Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
  • Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί
  • Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές
  • Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού
  • Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Η Αποψή Μας»H δημοκρατία σας γεννά και εκθρέφει το ναζι-φασισμό
Η Αποψή Μας Πολιτική

H δημοκρατία σας γεννά και εκθρέφει το ναζι-φασισμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Οκτ 2020, 19:05

ON

Ωστε έτσι, λοιπόν: όλοι μαζί ενάντια στους ναζί. Σε κάποιο «τείχος της δημοκρατίας». Θα περίμενε κανείς να υπάρχει και ένας επιθετικός προσδιορισμός μπροστά από τη λέξη δημοκρατία: αστική. Γιατί υπάρχει και μια άλλη δημοκρατία: η προλεταριακή. Οχι ως θεωρητική κατασκευή, αλλά ως ιστορικό γεγονός: είναι η δημοκρατία που οικοδομήθηκε μετά τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Αυτή η «άλλη» δημοκρατία, λοιπόν, περιλάμβανε εξ ορισμού τείχος που εμπόδιζε το ναζι-φασισμό. Δε γεννήθηκαν ναζιστικά και φασιστικά κινήματα εντός των ορίων της επικράτειάς της. Δεν επωάζονταν αυγά του φιδού στη Σοβιετική Ενωση. Η προλεταριακή δημοκρατία προειδοποίησε όταν άρχισαν να αναπτύσσονται τα φασιστικά και ναζιστικά ρεύματα. Οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά για να τα αντιπαλέψουν.

Ομως, η αστική δημοκρατία έδωσε τα σκήπτρα στους φασίστες και τους ναζιστές. Γιατί κρίθηκε ότι το έγκλημα και ο τρόμος, που αυτά τα ρεύματα χρησιμοποιούσαν ως βασικά εργαλεία της πολιτικής τους, ήταν πιο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του εργατικού κινήματος, για την αποτροπή της εγκαθίδρυσης της προλεταριακής δημοκρατίας, του μεγάλου εχθρού των καπιταλιστών και των πολιτικών λακέδων τους.

Κι ύστερα, όταν κρατώντας τα σκήπτρα που τους παρέδωσε η αστική δημοκρατία, οι ναζι-φασίστες βούτηξαν την Ευρώπη στο αίμα, η προλεταριακή δημοκρατία ήταν αυτή που ύψωσε τα στήθη των παιδιών της ως τείχος και πληρώνοντας βαρύ τίμημα, κατάφερε να συντρίψει το ναζι-φασισμό και να υψώσει την απελευθερωτική κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στον τρούλο του Ράιχταγκ.

Η αστική δημοκρατία, όμως, συνέχισε να γεννά και να εκθρέφει το ναζι-φασισμό. Ως περιθωριακό φαινόμενο, όμως σε πλήρη συνεργασία με τους μηχανισμούς του κράτους και με σαφείς στόχους της εγκληματικής του δράσης: τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους μετανάστες, τις κοινωνικές μειονότητες. Στο όνομα της αστικής δημοκρατίας, οι ναζί έφτασαν μέχρι τη Βουλή της.

CUT

Αλήθεια, ο Σαμαράς με ποια ιδιότητα συμμετέχει στο «τείχος της Δημοκρατίας»; Οι υπόλοιποι είναι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Σαμαράς τι είναι; Πρώην πρωθυπουργός; Τότε γιατί δε συμμετέχουν και άλλοι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Γ. Παπανδρέου;

Είναι προφανές: ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός που έστειλε τους χρυσαυγίτες στη φυλακή!

Ταυτόχρονα έστελνε και τον Μπαλτάκο, τον πιο στενό και έμπιστο συνεργάτη του, να κάνει παζάρια με τον Κασιδιάρη. Στη συνείδηση του Σαμαρά μέτρησε κυρίως το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες «σαπάκιασαν» στο ξύλο τα μεσσηνιακά γκεσέμια του στον Μελιγαλά και όχι το αίμα του Παύλου Φύσσα. Ο Μελιγαλάς ήταν πάντοτε υπόθεση των «γαλάζιων» ακροδεξιών της Μεσσηνίας, που ακολουθούν τον Σαμαρά. Οι χρυσαυγίτες γίνονταν δεκτοί, όχι όμως να κατεβάζουν τάγμα εφόδου και να δέρνουν τους σαμαρικούς.

ΟΝ

Το αίμα του Παύλου Φύσσα δε θα μέτραγε, όπως δεν μέτρησε το αίμα του Σαχζάτ Λουκμάν και τόσων άλλων μαχαιρωμένων μεταναστών, τα ανοιγμένα κεφάλια και τα λεηλατημένα γραφεία στεκιών όπως το «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και η «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, το αίμα των αιγύπτιων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι κατεστραμμένοι πάγκοι αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι και αλλού κτλ. κτλ.

Χρόνια ολόκληρα οι νεοναζιστές δολοφόνοι έχαιραν ασυλίας από τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους, αστυνομικό και δικαστικό. Η ίδια η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε με απαθείς θεατές τους μπάτσους, που είχαν από το Κέντρο εντολή «να παρακολουθούν και να ενημερώνουν». Αυτή η ασυλία δεν ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας κάποιων φασιστικών θυλάκων μέσα στους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους (οι οποίοι ασφαλώς υπάρχουν), αλλά αποτέλεσμα πολιτικών εντολών, οι οποίες διοχετεύονται μέσα από τα γνωστά «αόρατα» κανάλια που συνδέουν τους μηχανισμούς καταστολής με την κυβερνητική εξουσία.

Ενας υπουργός Δημόσιας Τάξης μπορεί πανεύκολα να καθαρίσει την αστυνομία «του» από φασιστικούς θύλακες. Ενας υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί εύκολα, ασκώντας τον εποπτικό ρόλο που του αναγνωρίζει ο νόμος, να καθαρίσει το δικαστικό μηχανισμό από φασιστικούς θύλακες. Το ότι δεν το έκαναν, δεν ήταν αποτέλεσμα αβλεψίας ή αβελτηρίας, ήταν συνειδητή στάση προστασίας των νεοναζιστών, οι οποίοι με την εγκληματική-τρομοκρατική τους δράση λειτουργούσαν ως συμπλήρωμα του αστικού κράτους.

Και τι να πούμε για τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης (ασφαλώς δεν περιλαμβανόταν η ΕφΣυν –και όχι μόνο- σ’ αυτά), που άνοιγαν τη φιλόξενη αγκαλιά τους στους νεοναζιστές, τους έφτιαχναν πορτρέτα, τους έβαζαν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας ως «ανερχόμενη πολιτική δύναμη».

CUT

«Το δικαστήριο δεν δικάζει τις πολιτικές ιδέες της Χρυσής Αυγής αλλά εγκληματικές πράξεις, που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέλη και την ηγεσία της», γράφει η Φώφη Γεννηματά στη συμβολή της στο «τείχος της δημοκρατίας» που «έστησε» η ΕφΣυν. Ας πει κάποιος στον λογογράφο της (για την ίδια τη Φώφη δεν είμαστε σίγουροι ότι θα το καταλάβει, αλλιώς θα διόρθωνε αυτά που της έγραψαν), ότι οι πολιτικές ιδέες της ΧΑ, δηλαδή ο εθνικοσοσιαλισμός, είναι η κινητήρια δύναμη της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Δε διέπραξαν εγκλήματα από βίτσιο, χωρίς αυτά να σχετίζονται με την ιδεολογία τους. Διέπραξαν εγκλήματα επειδή είναι εθνικοσοσιαλιστές. Δεν υπάρχει εθνικοσοσιαλισμός χωρίς εγκλήματα ρατσιστικού και αντικομμουνιστικού τύπου.

ΟΝ

Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους ηγέτες των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούνται –έστω και κατόπιν εορτής, έστω με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, έστω και υποκριτικά- ενάντια στους νεοναζί. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι αυτή η τοποθέτηση από τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και είτε εξέθρεψαν το ναζιστικό φαινόμενο είτε το ανέχτηκαν (αυτό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ που κάλυπτε τους ναζί) αποτελεί προσπάθεια «ξεπλύματος» των δικών τους ευθυνών ενώπιον του ελληνικού λαού.

CUT

Πρέπει να είχε φτιαχτεί το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν, όταν έγινε γνωστό ότι ο νεοδημοκράτης πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας υπέγραφε το διορισμό της κατηγορούμενης για κακούργημα Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής. Οταν γύριζε το πιεστήριο, ο Τασούλας έκανε τη «διορθωτική» δήλωσή του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κανένα «τείχος» της δημοκρατίας».

ΟΝ

Πόσο σοφά ακούγονται και σήμερα τα λόγια του Μπρεχτ:

«Μια διακήρυξη ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας, όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις, που τον παράγουν ως φυσική αναγκαιότητα. Οποιος δε θέλει να εγκαταλείψει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, όχι μονάχα δε θ’ απαλλαγεί από το φασισμό, αλλά θα τον χρειάζεται. (…)

Με όλο του το δίκιο χαρακτηρίζει ο Χίτλερ ως εχθρό της εθνικοσοσιαλιστικής ενοποιητικής προσπάθειας το μαρξισμό, εκείνη την άλλη προσπάθεια, που εξετάζει τα πράγματα πολύ βαθιά, για την ενοποίηση όλων. Αλλά, φυσικά, η βάση της διχογνωμίας δε βρίσκεται σ’ αυτή καθεαυτή τη θεωρία για ενοποίηση, αλλά στην ουσία αυτής της θεωρίας: σ’ ένα πολιτικο-οικονομικό σύστημα που κάνει τις στερήσεις των πολλών ωφέλεια για τους λίγους. Γιατί ο καπιταλισμός δεν συντηρείται παρά την ένδεια των πολλών, συντηρείται ακριβώς από αυτή την ένδεια. Μέσα σε συνθήκες γενικής ευημερίας δε θα είχαμε μια κάποια βελτίωσή του, αλλά τον ολοκληρωτικό αφανισμό του.

Ο πιο επικίνδυνος, ο μοναδικός πραγματικός εχθρός του φασισμού είναι ο κομμουνισμός, κι αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο φασισμός. Δεν είναι σωστό να κάνουμε εκτιμήσεις για το αν ο κομμουνισμός είναι αρκετά δυνατός για ν’ αντιμετωπίσει το φασισμό. Δουλειά δική μας είναι να δυναμώσουμε τον κομμουνισμό. Μετά το φασισμό, το μόνο που μπορεί να τον διαδεχτεί είναι ο κομμουνισμός και τίποτα άλλο – και έχει και σ’ αυτό δίκιο ο εθνικοσοσιαλισμός. Η κουλτούρα ή θα πέσει στο πεδίο της μάχης ή θα υπάρξει μονάχα μαζί με τον κομμουνισμό».

ΟFF

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚλιμάκωση της εκδικητικής συμπεριφοράς του κράτους καταγγέλλει η Πόλα Ρούπα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της αυτοκτονίας.

Μπελίζ: Εθνική γιορτή.

1898: Εκτελείται η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ.

1911: Στρατιωτικός νόμος λόγω γενικής απεργίας στη Βαλένθια (Ισπανία).

1957: Βόμβα καταστρέφει σχολείο που δέχτηκε μαύρους στο Νάσβιλ (ΗΠΑ).

1976: Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ (ΕΛΑ).

1984: Ενοποίηση Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

2003: Ψυχικά ασθενής νεαρός μαχαιρώνει θανάσιμα την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo