Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Προκλητικά επιεικείς οι όροι αποφυλάκισης του νεοναζιστή φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός
Πολιτική

Προκλητικά επιεικείς οι όροι αποφυλάκισης του νεοναζιστή φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Νοέ 2025, 10:08

Ξέρεις πόσα μου έρχονται στο μυαλό μου; Δεν μπορώ να τα ξεστομίσω; Αυτή είναι η Δικαιοσύνη. Αυτή, αυτή, που υποτίθεται ότι παλεύει για το δίκαιο. Αυτό το πράγμα. Οι φασίστες έξω, οι αλληλέγγυοι μέσα. Οι δολοφόνοι έξω, οι αλληλέγγυοι μέσα. Τι άλλο να πω; Δεν μπορώ, είμαι πολύ οργισμένη.

Μάγδα Φύσσα

Πέντε μέρες πριν από τη δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το δικαστικό συμβούλιο της  Λαμίας αποφυλάκισε για δεύτερη φορά τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, που το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε ότι έδωσε την εντολή και ενέκρινε το σχεδιασμό της δολοφονίας του αντιφασίστα αγωνιστή (όπως και τις άλλες δολοφονικές ενέργειες της συμμορίας), μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πολιτικού συμβούλιου της ΧΑ.

Τα τάγματα εφόδου ήταν απλά τα εκτελεστικά όργανα. Η εντολή, το σχέδιο, η κάλυψη, ο επικοινωνιακός χειρισμός γίνονταν από το Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους του ηγετικού νεοναζιστικού πυρήνα (Κασιδιάρη, Λαγό, Παππά, Παναγιώταρο, Γερμενή-Καιάδα, Ματθαιόπουλο).

Οι υπερασπιστές του Μιχαλολιάκου, σκόπιμα, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το βούλευμα, αλλά διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες. Πρώτο, ότι αποφυλακίζεται για λόγους υγείας και δεύτερο ότι θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Πεύκη.

Δεν έχουμε βρει ακόμα το βούλευμα και δεν ξέρουμε το σκεπτικό του δικαστικού συμβούλιου της Λαμίας, οπότε δεν ξέρουμε αν υπάρχει η επίκληση λόγων υγείας. Βρήκαμε, όμως, το αποφυλακιστήριό του.

Από το αποφυλακιστήριο του Μιχαλολιάκου προκύπτει καθαρά ότι δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός. Δεν υπάρχει ούτε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στον φιρερίσκο της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας έχουν επιβληθεί οι πιο επιεικείς όροι: να διαμένει στο σπίτι του στην Πεύκη (να διαμένει, όχι να μην βγαίνει απ’ αυτό – κάθε κρατούμενος που αποφυλακίζεται με όρους, ακόμα και κάθε κρατούμενος που παίρνει άδεια πρέπει να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας) και να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο τμήμα ασφάλειας του τόπου κατοικίας του (σε άλλους αποφυλακιζόμενους υπό όρους επιβάλλεται να παρουσιάζονται δύο ή και τρεις φορές το μήνα). Μιλάμε για πρόκληση, για αποφυλάκιση με όρους-χάδι.

Αυτό είναι το αποφυλακιστήριο του Μιχαλολιάκου:

apofylakistirio_Mixaloliakos_edit

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι τού υπολόγισαν το διάστημα που βρισκόταν στα νοσοκομεία σαν «σκαστή» φυλακή. Ο Μιχαλολιάκος, για να αποφυλακιστεί υπό όρους, έπρεπε να κάνει «σκαστή» φυλακή το 1/3 της ποινής του, ήτοι (13 χρόνια / 3 =) 4 χρόνια και 4 μήνες. Αν αφαιρέσουμε το 18μηνο της προφυλάκισης, μένουν 2 χρόνια και 10 μήνες. Φυλακίστηκε τον Οκτώβρη του 2020 και από τις αρχές Μάρτη του 2022 βρισκόταν συνεχώς σε νοσοκομεία ή στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης. Επομένως, του χάρισαν -παράνομα- 18 μήνες φυλάκισης, που έπρεπε να την κάνει «σκαστή» για να συμπληρώσει το 1/3 της ποινής.

Θυμίζουμε ότι ο Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Μάη του 2024. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, ο δικαστικός μηχανισμός έβαλε τον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας να ασκήσει έφεση κατά το βουλεύματος. Το συμβούλιο Εφετών Λαμίας ακύρωσε το βούλευμα και ο φιρερίσκος επέστρεψε στη φυλακή.

Στη φυλακή τρόπος του λέγειν, γιατί από το 2022, όταν προσβλήθηκε από covid στη φυλακή Δομοκού (ήταν ανεμβολίαστος), την έχει βγάλει σε νοσοκομεία, όπως είπαμε. Το μεγαλύτερο διάστημα στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους, που δεν είναι νοσοκομείο, όπου μετέτρεψε το δωμάτιό του σε πολιτικό γραφείο. Δεχόταν επισκέψεις και έγραφε άρθρα για τις νεοναζιστικές ρυπαροσελίδες.

Κι όταν επέστρεψε στη φυλακή (πάλι τρόπος του λέγειν, γιατί σε νοσοκομεία μεταφέρθηκε σύντομα), τον είδαμε να βγαίνει από το σπίτι του κοτσονάτος. Τροφαντός και βαδίζοντας μόνος του, χωρίς καμιά υποστήριξη.

 

Καθόλου τυχαία, ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος δεν απολογήθηκε στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας σε δεύτερο βαθμό. Ο εκ των υπερασπιστών του Παπαδέλης δήλωσε ότι δε θα προσέλθει για να απολογηθεί «για σοβαρούς λόγους υγείας». Κατά την εκτίμησή μας, υπάρχει «ντιλ» ανάμεσα στον Μιχαλολιάκο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί να τη βγάλει στη λούφα. Αντί να εμφανιστεί σαν… περήφανος «έλλην εθνικιστής», που υφίσταται «πολιτική δίωξη», όπως έκανε στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού, το παίζει άρρωστος και ανήμπορος. Δήθεν παραιτημένος από τα… εγκόσμια. Το μόνο που τον ένοιαζε πάντοτε είναι το τομάρι του, γι’ αυτό και δε δίσταζε να αποκηρύξει τα ίδια τα μέλη των ταγμάτων εφόδου και τις εγκληματικές πράξεις που ο ίδιος τους είχε διατάξει να διαπράξουν.

Επειδή, μάλιστα, υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθεί η ποινή του (έχει ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα Εφετών) και – θεωρητικά έστω – υπάρχει και ο κίνδυνος να βρεθεί κατηγορούμενος και για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες (Φύσσας και Λουκμάν) και απόπειρες ανθρωποκτονιών, που σημαίνουν ισόβια (όπως ο Ρουπακιάς), επέλεξε να λουφάξει, να κρυφτεί, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την αποφυλάκισή του. Να τον λυπηθούν οι δικαστές τον… αρρωστούλη και να τον αφήσουν με την ίδια ποινή (ή και να του τη μειώσουν λίγο).

O Mιχαλολιάκος έχει αποκηρύξει τα τάγματα εφόδου και τους χρυσαυγίτες, έχει αποκυρύξει και τον εθνικοσοσιαλισμό στην ανάκριση. Τέτοια θρασίμια είναι οι νεοναζιστές. Χωρίς ίχνος παλικαριάς, χαμαιλέοντες που αλλάζουν χρώματα καταπώς τους βολεύει κάθε φορά, σκουλίκια που σέρνονται στη λάσπη προσπαθώντας να γλιτώσουν. Κι όταν καταφέρνουν να γλιτώσουν, ξανασηκώνουν το χέρι στο ναζιστικό χαιρετισμό, με τη σιγουριά ότι τα ανθρωποειδή που τους ακολουθούν είναι έτοιμα να δεχτούν τα πάντα. Να θεωρήσουν πως ο… θεόπνευστος Αρχηγός έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι νομίζει, προκειμένου να σώσει το… πολύτιμο σαρκίο του. Ο ναζιστικός χαιρετισμός προς τον Αρχηγό ακούστηκε και φέτος στο ανατριχιαστικό νεοναζιστικό σόου στις Θερμοπύλες.

Θα ήταν πραγματική ιεροσυλία να συγκρίνουμε τη στάση αυτών των θρασιμιών με τη στάση των κομμουνιστών που στάθηκαν περήφανοι μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα και αντιμετώπισαν με περιφρόνηση τις κάνες των ντουφεκιών που τους σημάδευαν. ‘Η με τη στάση των παλαιστίνιων μαχητών που στέκονται αγέρωχοι μπροστά σ’ ένα τανκ που ετοιμάζεται να τους συνθλίψει ή αρπάζουν το ντουφέκι του συντρόφου τους που έπεσε και πέφτουν κι αυτοί από τις σφαίρες του εχθρού ή ορμούν με το Καλάσνικοφ σε ένα τσεκπόιντ, ξέροντας πως δε θα φύγουν ζωντανοί από το χώρο της παράτολμης επιχείρησής τους.

Οσο για τους λόγους υγείας, τους έχτισε μεθοδικά και ξέρουμε καλά πώς γίνονται αυτές οι δουλειές. Από έγγραφο που κατέθεσε στο δικαστήριο στις αρχές του καλοκαιρού ο υπερασπιστής του, Παπαδέλης, διαπιστώνουμε τα εξής.

Από 21.12.2024 μέχρι 7.5.2025 ήταν στο ΠΓΝ Λάρισας. Εγιναν μερικές συνεδρίες αιμοκάθαρσης και στις 7.5.2025 αφαιρέθηκε ο καθετήρας αιμοκάθαρσης λόγω βελτίωσης της νεφρικής λειτουργίας και πήρε εξιτήριο για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ). Αυτό, χάρη σε βεβαίωση νεφρολόγου του ΠΓΝ Λάρισας ότι πάσχει από χρόνια νεφρική νόσο (όχι τελικού σταδίου), στο πλαίσιο νόσου Wegener (αυτοάνοση αγγειίτιδα), και χρήζει μεταφοράς στο ΕΚΑ λόγω μυικής αδυναμίας και αδυναμίας ορθοστάτισης και βάδισης.

Στις 8.5.25 μεταφέρθηκε στο ΕΚΑ, όμως ήταν ανουρικός και κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατή η νοσηλεία στο ΕΚΑ. Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη νεφρολογική κλινική του εφημερεύοντος Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”- Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα”, λόγω αναφερόμενης ανουρίας. Αφού παρουσίασε επαρκή διούρηση, ήταν απύρετος και σταθερός, ζητήθηκε η επιστροφή στο ΕΚΑ. Το ΕΚΑ δεν τον δέχτηκε θεωρώντας ότι πρέπει να νοσηλεύεται σε Γενικό Νοσοκομείο με κλινική αποκατάστασης.

Εκτιμήθηκε στις 14.5.25 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας από γιατρούς της ΦΙΑΠ και ζητήθηκε επανεκτίμηση σε 15 ημέρες. Στη νεφρολογική κλινική της Νίκαιας δεν υποβλήθηκε ποτέ σε αιμοκάθαρση. Εξετάστηκε από καρδιολόγο (εντός φυσιολογικών παραμέτρων η καρδιακή λειτουργία) και από ψυχίατρο και στο σημείωμα εξόδου σημειώθηκε διάγνωση εξόδου: αγγειίτιδα Wegener, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου 3-4. Αυτό σημαίνει ότι ούτε είχε υποβληθεί σε αιμοκάθαρση ούτε έχρηζε αιμοκάθαρσης, καθώς αιμοκάθαρση χρειάζονται μόνο οι ασθενείς σταδίου 5, του μόνου που χαρακτηρίζεται ως νεφρική ανεπάρκεια (GFR <15).

Στο εξιτήριο από το ΓΝ Νίκαιας, στις 29.5.2025, αναφέρεται ότι διακομίζεται για νοσηλεία στο κέντρο αποκατάστασης του ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας.

Μ’ αυτά τα δεδομένα (και τις σκέψεις που παράγουν σε κάθε νοήμονα άνθρωπο), θέλουμε να διαβάσουμε τι έχουν γράψει στο βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας. Είναι ένα δικαστικό όργανο που ήδη έχει χάσει την «έξωθεν καλή μαρτυρία», όταν αποφυλάκισε για πρώτη φορά τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, για να δει την απόφασή του να γίνεται φύλλο και φτερό από το ιεραρχικά αμέσως ανώτερο συμβούλιο Εφετών Λαμίας, που διέταξε την επαναφυλάκιση του φιρερίσκου, απορρίπτοντας όλη την προκλητικά αστήρικτη επιχειρηματολογία που είχε επιστρατευτεί.

Το ίδιο δικαστικό όργανο αποφάσισε δύο φορές την αποφυλάκιση του φιρερίσκου. Την πρώτη φορά με την έκτιση των 3/5 της ποινής. Τη δεύτερη φορά πάλι με τα 3/5, ενδεχομένως και με την προσθήκη «λόγων υγείας», που πάντως δεν αναφέρονται στο αποφυλακιστήριο. Υπολογίζοντάς του -όπως είπαμε- το μακρύ διάστημα νοσηλείας σε νοσοκομεία και το ΕΚΑ σαν «σκαστή» φυλάκιση, την οποία δεν έκανε ποτέ.

Η διακριτική μεταχείριση του Μιχαλολιάκου από τις κρατικές αρχές φαίνεται και από το γεγονός ότι από το 2022 αυτός «εξέτιε» την ποινή του στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους. Οι ίδιες αρχές που μετέφεραν τον νεοναζιστή φιρερίσκο πρώτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και μετά στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, αρνήθηκαν κάθε νοσηλεία αποκατάστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, πολιτικό κρατούμενο στις ίδιες φυλακές με τον διευθύνοντα τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία Μιχαλολιάκο. Οι γιατροί του Δ. Κουφοντίνα έκαναν αλλεπάλληλα αιτήματα ζητώντας να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, λόγω των σοβαρών μυοσκελετικών, νευρολογικών και άλλων προβλημάτων υγείας, μετά τη μεγάλη και σκληρή απεργία πείνας που τον οδήγησε στο χείλος του θανάτου, όλα όμως πετάχτηκαν στο καλάθι των σκουπιδιών. Οπως έχουμε γράψει πολλές φορές, άλλο επαναστάτης κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος και άλλο νεοναζιστής εγκληματίας κρατούμενος.

Ο Μιχαλολιάκος πήρε αποφυλακιστήριο από το Ασκληπιείο Βούλας, όχι από τη φυλακή. Κι εκτός του ότι από το 2022 την έχει βγάλει σε νοσοκομεία (κυρίως στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, που δεν είναι νοσοκομείο), εκτός του ότι τού υπολόγισαν το χρόνο νοσηλείας σαν χρόνο «σκαστής» φυλάκισης. τού αναγνώρισαν και 277 μέρες με ευεργετικό υπολογισμό, λόγω νοσηλείας του σε νοσοκομεία! Είναι ή δεν είναι πρόκληση;

Το ίδιο δικαστικό όργανο που έκανε δεκτή την πρώτη κιόλας αίτηση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου και στη συνέχεια έκανε δεκτή και τη δεύτερη, είναι που έχει δημιουργήσει ειδική νομολογία για τους πολυϊσοβίτες. Αλλα ισχύουν στα δικαστήρια όλης της χώρας, άλλα ισχύουν στην… επικράτεια της Λαμίας, προκειμένου να μην αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μολονότι έχει από καιρό συμπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος.

Είναι το ίδιο δικαστικό όργανο που έχει απορρίψει έξι φορές ως τώρα αιτήσεις αποφυλάκισης του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος επίσης έχει από καιρό συμπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος. Αλλο αναρχικός επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος και άλλο νεοναζιστής εγκληματίας κρατούμενος.

Θα επαναλάβουμε πως ο εθνικοσοσιαλισμός είναι πτυχή της αστικής ιδεολογίας. Οι νεοναζιστές είναι σάρκα από τη σάρκα του αστικού συστήματος. Αυτοί ποτέ δεν στοχοποίησαν καπιταλιστές, πράκτορες της CIA, διπλωμάτες ιμπεριαλιστικών χωρών, στελέχη του πολιτικού και δικαστικού μηχανισμού. Αυτοί στοχοποίησαν μετανάστες, αντιφασίστες καλλιτέχνες, αριστερούς, κομμουνιστές, αναρχικούς, συνδικαλιστές, φοιτητές. Ετσι εξηγείται η επί χρόνια ασυλία που απολάμβανε η εγκληματική νεοναζιστική συμμορία από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό, το χάιδεμα των στελεχών και μελών της σε επίπεδο ποινικής μεταχείρισης και η διακριτική μεταχείρισή τους κατά την έκτιση της ποινής, με αποκορύφωμα τη σημερινή νέα απόφαση για αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου.

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο17 Νοέμβρη 2025: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Επόμενο άρθρο Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Εφετείο 17Ν

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • ΕΛΑ

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Επικοινωνία

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Όροι χρήσης

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Ποιοι είμαστε

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Επικοινωνία

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

  • Όροι χρήσης

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

    Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo