Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαρναβάλια
  • Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus
  • To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη
  • Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»«Μεταξύ του δημοσιογράφου και του αναλφάβητου προτιμάμε τον δεύτερο»
Πολιτισμός

Γιώργος Σταματόπουλος

«Μεταξύ του δημοσιογράφου και του αναλφάβητου προτιμάμε τον δεύτερο»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μάι 2006, 00:00

Ο Γιώργος Σταματόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστός, τόσο από την Ελευθεροτυπία, όσο κι από την ενεργό συμμετοχή του σε πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα. Ούτε η “Φωνή” χρειάζεται άλλες συστάσεις, πέρα από τη γνωριμία της μαζί μας, την αρχική παρακίνηση για ανάγνωσή της. Δεν θα αναλωθούμε σε στείρες αναλύσεις του βιβλίου, του ύφους ή της γραφής. Ας μείνει αυτή η προτροπή προς ανάγνωση, γιατί είναι ένα βιβλίο που αρθρώνει λόγο στον καιρό που πολλοί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Προτιμούμε να παρουσιάσουμε κάποια λεγόμενα του Γιώργου Σταματόπουλου σε πρόσφατη συνομιλία μας.

 

– Ποια εσώτερη ανάγκη υπαγόρευσε τη “Φωνή”; Ποιο μήνυμα μεταφέρει στην εποχή των άλλων μηνυμάτων (sms);
– Εχετε δίκιο, κάτι υπαγόρευσε τη “Φωνή”. Νομίζω το γόνιμο, ενοποιό και ζείδωρο πένθος. Πένθος για τον θάνατο της πολιτικής και του πολιτισμού, έναν θάνατο που τον βιώνουμε άπαντες δραματικά. Το πένθος εσωτερικεύει τον θάνατο, δηλαδή την απουσία, επιφέρει στα σπλάγχνα την αναστάτωση, είναι μια μυητική διαδικασία μετά το πέρας της οποίας αναγεννάται κάποιος πληρέστερος, διαυγέστερος, δυνατότερος. Οι εσωτερικές δονήσεις γίνονται λόγος καθαρός, απεσταγμένος, γαλήνιος, εναντίον της αδράνειας, του εφησυχασμού και του περιττού. Ενας λόγος που καθορίζει έναν τρόπο, μια στάση ζωής καθαρά αντικαπιταλιστική, πλησίον του κοινοτιστικού αναρχισμού ή του αναρχικού κοινοτισμού, με βάση πάντα τον σεβασμό στον άνθρωπο. Αν μεταφέρεται κάποιο μήνυμα, αυτό είναι: “Το προσωπικό είναι πάντα πολιτικό”.
 
– Η “Φωνή” (αλλά και η στήλη σας στην Ελευθεροτυπία) αρθρώνουν έναν λόγο, που η σημερινή κούρσα των σχιζοειδών προς την επιτυχία αποφεύγει. Ποια θέση έχουν σήμερα τα αξιοπρεπή συστήματα ιδεών και σκέψης;
– Δεν μπορείς σήμερα να “επιτύχεις” όταν γράφεις εναντίον όλων των μορφών εξουσίας που οδηγούν στην καταστολή, στις φυλακίσεις, στη διάκριση των πολιτών σε νομοταγείς και απείθαρχους. Η εξουσία θέλει υπηκόους δημοσιογράφους και συγγραφείς, με το αζημίωτο εννοείται. Εχετε δίκιο να προσδίδετε αξιοπρέπεια στις ιδέες και στη σκέψη, διότι η αξιοπρέπεια είναι μεν το ζητούμενο αλλά είναι και η μόνη βαθύρριζη και διαιώνια ταύτιση με την ανθρώπινη ύπαρξη. Δυστυχώς δεν έχουν θέση τα συστήματα αυτά στην εποχή μας, διότι στην πλειονότητά τους (πανεπιστήμια, διανόηση, συγγραφείς, σχολεία, συνδικάτα, κινήματα) έχουν καταπέσει σε νάρκη και δουλοφροσύνη, ελπίζω όμως το φαινόμενο να είναι παροδικό. Και ότι κάποια στιγμή η έλλειψη αξιοπρέπειας θα μας κάνει να επαναστατήσουμε εναντίον της δικής μας αθλιότητας πρωτίστως και – ελπίζω – εναντίον της γενικότερης παθητικής ελληνοτροπίας.
 
– Σώζονται ακόμα κάποιες φωνές στην εποχή μας. Πόσο μπορούν να υψώνονται και τι αποτελέσματα μπορούν να έχουν;
– Είναι παρήγορο ότι, όντως, σώζονται ακόμη κάποιες φωνές, όσο αλυσιτελείς και αν φαίνονται (ή ακούγονται), όσο και αν χλευάζονται και λοιδορούνται από τους νεοκυνικούς υλόφρονες και εξουσιολάγνους. Δεν γνωρίζω πόσο μεγάλος είναι ο χώρος της απήχησής τους, είμαι βέβαιος όμως ότι αν εξέλιπαν, οι κοινωνίες θα είχαν οδηγηθεί σε πιο πυκνό σκοτάδι. Είναι δηλαδή οι χαραμάδες που επιτρέπουν στο φως της αντίστασης, του πολιτισμού και της πολιτικής να λαμπρύνει και να ζεστάνει τον χαμένο λόγο, το χαμένο συναίσθημα. Τη στιγμή που απουσιάζει κάτι συλλογικά εναλλακτικό, οι φωνές αυτές όσο αιρετικές – ή ακόμη και γραφικές αν θέλετε – και αν ακούγονται, εντούτοις ανήκουν στις “πεφωτισμένες μειοψηφίες” που ανοίγουν διόδους. Τουλάχιστον υπερασπίζονται το σμπαραλιασμένο αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται την ευθυμία της ζωής.
– Πώς είναι τα πράγματα στην βιβλιοπαραγωγή και πώς στη δημοσιογραφία;
– Τρομάζει ο όγκος της παραγωγής βιβλίων. Εφτά χιλιάδες τίτλοι τη χρονιά είναι ένας σχεδόν ασύλληπτος αριθμός, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα διαβάζει μόνο το 8% περίπου. Το θέμα είναι ότι οι εκδότες προβάλλουν και διακινούν μόνο εκείνα τα βιβλία που θεωρούν ότι θα τους προσκομίσουν εμπορικό όφελος. Ισως όμως, στο μέλλον, προκύψει κάποιος μεγάλος συγγραφέας μέσα απ’ όλη αυτή την μεγαλομανή βιβλιοπαραγωγή. Σε ότι αφορά τη δημοσιογραφία: Υπάρχουν αυτοί (ελάχιστοι) που διακονούν τον λόγο, σέβονται, διάβολε, το τεκμήριο αθωότητας και στη διαμεσολάβησή τους μεταξύ πολιτών και εξουσίας τάσσονται αναφανδόν υπέρ των πρώτων. Υπάρχουν και αυτοί (ελάχιστοι) που υπηρετούν τα αφεντικά τους με πάθος, στηρίζοντας τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη. Υπάρχουν τέλος και αυτοί (η πλειονότης) που είτε φοβούνται είτε φυτοζωούν είτε είναι απαίδευτοι είτε προσπαθούν να “επιτύχουν”. Αλλά για την “επιτυχία” μιλήσαμε ήδη. Στη “Φωνή” κάπου λέει ότι “μεταξύ του δημοσιογράφου και του αναλφάβητου προτιμάμε τον δεύτερο”.
ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΗΡΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Γιώργος Σταματόπουλος

Για τη Joelle
Επόμενο άρθρο

Γιώργος Σταματόπουλος

Ανακοίνωση του «Δαίμονα του Τυπογραφείου»

Σχετικά Αρθρα

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

Πολιτισμός 21 Φεβ 2026, 05:36

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

Πολιτισμός 18 Φεβ 2026, 19:49

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

Πολιτισμός 16 Φεβ 2026, 08:30

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

Πολιτισμός 15 Φεβ 2026, 10:18

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

Πολιτισμός 14 Φεβ 2026, 20:12

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

Πολιτισμός 12 Φεβ 2026, 08:02
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
Οικονομία

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

19 Φεβ 2026, 20:42
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

19 Φεβ 2026, 20:02
Ιστορία

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

19 Φεβ 2026, 18:29
Καταστολή

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

19 Φεβ 2026, 14:24
Διεθνή

H Oλιβιά Ζεμόρ, πρόεδρος της γαλλικής Europalestine, κατηγορείται για… «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

19 Φεβ 2026, 13:44
Καταστολή

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

19 Φεβ 2026, 13:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

Ημέρα μητρικής γλώσσας.

Ημέρα ξεναγών.

Μπαγκλαντές: Ημέρα μαρτύρων (1952).

1848: Τυπώνεται στο Λονδίνο το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος».

1907: Οι μπολσεβίκοι Πάβελ Γκούλεφ και Μιχαήλ Φρούνζε εκτελούν τον υπαστυνόμο Νικήτα Περλόφ (Ρωσία).

1936: Αμνηστία σε 30.000 πολιτικούς κρατούμενους στην Ισπανία.

1942: Παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου, πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρός της Λογοθετόπουλος.

1955: Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης υποβάλλουν μαζικά παραιτήσεις γιατί καθυστερεί η επίλυση των προβλημάτων τους (δεν γίνονται αποδεκτές).

1972: Οκτώ μέλη της RAF με μάσκες καρναβαλιού παίρνουν 285.000 μάρκα από την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων (Γερμανία).

1973: Η χούντα ανακοινώνει άλλες 96 διακοπές αναβολής στράτευσης, κατάληψή της Νομικής από 4.000 φοιτητές.

1973: Βόμβα της ΕΑΝ στο Καλαμάκι.

1985: Εκτελούνται ο εκδότης της «Απογευματινής» Νίκος Μομφεράτος και ο οδηγός του Γιώργος Ρουσέτης (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    17Ν
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Εφετείο 17Ν
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    ΕΛΑ
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Ποιοι είμαστε
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Επικοινωνία
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Όροι χρήσης
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Ποιοι είμαστε
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Επικοινωνία
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo