Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός
  • Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί
  • Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι
  • Σαν σήμερα 26 Ιούνη
  • Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού
  • Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γιατί δεν έφαγε τα σοκολατάκια ο Μαργαρίτης;
Πολιτική

Γιατί δεν έφαγε τα σοκολατάκια ο Μαργαρίτης;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2022, 15:20
- Τόσο ήταν, με το συμπάθειο κιόλας, το κουτί με τα σοκολατάκια. Ξέρετε πόσα κιλά θα έπαιρνα, άμα μ' έπιανε λιγούρα στο αεροπλάνο κι άρχιζα να τα χλαπακιάζω; Γι' αυτό τα χάρισα στον οδηγό.

Ενα αγωνιώδες ερώτημα τυραννάει από χθες το ευρωσύστημα: γιατί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έφαγε τα σοκολατάκια που του χάρισαν στο Κατάρ, αλλά τα χάρισε στον οδηγό του αυτοκινήτου; Τη μπάλα την πήρε μαζί του, το ίδιο και κάτι αναμνηστικά ευτελούς αξίας (δική του η εκτίμηση), όχι όμως και τα σοκολατάκια. Κάνει δίαιτα; Του έχει ανέβει το ζάχαρο; Του έχει απαγορέψει η Μερθέδες να πηγαίνει σοκολατάκια στο σπίτι; ‘Η απλά σιχαίνεται τα γλυκά των Αράβων και τρώει μόνο πραλίνες Βρυξελλών; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν από χθες τους αναλυτές των ευρωπαϊκών εφημερίδων, ενώ οι ανταποκριτές στο εμιράτο πήραν εντολή να βρουν ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Σχοινά στη Ντόχα και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του αντιπροέδρου.

Γελάτε; Κι όμως, αυτά ακούστηκαν από τον ίδιο τον Μαργαρίτη Σχοινά σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στις Βρυξέλλες, έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ. Θα μπορούσες να την πεις και «αντίδραση» Ραν Ταν Πλαν αυτή του Σχοινά, δεδομένου ότι καθυστέρησε δυο μέρες να «απολογηθεί». Και δυο μέρες είναι πολύ μεγάλος χρόνος, αν αναλογιστούμε την πύκνωση που έχει ο πολιτικός χρόνος στις Βρυξέλλες τις τελευταίες μέρες.

Ολα άρχισαν την Κυριακή, την επομένη της σύλληψης Καϊλή, με δημοσίευμα της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», εφημερίδας που συνδέεται με το PD (Δημοκρατικό Κόμμα), μέλη του οποίου είναι ο περιβόητος Παντσέρι, ο Φραντσέσκο της Εύας και οι άλλοι «ερευνώμενοι» του λεγόμενου Qatargate. Ο Σχοινάς δεν έχει σχέσεις ούτε με τους Ιταλούς, ούτε με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών. Καραδεξιός είναι, η δε σύζυγός του, η Ισπανίδα Μερθέδες Αλβαργονθάλεθ, είναι στέλεχος στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του προέδρου της Μάνφρεντ Βέμπερ. Η «Ρεπούμπλικα» έγραψε ότι «ερευνάται» και ο Σχοινάς, γιατί και αυτός είχε πει τα ίδια με την Καϊλή για το Κατάρ.

Constructive meetings today in Doha with Minister of Foreign Affairs H.E. @MBA_AlThani_ and Minister of Labour H.E. Ali bin Samikh Al Marri.

The EU and Qatar will continue to broaden our relationship on mobility, skills, labour reform, security and people to people contacts. pic.twitter.com/CGgxrAP2ux

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) November 20, 2022

 

Με καθυστέρηση δύο ημερών, λοιπόν, ο Σχοινάς βγήκε και δήλωσε αθώος. Τι έγινε μέσα σ’ αυτές τις δυο μέρες; Καθορίστηκε το πλαίσιο της «κάθαρσης», και από πλευράς βελγικών αστυνομικοδικαστικών αρχών και από πλευράς μηχανισμών της ΕΕ. Η Φον ντερ Λάιεν (δηλαδή η Γερμανία) περιχαράκωσε την Κομισιόν και η Μετσόλα καθοδηγήθηκε (μόνη της δεν έχει τα «κιλά» για τέτοιες υποθέσεις) να δείχνει με το δάχτυλο την Καϊλή (και καναδυό ιταλούς σοσιαλδημοκράτες), προχωρώντας σε αστραπιαίες διαδικασίες «διόρθωσης» της πολιτικής του Ευρωκοινοβούλιου έναντι του Κατάρ και στην αποκαθήλωση της Καϊλή.

Ας μας επιτραπεί εδώ μια παρένθεση. Οι χιλιάδες λομπίστες στις Βρυξέλλες ασχολούνται κυρίως με την Κομισιόν και τις υπηρεσίες της και δευτερευόντως με το Ευρωκοινοβούλιο και τους ευρωβουλευτές. Η Κομισιόν είναι μια οιονεί κυβέρνηση, αυτή έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, οι επίτροποι προωθούν θέματα και σχέδια καπιταλιστών, οι γενικές διευθύνσεις της Κομισιόν εγκρίνουν ή απορρίπτουν επιχειρηματικά σχέδια και αιτήματα χωρών. Οι αρμοδιότητες της Κομισιόν είναι περισσότερες και σοβαρότερες από τις αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβούλιου. Οπως έχουμε ξαναγράψει, το 1999 υποχρέωθηκε σε παραίτηση ολόκληρη η Κομισιόν του Ζακ Σαντέρ, μετά από κατηγορίες για χρηματισμό. Στην Κομισιόν πέφτουν τα χοντρά λαδώματα, αλλά η Κομισιόν βγήκε υπεράνω υποψίας, χωρίς καν να ερευνηθεί για το Qatargate.

Ας κλείσουμε την παρένθεση με ένα απλό ερώτημα: οι χιλιάδες λομπίστες που νομίμως είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες, πρέπει να εισπράττουν για μισθούς, σπίτια, αυτοκίνητα πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να μοιράζουν σε Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο για να κάνουν τις δουλειές των πελατών τους και να δικαιολογούν τις μισθάρες, τις βιλάρες και τις αυτοκινητάρες τους; Αν οι κάθε είδους αμοιβές των λομπιστών είναι το 10% των μιζών, τότε οι μίζες πρέπει να ξεπερνούν τα 13,5 δισ. Και λίγα λέμε. Το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες συμποσούται σε αμύθητα ποσά. Αλλά, όλοι είναι αθώοι, πλην της Καϊλή, του Φραντσέσκο της (που πλέον τον δίνει στεγνά η «δικιά μας»), του Παντσέρι και δυο-τριών ακόμα! Το πιστεύετε;

Τι είπε ο Σχοινάς, πέρα από τα σοκολατάκια; «Ημουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν. Και για τα εργασιακά «επανέλαβα τις πολιτικές του ILO (σ.σ. Διεθνές Γραφείο Εργασίας) που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα».

Επομένως, η Κομισιόν κρίνει ότι το Κατάρ τα πάει καλά στα εργασιακά! Το ίδιο και το ILO! Αυτός ο βρομερός μηχανισμός, που παρουσιάζεται σαν δήθεν προστάτης των εργατών, ενώ αποτελεί οργανέτο του κεφαλαίου. Οπως ανέφεραν οι συνεργάτες του Σχοινά, στις δηλώσεις  του για τα εργασιακά στο Κατάρ δεν είπε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα όσα περιλαμβάνονται στην Εκθεση του ILO για «συγκεκριμμένες προόδους στα ζητήματα αυτά τα τελευταία 4,5 χρόνια». Μάλιστα, υπογράμμιζαν ότι ο Σχοινάς ξεκίνησε το ταξίδι του στο Κατάρ συναντώντας τον εκεί εκπρόσωπο του ILO και προσέθεταν ότι όλες οι συναντήσεις του με αξιωματούχους του Κατάρ δημοσιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό του στο  twitter.

Το ίδιο ακριβώς υπερασπιστικό επιχείρημα διαμήνυσε και η Καϊλή, μέσω Δημητρακόπουλου. Οτι βρισκόταν στο Κατάρ με προεδρική εντολή και πως ό,τι έκανε ήταν σε συνεργασία με την πρόεδρο. Η Μετσόλα, όμως, προτού καν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διαδικασία των βελγικών δικαστικών αρχών, έσπευσε να πετάξει την Καϊλή σαν την τρίχα από το ζυμάρι, ξηλώνοντάς την με fast track διαδικασία (μέσα σε μια μέρα) από αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβούλιου.

Η ίδια, όμως, (η Μετσόλα) παραδέχτηκε στο διάγγελμά της πως είχε δώσει εντολή να μπει για έγκριση η κατάργηση της βίζας για τους Καταριανούς και πως αναγκάστηκε να πάρει πίσω την εντολή της. Είπε συγκεκριμένα: «Είχα επίσης προγραμματίσει να ανακοινώσω την έναρξη της διαπραγματευτικής εντολής για την έκθεση για την απαλλαγή των κατόχων διαβατηρίων του Κατάρ και του Κουβέιτ από την υποχρέωση έκδοσης βίζα. Υπό το πρίσμα των ερευνών, η έκθεση αυτή πρέπει να σταλεί πίσω στην επιτροπή».

Η Καϊλή δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτά που είπε ο Σχοινάς και δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που έκανε η Μετσόλα. Ναι, αλλά η Καϊλή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Αυτή είναι η διαφορά. Επειδή δεν έχει στοιχεία για ν’ αποδείξει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», επειδή ακόμη κι αν είχε κάποια στοιχεία έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να τα βάλει με τους ισχυρούς, τα φορτώνει όλα στον σύζυγό της. Οπως είπε σήμερα ο Δημητρακόπουλος, ο σύζυγος κουβάλησε τα λεφτά στο σπίτι, η Εύα τα πήρε στο κρανίο όταν της είπε ότι τα λεφτά είναι ξένα και έβαλε τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα και να πάει στο Sofitel για να τα παραδώσει στον ιδιοκτήτη τους! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Τα ψαχτήρια του Διαδικτύου δεν άργησαν να βρουν και το παρακάτω τουίτ του Σχοινά, δημοσιευμένο στις 18 Νοέμβρη:

Απρόβλεπτη κι ευχάριστη συνάντηση σήμερα στο ´Αμπου Ντάμπι με δυο φίλους συμπατριώτες που τιμούν τη πατρίδα με την δουλειά τους σε κρίσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά εργοτάξια.

Τα είπαμε με την @EvaKaili και τον @yannistsakiris1 παρά θίν´αλός και με ελληνικό καφέ.

Η Ελλάδα παντού. pic.twitter.com/683nQFg9bt

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) November 18, 2022

Οι συνεργάτες του Σχοινά απάντησαν ότι ήταν μία τυχαία συνάντηση, που δεν έγινε στο Κατάρ, αλλά στο Ντουμπάι, όπου η Καϊλή και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης συμμετείχαν σε οικονομικό συνέδριο. Εμείς τι να πούμε; Τα… ελληνόπουλα πάντα διέπρεπαν στο εξωτερικό. Είναι το… δαιμόνιον του Ελληνος που έγραφαν παλαιότερα τα σχολικά βιβλία.

Επιμύθιον μια θρυλική ατάκα του αείμνηστου Βασίλη Αυλωνίτη, που περιγράφει εμπεριστατωμένα αυτά που βλέπουμε:

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑηδιαστική χριστουγεννιάτικη φιέστα του Μηταράκη
Επόμενο άρθρο Σύνοδος Πρυτάνεων: Εξω ξύλο και χημικά – Μέσα συζήτηση για την εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου-πλαίσιο 

Σχετικά Αρθρα

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

Πολιτική 25 Ιούν 2026, 13:38

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

Πολιτική 24 Ιούν 2026, 12:26

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

Πολιτική 23 Ιούν 2026, 11:54

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

Ημέρα κατά των βασανιστηρίων.

Ημέρα ομοφυλοφίλων.

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Μαδαγασκάρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1969: Δίκη του δεκαεπταμελούς “4ου κλιμακίου” της ΚΟΘ και του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη, δεκατέσσερις καταδίκες.

1969: Βόμβα (ΠΑΜ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1994: Ο Γιάσερ Αραφάτ επιστρέφει στη Γάζα μετά από 27 χρόνια εξορίας.

1995: Απόπειρα εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην Αιθιοπία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo