Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
  • ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους
  • Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη
  • H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη
  • Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)
  • «Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μπίζνες με «σαπάκια» κάνουν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές, με υπηρέτη τον Μητσοτάκη
Πολιτική

Μπίζνες με «σαπάκια» κάνουν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές, με υπηρέτη τον Μητσοτάκη

«Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Ιούν 2022, 22:36

Mπορεί να υπήρξε ένας άθλιος υπουργός Μπατσοκαταστολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως ως απόστρατος υποστράτηγος των τεθωρακισμένων ο Νίκος Τόσκας έχει και ειδικές τεχνικές γνώσεις και γνώσεις ως προς τη μπίζνα των εξοπλισμών. Γι’ αυτό και την ώρα που ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ εστίαζε την κριτική του στο ότι ο Μητσοτάκης κράτησε κρυφή τη συμφωνία του με τον Σολτς για την αγορά γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, αυτός με ένα λακωνικό tweet περιέγραψε την ουσία του θέματος.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως κάναμε ένα λάθος χθες, όταν γράψαμε στον τίτλο του σχετικού άρθρου ότι η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία και αγοράζει καινούργια γερμανικά. Δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την αγορά εκείνη τη στιγμή, όμως πλέον το θέμα έχει ξεκαθαριστεί.

Ο Μητσοτάκης συμφώνησε σ’ αυτό που ήταν διακαής πόθος των Γερμανών. Να ξεφορτωθούν κάτι σαπάκια που τα είχαν εδώ και καιρό παρατημένα σε υπόστεγα και ανοιχτά οικόπεδα και να πουλήσει η περιβόητη Rheinmetall ανταλλακτικά και συντήρηση για να μετατραπούν τα σαπάκια σε… μάχιμα. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια οι Αμερικάνοι, γεγονός που αναφέραμε στο χτεσινό μας άρθρο.

Πόσο θα κοστίσει αυτή η μπίζνα είναι άγνωστο ακόμα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν… επικερδή ανταλλαγή: «εμείς θα στείλουμε τα ρωσικής τεχνολογίας και ανατολικογερμανικής προέλευσης BMP-1 στην Ουκρανία και οι Γερμανοί θα μας τα αντικαταστήσουν με τα νεότερα Marder 1Α3». Δεν λένε, βέβαια, ότι και τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα είναι παμπάλαια (της δεκαετίας του ’70) και πως για να «κουνηθούν» θα πρέπει να πέσει χρήμα με ουρά.

Αν επρόκειτο για μια απλή ανταλλαγή, τότε γιατί οι Γερμανοί δεν έστελναν τα Marder απευθείας στην Ουκρανία; Τα περί αδυναμίας των Ουκρανών να τα λειτουργήσουν είναι μπούρδες. Δηλαδή λειτουργούν όλα τα σύγχρονα όπλα που τους δίνουν οι Δυτικοί και θα σκαλώσουν σε κάποια παμπάλαια τεθωρακισμένα οχήματα;

Η αλήθεια έχει δύο σκέλη. Πρώτο, τα ελληνικά BMP-1 είναι ετοιμοπόλεμα, διότι χρησιμοποιούνται στον Εβρο και στα νησιά, ενώ τα γερμανικά Marder σκουριάζουν εδώ και χρόνια, χρειάζονται ανακατασκευή και επομένως είναι άχρηστα για τον πόλεμο που διεξάγουν οι Ουκρανοί. Δεύτερο, ακόμα και αν τα Marder μπορούσαν να επισκευαστούν γρήγορα και να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας, το κόστος θα έπρεπε να το πληρώσει η Γερμανία. Ενώ τώρα πετυχαίνει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και βαριά όπλα στέλνει στην Ουκρανία και απαλλάσσεται εντελώς από το κόστος, καθώς αυτό θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός, με τη Rheinmetall να εξασφαλίζει μια μεγάλη αγορά και το στήσιμο μιας γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα, όπως είχε εξασφαλίσει και παλαιότερα με την ανακατασκευή των πεπαλαιωμένων Leopard που είχε πουλήσει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Η Rheinmetall δεν εξασφαλίζει μόνο τη δουλειά της ανακατασκευής των Marder που σαπίζουν στη Γερμανία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μια μέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΓΕΣ αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard (183 Leopard 2A4 και 190 Leopard 1A5, με κόστος μεταξύ 1,3 και 1,9 δισ. ευρώ)! Κι ακόμη, την αγορά 205 νέων γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Lynx KF-41.

Εδώ και καιρό γράφουμε πως δεν είναι δυνατόν να παίρνουν «χοντρές» παραγγελίες οι Γάλλοι και να μην πάρουν τίποτα οι Γερμανοί (οι Αμερικάνοι είναι εκτός συναγωνισμού). Λύθηκε, λοιπόν, το μυστήριο. Οι Γερμανοί θα «πάρουν» δουλειές με τα κάθε είδους τεθωρακισμένα. Ο δε ελληνικός λαός θα πρέπει να αισθάνεται… και κερατάς και δαρμένος. Θα πληρώσει κι άλλους πανάκριβους εξοπλισμούς και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει τη ρωσική απειλή για τη βαθιά συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι γερμανοί ιμπεριαλιστές επέδειξαν και εξαιρετικά πολιτικά αντανακλαστικά. Μόλις είδαν ότι στην Ελλάδα αρχίζει συζήτηση περί… λεόντειας συμφωνίας, επειδή ο Μητσοτάκης αγοράζει όπλα και ο Σολτς δεν πετάει ούτε μια αιχμή ενάντια στην Τουρκία, μόλις είδαν ότι ο Μακρόν έκανε δήλωση, παίζοντας το διπλωματικό παιχνίδι «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία», άλλαξαν αμέσως τον προχθεσινό χαβά. Τη θέση της Κριστίνε Χόφμαν στο πόντιουμ πήρε ο έτερος αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας, που έκανε μια ισορροπημένη δήλωση, αλλά με λίγο «αντι-τουρκικό» αλατοπίπερο. 

«Ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους. Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η υπερπτήση πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι σωστή. Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, Και προσέθεσε: «Είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις. Για αυτό το θέμα πρέπει να επιδιώκονται από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα μέσω διαλόγου και στο πνεύμα της καλής γειτονίας».

Για το τέλος, ο Μπούχνερ κράτησε την προσφορά της Γερμανίας να παίξει μερολαβητικό ρόλο: «Η Γερμανία ήδη κατά το παρελθόν υποστήριξε ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να λυθούν με διάλογο εμπιστοσύνης και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παραμένουμε βεβαίως πρόθυμοι να το στηρίξουμε αυτό, εφόσον θεωρείται επωφελές από τους εμπλεκόμενους. Αλλά θέλω να καταστήσω σαφές ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της ΕΕ δεν μπορεί για εμάς να γίνει ανεκτή. Τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω συνομιλιών και όχι με κλιμάκωση της έντασης».

Οταν πρόκειται να «δέσουν» μια συμφωνία πώλησης μεγάλου όγκου εξοπλισμών, οι ιμπεριαλιστές ηγέτες της Γερμανίας γίνονται… λαρτζ στα λόγια. Ξέρουν πως αυτό δε θα αρέσει στην Αγκυρα, όμως πάντοτε βρίσκουν τρόπο να ρυθμίσουν επωφελώς και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις. Αλλωστε, τι θα τους κάνει η κυβέρνηση Ερντογάν; Θα ακυρώσει την παραγγελία των τουρκικών υποβρυχίων που ήδη ναυπηγούνται στη Γερμανία ή θα πει στη Volks Wagen να ακυρώσει την κατασκευή του τεράστιου εργοστασίου της στην Τουρκία; Θα βγάλει μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας η τουρκική κυβέρνηση και τέλος.

Αυτό και έγινε. Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, χωρίς να ξεπερνά τα διπλωματικά όρια, στην οποία όμως άπλωσε όλο τον… τραχανά που έχει παραγάγει η τουρκική διπλωματία το τελευταίο διάστημα. Θα μιλήσουμε ειδικά γι’ αυτό σε άρθρο μας που θα δημοσιευτεί αύριο. Προς το παρόν παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ (οι εμφάσεις δικές μας):

«Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στην εκστρατεία συκοφάντησης της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, που παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εθνικό και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν ανακριβές να χαρακτηριστούν πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως “παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου”. Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης το 1923  και του Παρισιού το 1947. Επιπλέον, διατηρεί την παράνομη και άδικη στάση της ότι μπορεί μονομερώς να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Η Τουρκία δεν έχει μάτια στη γη κανενός. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα κάνουμε τα στραβά μάτια στην απειλή για την ασφάλεια του λαού μας με τη δημόσια παραβίαση των πολύ σαφών διατάξεων των διεθνών συνθηκών περί αφοπλισμού από την Ελλάδα. Αναμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας».

Ετσι, είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η Γερμανία έδωσε στον Μητσοτάκη μια ασπίδα για να υπερασπιστεί στο εσωτερικό τις νέες αγορές εξοπλισμών από γερμανικά μονοπώλια, «έδεσε» τις νέες παραγγελίες όπλων και βλέπει τα ΜΜΕ της ξκενοδουλείας στην Ελλάδα να συγχαίρουν τη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της (μέχρι και το απολύτως γελοίο επιχείρημα, ότι προχθές… αιφνιδιάστηκε η γερμανίδα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας και έκανε τη δήλωση ίσων αποστάσεων, ακούσαμε να επικαλείται ο αξιοθρήνητος  Βαλασόπουλος). Και η Τουρκία, χωρίς να διαρρηγνύει τις σχέσεις της με τη Γερμανία (για ποιο λόγο να το κάνει;) βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της, οι οποίες πλέον αποτελούν τμήμα του διεθνούς διαλόγου. 

Για μεσάζοντες που τρίβουν τα χέρια τους και λόμπι που μοιράζουν μίζες δε θα γράψουμε τίποτα. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ετσι κι αλλιώς, με ή χωρίς μεσάζοντες και μίζες, ο ελληνικός λαός είναι χαμένος.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυμβούλιο Διοίκησης: Ο απόλυτος κυρίαρχος του ΑΕΙ

«Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

Επόμενο άρθρο Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων: Διήμερη κατάληψη της Πρυτανείας

«Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

Σχετικά Αρθρα

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03

Η ΠΟΓΕΔΥ υπαινίσσεται ότι τα λαμόγια εξακολουθούν να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Χατζηδάκης και Πιτσιλής οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματά της

Αγροτικά 6 Φεβ 2026, 19:20

Ακροδεξιά μέχρι το μεδούλι η Καρυστιανού

Χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες «εισβολείς»!

Καταστολή 6 Φεβ 2026, 12:09

Προσπαθούν να «στρατολογήσουν» έλληνες επιστήμονες οι σιωναζιστές του Τελ Αβίβ

Πολιτική 5 Φεβ 2026, 14:27

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης του Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Ο Καραμανλής κάνει σεγκόντο

Πολιτική 4 Φεβ 2026, 22:10

O Mητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα με αντιδραστική συνταγματολογική φλυαρία

Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Φεβ 2026, 21:59
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

7 Φεβ 2026, 13:42
Εργατικά

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

7 Φεβ 2026, 13:03
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

7 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Φλεβάρη

7 Φεβ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

6 Φεβ 2026, 20:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Ημέρα γάμου.
Ημέρα προσευχής για τους πάσχοντες από αυτισμό.
Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης των εξόριστων.
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1950: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου.
1974: Απεργία άγγλων ανθρακωρύχων οδηγεί στην καθιέρωση εβδομάδας τριών εργάσιμων ημερών για τον κλάδο και σε πτώση της κυβέρνησης.
1981: Βόμβες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως και στο φασιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Εφετείο 17Ν

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • ΕΛΑ

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Εφετείο ΕΛΑ

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Επαναστατικός Αγώνας

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Επικοινωνία

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Όροι χρήσης

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Ποιοι είμαστε

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Επικοινωνία

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

  • Όροι χρήσης

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

    «Και κερατάς και δαρμένος» ο ελληνικός λαός

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo