Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γιατί δεν έφαγε τα σοκολατάκια ο Μαργαρίτης;
Πολιτική

Γιατί δεν έφαγε τα σοκολατάκια ο Μαργαρίτης;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2022, 15:20
- Τόσο ήταν, με το συμπάθειο κιόλας, το κουτί με τα σοκολατάκια. Ξέρετε πόσα κιλά θα έπαιρνα, άμα μ' έπιανε λιγούρα στο αεροπλάνο κι άρχιζα να τα χλαπακιάζω; Γι' αυτό τα χάρισα στον οδηγό.

Ενα αγωνιώδες ερώτημα τυραννάει από χθες το ευρωσύστημα: γιατί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έφαγε τα σοκολατάκια που του χάρισαν στο Κατάρ, αλλά τα χάρισε στον οδηγό του αυτοκινήτου; Τη μπάλα την πήρε μαζί του, το ίδιο και κάτι αναμνηστικά ευτελούς αξίας (δική του η εκτίμηση), όχι όμως και τα σοκολατάκια. Κάνει δίαιτα; Του έχει ανέβει το ζάχαρο; Του έχει απαγορέψει η Μερθέδες να πηγαίνει σοκολατάκια στο σπίτι; ‘Η απλά σιχαίνεται τα γλυκά των Αράβων και τρώει μόνο πραλίνες Βρυξελλών; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν από χθες τους αναλυτές των ευρωπαϊκών εφημερίδων, ενώ οι ανταποκριτές στο εμιράτο πήραν εντολή να βρουν ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Σχοινά στη Ντόχα και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του αντιπροέδρου.

Γελάτε; Κι όμως, αυτά ακούστηκαν από τον ίδιο τον Μαργαρίτη Σχοινά σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στις Βρυξέλλες, έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ. Θα μπορούσες να την πεις και «αντίδραση» Ραν Ταν Πλαν αυτή του Σχοινά, δεδομένου ότι καθυστέρησε δυο μέρες να «απολογηθεί». Και δυο μέρες είναι πολύ μεγάλος χρόνος, αν αναλογιστούμε την πύκνωση που έχει ο πολιτικός χρόνος στις Βρυξέλλες τις τελευταίες μέρες.

Ολα άρχισαν την Κυριακή, την επομένη της σύλληψης Καϊλή, με δημοσίευμα της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», εφημερίδας που συνδέεται με το PD (Δημοκρατικό Κόμμα), μέλη του οποίου είναι ο περιβόητος Παντσέρι, ο Φραντσέσκο της Εύας και οι άλλοι «ερευνώμενοι» του λεγόμενου Qatargate. Ο Σχοινάς δεν έχει σχέσεις ούτε με τους Ιταλούς, ούτε με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών. Καραδεξιός είναι, η δε σύζυγός του, η Ισπανίδα Μερθέδες Αλβαργονθάλεθ, είναι στέλεχος στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του προέδρου της Μάνφρεντ Βέμπερ. Η «Ρεπούμπλικα» έγραψε ότι «ερευνάται» και ο Σχοινάς, γιατί και αυτός είχε πει τα ίδια με την Καϊλή για το Κατάρ.

Constructive meetings today in Doha with Minister of Foreign Affairs H.E. @MBA_AlThani_ and Minister of Labour H.E. Ali bin Samikh Al Marri.

The EU and Qatar will continue to broaden our relationship on mobility, skills, labour reform, security and people to people contacts. pic.twitter.com/CGgxrAP2ux

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) November 20, 2022

 

Με καθυστέρηση δύο ημερών, λοιπόν, ο Σχοινάς βγήκε και δήλωσε αθώος. Τι έγινε μέσα σ’ αυτές τις δυο μέρες; Καθορίστηκε το πλαίσιο της «κάθαρσης», και από πλευράς βελγικών αστυνομικοδικαστικών αρχών και από πλευράς μηχανισμών της ΕΕ. Η Φον ντερ Λάιεν (δηλαδή η Γερμανία) περιχαράκωσε την Κομισιόν και η Μετσόλα καθοδηγήθηκε (μόνη της δεν έχει τα «κιλά» για τέτοιες υποθέσεις) να δείχνει με το δάχτυλο την Καϊλή (και καναδυό ιταλούς σοσιαλδημοκράτες), προχωρώντας σε αστραπιαίες διαδικασίες «διόρθωσης» της πολιτικής του Ευρωκοινοβούλιου έναντι του Κατάρ και στην αποκαθήλωση της Καϊλή.

Ας μας επιτραπεί εδώ μια παρένθεση. Οι χιλιάδες λομπίστες στις Βρυξέλλες ασχολούνται κυρίως με την Κομισιόν και τις υπηρεσίες της και δευτερευόντως με το Ευρωκοινοβούλιο και τους ευρωβουλευτές. Η Κομισιόν είναι μια οιονεί κυβέρνηση, αυτή έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, οι επίτροποι προωθούν θέματα και σχέδια καπιταλιστών, οι γενικές διευθύνσεις της Κομισιόν εγκρίνουν ή απορρίπτουν επιχειρηματικά σχέδια και αιτήματα χωρών. Οι αρμοδιότητες της Κομισιόν είναι περισσότερες και σοβαρότερες από τις αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβούλιου. Οπως έχουμε ξαναγράψει, το 1999 υποχρέωθηκε σε παραίτηση ολόκληρη η Κομισιόν του Ζακ Σαντέρ, μετά από κατηγορίες για χρηματισμό. Στην Κομισιόν πέφτουν τα χοντρά λαδώματα, αλλά η Κομισιόν βγήκε υπεράνω υποψίας, χωρίς καν να ερευνηθεί για το Qatargate.

Ας κλείσουμε την παρένθεση με ένα απλό ερώτημα: οι χιλιάδες λομπίστες που νομίμως είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες, πρέπει να εισπράττουν για μισθούς, σπίτια, αυτοκίνητα πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να μοιράζουν σε Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο για να κάνουν τις δουλειές των πελατών τους και να δικαιολογούν τις μισθάρες, τις βιλάρες και τις αυτοκινητάρες τους; Αν οι κάθε είδους αμοιβές των λομπιστών είναι το 10% των μιζών, τότε οι μίζες πρέπει να ξεπερνούν τα 13,5 δισ. Και λίγα λέμε. Το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες συμποσούται σε αμύθητα ποσά. Αλλά, όλοι είναι αθώοι, πλην της Καϊλή, του Φραντσέσκο της (που πλέον τον δίνει στεγνά η «δικιά μας»), του Παντσέρι και δυο-τριών ακόμα! Το πιστεύετε;

Τι είπε ο Σχοινάς, πέρα από τα σοκολατάκια; «Ημουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν. Και για τα εργασιακά «επανέλαβα τις πολιτικές του ILO (σ.σ. Διεθνές Γραφείο Εργασίας) που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα».

Επομένως, η Κομισιόν κρίνει ότι το Κατάρ τα πάει καλά στα εργασιακά! Το ίδιο και το ILO! Αυτός ο βρομερός μηχανισμός, που παρουσιάζεται σαν δήθεν προστάτης των εργατών, ενώ αποτελεί οργανέτο του κεφαλαίου. Οπως ανέφεραν οι συνεργάτες του Σχοινά, στις δηλώσεις  του για τα εργασιακά στο Κατάρ δεν είπε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα όσα περιλαμβάνονται στην Εκθεση του ILO για «συγκεκριμμένες προόδους στα ζητήματα αυτά τα τελευταία 4,5 χρόνια». Μάλιστα, υπογράμμιζαν ότι ο Σχοινάς ξεκίνησε το ταξίδι του στο Κατάρ συναντώντας τον εκεί εκπρόσωπο του ILO και προσέθεταν ότι όλες οι συναντήσεις του με αξιωματούχους του Κατάρ δημοσιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό του στο  twitter.

Το ίδιο ακριβώς υπερασπιστικό επιχείρημα διαμήνυσε και η Καϊλή, μέσω Δημητρακόπουλου. Οτι βρισκόταν στο Κατάρ με προεδρική εντολή και πως ό,τι έκανε ήταν σε συνεργασία με την πρόεδρο. Η Μετσόλα, όμως, προτού καν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διαδικασία των βελγικών δικαστικών αρχών, έσπευσε να πετάξει την Καϊλή σαν την τρίχα από το ζυμάρι, ξηλώνοντάς την με fast track διαδικασία (μέσα σε μια μέρα) από αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβούλιου.

Η ίδια, όμως, (η Μετσόλα) παραδέχτηκε στο διάγγελμά της πως είχε δώσει εντολή να μπει για έγκριση η κατάργηση της βίζας για τους Καταριανούς και πως αναγκάστηκε να πάρει πίσω την εντολή της. Είπε συγκεκριμένα: «Είχα επίσης προγραμματίσει να ανακοινώσω την έναρξη της διαπραγματευτικής εντολής για την έκθεση για την απαλλαγή των κατόχων διαβατηρίων του Κατάρ και του Κουβέιτ από την υποχρέωση έκδοσης βίζα. Υπό το πρίσμα των ερευνών, η έκθεση αυτή πρέπει να σταλεί πίσω στην επιτροπή».

Η Καϊλή δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτά που είπε ο Σχοινάς και δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που έκανε η Μετσόλα. Ναι, αλλά η Καϊλή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Αυτή είναι η διαφορά. Επειδή δεν έχει στοιχεία για ν’ αποδείξει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», επειδή ακόμη κι αν είχε κάποια στοιχεία έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να τα βάλει με τους ισχυρούς, τα φορτώνει όλα στον σύζυγό της. Οπως είπε σήμερα ο Δημητρακόπουλος, ο σύζυγος κουβάλησε τα λεφτά στο σπίτι, η Εύα τα πήρε στο κρανίο όταν της είπε ότι τα λεφτά είναι ξένα και έβαλε τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα και να πάει στο Sofitel για να τα παραδώσει στον ιδιοκτήτη τους! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Τα ψαχτήρια του Διαδικτύου δεν άργησαν να βρουν και το παρακάτω τουίτ του Σχοινά, δημοσιευμένο στις 18 Νοέμβρη:

Απρόβλεπτη κι ευχάριστη συνάντηση σήμερα στο ´Αμπου Ντάμπι με δυο φίλους συμπατριώτες που τιμούν τη πατρίδα με την δουλειά τους σε κρίσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά εργοτάξια.

Τα είπαμε με την @EvaKaili και τον @yannistsakiris1 παρά θίν´αλός και με ελληνικό καφέ.

Η Ελλάδα παντού. pic.twitter.com/683nQFg9bt

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) November 18, 2022

Οι συνεργάτες του Σχοινά απάντησαν ότι ήταν μία τυχαία συνάντηση, που δεν έγινε στο Κατάρ, αλλά στο Ντουμπάι, όπου η Καϊλή και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης συμμετείχαν σε οικονομικό συνέδριο. Εμείς τι να πούμε; Τα… ελληνόπουλα πάντα διέπρεπαν στο εξωτερικό. Είναι το… δαιμόνιον του Ελληνος που έγραφαν παλαιότερα τα σχολικά βιβλία.

Επιμύθιον μια θρυλική ατάκα του αείμνηστου Βασίλη Αυλωνίτη, που περιγράφει εμπεριστατωμένα αυτά που βλέπουμε:

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑηδιαστική χριστουγεννιάτικη φιέστα του Μηταράκη
Επόμενο άρθρο Σύνοδος Πρυτάνεων: Εξω ξύλο και χημικά – Μέσα συζήτηση για την εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου-πλαίσιο 

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo