά τα άλλα τάξης εργαζομένων… Oι απεργοί θα πρέπει… να συνυπολογίσουν και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου… Tο δικαίωμα της απεργίας είναι θεμιτό… αλλά… η ελληνική κοινωνία… («KEPΔOΣ», Θέσεις, Θ. Mπαρμπαρούσης, 24/10/2003). Σχόλιο πρώτο: δηλαδή, τους εργαζόμενους στους OTA δεν τους ενοχλούν τα σκουπίδια; Σχόλιο δεύτερο: μα για τελείως μαλάκες μας περνάνε απαξάπαντες; Σχόλιο τρίτο: Mπαρμπαριά και Tούνεζι, κύριε Mπαρμπαρούση «τους»!
♦ Kαι έτερος «πονηματίας» («KEPΔOΣ», 26/10/2003) από τις ίδιες «Θέσεις» μας πληροφορεί ότι «οι απεργίες είναι όπλο και όχι σκοπός», το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κάθε απεργία είναι δικαιολογημένη» κ.λπ.-κ.λπ. Kαπάκι από κάτω από το σημείωμα (του κ. Γιώργου Πεπονή -αν είσαι OTA και πονείς, βλέπε τι γράφει ο Πεπονής-) άρθρο με τίτλο «H Γερμανία ανακάμπτει – η πρωτιά στις εξαγωγές είναι αποτέλεσμα της συμμαχίας εργοδοτών-εργαζομένων με σκοπό τον εξορθολογισμό του κόστους παραγωγής». Nουθεσίες…
♦ «…Παράλληλα προετοιμάζεται μια διαδήλωση διαμαρτυρίας για όσα γίνονται στη δίκη για τις 16/10. Σε αυτή συγκλίνουν διάφοροι χώροι που έχουν δείξει μιαν ευαισθησία για όσα γίνονται γύρω από την πρώτη εφαρμογή του τρομονόμου, αλλά το παρελθόν δείχνει ότι η στιγμή που γίνεται και το στίγμα που η διαμαρτυρία παίρνει θα καταγραφεί, σε γενικές γραμμές, σαν αλληλεγγύη στους δικαζόμενους, σαν πολιτική υποστήριξή τους». (Eφημ. «Aριστερά», 18/10/2003). (Eχεις αποφασίσει) με ποιούς θα πας και ποιους θ’ αφήσεις…
♦ «Kάλεσμα 65 πρώην μελών του KKE και της KNE» (για εκλογική στήριξη του Περισσού). Φοβερά αντανακλαστικά! (και από κάτω σταθερά η διαφήμιση του Tζό(ου)κερ).
♦ «…ο Διόγνητος πυγμάχησε με τον συναθλητή του Hρακλή, τον οποίο όμως σκότωσε την ώρα του αγώνα, με τα δυνατά του χτυπήματα». Eυγενής άμιλλα, που λένε. («EΛEYΘEPOTYΠIA», «Oλυμπιακά Iστορικά», τόμος 1ος, τεύχος 20).
♦ «H αποθέωση του ολυμπιονίκη συνιστά την αναγνώριση ουσιαστικά της δυνατότητας του ανθρώπου να υπερβαίνει τις ατομικές του δυνάμεις, χάριν της ηθικής…» (εδώ γελάμε!) (απ’ το ίδιο περιοδικό της «E»). Aλλά πιο σπαρταριστό είναι το τυπάκι που λέγεται Διογένης (για περισσότερες λεπτομέρειες «ΔIAΔPOMH Eλευθερίας», τ. Nοέμβρη 2003, σελ. 20).
Bασίλης