Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Oύτε ΝΑΤΟ ούτε Ρωσία: Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών
Πολιτική

Oύτε ΝΑΤΟ ούτε Ρωσία: Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2022, 14:22
Käthe Kollwitz - Solidarity 

Αυτή τη φορά η επίθεση δεν ήρθε από κάποιον… θερμόαιμο (λέμε τώρα) πρέσβη, αλλά από το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα έκανε μακροσκελή δήλωση στα ρωσικά και η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα φρόντισε να την διαδώσει μεταφρασμένη στα ελληνικά. Η δήλωση είναι η εξής:

«Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για τη δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για “απρόκλητη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας, “μαζική εισβολή” για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο κ.ά.

Να υπενθυμίσουμε ότι με προσπάθειες, πρώτα απ’ όλα, των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις ταρακουνούν τον κόσμο όλες τις τελευταίες δεκαετίες – οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας το 1999, οι επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν. Κανείς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του για τις τεράστιες θυσίες και τα βάσανα των λαών αυτών των χωρών.

Σήμερα, τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, που ανέβηκε στην εξουσία ως αποτέλεσμα του αιματηρού πραξικοπήματος του 2014, παραμένουν στη σκιά του νέου κύματος των αντιρωσικών παρατραβηγμένων επικρίσεων. Αποσιωπάται το γεγονός ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη πλήρωσαν για την ελεύθερη επανένωσή τους με τη Ρωσία με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό και τις δυτικές κυρώσεις. Στο πολιορκημένο Ντονμπάς, ως αποτέλεσμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των ουκρανών νεοναζί, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 14 χιλιάδες άμαχοι, ενώ στους Ρώσους τους προτάθηκε να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας. Και το τι σημαίνουν οι καθημερινοί πυροβολισμοί μπορούν να εξηγήσουν, μεταξύ άλλων, οι έλληνες ομογενείς οι οποίοι κατοικούν στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προτίμησε να παρακολουθεί σιωπηλά την εξόντωση του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς, έγινε συνεργός στην πολυετή γενοκτονία των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Τώρα η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχει εγγραφεί εντελώς στις τάξεις των συνηγόρων του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ η ρωσοφοβική υστερία που καλλιεργείται από τις Αρχές έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Σε αυτή τη βάση λαμβάνονται βαθύτατα εσφαλμένες, εγκληματικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Στο τέλος, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα και οι οποίοι έχουν ήδη πέσει θύματα αυτής της απάνθρωπης τακτικής.

Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών – να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος – θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση. Η Αθήνα υποστηρίζει ενεργά το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ.

Μας αποδίδουν δήθεν “ενεργειακό εκβιασμό”, διακηρύσσουν ως στόχο την τάχιστη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι αδιάκοπες προμήθειες του οποίου επί δεκαετίες αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα για τον εθνικό ενεργειακό τομέα. Με τη συλλογική ντιρεκτίβα των Βρυξελλών, ο ελληνικός ουρανός έκλεισε για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Δόθηκε η διαταγή για αναστολή της κάθε συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, για την διακοπή των Κοινών Αφιερωματικών Ετών. Ακούγονται εκκλήσεις για πλήρη παύση κάθε συνεργασίας. Ουσιαστικά, για χάρη των ασαφών και αμφίβολων στόχων, η ηγεσία της Ελλάδας είναι έτοιμη να μηδενίσει την ίδια την κοινή μας ιστορική κληρονομιά, που μόλις χθες η ίδια χαρακτήριζε ως φυσικό της πλεονέκτημα στη συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι αιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες».

Η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών ήταν λακωνική (συγκρινόμενη με τη δήλωση-ποταμό της Ζαχάροβα), αμυντική και καθόλου επί της ουσίας. Δεν δοκίμασε να ανασκευάσει μία προς μία τις κατηγορίες της ρωσίδας εκπροσώπου. Παραθέτουμε τη δήλωση-απάντηση του Παπαϊωάννου:

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων. Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση».

Γιατί το ρωσικό ΥΠΕΞ επέλεξε να κάνει μια κατά μέτωπο επίθεση στο ελληνικό κράτος; Είναι η Ελλάδα αποφασιστικός παράγοντας του πολέμου που διεξάγει η νατοϊκή ιμπεριαλιστική πλευρά στη σύγκρουσή της με τη ρωσική ιμπεριαλιστική πλευρά; Οχι βέβαια. Η Ρωσία εκτιμά πως το ελληνικό κράτος είναι ο αδύναμος κρίκος της νατοϊκής συμμαχίας.

Πρώτο, γιατί υπάρχει ένα γενικά φιλορωσικό κλίμα μέσα στον ελληνικό λαό. Ακόμα και άνθρωποι που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ταυτόχρονα τη δικαιολογούν, στον ένα ή τον άλλο βαθμό. Σ’ αυτό επενδύει η ρωσική προπαγάνδα. Γι’ αυτό και οι τόσες λεπτομέρειες της Ζαχάροβα στα όσα εκτυλίσσονταν στο εσωτερικό της Ουκρανίας τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Δεύτερο, γιατί οι ελληνικής καταγωγής ουκρανοί πολίτες του Ντονμπάς διάκεινται ευνοϊκά προς τη ρωσική πλευρά, όπως η πλειοψηφία του πληθυσμού στις δυο αυτές ουκρανικές επαρχίες. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των απεσταλμένων των ελληνικών ΜΜΕ στην περιοχή της Μαριούπολης, δεν κατάφεραν να μεταδώσουν αντιρωσικό κλίμα από τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους. Η άρνησή τους, μάλιστα, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους –έστω και προσωρινά- εμπέδωσε το φιλορωσικό κλίμα στον ελληνικό λαό. Αυτό το ξέρουν οι μηχανισμοί της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας, γι’ αυτό και η Ζαχάροβα επένδυσε και σ’ αυτό.

Τρίτο, γιατί οι ρώσοι ιθύνοντας διαπίστωσαν ότι υπήρξαν και αστικοί κύκλοι που τοποθετήθηκαν αρνητικά στην απόφαση του Μητσοτάκη να συμμετάσχει στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Οχι μόνο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο. 

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, για παράδειγμα, γνωστός εθνικιστής της Δεξιάς, έλεγε στη ΝΕΤ ότι «η αποστολή  στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ήταν απόφαση υψηλού ρίσκου», και κατέληγε υπαινικτικά: «Θεωρώ πως ο πρωθυπουργός σκέφτηκε ποιο είναι το άμεσο συμφέρον της χώρας, θα είχε συζητήσει την απόφαση και θα είχε συνεννοηθεί με το αρμόδιο υπουργείο, το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το μέλλον θα δείξει αν είναι στη σωστή κατεύθυνση». Και δεν παρέλειψε να τα χώσει στους ευρωπαίους συμμάχους: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ δικαίως ασχολείται εδώ και μία εβδομάδα με την Ουκρανία, δε βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την εισβολή της Τουρκίας σε μία άλλη χώρα της, εδώ και σαράντα χρόνια, την Κύπρο».

Ο βασικός αρθρογράφος του Συγκρτήματος Μαρινάκη και φιλοκυβερνητικός στο έπακρο, Γιώργος Παπαχρήστος, που είχε ταχθεί κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, αντέδρασε ως εξής στη δήλωση Ζαχάροβα: «Απίθανο; Οχι, αλλά ανησυχητικό ναι. Πολύ δε. Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς, ότι από τις 198 χώρες του πλανήτη, οι οποίες καταγγέλλουν τη Ρωσία για τη βάρβαρη εισβολή στην Ουκρανία, εκείνη, η κυρία Ζαχάροβα, “ανέσυρε“ (ο Πούτιν δηλαδή την έβαλε να το κάνει) μία χώρα, την Ελλάδα, και την κατήγγειλε! Για αντιρωσική πολιτική. Με αφορμή την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Με απαράδεκτο τρόπο, και με ακόμη πιο απαράδεκτη επιχειρηματολογία, το έκανε η κυρία Ζαχάροβα, αλλά το γεγονός παραμένει. Για να αποδειχθεί πόσο λάθος ήταν η δι’ αυτού του τρόπου εμπλοκή της χώρας στον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Αυτοτοποθετηθήκαμε στο κάδρο, χωρίς λόγο. Να δω τώρα, πώς θα απομακρυνθούμε από εκεί…» («Τα Νέα», 8.3.2022).

Παρόμοιες απόψεις εκφράζουν σκληροί εθνικιστές, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι και άλλοι, που παρελαύνουν από τα ραδιοτηλεοπτικά μικρόφωνα τις τελευταίες μέρες. Η ρωσική εξωτερική πολιτική επενδύει και σ’ αυτό, προσπαθώντας να οξύνει τις αντιθέσεις στο εσωτερικό του ελληνικού αστικού εθνικισμού.

Τέταρτο, υπάρχουν καπιταλιστές που κάνουν μπίζνες με τη Ρωσία. Οχι μόνο -ούτε κυρίως- μεγάλοι, αλλά και μεσαίοι και μικροί. Κάποιοι θρηνούν ήδη δημόσια (αλλά ο θρήνος τους δημοσιεύεται μόνο σε τοπικά Μέσα, στην Κρήτη και στην Πιερία) για τις γούνες που δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν το καλοκαίρι σε ρώσους τουρίστες με «βαριά πορτοφόλια». Περίμεναν το ερχόμενο καλοκαίρι να ρεφάρουν τις απώλειες της πανδημίας αλλά φευ… Κι αυτοί ξέρουν καλά ότι γούνες αγοράζουν μόνο οι Ρώσοι. Εναλλακτική αγορά δεν υπάρχει.

Πέμπτο, Ελλάδα και Τουρκία συναποτελούν τη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα έχουν «ανοιχτά θέματα». Από το χρονίζον Κυπριακό, μέχρι την αντιπαράθεση για το Αιγαίο και την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία, μολονότι έχει πουλήσει drones στην Ουκρανία (αμφιβάλλουμε αν οι Ρώσοι άφησαν έστω και ένα σώο, με τον blitzkrieg της πρώτης μέρας, που κατέστρεψε την ουκρανική αεράμυνα), δεν έστειλε όπλα μετά την κήρυξη του πολέμου και εμφανίζεται ως χώρα που παρεμβαίνει υπέρ της ειρήνης. Το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε ήδη συμφωνήσει για συνάντηση των υπουργών Ρωσίας και Ουκρανίας στο φόρουμ της Αττάλειας, με οικοδεσπότη τον Τσαβούσογλου, όταν η Ζαχάροβα αυτή την τόσο σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα. Ηταν σαν να έστελνε κωδικοποιημένο το μήνυμα: «Η Ρωσία, παρά την αναβάθμιση των σχέσεών της με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε παρενέβη στην ελληνοτουρκική διαμάχη υπέρ της Τουρκίας, έστω και υπαινικτικά. Συνέλθετε (όπως είχε δηλώσει και ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα), προτού αλλάξουμε πολιτική και στα ελληνοτουρκικά».

Μ’ αυτή την τακτική, η ιμπεριαλιστική Ρωσία επίχειρεί να ενισχύσει και πάλι τους ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους που, χωρίς να διαφωνούν με το «ανήκομεν εις την Δύσιν», με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διαφωνούν με την έξαλλη φιλονατοϊκή πολιτική του Μητσοτάκη και εισηγούνται μια πιο… αποστασιοποιημένη θέση έναντι της Ρωσίας.

Θυμίζουμε ότι προτού μιλήσει τόσο ανοιχτά, ωμά, επιθετικά η Ζαχάροβα, είχε στείλει τα πρώτα μηνύματα ο Λαβρόφ, κάνοντας δύο φορές αναφορά σε Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Ο ίδιος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Δένδια στις 14 Γενάρη, είχε πει στους δημοσιογράφους: «Ναι, θίξαμε το θέμα των νέων βημάτων που έγιναν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την ενίσχυση του καθεστώτος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους σκοπούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ναι, φυσικά, διαβάσαμε σε ποιες κατευθύνσεις θα χρησιμοποιήσουν αυτό το λιμάνι οι Αμερικανοί».

Ο δε ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, έλεγε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις 13 Οκτώβρη του 2021, ότι η αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης αποτελεί μέρος «της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς», και κατέληγε χωρίς να μασάει τα λόγια του: «Θα έλεγα πως το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα»!

Στο αστικό στρατόπεδο η συζήτηση αφορά το «τι μας συμφέρει εθνικά». Δηλαδή, τι συμφέρει την ελληνική αστική τάξη. Γι’ αυτό και «σκεπτικιστές» λένε: «Το εθνικό συμφέρον μ’ας επιβάλλει να συμμετέχουμε και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ομως δεν έχουμε κανένα λόγο να θυμώνουμε τη Ρωσία, όταν ο Ερντογάν το παίζει δίπορτο». Τις αποφάσεις παίρνει, φυσικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έσπρωξε αδίστακτα το ελληνικό κράτος στον πόλεμο, στο πλευρό των ιμπεριαλιστών της Δύσης. Δε φτάνει η εμετική προπαγάνδα υπέρ του ουκρανικού καθεστώτος, δε φτάνει η απροκάλυπτη λογοκρισία της αντίθετης άποψης, δε φτάνει η συμμετοχή στις κυρώσεις στο αντίπαλο, το ρωσικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, δε φτάνει η συμμετοχή στον αντιδραστικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, έχουμε και την απροκάλυπτη δήλωση του Μητσοτάκη πως -αν του ζητηθεί- θα στείλει και ελληνικά στρατεύματα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου εκτείνεται η γραμμή αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δυο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Οι ιμπεριαλιστές της Μόσχας παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό λαό ως πολιορκητικό κριό ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ή προσπαθώντας να χτίσουν προγεφυρώματα στους κόλπους του ελληνικού αστικού εθνικισμού.

Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν έχει ανάγκη να διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, να γίνει δύναμη κρούσης του ενός ή εφεδρεία του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατόπεδου. Ο ελληνικός λαός δεν έχει βλέψεις εναντίον κανενός λαού. Είναι η ελληνική αστική τάξη, στενά προσδεδεμένη στο αμερικανονατοϊκό άρμα, που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολεμικών τυχοδιωκτισμών, εκθέτοντας το λαό στους κινδύνους των αντιμέτρων από την πλευρά της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.

Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών είναι η δική μας θέση.

Εξω οι βάσεις του θανάτου – έξω από το ΝΑΤΟ. Αυτή πρέπει να είναι η αιχμή της πάλης του ελληνικού λαού.

Εκτύπωση 🖨
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 8 Μάρτη

Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

Επόμενο άρθρο Χώρα-καρναβάλι: Ενα απέραντο κορονοπάρτι

Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

Σχετικά Αρθρα

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

Πολιτική 13 Σεπ 2025, 13:08

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

Πολιτική 12 Σεπ 2025, 20:04

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

Πολιτική 12 Σεπ 2025, 12:51

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

Πολιτική 10 Σεπ 2025, 20:39

Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη: Ορντέβρ για την ομιλία Τσίπρα

Πολιτική 5 Σεπ 2025, 12:17

Από την Κίμπερλι ως τον Μελχισεδέκ, ένας Καμμένος δρόμος…

Τι κρύβεται πίσω από την εκκωφαντική προπαγάνδα για τη μαφία των Χανίων και τον Καμμένο;

Πολιτική 3 Σεπ 2025, 22:21
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Εφετείο 17Ν

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • ΕΛΑ

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Επικοινωνία

    Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Όροι χρήσης

    Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Ποιοι είμαστε

    Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Επικοινωνία

    Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

  • Όροι χρήσης

    Εξω από το ΝΑΤΟ – Εξω οι βάσεις του θανάτου

    Εξω από το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις του θανάτου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo