Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Και οι κοκορομαχίες έχουν νικητή
Πολιτική

Και οι κοκορομαχίες έχουν νικητή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2022, 10:50

Oταν η ναυαρχίδα της έντυπης προπαγάνδας του «συστήματος Μητσοτάκη» σχολιάζει ουδέτερα το τριήμερο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημαίνει πως ο Μητσοτάκης έχασε, γι’ αυτό και γυρνούν την κουβέντα αλλού. «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις κοκορομαχίες» γράφουν στο σημερινό editorial τα «Νέα» του Μαρινάκη. Kαι συνεχίζουν: «Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, οφείλει να λάβει το αίτημά τους (σ.σ. των πολιτών) επιτέλους σοβαρά υπόψη. Το μόνο που θέλει να ακούσει πια η κοινή γνώμη είναι προτάσεις, όχι κορόνες».

Οι αστικές φυλλάδες συνηθίζουν να παρουσιάζουν τις θέσεις τους ως θέσεις των πολιτών, τους οποίους δήθεν εκπροσωπούν με αυθεντικό τρόπο! Οταν τα «Νέα» βάζουν Μητσοτάκη και Τσίπρα στην ίδια μοίρα και τους καλούν «να σταματήσουν τις κοκορομαχίες», σημαίνει πως ο Μητσοτάκης έχασε κατά κράτος. Αν υπήρχε έστω και υποψία υπεροχής του Μητσοτάκη, ξέρουμε τι θα έγραφε η ναυαρχίδα του Μαρινάκη. Θα περνούσε τον Τσίπρα από πριονοκορδέλα, όπως κάνει εδώ και χρόνια, με ιδιαίτερο προσωπικό μένος μάλιστα, γιατί τα στελέχη του Συγκροτήματος δεν ξεχνούν πώς οι Τσιπραίοι «τελείωσαν» τον Ψυχάρη και προσπάθησαν να πάρουν το Συγκρότημα υπό τον έλεγχό τους (μετά εμφανίστηκε ο Μαρινάκης και «σκούπισε» ό,τι υπήρχε πάνω στο μιντιακό τραπέζι).

Θέλετε άλλη ένδειξη; Αξιολογήστε την επίθεση του Μητσοτάκη σε ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και Ανδρουλάκη προσωπικά. «Δεν θα μπορείτε, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, να μείνετε για πολύ στον εξώστη, με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας», είπε, τερματίζοντας την ανακωχή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης φοβάται το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Αν συνέβαινε αυτό που ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα, ότι ο Ανδρουλάκης κόβει ψήφους από τον Τσίπρα και ότι το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πλησιάζει δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Μητσοτάκης δε θα άνοιγε μέτωπο με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και προσωπικά με τον Ανδρουλάκη. Ανοίγεις μέτωπο προς τα εκεί που φοβάσαι.

Και η τελευταία ένδειξη. Ο Μητσοτάκης αναλώθηκε σε εξυπναδούλες και άμυνα. Εξυπναδούλες του τύπου: «Ανακοινώσατε κ. Τσίπρα ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι είναι τόσο ακριβής αυτή η εκτίμηση όσο όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης». ‘Η του τύπου: «Γιατί θυμήθηκε (σ.σ. ο Τσίπρας) τώρα τις εκλογές, αν όχι για να κλείσει εσωκομματικές πληγές;». Και άμυνα του τύπου: «Δεν παραλείψατε να επιτίθεστε με το γνωστό οργισμένο ύφος σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να εκτοξεύετε διχαστικά διλήμματα. Η αληθινή ζωή δεν χρειάζεται ούτε άλλα ψέματα, ούτε άλλη τοξικότητα»!

