Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία
  • Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»
  • Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!
  • Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»ΛΑΡΣ ΦΟΝ ΤΡΙΕΡ – Nymphomaniac (δεύτερο μέρος)
Πολιτισμός

ΣΙΝΕΜΑ

ΛΑΡΣ ΦΟΝ ΤΡΙΕΡ – Nymphomaniac (δεύτερο μέρος)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Φεβ 2014, 00:00
 
 
Είχαμε απόλυτο δίκιο όταν παρουσιάζοντας το πρώτο μέρος του «Nymphomaniac», προεξοφλήσαμε ότι είναι αδύνατον να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα πριν δει κανείς τον επίλογο της ταινίας και επίσης ότι η –για εμπορικούς λόγους– κατάτμηση της ταινίας σε δυο τμήματα την έπληξε καίρια, με ευθύνη και του ίδιου του Τρίερ.
 
Αξιολογώντας και αυτή την ταινία του Δανού σε συνάρτηση με το υπόλοιπο έργο του, το συμπέρασμα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο: η μεγάλη τέχνη είναι εφαλτήριο για στοχασμό και όχι χώρος εφησυχασμού. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πρόκληση που διατρέχει το έργο του Τρίερ και που τη βλέπουμε σε εξαιρετική μεγέθυνση στο «Nymphomaniac» δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα όχημα εξερεύνησης της ανθρώπινης ύπαρξης και των κοινωνικών συνθηκών γύρω μας. Πολύ απλά: όσοι στο «Nymphomaniac» θα δουν μια ακραία σοκαριστική διαστροφή δεν έχουν μάθει να βλέπουν τίποτα πέρα από τη μύτη τους. Κατά βάθος, γι’ αυτούς η γη είναι πάντα επίπεδη, ο κόσμος είναι μονοδιάστατος, δεν συμβαίνουν και τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, οι λέξεις έχουν συνήθως μια ερμηνεία και οι καλύτερες ταινίες είναι οι αμερικάνικες.
 
Το δυστύχημα είναι ότι όχι μόνο κάποιοι θεατές αλλά και μερικοί από τους κριτικούς, δέσμιοι της πιο επιφανειακής, στατικής και αντιδιαλεκτικής σκέψης, είναι πρόθυμοι να ρίξουν στο πυρ το εξώτερο, να στιγματίσουν και να αναθεματίσουν όσα δεν καταλαβαίνουν. Γι’ αυτούς ο Τρίερ είναι αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας και τίποτα περισσότερο. Αλλά ένα είναι βέβαιο: σε καμιά περίπτωση οι ψυχολογικές παράμετροι της προσωπικότητας οποιουδήποτε μεγάλου δημιουργού ή  –στην περίπτωση του Τρίερ– και οι βόρειες προτεσταντικές του καταβολές, μαζί με τις επιρροές των προκατόχων του, Ντράγιερ, Μπέργκμαν κ.ά., όσο και αν επηρεάζουν το έργο του, δεν μπορούν να το καθορίσουν. Από την άλλη όσα –αμήχανα ή όχι– ακούγονται από πολλούς για τη σκηνοθετική μεγαλοφυΐα του Τρίερ δεν επαρκούν να εξηγήσουν τη δύναμη του πολυεπίπεδου έργου του. Αντίθετα, είναι το περιεχόμενο, οι ρηξικέλευθες απόψεις και η αιχμηρή ανάλυση που δίνουν αξία στα υπόλοιπα καινοτόμα μορφολογικά και αφηγηματικά στοιχεία των ταινιών του.
 
Ακούγονται επίσης πολλά για τον μισογυνισμό και τον μισανθρωπισμό του Τρίερ. Αν θυμηθούμε το «Δαμάζοντας τα κύματα», το «Χορεύοντας στο σκοτάδι», τον «Αντίχριστο», η γυναικεία φύση τίθεται απέναντι στις κυρίαρχες θρησκευτικές και κοινωνικές ιδεοληψίες, διεκδικεί την απελευθέρωση και τα δικαιώματά της σε μια ανδροκρατούμενη ταξική κοινωνία. Ο Τρίερ είναι φεμινιστής, όχι μισογύνης. Οσο για τον μισανθρωπισμό, ναι είναι δύσκολο όχι μόνο για ένα καλλιτέχνη αλλά και για τους περισσότερους ανθρώπους να δουν μια αχτίδα φωτός σ’ ένα κόσμο που έχει εκλείψει κάθε όραμα, ενώ κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, των ισχυρών, και συνακόλουθα η υποκρισία του υποτιθέμενου πολιτισμού τους. Ομως αυτό δεν είναι μισανθρωπισμός. Πριν απ’ όλα είναι θλίψη και απόγνωση.
 
Αν κάτι είναι χαρακτηριστικό στο έργο του Τρίερ, είναι το ξέσκισμα της υποκρισίας και της ψευτο-ηθικής σε όλα τα επίπεδα. Στο «Χορεύοντας στο σκοτάδι» και κυρίως στο «Dogville» η ηρωίδα (σα να λέμε οι καταπιεζόμενες τάξεις) είναι αυτή που βάζει τα πράγματα στη θέση τους: εκτελώντας, πριν απ` όλους, τους «φίλους» του λαού.  Στο «Nymphomaniac» συμβαίνει το ίδιο ακριβώς: μέσα σ` ένα λιτό απογυμνωμένο δωμάτιο, ο ώριμος, σοβαρός και πολύ μορφωμένος εργένης Σέλινγκμαν, που περιθάλπει την κακοποιημένη νυμφομανή ηρωίδα, εν είδει ψυχαναλυτή ακούει με προσοχή, ευγένεια, συγκατάβαση και συμπόνια τη σκοτεινή της ιστορία. Εκείνη με ειλικρίνεια και οδύνη εκθέτει τον ακραίο, χαοτικό και επικίνδυνο κόσμο της, αναζητώντας μια λύτρωση από τις ενοχές της και μια άλλη σχέση με τον εαυτό της και τους γύρω της. Είναι αποφασισμένη ν` αφήσει πίσω της το παρελθόν. Και επιτέλους συναντά τον πρώτο φίλο της ζωής της. Είναι όμως έτσι;
 
Ασφαλώς δεν είναι έτσι. Οι κυρίαρχες, υποκριτικές απόψεις σ’ αυτό τον κόσμο είναι πρόθυμες  να ερμηνεύσουν, να  κατανοήσουν, να συμπονέσουν, να δικαιολογήσουν, να συμπαραταχθούν με όλα τα δίκια και τα βάσανα των άλλων. Με μια προϋπόθεση: να μην αμφισβητηθεί το δικαίωμα της δικής τους κυριαρχίας και επιβολής πάνω στους ασθενέστερους.
 
Ελένη Σταματίου
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΙΝΕΜΑ

Κιτρινόμαυρα επικοινωνιακά παιχνίδια
Επόμενο άρθρο

ΣΙΝΕΜΑ

ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ – Γρ. Λαμπράκης, Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης

Σχετικά Αρθρα

Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»

Πολιτισμός 14 Σεπ 2026, 19:47

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

Πολιτισμός 11 Σεπ 2026, 19:20

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

Πολιτισμός 9 Σεπ 2026, 19:03

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

Πολιτισμός 7 Σεπ 2026, 11:19

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

Πολιτισμός 2 Σεπ 2026, 09:32

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Πολιτισμός 30 Αυγ 2026, 10:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία

15 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία

14 Σεπ 2026, 20:09
Πολιτισμός

Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»

14 Σεπ 2026, 19:47
Αγροτικά

Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!

Τεράστια η καταστροφή από τον αφθώδη πυρετό στους κτηνοτρόφους του νησιού

14 Σεπ 2026, 17:02
Υγεία

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

14 Σεπ 2026, 14:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται φιλοσοβιετική εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΣΙΝΕΜΑ

    17Ν
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΕΛΑ
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΣΙΝΕΜΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΣΙΝΕΜΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΙΝΕΜΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΣΙΝΕΜΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Όροι χρήσης
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo