Χαιρετούσε ναζιστικά και δήλωνε προκλητικά «είμαι ναζί, είμαι φασίστας και χαιρετάω έτσι. Είναι παράνομο;». Σήμερα όμως που ήταν να δικαστεί στο Β’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο πατριάρχης του ελληνικού νεοναζισμού Κωνσταντίνος Πλεύρης «έκοψε ρόδα μυρωμένα», κατά το κοινώς λεγόμενο. Επιδίωξε και πήρε αναβολή της δίκης του.
Ο Κ. Πλεύρης κατηγορείται ότι με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση και ενώ είχε την ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού, υποκίνησε δημόσια σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση την εθνική ή εθνοτική καταγωγή και τη θρησκεία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων.
Πρόκειται για τα νεοναζιστικά σόου που έδωσε ο Πλεύρης, ως συνήγορος υπεράσπισης του νεοναζιστή Λαγού, στην κατ’ έφεση δίκη της ΧΑ. Στις 28.9.2022 χαιρέτισε ναζιστικά, απευθυνόμενος στον κόσμο που παρακολουθούσε τη δίκη. Στις 7.10.2022 επανέλαβε το ναζιστικό χαιρετισμό και απευθυνόμενος στη Μάγδα Φύσσα τής είπε: «Είμαι φασίστας, είμαι ναζί και χαιρετάω έτσι. Είναι παράνομο;». Στις 17.10.2022 πήγε στη δίκη κρατώντας ένα βιβλίο του φασίστα δικτάτορα Μεταξά και ένα ντοσιέ με ναζιστικό σύμβολο και ξαναχαιρέτισε ναζιστικά, προκαλώντας το αντιφασιστικό ακροατήριο και τις οικογένειες των θυμάτων της εγκληματικής νεοναζιστικής ΧΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ο Κ. Πλεύρης προκαλεί, αλλά η πρόεδρος προσπαθεί να απαξιώσει τη Μάγδα Φύσσα!
Πλεύρης και Λαγός πήγαν να κάνουν κωλοτούμπα αγκαλιά και έσπασαν τα μούτρα τους
Τα ψέματα του Λαγού και η στήριξή του στον ομοϊδεάτη και συνήγορό του, εθνικοσοσιαλιστή Κ. Πλεύρη
Ως μάρτυρες του κατηγορητήριου κατά Πλεύρη κλήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα και των αιγύπτιων ψαράδων: Μαρίνα Δαλιάνη, Θόδωρος Θεοδωρόπουλος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αργύρης Συρίγος και Ελευθερία Τομπατζόγλου.
Ομως ο νεοναζιστής Πλεύρης, που έκανε τον καμπόσο στο δικαστήριο και προκαλούσε τη Μάγδα Φύσσα, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι πράνομο να δηλώνει ναζί και να χαιρετά ναζιστικά, δεν έκανε το ίδιο στο δικαστήριο. Φυγομάχησε, αποδεικνύοντας ότι οι ναζιστές είναι και δειλοί.
Ζήτησε αναβολή, επειδή… φοβόταν πως θα έρθουν «οι αναρχικοί» στο δικαστήριο! Η πρόεδρος Παγώνα Παναγιώτου (είναι και αναπληρώτρια εφέτης στη δίκη της ΧΑ στο Πενταμελές Κακουργημάτων), αφού δήλωσε πως έχει και άμεση γνώση των όσων έγιναν και για τα οποία κατηγορείται ο Πλεύρης, ρώτησε αν στο ακροατήριο βρίσκεται κάποιος που παρακολουθεί τη δίκη. Δεν απάντησε κανένας! Ο Πλεύρης, επειδή φοβόταν ότι αυτός ο ισχυρισμός δε θα έπιανε, σκάρωσε και το… κλασικό «κώλυμα συνηγόρου». Ο συνήγορός του Χάρης Κολοβός ήταν στο δικαστήριο το πρωί και μιλούσε με τον Πλεύρη. Μετά έφυγε.
Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτριος Προκοπίου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο Πλεύρης. Αναρωτήθηκε σαρκαστικά αν θ’ αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα, ώστε ο Πλεύρης να… ξεφοβηθεί. Προφανώς θεώρησε προσχηματικό τον ισχυρισμό του Πλεύρη ότι… «φοβάται τους αναρχικούς».
Η πρόεδρος, όμως, έκανε δεκτό το αίτημα του Πλεύρη και έδωσε αναβολή για τις 24 Σεπτέμβρη του 2025.
Επειδή μπορεί να μην ξαναέχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού, θυμίζουμε μερικά πράγματα γι’ αυτόν.
Στο νεοναζιστικό λιβελογράφημά του κατά των Εβραίων, ο Πλεύρης γράφει, μεταξύ άλλων:
“Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε… Αγαπητοί μου κύροι Εβραίοι, εγώ δεν σας ζητώ να υποστήτε, όσα τα ιερά σας βιβλία διδάσκουν να υποστώμεν εμείς, από εσάς. Είσθε εγκληματίαι, διότι αυτό εδίδαξε η θρησκεία σας. Είσθε δολοφόνοι, διότι από παιδιά εγαλουχήθητε στο έγκλημα. Επομένως εμείς οι άλλοι δικαιούμεθα να σας αντιμετωπίσωμεν. Και θα το κάνωμεν”.
Σελ. 95: “Δυστυχώς αυτάς τας ιστορικάς αληθείας τας έχουν απαγορεύσει να διδάσκονται στα σχολεία ως αντισημιτικαί. Οι γραικύλοι, οι Εθνοπροδόται. Διότι έτσι τους διατάσσει το “πονηρόν γένος”. Οι υπεύθυνοι της παραποιήσεως της Ελληνικής ιστορίας και συνεπώς της πνευματικής τυφλώσεως του Ελληνικού Λαού πρέπει να κρεμασθούν κι αν αυτό δεν μπορέσει να το κάνει το κράτος θα ευρεθούν Ελληνες να εκτελέσουν τους προδότας”.
Σελ 986: “Τέτοιας εκτάσεως ενότητα και κινητοποίησιν ουδέποτε εγνώρισε η Ευρώπη, ώστε ευλόγως και δικαίως θα συμπεράνωμεν, ότι η ήττα του Ναζισμού σημαίνει ήττα της Ευρώπης”.
Σελ. 802: “Σταματώ στην ιστορικήν αλήθειαν, η οποία διδάσκει την ηθικήν ανωτερότητα του εθνικοσοσιαλισμού”.
Σελ. 803: “…Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι κοσμοθεωρία διά “κυρίους” όχι διά δούλους. Είναι επίσης υπερεχόντων ανθρώπων δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, καταπιεστάς, παράσιτα, διαφθορείς, υπονομευτάς της ελεεινής Εβραΐλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς…”.
Σελ. 447: “…Ασφαλώς σιγά – σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώση η ημέρα, που θα κυματίσουν τη σημαία του Ναζισμού”.
Σελ. 853: “Οι μεραρχίες των SS μάχονται με απαράμιλλον ηρωισμόν”.
Σελ. 869: “Η Λευκή Φυλή το 1945 υπέστη την μεγαλυτέραν καταστροφήν της ιστορίας της. Ο επικός αγών της Χιτλερικής Γερμανίας δια την κυριαρχίαν των Αρίων ετελείωσε, δίχως Νίκην”.
Σελ. 871: “XAΪΝΡΙΧ ΧΙΜΜΛΕΡ (1900-1945): Ανώτατος Αρχηγός των SS… τα στοιχεία και τα επιχειρήματα επιβεβαιώνουν το υψηλόν ήθος του Ανδρός, ο οποίος ενώ ηδύνατο αυθημερόν με μιαν διαταγήν του να θανατώση όλους τους Εβραίους, αυτός προετίμησε να τους εκτοπίση από την Ευρώπην ώστε να απαλλάξη την Ηπειρον της Λευκής Φυλής από τους εξωευρωπαίους σημίτας.
Τα SS μάλιστα τα μάχιμα SS (Waffen SS) υπήρξαν οι ιππόται της συγχρόνου εποχής, ακατάβλητοι πολεμισταί εξ όλων των χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι εθυσίασαν την ζωήν, στο ιδανικόν μιας Νέας Τάξεως, δια τους πολιτισμένους λαούς. Δυστυχώς διά την ανθρωπότητα ηττήθησαν… Πάντες υποδείγματα πίστεως, πειθαρχίας και μαχητικότητος, υπέρ των ιδεωδών του Εθνικοσοσιαλισμού. Η παράστασίς των εξέφραζε το μεγαλείον του χαρακτήρος των, με συνέπεια στις τάξεις των SS να συγκαταλέγεται το εκλεκτότερον μέρος της Αρίας Φυλής”.
Σελ. 881: “ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ (1889-1945): O τραγικός ηγέτης του Τρίτου Γερμανικού Ράιχ είναι ασφαλώς η εντυπωσιακωτέρα αρχηγική μορφή της νεωτέρας εποχής. Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφον Χίτλερ τα εξής:
-
- Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο, την Ευρώπην από τους Εβραίους.
- Δεν εχρησιμοποίησε τα ειδικά χημικά όπλα, που μόνον η Γερμανία διέθετε, διά να νικήση. Εξ αιτίας της ήττης της Γερμανίας τότε, κινδυνεύει η Λευκή Φυλή και η Ευρώπη τώρα. Θα έλθη ημέρα, κατά την οποίαν οι Ευρωπαίοι θα κυριαρχήσουν ή θα καταστραφούν. Και στας δύο περιπτώσεις θα αναγνωρίσουν ότι ο Χίτλερ είχε δίκαιον…”.
Σελ. 885: “ΙΩΣΗΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ (1897-1945): Ενα από τα φωτεινότερα πνεύματα του αιώνος. Φιλόσοφος, αγωνιστής και βαθύς γνώστης της ψυχολογίας του πλήθους ενίκησε, εις όλα τα πεδία μάχης τον εβραιομπολσεβικισμόν και ηγήθη του ολοκληρωτικού πολέμου της πατρίδος του”.
Στο βιβλίο του «Γεγονότα 1965-1977» καμαρώνει για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση της φασιστικής χούντας, ως σύμβουλος του αρχιχουνταίου Λαδά. Θα σταθούμε μόνο σε ένα σημείο, που δείχνει για τι ναζιστικό τέρας μιλάμε. Στις σελίδες 319-320 αναφέρεται σε σύσκεψη υπό τον αρχιχουνταίο Παπαδόπουλο, στην οποία ο Πλεύρης συμμετείχε ως απεσταλμένος του «υπουργού» Δημόσιας Τάξης, Λαδά. Η σύσκεψη είχε αντικείμενο το τι θα κάνουν με τον Αλέκο Παναγούλη. Γράφει ο Πλεύρης σ’ ένα μειξοβάρβαρο ιδίωμα (ούτε την καθαρεύουσα γνωρίζει καλά και την ανακατεύει με τύπους της δημοτικής):
«Οταν ήρθε η σειρά μου να ομιλήσω, στην αρχή εισηγήθην να ζητήσωμεν από έναν καθηγητήν της ψυχιατρικής να βγάλη τον Παναγούλη ανισόρροπο και να τον αφήσουν ελεύθερο. Η πρότασις απερρίφθη. Είπα κατόπιν να τον πετάξωμεν από το παράθυρον και να ανακοινώσωμεν ότι ηυτοκτόνησε. Ο Παπαδόπουλος διέταξε να φύγω αμέσως από την σύσκεψι. Τελικώς απεφάσισαν να παραπεμφθή εις δίκην, που ως συνέπεια είχε την ηρωοποίησι ενός πολιτικώς ασημάντου ανθρώπου».
ΥΓ. Να θυμίσουμε και την εποχή που ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός του Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, όταν ήταν ακροδεξιός-τηλεπλασιέ-στέλεχος του ΛΑΟΣ, εκδήλωνε τον ανυπόκριτο θαυμασμό του για τον ναζί Πλεύρη και διαφήμιζε το έμεσμα του τελευταίου «Οι Εβραίοι», το γεμάτο ναζιστικό μίσος και θαυμασμό για τον Χίτλερ, τον Χίμλερ, τον Γκέμπελς και τα SS. «Ευχαριστώ τον Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε το θάρρος να παρουσιάση το βιβλίον στην τηλεόρασιν», γράφει ο Πλεύρης στον πρόλογο του εμέσματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ξεπήδησε ο φασίστας από μέσα του
