Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Σαν σήμερα 3 Μάρτη
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
  • Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!
  • Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Και οι μπάτσοι έχουν ψυχή και πίνουν τα… κρασάκια τους*
Πολιτική

Και οι μπάτσοι έχουν ψυχή και πίνουν τα… κρασάκια τους*

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιαν 2023, 18:38

Μην μας πείτε ότι… πέσατε από τα σύννεφα με το χθεσινό δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου στο «Βήμα» για τις σχέσεις αξιωματικών της μπατσαρίας με τη λεγόμενη Greek Mafia. Πρώτη φορά έρχονται στο φως τέτοια πράγματα; Δηλαδή τόσες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν δείξει το αγαπημένο σπορ των μπάτσων υπήρξαν καθαρά προϊόν μυθοπλασίας; Κάτι σαν τις ταινίες με εξωγήινους;

Αν πρέπει να σημειωθεί κάτι είναι πως τέτοιες αποκαλύψεις βλέπουν συνήθως το φως της δημοσιότητας μόνο πριν ή μετά από κρίσεις των μπατσοαξιωματικών. Ο Θεοδωρικάκος με τον υφυπουργό Οικονόμου (πρώην αρχιμπάτσο) και τον γενικό γραμματέα Καραμαλάκη (επίσης πρώην αρχιμπάτσο) έκαναν πρόσφατα κρίσεις και «πήραν κεφάλια». Ε, οι ριγμένοι αντιδρούν σαν… αποκεφαλισμένα κοτόπουλα. Κι έχουν πράγμα για να τροφοδοτήσουν «φίλιους» δημοσιογράφους που έχουν κάνει καριέρα με θέματα μπατσαρίας.

Το δημοσίευμα λέει πως σε κινητά δολοφονημένων ανθρώπων της νύχτας και… ευυπόληπτων επιχειρηματιών του λαθρεμπόριου καυσίμων βρέθηκαν διάλογοι μπατσοαξιωματικών… πρόθυμων για όλα. Από το να ενημερώνουν για επικείμενους ελέγχους της λεγόμενης Οικονομικής Αστυνομίας μέχρι να τοποθετούν «δικά μας παιδιά» σε πόστα που υποδείκνυαν οι μαφιόζοι.

Σύμφωνα με τον Λαμπρόπουλο, «τα συγκεκριμένα δεδομένα έχουν καταγραφεί από τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.: Από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ερευνούσε τα «συμβόλαια θανάτου» και είχε εντοπίσει τα κινητά με τις επίμαχες συνομιλίες των δολοφονηθέντων ή άλλων προσώπων. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που εξέτασε (μέσω του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων) τα εν λόγω κινητά και εντόπισε τις συνομιλίες σε εφαρμογές (Whatsap, Viber κ.ά). Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που πραγματοποίησε ειδική έρευνα για τα δεδομένα σε χαμένο κινητό (ανακαλύφθηκε αργότερα) δολοφονηθέντα αστυνομικού. Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία είχαν διαβιβασθεί στοιχεία για τους ύποπτους ενστόλους».

Γίνεται, επίσης, λόγος για «ανώτατο υπηρεσιακό παράγοντα της λεωφόρου Κατεχάκη που καταγράφεται να έχει πολυσύνθετες επαφές με το μεγάλο δίκτυο συναλλαγών αστυνομικών και ποινικών που είχε αποκαλύψει έρευνα της ΕΥΠ το 2018 και τους διαδόχους του».

Τα στοιχεία είχαν γίνει βούκινο, αλλά ο μόνος που δεν τα ήξερε ήταν ο Θεοδωρικάκος. Και ο Οικονόμου που παριστάνει τον ψόφιο κοριό. Και ο Καραμαλάκης που ήταν αρχηγός της μπατσαρίας την επίμαχη περίοδο! Μόλις τα έμαθε ο Θεοδωρικάκος (από δημοσίευμα εφημερίδας!), πρώτα… έπεσε από τα σύννεφα και μόλις σηκώθηκε και τίναξε τη σκόνη από την κοστουμιά του, έδωσε εντολή για… έρευνα! «Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών»!

Πήγε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου γινόταν ακρόαση του νέου διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και όταν του την έπεσαν ο Σπίρτζης με τον Πολάκη, δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα, γιατί δεν τον ενημέρωνε ο προηγούμενος διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (αυτός που καρατόμησε)! «Δεν έχω ενημέρωση προσωπικά από τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό για τις υποθέσεις. Ρωτήσατε για το “Βήμα“, ποιος να το ήξερε αυτό το πράγμα αν δεν το ήξεραν οι εσωτερικές υποθέσεις;», είπε ο Θεοδωρικάκος. Και αφού σημείωσε πως μόλις διάβασε το δημοσίευμα, έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να το στείλει στην Υπηρεσία, κατέληξε σαν ξεπουπουλιασμένος καουμπόης: «Καθαρές κουβέντες, πεντακάθαρες. Ο ένας με εγκάλεσε για το ένα και ο άλλος για το αντίθετο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, όλα στο φως, διαφάνεια, πραγματικός έλεγχος. Πρέπει να διερευνηθεί ως προς τα πάντα να μη μείνει τίποτα απ’ έξω, θα πρέπει ναι να λάμψει η αλήθεια».

Τι κάνει ένας υπουργός που διαπιστώνει ότι γίνονταν σημεία και τέρατα κι αυτός δεν ήξερε τίποτα; Παραιτείται για λόγους ευθιξίας (μπας και γλιτώσει την κατηγορία της ανικανότητας). Στον κύκλο των α(χ)ρίστων του Κούλη Μητσοτάκη, όμως, η έννοια της πολιτικής ευθιξίας είναι άγνωστη. Εδώ τον άλλο τον παρακολουθούσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του και δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, θα περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τον Θεοδωρικάκο; Στο κάτω-κάτω, αυτός είναι συνεπής με την πολιτική του διαδρομή, που αποτελεί έναν σπάνιο συνδυασμό συμπεριφοράς χαμαιλέοντα και σαλίγκαρου ταυτόχρονα. Εχετε ξανακούσει εσείς υπουργό να δηλώνει με ύφος αθώας κορασίδας, ότι μια υπηρεσία της οποίας προΐστατο ήταν «στεγανό»;

Επειδή βρισκόμαστε στην… τούρλα του Σαββάτου, εκτός από τον Λαμπρόπουλο, που σίγουρα έχει πολλά στα χέρια του (έχουμε σημειώσει και άλλες φορές ότι εδώ και καιρό το Συγκρότημα Μαρινάκη «ξεφλουδίζει» τον Θεοδωρικάκο, για λόγους που δεν γνωρίζουμε και που, βέβαια, δεν έχουν σχέση με την… ευνομία), πήρε το «δωράκι» του και ο Βαξεβάνης, αποκαλύπτοντας κατάθεση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στις 25 Γενάρη του 2023, σύμφωνα με την οποία «τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών».

Ο Θεοδωρικάκος και ο Καραμαλάκης (αυτός ήταν ο αρχηγός την επίμαχη περίοδο) αντέδρασαν με οργή απειλώντας με μηνύσεις. Ο Θεοδωρικάκος έγραψε πως πρόκειται για «έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!». Και πως ο ίδιος γνωρίζει την κατάθεση από την επομένη που δόθηκε. «Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος. Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια!» έγραψε ο Θεοδωρικάκος.

«Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα. Πρόκειται για αθλιότητες! Αξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του. Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν» έγραψε ο Καραμαλάκης.

Αρα κατάθεση ανώτατου αξιωματικού υπάρχει. Χολώθηκε για την αποστρατεία του; Αυτό είναι σίγουρο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι λέει ψέματα. Θα μπορούσε να λέει αλήθεια και να κρατούσε την υπόθεση στην καβάντζα. Από την άλλη, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο υπουργός θυμάται την ακριβή ημερομηνία που πριν από δυο χρόνια μια ομάδα ΔΙΑΣ έκανε συνήθη έλεγχο για ναρκωτικά στο γιο του και στην παρέα του. Μωρέ μπράβο μνημονικό…

Τι όφειλαν να κάνουν Θεοδωρικάκος και Καραμαλάκης; Πρώτον να δημοσιοποιήσουν αμέσως την καταγγελία (όχι να αντιδράσουν όταν την έβγαλε ο Βαξεβάνης). Δεύτερο, αφού η υπόθεση βγήκε από τον Τύπο και όχι από τους ίδιους, να παραιτηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Δε γίνεται να είναι ταυτόχρονα ελέγχοντες και ελεγχόμενοι.

ΥΓ1. Ο Πολάκης ρώτησε τον Θεοδωρικάκο αν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται στις συνομιλίες με μέλη της μαφίας. Δεν ακούσαμε τον Θεοδωρικάκο να κάνει κάποια κατηγορηματική διάψευση. 

ΥΓ2. Ο Καραμαλάκης προήχθη σε αντιστράτηγο επί ΣΥΡΙΖΑ. Εγινε υπαρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός επί ΝΔ. Το κράτος έχει… συνέχεια.

*Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «Βήμα», μαφιόζος επικοινωνεί τηλεφωνικά με στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και του λέει: «Στρατηγέ μου καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;». «Οχι φίλε μου, εγώ και άμεσα» απαντά ο στρατηγός. Και συμπληρώνει: «Φίλε μου σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας». Και ο μαφιόζος, συγκινημένος: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα, σε περιμένουμε για να σου δώσουμε τα κρασιά σου».

Εκτύπωση 🖨
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροTρόμος για την τύχη του δολάριου
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 31 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

Πολιτική 3 Μαρ 2026, 05:39

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

Πολιτική 2 Μαρ 2026, 14:25

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 19:54

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Η Αποψή Μας 27 Φεβ 2026, 09:35

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 09:33

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

Πολιτική 25 Φεβ 2026, 18:45
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

Ημέρα για το αυτί και την ακοή.
Ημέρα ψηφιακού βιβλίου.
Αυστραλία: Εργατική αργία.
Βουλγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1878).
Μαλάουι: Ημέρα μαρτύρων.
Σουδάν: Ημέρα ενότητας.
1939: Ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών (Ινδία).
1960: Αρχή απεργίας εργατών Τύπου, η Αθήνα μένει χωρίς εφημερίδες ως το τέλος του Μάρτη.
1981: Βόμβες στο πατάρι του Μαρινόπουλου (Πανεπιστημίου και Πατησίων), στο αυτοκίνητο του εκδότη της «Βραδινής» και στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της «Ακρόπολης» (ΕΛΑ).
1993: Βόμβα στην εφορία Περιστερίου (17Ν).
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo