Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;
  • Βάζει την ουρά στα σκέλια ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας
  • H Oρχήστρα του Πράσινου Στρατού
  • Το σιωνιστικό όνειρο για κατοχή του νοτίου Λιβάνου συντρίβεται για μια ακόμα φορά στο ατσάλινο τείχος της Αντίστασης
  • Δεν υπάρχει χρόνος για χαμένους: Γιατί ο πόλεμος που προοριζόταν να σώσει το Ισραήλ μπορεί να το καταστρέψει
  • Σαν σήμερα 23 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»ΠΟΣΔΕΠ: Πρώτη, έστω και μη αποφασιστική, κόντρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Παιδεία

ΠΟΣΔΕΠ: Πρώτη, έστω και μη αποφασιστική, κόντρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Νοέ 2023, 12:04

Σε μια πρώτη κόντρα με την κυβέρνηση, έστω και με μη αποφασιστικό χαρακτήρα και περιεχόμενο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ ήρθε ως απάντηση στις συνεχείς συνεντεύξεις Πιερρακάκη τον τελευταίο καιρό, ότι τον Δεκέμβρη θα φέρει τη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση «μη κρατικών πανεπιστημίων» ως παραρτήματα ιδρυμάτων του εξωτερικού, «αξιοποιώντας» το άρθρο 28, παράγ.1 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι «Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου…». 

Προβλέπει, δηλαδή, ότι το κοινοτικό δίκαιο, δηλαδή το δίκιο των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών, που κάνουν το κουμάντο στην ΕΕ, κατισχύει του εθνικού και η ελληνική κωλοπετινίτσα οφείλει να υπακούσει.

Βέβαια, ο Μητσοτάκης και ο πονηρός Πιερρακάκης, θέλοντας να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του (ιδιαίτερα τη φοιτητική), που έχει δώσει μαζικούς και δυναμικούς αγώνες στο παρελθόν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, πετυχαίνοντας να ακυρώσει κάθε τέτοια προσπάθεια και σχεδιασμό των αστικών κυβερνήσεων, ουδέποτε δεν θα πουν δημόσια ότι αναφέρονται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά θα πιπιλίζουν την καραμέλα των τάχα «μη κρατικών πανεπιστημίων», που σε αυτήν τη φάση, πριν την ευελπιστούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16, θα είναι παραρτήματα πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Ενεργώντας ως στρουθοκάμηλοι, θεωρούν, ως φαίνεται, τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές ηλίθιους, πλην, όμως, δυστυχώς γι’ αυτούς, ανεπιτυχώς.

Ετσι ακόμη και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΣΔΕΠ, με την τοποθέτησή της («η ΠΟΣΔΕΠ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, 15-11-2023»), έσπευσε να στείλει σε Μητσοτάκη-Πιερρακάκη το πρώτο μήνυμα αντίθεσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι και οι έως τούδε συστηματικές ενέργειες της κυβέρνησης να αποδίδει επαγγελματικά δικαιώματα στα πτυχία των κολεγίων αποτελούν απειλή για το δημόσιο πανεπιστήμιο:    

«Η ενίσχυση και η ανάπτυξη του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ο πραγματικός εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου έχει προϋπόθεση τη γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά έξοδα και τα κρίσιμα προβλήματα της υποστελέχωσης και των γερασμένων υποδομών. Παράλληλα, η ενίσχυση, με ένα πλέγμα πολιτικών, της φοιτητικής μέριμνας και στέγης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα των ιδρυμάτων. 

Ειδικότερα,

Ως προς την προσήλωση της κυβέρνησης στο διακηρυγμένο στόχο της για νομοθετική πρωτοβουλία που θα δημιουργεί ‘’χώρο’’ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα στο όνομα της «άρσης του αναχρονισμού και της εθνικής εξαίρεσης» και ενάντια στη συνταγματική επιταγή του άρθρου 16, η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνει ότι η ίδρυση ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα δεν απαντά στα κρίσιμα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  

Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν φοβούνται τη σύγκριση με ξένα πανεπιστήμια. Οι θέσεις που καταλαμβάνουν στις διεθνείς κατατάξεις τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα τμήματά τους είναι υψηλές, συγκρίσιμες και ανώτερες με ξένα που διαθέτουν πολλαπλάσιους πόρους. 

Απειλή για το δημόσιο πανεπιστήμιο και για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου αποτελεί, ως αποτέλεσμα χρόνιας συστηματικής πολιτικής για την στήριξη των κολεγίων, η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα πτυχία των κολεγίων, χωρίς ουσιαστικές διαδικασίες ελέγχου της επαγγελματικής επάρκειας πριν τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Αυτοί οι τίτλοι σπουδών αποκτούνται με υψηλά δίδακτρα σε αδιαβάθμητους κερδοσκοπικούς φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης (δηλαδή δεν ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), οι οποίοι δεν ελέγχονται ούτε αξιολογούνται ως προς την ποιότητα των σπουδών. Υπογραμμίζουμε ότι τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της αλλοδαπής που παρέχουν τη χρήση του ονόματός τους βρίσκονται πολλές εκατοντάδες θέσεις πιο πίσω στις διεθνείς κατατάξεις από τα ελληνικά».

Εισαγωγικά αναφέραμε ότι η κόντρα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΣΔΕΠ δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα. Τούτο προκύπτει από την εξής αναφορά που κάνει στην σχετική απόφαση:

«Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ελληνικών ή ξένων, με ή χωρίς την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προτεραιότητα αποτελεί η έμπρακτη στήριξη των Δημόσιων Πανεπιστημίων, και ιδιαίτερα των περιφερειακών που απειλούνται με ερήμωση. Η ΠΟΣΔΕΠ μαζί με όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα ( φοιτητές, ΕΔΙΠ, διοικητικούς , ερευνητές κλπ) και όλο τον Ελληνικό λαό θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Δεν δεχόμαστε να εξετάζεται νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει «ιδιωτικά / μη κρατικά» πανεπιστήμια, ακόμη και ως συμπράξεις με ελληνικά ΑΕΙ, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ανάταξης του δημόσιου πανεπιστημίου» (οι εμφάσεις δικές μας).

Κοντολογίς, αφήνεται ανοικτό ένα παράθυρο στην συγκατάθεση (;) της ΠΟΣΔΕΠ στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ αν η κυβέρνηση ιεραρχήσει τις … «προτεραιότητες» με πρώτη την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστήμιου και την ύπαρξη συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ανάταξης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Παρόλη την μεσοβέζικη στάση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ, σημειώνουμε ότι έτσι κι αλλιώς η απόφασή της αποτελεί ένα εμπόδιο στους σχεδιασμούς των Μητσοτάκη-Πιερρακάκη, ένα καμπανάκι κινδύνου γι’ αυτούς. Και αποτελεί προανάκρουσμα για τους αγώνες που θα ξεσπάσουν από το ίδιο το φοιτητικό κίνημα και από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων που δεν ανέχονται την κάθετη ταξική διαφοροποίηση που προωθείται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την άκρως νεοφιλελεύθερη και αντιδραστική επιλογή της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ.

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΘΡΟ 16 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι ά(χ)ριστοι του Μητσοτάκη «έφαγαν» παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Επόμενο άρθρο Η Παλαιστινιακή Αντίσταση παρουσιάζει αποδείξεις για τα πλήγματά της στις σιωναζιστικές δυνάμεις

Σχετικά Αρθρα

Παιδαγωγική επάρκεια υπό προθεσμία

Παιδεία 19 Μαρ 2026, 12:54

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Με ακέραιο τον αντιδραστικό του πυρήνα και χειρότερες διατάξεις

Παιδεία 19 Μαρ 2026, 09:48

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

Εργατικά 18 Μαρ 2026, 17:40

Κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από διοίκηση και ΥΠΑΙΘΑ, για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου

Παιδεία 16 Μαρ 2026, 12:44

Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά

«Κέρβερος» με τους εκπαιδευτικούς, «αρνάκι» με τους σχολάρχες

Παιδεία 14 Μαρ 2026, 11:59

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 11 Μαρ 2026, 11:07
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

23 Μαρ 2026, 19:45
Διεθνή

Βάζει την ουρά στα σκέλια ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Το Ιράν διέψευσε τα περί διαπραγματεύσεων σε εξέλιξη

23 Μαρ 2026, 14:53
Κόντρες

H Oρχήστρα του Πράσινου Στρατού

23 Μαρ 2026, 12:08
Διεθνή

Το σιωνιστικό όνειρο για κατοχή του νοτίου Λιβάνου συντρίβεται για μια ακόμα φορά στο ατσάλινο τείχος της Αντίστασης

23 Μαρ 2026, 10:05
Διεθνή

Δεν υπάρχει χρόνος για χαμένους: Γιατί ο πόλεμος που προοριζόταν να σώσει το Ισραήλ μπορεί να το καταστρέψει

23 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάρτη

23 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τρεις βδομάδες χερσαίας εισβολής και ούτε την Χιάμ δεν έχουν πάρει οι σιωναζιστές

Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

22 Μαρ 2026, 20:10
Πολιτισμός

Μια αποστομωτική απάντηση περί «αντισημιτισμού»

22 Μαρ 2026, 18:53
Εργατικά

Η πολιτική των διώξεων θα ητηθεί

22 Μαρ 2026, 11:31
Διεθνή

Μαύρη νύχτα για τη σιωνιστική οντότητα από τα ιρανικά πλήγματα

Χαιρετισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης στα όπλα του Ιράν

22 Μαρ 2026, 11:27
Πολιτισμός

Η μουσική ως πράξη αντίστασης: Mε ένα τσέλο στα ερείπια της Βηρυτού

Αντιστεκόμαστε, παραμένουμε και συνεχίζουμε να ζούμε, λέει ο μουσικός

22 Μαρ 2026, 05:19
Διεθνή

Oχι μόνο πόλεμος του Νετανιάχου: Ο αραβικός παράγοντας που δεν θέλουν να γνωρίζετε

22 Μαρ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάρτη

22 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέο ρεκόρ επιχειρήσεων-πληγμάτων από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

21 Μαρ 2026, 19:57
Εκδηλώσεις

Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

21 Μαρ 2026, 09:38
Πολιτισμός

Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών: Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν ελεύθερη τέχνη στους δημόσιους χώρους

21 Μαρ 2026, 07:06
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάρτη

21 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο καλύτερος πελάτης των τρολ

20 Μαρ 2026, 20:35
Καταστολή

Να μην αφαιρεθεί το άσυλο από τον Τζαβέντ Ασλάμ

20 Μαρ 2026, 19:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάρτη

Ημέρα μετεωρολογίας.

Σουδάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1956).

Πακιστάν: Εθνική γιορτή.

1964: Ο Κωνσταντίνος διαδέχεται στον θρόνο τον πατέρα του Παύλο.

1969: Βόμβα στην πλατεία Κολωνακίου.

1971: Βόμβα της οργάνωσης “Αντίστασις – Απελευθέρωσις – Ανεξαρτησία” στο κατάστημα συμβούλων του Γ. Παπαδόπουλου στην Ερμού (Αθήνα).

1973: Το χουντικό καθεστώς διατάσσει την κατάσχεση των φύλλων των εφημερίδων «Βραδυνή» και «Θεσσαλονίκη» που φιλοξενούν δήλωση του Κ. Καραμανλή εναντίον της δικτατορίας.

1985: Ο βουλευτής Ελευθέριος Καλογιάννης παίρνει την κάλπη εκλογής προέδρου από τη Βουλή και τη μεταφέρει στην αίθουσα της ΝΔ.

1987: 31 τραυματίες από βόμβα στη λέσχη αξιωματικών της βρετανικής βάσης στο Ράιν-Ντάλεν (Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Γερμανίας).

1992: Το φιάσκο της οδού Λουίζης Ριανκούρ (17Ν).

1993: Δύο βόμβες στο υπουργείο Εμπορίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo