Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν
  • Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του
  • Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα
  • Σαν σήμερα 29 Ιούλη
  • Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών
  • Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ποτέ δεν είχε δράκο το εθνικιστικό παραμύθι
Πολιτική

Ποτέ δεν είχε δράκο το εθνικιστικό παραμύθι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Νοέ 2021, 12:17

Κλάμα στα κυβερνητικά επιτελεία, κλάμα και τα παπαγαλάκια. Εκεί που τον είχαμε εντελώς στριμωγμένο στη γωνία τον «σουλτάνο» Ερντογάν, απομονωμένο, πανικόβλητο και θυμωμένο, ήρθε ο «φίλος Πέδρο» (φίλος και του Μητσοτάκη, και του Τσίπρα, και της μακαρίτισσας της Φώφης) και μας κάρφωσε το μαχαίρι πισώπλατα. Πήρε ο αθεόφοβος το μισό υπουργικό του συμβούλιο (έξι υπουργούς) και πήγε στην Αγκυρα, όπου υπέγραψε σειρά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας και Ισπανίας.

H πίκρα του ελληνικού εθνικισμού στο σημερινό πρωτοσέλιδο των φιλοκυβερνητικών «Νέων» του Συγκροτήματος Μαρινάκη.

Ο Ερντογάν, εννοείται, πως θα το πήγαινε στα εξοπλιστικά. Οπως είπε, Ισπανία και Τουρκία θα φτιάξουν και ένα μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο (πέρα από το μικρό -ελικοπτεροφόρο επί της ουσίας- Anadolu, που ήδη ναυπηγούν από κοινού) και μπορεί να συμπαραγάγουν και δικό τους υποβρύχιο. Σχετική συμφωνία δεν υπάρχει μεταξύ των πέντε που υπογράφτηκαν, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες… λεπτομέρειες; Οταν οι μπίζνες γίνονται σε διμερές διακρατικό επίπεδο, η προπαγάνδα έχει ξεχωριστή θέση. Χωρίς να αποτιμάται οικονομικά, μπαίνει κι αυτή σαν ένα στοιχείο της συμφωνίας. Ο Ερντογάν, για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία, έπρεπε να βρει κάτι ως αντιστάθμισμα στη γαλλοελληνική «αμυντική» συμφωνία. Γαλλικές φρεγάτες εσείς; Εμείς θα φτιάξουμε αεροπλανοφόρο και υποβρύχιο σε τουρκικά ναυπηγεία, συνεργαζόμενοι με την Ισπανία.

Μπορεί η Ισπανία να παραγάγει αεροπλανοφόρα και υποβρύχια; Τα «σκαριά» ναι. Ως εκεί, όμως. Ούτε τις διάφορες μηχανές που χρειάζονται αυτά τα σύγχρονα σκάφη μπορεί να κατασκευάσει ούτε τα οπλικά συστήματα. Για να το πούμε απλά, υπεργολαβίες μπορεί να κάνει, όπως έχουν κάνει και ελληνικά ναυπηγεία παλαιότερα. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία, η οποία έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερη ναυπηγική βάση από την Ελλάδα.

Ο Σάντσες πήγε στην Τουρκία για να υπογράψει συμφωνίες για «δουλειές», στο επίπεδο που ενδιαφέρει το ισπανικό κεφάλαιο. Δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα η Ισπανία, είναι όμως περισσότερο αναπτυγμένη από την Ελλάδα. Εχει μια βιομηχανική βάση, την οποία έχουν αναπτύξει μονοπώλια των ιμπεριαλιστικών χωρών της Δυτικής Ευρώπης, γι’ αυτό και όταν ακούς «Ισπανία» ξέρεις ότι «σέρνει» γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά μονοπώλια.

Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως ο Σάντσες δεν πήγε στην Τουρκία για ν’ ανοίξει την αγορά στις ισπανικές καπιταλιστικές κυβερνήσεις. Η τουρκική αγορά ήταν ήδη ανοιχτή. Ισπανικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην Τουρκία, ενώ συμφωνίες οικονομικού τύπου έχουν υπογράψει και προηγούμενες ισπανικές επιχειρήσεις (δείτε ΥΓ2 παρακάτω).

Επομένως, η «έκπληξη» και ο «θυμός» στην Ελλάδα ήταν σκέτη υποκρισία. Το «τάιμινγκ» τους ήρθε κομματάκι άβολο. Διότι εκεί που παρουσίαζαν τον Ερντογάν ως πλήρως απομονωμένο και την ΕΕ έτοιμη να επιβάλει σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, διότι αποτελεί τον «ταραξία» της Ανατολικής Μεσογείου (όλα αυτά ως αποτέλεσμα της… εμπνευσμένης εξωτερικής πολιτικής του Μητσοτάκη), πήγε ο πρωθυπουργός της τέταρτης σε πληθυσμιακό μέγεθος χώρας της ΕΕ και έστησε φιέστα οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με τον Ερντογάν. Τους χάλασε την εθνικιστική προπαγάνδα, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Μία σου και μία μου.

Και βέβαια, έκαναν ντόρο που έφτασε μέχρι το επίπεδο του κυβερνητικού εκπροσώπου, γιατί απέναντί τους είχαν τον Σάντσες και την Ισπανία. Γιατί δεν έκαναν τον ίδιο ντόρο όταν επισκέφτηκε την Αγκυρα η Μέρκελ και επαναβεβαίωσε τη συμφωνία για την κατασκευή σε γερμανικά ναυπηγεία των οχτώ υποβρυχίων που έχει παραγγείλει η Τουρκία; Η απάντηση είναι απλή: στον Σάντσες μπορούν να βγάλουν γλώσσα, στη Μέρκελ όχι. «Είναι αυτονόητο ότι τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις, τις διακηρύξεις και τις προσεγγίσεις του Συμβουλίου γύρω από θέματα που αφορούν την Τουρκία, την προκλητικότητα και την παραβατικότητα που εμφανίζει σε σχέση με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Οικονόμου. Και συμπλήρωσε: «Υπό το πρίσμα αυτό, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψη του στις συζητήσεις τη συνολική στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Γελοιότητας απαύγασμα. Αποφάσισε ποτέ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι απαγορεύονται οι μπίζνες (ακόμα και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς) με την Τουρκία; Επέβαλε τίποτα κυρώσεις στην Τουρκία και τις ξεχάσαμε εμείς; Οχι βέβαια. Τότε για τι εγκαλείται ο Σάντσες; Μόνο για το ότι είναι… σοσιαλιστής. Η δήλωση Οικονόμου έγινε περισσότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ παρά για τον Σάντσες.

ΥΓ1. Ο Π.Κ. Ιωακειμίδης, σημιτικός μέχρι το μεδούλι, γράφει στα σημερινά «Νέα» πως το 2018 είχε μαζί με τη Φ. Γεννηματά συνάντηση στους Δελφούς με τον Σάντσεθ που τότε ήταν στην αντιπολίτευση. Η Φώφη έθιξε το θέμα της ισπανοτουρκικής συνεργασίας στα εξοπλιστικά και ο «ωραίος Πέδρο» απάντησε ότι «τέτοιοι εξοπλισμοί είναι έξω από την ηθική των σοσιαλιστών»! Καλόοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Για την «ηθική των σοσιαλιστών» μπορεί κανείς να θυμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, τις βάσεις.

ΥΓ2. Ο σκληρός δεξιός Πάμπλο Κασάδο, ηγέτης σήμερα του ΡΡ (Λαϊκό Κόμμα), αναφερόμενος στην επίσκεψη Σάντσεθ στην Αγκυρα, «επανέλαβε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της ΕΕ και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της κοινοτικής πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης για τις εξωτερικές μας (σ.σ. της Ισπανίας) σχέσεις». Εμείς να θυμίσουμε απλά ότι η συμφωνία για τη ναυπήγηση του Αnadolu σύμφωνα με τα σχέδια του ισπανικού αεροπλανοφόρου… τσέπης Juan Carlos υπογράφτηκε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του PP Μαριάνο Ραχόι. Ως… μπόνους, ιδού και μια φωτογραφία του Ραχόι με τον Ερντογάν τον Φλεβάρη του 2014. Ο τότε ισπανός πρωθυπουργός πήγε στην Αγκυρα και επί τη ευκαιρία εγκαινίασε παρέα με τον Ερντογάν γραμμή του μετρό της Αγκυρας, που κατασκεύασε η καταλανική εταιρία Comsa. Σήμερα το ΡΡ είναι στην αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης έκανε προφανώς κάποιο τηλεφώνημα ζητώντας βοήθεια και ο Κασάδο έκανε μια προσεχτική δήλωση για να βγει από την υποχρέωση. Είναι σαν την «ηθική των σοσιαλιστών» για την οποία μιλούσε ο Σάντσεθ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 19 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Για τα σταυρουδάκια, ρε γαμώτο…

Σχετικά Αρθρα

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

Πολιτική 23 Ιούλ 2026, 18:50

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
Αθλητισμός

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

28 Ιούλ 2026, 08:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

27 Ιούλ 2026, 20:04
Πολιτική

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

27 Ιούλ 2026, 19:57
Υγεία

Kαι στην κορφή Ματίνα

27 Ιούλ 2026, 18:45
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

Ημέρα τίγρης.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’ από τον αναρχικό Γκαετάνο Μπρέσι.

1902: Ο μαραγκός Φομά Κατσουρένκο αποπειράται να εκτελέσει τον πρίγκιπα Ομπολένσκι με σφαίρες βουτηγμένες σε στρυχνίνη, αστοχεί και σκοτώνει τον αστυνομικό διευθυντή (Ρωσία).

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο άλλοι επτακόσιοι κρατούμενοι που υπέγραψαν δηλώσεις μετανοίας.

1979: Τέσσερις νεκροί και 113 τραυματίες από σειρά εκρήξεων βομβών στο αεροδρόμιο και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ισπανία. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οργανώσεις Βάσκων.

1980: Λεωφορείο πολτοποιεί το κεφάλι της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου που διαδήλωνε και μοίραζε προκηρύξεις της ΚΝΕ μπροστά στις εγκαταστάσεις της υφαντουργίας ΕΤΜΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo