Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Συνειδητές ανακρίβειες

0

Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» έκανε την εμφάνισή του ο γνωστός περιοδεύων ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης. Και ξεκίνησε τον λόγο του εκφράζοντας το θαυμασμό του για την εξαίσια τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν, για την υπέροχη Lady Gaga (καλά, το πολιτιστικό του επίπεδο σπάει κόκκαλα) και τη ζήλεια του για την αγάπη που δείχνουν οι Αμερικανοί για τη σημαία τους και τον εθνικό τους ύμνο, σχολιάζοντας πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο εδώ θα έπεφταν βροχή οι κατηγορίες για εθνικισμό! Θέλει ο Μπουμπούκος να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει…

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, ως «ειδικός» που είναι, για τα ζητήματα της αγοράς, για την εστίαση και τα χιονοδρομικά κέντρα, και τόνισε πως για το τελευταίο εκείνος δεν έδωσε ποτέ πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος. Ο,τι πει ο πρωθυπουργός θα γενεί. Είχε προηγηθεί το φιάσκο με τη δήλωσή του για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και είναι πιο συγκρατημένος.

Προς το τέλος της συνομιλίας, έγινε σύνδεση με μια ερασιτεχνική σχολή χορού στα βόρεια προάστια, ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η πρόεδρος του ΣΙΣΧΕ (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας) κυρία Γεωργούδη, η οποία με τα λεγόμενά της ουσιαστικά έθετε το ερώτημα στον Μπουμπούκο: «Eμάς πότε θα μας ανοίξετε;». Διαβεβαιώνοντας πως στις σχολές χορού μπορούν να γίνουν τα μαθήματα «με ασφάλεια», σύμφωνα με τις οδηγίες του αντίστοιχου ΦΕΚ για τις καλλιτεχνικές σχολές (περιορισμένος αριθμός ατόμων, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας, μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων για την αποφυγή συγχρωτισμού κ.ά).

Οδηγίες που εφαρμόστηκαν μετά το άνοιγμα του πρώτου lockdown. Η κατάσταση, όμως, τότε ήταν τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Επέμενε μάλιστα, στην ερώτηση της δημοσιογράφου περί ασφάλειας, επικαλούμενη τις κτιριακές προϋποθέσεις και προδιαγραφές, βάσει των οποίων λειτουργούν όλες οι αδειοδοτημένες από το ΥΠΠΟΑ σχολές χορού (ερασιτεχνικές και ανώτερες επαγγελματικές).

Σε συνθήκες πανδημίας; θα ρωτήσουμε εμείς. Οταν πολλές σχολές στεγάζονται σε τρύπες ή σε ακατάλληλα κτίρια και οι αίθουσες χορού δεν αερίζονται σωστά, ούτε έχουν τον απαραίτητο μηχανικό εξαερισμό; Και η κατάστασή τους εξαρτάται από την «τσέπη» του ιδιοκτήτη και κατ’επέκταση από την «τσέπη» των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους σε μια τέτοια δραστηριότητα;

Ο Μπουμπούκος τη «γείωσε» κανονικά, γιατί ακόμα και αυτοί (κυβέρνηση και «ενσωματωμένοι επιστήμονες» της επιτροπής) φοβούνται την επαναλειτουργία των χώρων που έχουν σχέση με σωματική άσκηση, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα που οποιοσδήποτε θα μπορούσε να σκεφτεί: πως λόγω της έντονης σωματικής άσκησης εκπέμπονται περισσότερα σταγονίδια που παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Αντε τώρα να ανοίξεις τα παράθυρα με κρύο και τους μαθητές ιδρωμένους.

Δεν είναι δημοτικά σχολεία, που λύσσαξαν να τα ανοίξουν, ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι γονείς στις δουλειές τους και έτσι να γλιτώσουν κράτος και εργοδότες τις άδειες ειδικού σκοπού. Ειδικά οι κυβερνώντες, δε θεωρούν προτεραιότητα τη λειτουργία των ερασιτεχνικών σχολών, που λειτουργούν απογευματινές ώρες (και άρα δεν μπαίνουν φοβερά εμπόδια στην εργασία των γονιών) και που ο γονιός θα σκεφτεί διπλά και τριπλά να στείλει το παιδί του βλέποντας τις τσέπες του να «στεγνώνουν».

Ετσι, η σύνδεση έληξε με την κυρία Γεωργούδη να «παραμιλάει» και να ζητάει στο τέλος οικονομική ενίσχυση των σχολών, πράγμα που ίσως να ήταν και το κύριο ζητούμενο εξαρχής, γιατί δεν μπορούμε να της χρεώσουμε άγνοια για τη λειτουργία των ερασιτεχνικών σχολών χορού και των κινδύνων που αυτή γεννάει εν μέσω πανδημίας.

Κοινοποίηση: