Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
  • Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!
  • Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Στα κοράκια των εισπρακτικών τα χρέη ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών στον ΕΦΚΑ
Εργατικά

Στα κοράκια των εισπρακτικών τα χρέη ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών στον ΕΦΚΑ

Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Απρ 2025, 14:16

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βάζοντας καπιταλιστικές εισπρακτικές επιχειρήσεις ως υποστηρικτικές στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών), θα επιχειρήσει να εισπράξει με… «ήπια μέσα» (δηλαδή με απειλές) τις εισφορές μέχρι 30.000 ευρώ που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία 1.888.365 ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους φεσαδόρους, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Στα έξι περίπου χρόνια που διαχειρίζεται την καπιταλιστική εξουσία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε σαφή δείγματα γραφής, επιτρέποντας στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις να μην καταβάλλουν στα Ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές μαζί με την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ). Αυτό συμβαίνει από την 1η Γενάρη του 2002, όταν άρχισαν να υποβάλλονται από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις ΑΠΔ.

Το αποτέλεσμα ήταν -όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τους παρακάτω Πίνακες 2 και 3- στις 31 Δεκέμβρη του 2024 το χρέος των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον ΕΦΚΑ να έχει φτάσει στα 36.098 εκατ. ευρώ, έναντι 27.762 εκατ. ευρώ στις 30 Ιούνη του 2019 και 12.326 εκατ. ευρώ στις 31 Μάρτη του 2015. Τα στοιχεία των Πινάκων δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, γιατί έχουν αντληθεί από τις τριμηνιαίες εκθέσεις του ΚΕΑΟ.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

Οσον αφορά τους ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες που χρωστούσαν στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 30.000 ευρώ, αυτοί στις 31 Μάρτη του 2015 ήταν 167.372 και χρωστούσαν συνολικά 2.057 εκατ. ευρώ, στις 20 Ιούνη του 2019 ήταν 1.164.672 και χρωστούσαν 7.339 εκατ. ευρώ και στις 31 Δεκέμβρη του 2024 ήταν 1.888.365 και χρωστούσαν 13.190 εκατ. ευρώ (Πίνακας 2).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν περιορίστηκε στη συνέχιση της διαχρονικής πρακτικής όλων των κυβερνήσεων, που επέτρεπαν στους καπιταλιστές να μην καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες είχαν προεισπράξει από την εργατική τάξη, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα φέσια και να είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα επιχειρηθεί νέα αντιασφαλιστική επίθεση, με νέα δραστική μείωση ακόμη και των συντάξεων πείνας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με το άρθρο 6 του νόμου 4977/2022, που δημοσιεύτηκε στις 25.11.2022, από 1ης Γενάρη του 2023 μειώθηκε ο χρόνος παραγραφής των  χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από 20 σε 10 χρόνια, ενώ από 1ης Γενάρη του 2026 τα χρέη θα παραγράφονται σε 5 χρόνια! Αυτή η ρύθμιση, που είναι απροκάλυπτα υπέρ των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τους ανάβει το πράσινο φως να συνεχίσουν να μην καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ετσι, τα χρέη των καπιταλιστών εργοδοτών στον ΕΦΚΑ θα μειώνονται συνεχώςκαι ο ΕΦΚΑ θα οδηγείται σε μόνιμο μαράζωμα και χρεοκοπία.

Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τα χρέη των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών. Αν αυτοί επιχειρήσουν να διαγράψουν το χρέος τους, χάνουν ταυτόχρονα όλα τα συντάξιμα χρόνια ασφάλισης για τα οποία διαγράφονται οι μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που δεν τους συμφέρει. Ετσι, συνεχώς θα διευρύνεται ο αριθμός αυτών που δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές  και θα διογκώνεται το συνολικό χρέος των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών.

Αυτό συμβαίνει ήδη. Σύμφωνα με τον Πίνακα 2, οι ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες που χρωστούσαν στον ΕΦΚΑ τον Μάρτη του 2015 ήταν 167.372, τον Ιούνη του 2019 αυξήθηκαν σε 1.164.672 και τον Δεκέμβρη του 2024 σε 1.888.365. Ο αριθμός τους θα αυξάνεται λόγω της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. 

Γι’ αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε στόχο να εξαναγκάσει τους 1.888.365 ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες να αποπληρώσουν τα χρέη τους στον ΕΦΚΑ, την ίδια στιγμή που στους ιδιοκτήτες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων όχι μόνο επιτρέπει να συνεχίζουν να μην καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά μείωσε και το χρόνο παραγραφής των χρεών (από 20 σε 10 και από 1.1.2026 σε 5 χρόνια).   

Στο άρθρο 215 του νόμου 5293/2025 (ΦΕΚ 56Α, 11.4.2025) προβλέπεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για να επιλεγούν καπιταλιστικές επιχειρήσεις  που θα προσφέρουν υπηρεσίες στο ΚΕΟΑ προκειμένου να εισπραχτεί το χρέος των 1.888.365 ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών. Για να θολώσει τα νερά, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν περιγράφει στις διατάξεις αυτού του άρθρου τι ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρουν αυτές οι εταιρίες, ενώ αναφέρεται ότι η είσπραξη των χρεών θα εξακολουθήσει να γίνεται από το ΚΕΑΟ. Αυτό έγινε για να κρύψει την πραγματική λειτουργία των «υποστηρικτικών εταιριών» στο ΚΕΑΟ, που θα είναι όπως αυτή των εισπρακτικών εταιριών που λειτουργούν για λογαριασμό funds και τραπεζών και κινούν τις διαδικασίες για ν’ αρπάξουν με το ζόρι τα σπίτια των ανθρώπων που πήραν δάνεια και δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν, ειδικά μετά το φούσκωμά τους με κάθε είδους τόκους και πρόστιμα.  

Στις 24 Απρίλη, η Κεραμέως έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δούκα, στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις». Στη συνέντευξη αποκάλυψε μεν ότι αυτές οι «υποστηρικτικές εταιρίες» θα έρχονται σε προσωπική επαφή, εξατομικευμένη με τους ασφαλισμένους (προφανώς τους ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες, όχι τους μανατζαραίους των καπιταλιστικών επιχειρήσεων) και σε αντίθεση με το ΚΕΑΟ, που θα μπορούσε να ασκήσει επιθετική πολιτική και να προβεί σε κατάσχεση σπιτιού, αυτές θα… διερευνούν τους λόγους για τους οποίους οι ασφαλισμένοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χρέος και θα προτείνουν πιο… ήπιες ρυθμίσεις σε σχέση με την πιθανή επιθετική πολιτική του ΚΕΑΟ!

Η Κεραμέως απέφυγε, όμως, να προσδιορίσει με σαφήνεια ποιες είναι αυτές οι «ήπιες ρυθμίσεις» για αποπληρωμή του χρέους και τι θα γίνει στην περίπτωση που οι ελευθεροεπαγγελματίες και οι αγρότες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις «ήπιες ρυθμίσεις». Προφανώς απέφυγε να τις προσδιορίσει, γιατί μετά τη δεδομένη αδυναμία ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών να ανταποκριθούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή αυτή που θα τη διαδεχθεί θα δώσει τη δυνατότητα στις λεγόμενες «υποστηρικτικές εταιρίες» του ΚΕΑΟ να αγοράσουν «μπιρ παρά» από τον ΕΦΚΑ τα χρέη των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών και στη συνέχεια να λειτουργήσουν βίαια με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών και άλλων ακινήτων. Οπως λειτουργούν τα  funds που αγόρασαν τα «κόκκινα δάνεια».

Η βεβαιότητά μας ότι ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις «ήπιες ρυθμίσεις» για την αποπληρωμή των χρεών τους στηρίζεται στα στοιχεία που καταγράφονται στον Πίνακα 1.

  • Στις 31 Μάρτη του 2015 (πρώτο δίμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), οι ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες με χρέη μέχρι 15.000 ευρώ ήταν 119.078 και το συνολικό χρέος τους (μαζί με τις προσαυξήσεις) ήταν 1.128 εκατ. ευρώ.
  • Στις 30 Ιούνη του 2019 (μετά από λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη διαχείριση της καπιταλιστικής εξουσίας), οι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας ήταν 997.430 και το συνολικό χρέος τους 3.849 εκατ. ευρώ. Σε διάστημα τεσσάρων χρόνων και τριών μηνών, ο αριθμός των οφειλετών υπεροχταπλασιάστηκε και τα χρέη τους υπερτριπλασιάστηκαν.
  • Στις 31 Δεκέμβρη του 2024 (σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη) οι οφειλέτες έφτασαν τους 1.575.323 και το συνολικό χρέος τους τα 6.411 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ο αριθμός των οφειλετών τα πρώτα τεσσεράμισι χρόνια Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι ήρθε η ανάπτυξη, αυξήθηκε μιάμιση φορά και το συνολικό χρέος τους σχεδόν διπλασιάστηκε!

Ο πραγματικός  λόγος που οι ελευθεροεπαγγελματίες και οι αγρότες δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ενώ κατά καιρούς, από τον Μάρτη του 2015 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2024, έγιναν και «ήπιες ρυθμίσεις», είναι ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις άλλες υποχρεώσεις τους, που απέρρεαν από το μπαράζ των ασκούμενων αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, μη εξαιρούμενης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και όχι γιατί είναι μπαταξήδες.

Η εμφάνιση της Κεραμέως στην εκπομπή της ΕΡΤ ήταν μια υποτιθέμενη συνέντευξη. Η δημοσιογράφος Δούκα έκανε ελάχιστες ερωτήσεις, απ’ αυτές που στη δημοσιογραφική αργκό τις ονομάζουμε «πάσες», αφήνοντας στην Κεραμέως το χώρο και το χρόνο για έναν ακόμα μονόλογο, κατά τον οποίο έκανε το μαύρο-άσπρο.

Ισχυρίστηκε ότι στη χώρα μας υπάρχει μια διαχρονική παθογένεια, οι πολλές ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές, ότι πολλές κυβερνήσεις μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτα για να λυθεί αυτό το ζήτημα.  «Εθαψε» και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, δηλαδή την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή του νεότερου (2004-2009) και την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων (2012-2014), αποθεώνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον εαυτό της. Οπως ισχυρίστηκε, δεν επέλεξε το δρόμο τα διατήρησης της παθογένειας, δηλαδή της μη είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά το δρόμο της δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου, της δικαιοσύνης και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος (sic!).

Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τους νεοφιλελεύθερους αστούς πολιτικούς που παριστάνουν τους τεχνοκράτες. Για ποια «δημιουργία δημοσιονομικού χώρου» έχει το θράσος να μιλάει αυτή η κυρία, όταν από το 1950 εφαρμόζεται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις (στην πλειοψηφίας τους δεξιές) η πολιτική της συνεχούς αφαίμαξης των αποθεματικών των Ταμείων, με ταυτόχρονο δανεισμό τους με πολύ υψηλά επιτόκια;

Για ποιο «δρόμο της δικαιοσύνης και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος» έχει το θράσος να μιλάει αυτή η κυρία, όταν με τόσο προκλητικό τρόπο δίνουν ασυλία στους καπιταλιστές να μην καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν προεισπράξει από τους εργάτες τους και έχουν φτάσει στο σημείο να θεσπίσουν διαγραφή των «φεσιών» στα πέντε χρόνια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 

Τα «φέσια» των καπιταλιστών στα ασφαλιστικά ταμεία φουσκώνουν και η Κεραμέως φροντίζει να δίνει «δουλίτσες» σε καπιταλιστές

Για να διασκεδάσει την πεποίθηση που σχηματίζεται από τα λεγόμενά της, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύει να επιτεθεί στους ελευθεροεπαγγελματίες και στους αγρότες, αρπάζοντας με πλειστηριασμούς τα ακίνητά τους, η Κεραμέως πέταξε «στο ξεκάρφωτο»: «Αρα αυτό, αν θέλετε, υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους: Ο πρώτος είναι της δικαιοσύνης και σκεφθείτε πόσο σημαντικό είναι τώρα με μια επιχείρηση. Γιατί μια επιχείρηση να συμμορφώνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της και μια άλλη να μην συμμορφώνεται καθόλου και να νοθεύει τον ανταγωνισμό».

Οπως αναφέραμε παραπάνω, τα μέτρα δεν αφορούν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, καθώς αυτές συνεχίζουν, και μετά το άρθρο 215 του νόμου 5193, να μην καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ο χρόνος παραγραφής των χρεών τους μειώθηκε από τα 20 στα 10 χρόνια από 1.1.2023 και στα 5 χρόνια από 1.1.2026.

Αξίζει να παραθέσουμε τμήμα της συνέντευξης-μονόλογου της Κεραμέως:

Δημοσιογράφος (Δούκα): Πάμε σε επόμενο θέμα για να τα προλάβουμε όλα, μιας και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Εχω εδώ μια ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραμέρου ο οποίος λέει ότι οι εισπρακτικές εταιρίες θα κυνηγούν ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για χρέη στον ΕΦΚΑ. Γίνεται λόγος για χρέη 50 δισ. ευρώ σύμφωνα με το ΚΕΑΟ. Αυτές είναι οι οφειλές εκ των οποίων 2,3 εκατ. είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Και λέει ότι θα χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο, θα τους παίρνουν οι εισπρακτικές, και μετά θα προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. 

Κεραμέως: Αναληθές. Η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς να δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να επιστρέφει μέρισμα στην κοινωνία, που λέγαμε προηγουμένως. Και να η απόδειξη, τα χτεσινά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αναζητώντας λοιπόν δημοσιονομικό χώρο βλέπει κανείς ότι η χώρα μας έχει μια διαχρονική παθογένεια. Ποια είναι αυτή; Εχουμε πάρα πολλές ανείσπρακτες εισφορές. Μιλάμε για εισφορές που αγγίζουν τα 50 δισ. ευρώ.

Δημοσιογράφος: Ισχύει το νούμερο αυτό;

Κεραμέως: 49 δισ. ευρώ, χρόνια, δεκαετίες τώρα, συνολικά, υψηλές οφειλές. Αρα κανείς έχει δύο δρόμους. Ο πρώτος δρόμος είναι να πει, όπως έχουνε κάνει πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανόμενης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα αυτό, όπου έχουμε πολλές οφειλές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, άσ’ το για τους επόμενους. Ο άλλος δρόμος είναι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Γιατί κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο. Για να ενισχύσουμε την δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος. Να ενισχύσουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και να αποδώσουμε πίσω στην κοινωνία. Τι κάνουμε λοιπόν; Κάνουμε διεθνή διαγωνισμό για υπηρεσίες υποστηρικτικές προς το ΚΕΑΟ. Πιάνομαι από κάτι που είπατε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ,  ότι θα προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αυτές οι εταιρίες. Είναι αναληθές. Οτι θα προβαίνουν οι ίδιες σε είσπραξη. Αναληθές. Η ίδια η διάταξη λέει ότι η είσπραξη παραμένει αποκλειστικά στο ΚΕΑΟ. Το ΚΕΑΟ είναι Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός προκειμένου οι εταιρίες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υποστηρικτικές σε μια ήπια προσέγγιση. Θα καλεί λοιπόν, θα υπάρχει μια επικοινωνία στην οποία, σε μια πιο ήπια προσέγγιση, θα μιλάει με τον ασφαλισμένο. Θα προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο δεν έχει πληρώσει, θα του δίνει μια ευελιξία, θα του δώσει περισσότερα εργαλεία για να μπορέσει να συμμορφωθεί.

Δημοσιογράφος: Θα του δίνει μια ρύθμιση;

Κεραμέως: Θα μπορέσει να του δώσει πιο ευέλικτες ρυθμίσεις. Το ξαναλέω, σε εξατομικευμένη προσέγγιση. Αντί να έρθει το ΚΕΑΟ και να σου πει ενδεχομένως κατάσχεση στο σπίτι σου, που είναι αν θέλετε πολύ επιθετική πολιτική, σε αυτή την προσέγγιση, την πιο ήπια, την πιο εξατομικευμένη, θα προσπαθήσει να καταλάβει το λόγο για τον οποίο ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος δεν έχει πληρώσει την συγκεκριμένη οφειλή και να τον βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Αρα αυτό αν θέλετε υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους: Ο πρώτος είναι της δικαιοσύνης και σκεφθείτε πόσο σημαντικό είναι τώρα με μια επιχείρηση. Γιατί μια επιχείρηση να συμμορφώνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της και μια άλλη να μην συμμορφώνεται καθόλου  και να νοθεύει τον ανταγωνισμό; Δεύτερο, ζήτημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Να περάσει το μήνυμα για την βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Και τρίτον και κυριότερο η ανταπόδοση. Επιστρέφουμε πίσω στην κοινωνία ό,τι επιστραφεί απ’ αυτή την προσπάθεια. Με βάση ακριβώς  τις υποστηρικτικές υπηρεσίες  θα μπορεί να επιστραφεί σε συνταξιούχους, σε ασφαλισμένους.

Ολόκληρη η συνέντευξη Κεραμέως:

Η δημοσιογράφος-πασέρ, σε συνεννόηση φυσικά με την Κεραμέως, τη ρώτησε για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Καραμέρου, σχετικά με τον πραγματικό ρόλο αυτών των εταιριών, για να διαψεύσει η Κεραμέως. Ισχυρίστηκε ότι διάβασε απόσπασμα από ανακοίνωση του Καραμέρου, ενώ διάβασε μια δική της περίληψη! Δεν άντεξε να διαβάσει όλη τη δήλωση του Καραμέρου. Την παραθέτουμε εμείς (η έμφαση δική μας):

«Σημεία από την παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Καραμέρου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

Για την είσοδο εισπρακτικών εταιρειών στον ΕΦΚΑ

Αυτό το οποίο επιφυλάσσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα πολύ άσχημο νέο, το οποίο το ψήφισε τη Μεγάλη Δευτέρα λίγο πριν κλείσει η Βουλή, για 2.300.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Μιλάω για την είσπραξη των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ από εισπρακτικές εταιρείες. Και για να δούμε λίγο τι γίνεται στην πραγματική οικονομία, αυτές οι οφειλές, σύμφωνα με τα ΚΕΑΟ και τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, αγγίζουν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρέπει να εισπραχθούν; Πρέπει. Αλλά είναι χρέη που δημιουργήθηκαν στην πανδημία και περίπου 2.300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες ή αγρότες χρωστάνε έως 30.000 ευρώ, που είναι και το όριο για να μην έχεις πρόβλημα συνταξιοδότησης. Θα τους χτυπάει το τηλέφωνο το μεσημέρι η εισπρακτική εταιρεία, θα προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης οι εισπρακτικές εταιρείες. Και ενδεχομένως να πάμε και σε φαινόμενα όπως με τον βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πάτση, με τα funds και τις εισπρακτικές.

Τα χρέη πρέπει να πληρώνονται, αλλά δεν χρειάζεται να διαλύσεις τα ΚΕΑΟ ή να εκχωρήσεις στις εισπρακτικές εταιρείες όπου θα γκρουπάρουν σε πακέτα τα χρέη και εσένα τον μικρό που χρωστάς 2-3 χιλιάδες ευρώ να σε πιέζουν και κάποιους μεγάλους θα τους βάζουν σε προνομιακά πακέτα, που ενδεχομένως θα κάνουν κουρέματα του χρέους, όπως έκανε ο Πάτσης.

Δεν θα εισπράττουν τα χρέη αυτές οι εταιρείες, αλλά η ΝΔ έκανε το πρώτο βήμα προς τα εκεί με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση. Εμείς λέμε ότι πρέπει να ενισχυθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κι όχι να το διαλύσουν για να εκχωρήσουν αρμοδιότητες στους ιδιώτες, που θα βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό όχι σε έναν και δύο, αλλά σε 2.300.000 επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, για αυτούς που υποτίθεται ότι «κλαίει» η ΝΔ. Οι 2.300.000 Ελληνες αυτοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές ή προτιμούν να πληρώσουν το ρεύμα, να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις, να πληρώσουν το ενοίκιο, όταν έχουμε στεγαστικό πρόβλημα;»

Είπε ο Καραμέρος: «Θα τους χτυπάει το τηλέφωνο το μεσημέρι η εισπρακτική εταιρεία, θα προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης οι εισπρακτικές εταιρείες. Και ενδεχομένως να πάμε και σε φαινόμενα όπως με τον βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πάτση, με τα funds και τις εισπρακτικές… Δεν θα εισπράττουν τα χρέη αυτές οι εταιρείες, αλλά η ΝΔ έκανε το πρώτο βήμα προς τα εκεί με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση». Μολονότι δεν ξέρει τον αριθμό των οφειλετών ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών (είναι 1.888.365 και όχι 2.300.000), σωστά διέβλεψε το στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι στην αρχή δε θα τα εισπράττουν οι εισπρακτικές, αλλά πιθανώς να πάμε σε φαινόμενα τύπου Πάτση, με τα funds και τις εισπρακτικές.

Ομως, όσον αφορά τα φέσια των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και τη μείωση του χρόνου παραγραφής των χρεών, ο Καραμέρος υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και γι’ αυτό δεν είπε κουβέντα για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σ’ αυτό το ζήτημα. Ούτε για το ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες και οι αγρότες δεν μπορούν να διαγράψουν τα χρέη τους.

Η δημοσιογράφος-πασέρ Δούκα, αφού έκανε δική της περίληψη στις δηλώσεις Καραμέρου, παρουσιάζοντάς την σαν αυθεντική, κατέληξε ισχυριζόμενη ότι ο Καραμέρος «λέει ότι θα χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο, θα τους παίρνουν οι εισπρακτικές, και μετά θα προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης». Και η Κεραμέως έσπευσε να απαντήσει ότι η κατασκευασμένη από τη Δούκα δήλωση του Καραμέρου είναι αναληθής, ενώ και αυτή και η Δούκα γνώριζαν πολύ καλά τι ακριβώς δήλωσε ο Καραμέρος για την είσπραξη των οφειλών των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών.

Λίγο παρακάτω, όμως, η Κεραμέως παραδέχτηκε ότι οι «υποστηρικτικές εταιρίες» θα παίρνουν τηλέφωνο τον κάθε ασφαλισμένο και θα του κάνουν «εξατομικευμένη προσέγγιση», προσφέροντάς του «ευέλικτα εργαλεία»! Αν σας θυμίζει τη φράση του ντον Κορλεόνε «του έκανα μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί», δεν κάνετε λάθος. Ξέρουμε πολύ καλά, άλλωστε, πώς λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρίες: με το πιστόλι στον κρόταφο του ανίσχυρου οφειλέτη.

Κεραμέως και Δούκα δεν κατάφεραν να κρύψουν την αλήθεια. Επιστράτευσε ψέματα η εκλεκτή του Μητσοτάκη, αλλά το νεοφιλελεύθερο μένος της έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα βάρβαρου αντιλαϊκού μέτρου.

Πλήρης ασφάλιση της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς της πόλης και του χωριού, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και το αστικό κράτος.

Γιατί η εργατική τάξη παράγει την υπεραξία που καρπώνεται η αστική τάξη ως ιδιοκτήτρια των μέσων παραγωγής.

Εκτύπωση 🖨
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετεμφυλιακές καταστάσεις στην εκπαίδευση, αλλά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 29 Απρίλη

Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα – Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Εφετείο 17Ν

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • ΕΛΑ

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Επικοινωνία

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Όροι χρήσης

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Ποιοι είμαστε

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Επικοινωνία

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

  • Όροι χρήσης

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

    Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές με τα μεγάλα φέσια

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo