Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις ιστορίες που εκτυλίσσονται παράλληλα και σπονδυλωτά και αφορούν τη ζωή δυο πιτσιρικάδων, ενός ελεγκτή εισιτηρίων και ενός ζευγαριού, στο φόντο μιας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κοινός παράγοντας η βία, η σωματική βία, η οικονομική βία, η ψυχολογική βία, η κοινωνική βία.
Ο Γεωργόπουλος γυρίζει για πρώτη φορά ταινία μεγάλου μήκους και διαλέγει μερικούς από τους πιο άξιους έλληνες ηθοποιούς, όπως ο Βασίλης Μουρίκης, που έδωσαν πολύ ωραίες ερμηνείες. Η επιλογή του σκηνοθέτη για ασπρόμαυρη ταινία άκρως επιτυχημένη, η ματιά του πολύ σύγχρονη στα πράγματα και τα πλάνα του μουντά, γκρίζα.
Η ατμόσφαιρα της ταινίας δημιουργεί την αίσθηση ότι διαπερνάται από ηλεκτρικό ρεύμα και υψηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό και ο τίτλος Τάνγκστεν (τουνγκστένιο ή βολφράμιο), που είναι μέταλλο γνωστό για τις υψηλές αντοχές του στη θερμότητα και την υψηλή αγωγιμότητά του.
Ελένη Π.