Αμυνα και για τον Φουρθιώτη, που ξεκίνησε με τη βλακεία ότι τάχα δεν ήξερε το όνομά του (έτσι και τον άκουσαν στα καφενεία πρέπει να έπεσε πολύ γέλιο). Ομως τον Φουρθιώτη δεν τον ανακάλυψε ο Τσίπρας. Οι ίδιοι οι δεξιοί φρόντισαν να τον κάνουν φίρμα. Και ο εκπεσών αστέρας της trash tv τούς το ανταποδίδει, βγάζοντας φόρα παρτίδα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους. Φρόντιζε, μάλιστα, να γίνονται με sms για να τους έχει δεμένους. Μέχρι και ότι είναι «σφαγμένος» με τον Βρούτση τού έγραφε ο Μηταράκης! Οσο για τον Γεραπετρίτη, τον έμπιστο του Μητσοτάκη, έναν από τους δερβέναγες του Μαξίμου, το έσχατο επιχείρημά του για να πείσει ότι δεν γνώριζε τον Φουρθιώτη ήταν ότι… του μιλούσε στον πληθυντικό!

Θα ήταν ηλίθιοι οι συριζαίοι αν δεν εκμεταλλεύονταν πολιτικά αυτό το δώρο, στην παραγωγή του οποίου οι ίδιοι δεν είχαν καμιά ανάμιξη. Είπε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Τσίπρα: «Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών. Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι’ αυτό την κάνετε τελικά αυτή την πρόταση δυσπιστίας; Για τον κύριο Φουρθιώτη. Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα;». «Σημαντικό» τον έκαναν οι 12 μπάτσοι που του έδωσε για φρουρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τόσα νταλαβέρια με τόσους υπουργούς και κομματικά στελέχη, πώς να μην του δώσουν και φρουρά μεγέθους πρωθυπουργού;

Το κορυφαίο που κατά τη γνώμη μας αποκάλυψε τη δύσκολη θέση του Μητσοτάκη ήταν όταν κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι είπε άπειρα ψέματα, για να καταλήξει: «Εχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα τα οποία είπατε σήμερα στην αίθουσα»! Αυτός ήταν εκεί, μιλούσε, αλλά δεν μπορούσε να αποδομήσει τα ψέματα του Τσίπρα, γι’ αυτό και ζήτησε από τους συνεργάτες του να το κάνουν μετά, τις επόμενες μέρες!

Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης έχασε στη διάρκεια της τριήμερης κοκορομαχίας. Δεν μπορούσε να μη χάσει. Το Σάββατο, για παράδειγμα, είδε τον Τσίπρα να ετοιμάζεται να την πέσει στον Στυλιανίδη, τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης στη σημερινή συγκυρία, και έτρεξε κι αυτός στη Βουλή για να απαντήσει στον Τσίπρα. Αυτό το πρελούδιο ήταν για τον Μητσοτάκη χειρότερο από το φινάλε. Γιατί ήταν αναγκασμένος να επαναλάβει την υποκριτική συγγνώμη, παίζοντας ταυτόχρονα την ξεκούρδιστη σύνθεση «φταίνε οι αδυναμίες του κράτους, όχι εμείς».

Ο Τσίπρας έκανε τη σωστότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Εκανε πρόταση μομφής στηριγμένη σ’ αυτά που καίνε τον κόσμο (πανδημία και ακρίβεια) και σ’ αυτό που είδαν όλοι πριν από μερικές μέρες (φιάσκο στη διαχείριση του χιονιά). Εβαλε μέσα και μπόλικο Φουρθιώτη και τα υπόλοιπα τα άφησε στα… καφενεία. Εκεί ξέρουν πώς να διαμορφώνουν τις εκλογικές τάσεις. Τα «γαλλικά» που ακούγονται για κάθε πρωθυπουργό και τους υπουργούς του προδιαγράφουν το μέλλον τους.

Αυτά από την άποψη του αστικού πολιτικού παιχνιδιού. Από την άποψη των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σ’ αυτά που γράψαμε στο σχόλιό μας με τίτλο: Οταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια:

Οι τάσεις στην κοινωνία διαμορφώνονται από βιωματικές καταστάσεις. Κι αυτά που έβαλε μπροστά ο Τσίπρας για να δικαιολογήσει την πρόταση μομφής (ακρίβεια, πανδημία, διαχείριση κακοκαιρίας) άπτονται άμεσα αυτών που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αυτό το βίωμα προσπαθεί να ενισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέποντας στην εκλογική καταδίκη του Μητσοτάκη και της ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Το έχουμε ξαναγράψει ότι εδώ και χρόνια οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα ψηφίζουν αρνητικά. Καταψηφίζουν μια κυβέρνηση, χωρίς να τρέφουν ιδιαίτερες προσδοκίες ότι η επόμενη θα είναι καλύτερη. Ακόμα και τον Γενάρη του 2015, η πλειοψηφία όσων ψήφιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευαν ότι θα σκίσει τα Μνημόνια μ’ ένα νόμο σε ένα άρθρο και ότι θα κάνει τη Μέρκελ να χορεύει πεντοζάλη. Εκείνο που έλεγαν ήταν το μοιρολατρικό: «Εστω και μια αυξησούλα να δώσει, κάτι θα είναι».

Από τότε που άρχισε να διαμορφώνεται αυτή η εκλογική συμπεριφορά καθιερώθηκε και ο όρος «στρατηγική του ώριμου φρούτου». Δηλαδή, το δεύτερο κόμμα περιμένει να φθαρεί το πρώτο και να πέσει όπως πέφτει ένα ώριμο φρούτο από το δέντρο. Αυτό έκανε ο Μητσοτάκης με την κυβέρνηση Τσίπρα, αυτό κάνει ο Τσίπρας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από την άποψη της «στρατηγικής του ώριμου φρούτου» η πρόταση μομφής αυτή τη στιγμή ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας. Βρίσκει την κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή της και προσπαθεί να μεγεθύνει τη φωτογραφία, ώστε να την δουν καλύτερα οι ψηφοφόροι που ήδη είναι αγανακτισμένοι. Ρίχνει λάδι στη φωτιά που ήδη καίει.

Και φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα: τι νόημα έχουν όλα αυτά; Για τη ΝΔ, για το ΠΑΣΟΚ, για το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν νόημα, καθώς αφορούν την εκλογική τους στρατηγική. Στους συνεχείς κύκλους της αστικής πολιτικής κάποιο κόμμα κερδίζει, κάποιο χάνει, τα υπόλοιπα απλώς αναπαράγονται. Εχουν όμως περάσει πολλά χρόνια από τότε που αυτοί οι πολιτικοί κύκλοι αφορούσαν την εργαζόμενη κοινωνία και τις ανάγκες της. Τότε που μπορούσες να διακρίνεις κάποιες διαφορές ανάμεσα στη συντηρητική και τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της αστικής κυβερνητικής εξουσίας.

Αυτές οι διαφορές καθορίζονταν από την ένταση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη συνέχειά του το σύστημα αναγκαζόταν να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Πλέον, όμως, όλα κινούνται με αυτόματο πιλότο. Δείτε τη μνημονιακή δεκαετία 2010-2019. Τόσα κόμματα και τόσοι συνδυασμοί κομμάτων άλλαξαν στην κυβερνητική εξουσία, όμως η μνημονιακή πολιτική δεν άλλαξε στο ελάχιστο.

Αντίθετα, μετά την ήττα των πρώτων αντιστάσεων, κάπου στην αρχή του 2012, η προσμονή για κάποια –μικρή έστω- αλλαγή απέκτησε καθαρά εκλογικό χαρακτήρα. Ολες οι ελπίδες εναποτέθηκαν στο μαγικό χαρτί που θα πέσει στην κάλπη. Και είδαμε τα αποτελέσματα.

Με την εργατική τάξη και το λαό απόντες από το προσκήνιο, από το προσκήνιο των διεκδικήσεων και των αγώνων, τα αστικά κόμματα έχουν όλη την άνεση να καυγαδίζουν, να στήνουν κακόγουστα σόου στη Βουλή ή στα ραδιοτηλεοπτικά στούντιο. Θυμίζουν περιοδεύοντα μπουλούκια που προσπαθούν να τραβήξουν πελατεία σε επαρχιώτικα πανηγύρια περασμένων δεκαετιών. Η δύναμη του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, όμως, τους εξασφαλίζει πελατεία κι αυτό είναι το μέγα κέρδος για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 31 Γενάρη
Επόμενο άρθρο Και πολύ σας πάει τέτοια υπουργάρα, γκρινιάρηδες Χαχόλοι!

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo