Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο
  • Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γιατί δεν έφαγε τα σοκολατάκια ο Μαργαρίτης;
Πολιτική

Γιατί δεν έφαγε τα σοκολατάκια ο Μαργαρίτης;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2022, 15:20
- Τόσο ήταν, με το συμπάθειο κιόλας, το κουτί με τα σοκολατάκια. Ξέρετε πόσα κιλά θα έπαιρνα, άμα μ' έπιανε λιγούρα στο αεροπλάνο κι άρχιζα να τα χλαπακιάζω; Γι' αυτό τα χάρισα στον οδηγό.

Ενα αγωνιώδες ερώτημα τυραννάει από χθες το ευρωσύστημα: γιατί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έφαγε τα σοκολατάκια που του χάρισαν στο Κατάρ, αλλά τα χάρισε στον οδηγό του αυτοκινήτου; Τη μπάλα την πήρε μαζί του, το ίδιο και κάτι αναμνηστικά ευτελούς αξίας (δική του η εκτίμηση), όχι όμως και τα σοκολατάκια. Κάνει δίαιτα; Του έχει ανέβει το ζάχαρο; Του έχει απαγορέψει η Μερθέδες να πηγαίνει σοκολατάκια στο σπίτι; ‘Η απλά σιχαίνεται τα γλυκά των Αράβων και τρώει μόνο πραλίνες Βρυξελλών; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν από χθες τους αναλυτές των ευρωπαϊκών εφημερίδων, ενώ οι ανταποκριτές στο εμιράτο πήραν εντολή να βρουν ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Σχοινά στη Ντόχα και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του αντιπροέδρου.

Γελάτε; Κι όμως, αυτά ακούστηκαν από τον ίδιο τον Μαργαρίτη Σχοινά σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στις Βρυξέλλες, έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ. Θα μπορούσες να την πεις και «αντίδραση» Ραν Ταν Πλαν αυτή του Σχοινά, δεδομένου ότι καθυστέρησε δυο μέρες να «απολογηθεί». Και δυο μέρες είναι πολύ μεγάλος χρόνος, αν αναλογιστούμε την πύκνωση που έχει ο πολιτικός χρόνος στις Βρυξέλλες τις τελευταίες μέρες.

Ολα άρχισαν την Κυριακή, την επομένη της σύλληψης Καϊλή, με δημοσίευμα της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», εφημερίδας που συνδέεται με το PD (Δημοκρατικό Κόμμα), μέλη του οποίου είναι ο περιβόητος Παντσέρι, ο Φραντσέσκο της Εύας και οι άλλοι «ερευνώμενοι» του λεγόμενου Qatargate. Ο Σχοινάς δεν έχει σχέσεις ούτε με τους Ιταλούς, ούτε με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών. Καραδεξιός είναι, η δε σύζυγός του, η Ισπανίδα Μερθέδες Αλβαργονθάλεθ, είναι στέλεχος στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του προέδρου της Μάνφρεντ Βέμπερ. Η «Ρεπούμπλικα» έγραψε ότι «ερευνάται» και ο Σχοινάς, γιατί και αυτός είχε πει τα ίδια με την Καϊλή για το Κατάρ.

Constructive meetings today in Doha with Minister of Foreign Affairs H.E. @MBA_AlThani_ and Minister of Labour H.E. Ali bin Samikh Al Marri.

The EU and Qatar will continue to broaden our relationship on mobility, skills, labour reform, security and people to people contacts. pic.twitter.com/CGgxrAP2ux

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) November 20, 2022

 

Με καθυστέρηση δύο ημερών, λοιπόν, ο Σχοινάς βγήκε και δήλωσε αθώος. Τι έγινε μέσα σ’ αυτές τις δυο μέρες; Καθορίστηκε το πλαίσιο της «κάθαρσης», και από πλευράς βελγικών αστυνομικοδικαστικών αρχών και από πλευράς μηχανισμών της ΕΕ. Η Φον ντερ Λάιεν (δηλαδή η Γερμανία) περιχαράκωσε την Κομισιόν και η Μετσόλα καθοδηγήθηκε (μόνη της δεν έχει τα «κιλά» για τέτοιες υποθέσεις) να δείχνει με το δάχτυλο την Καϊλή (και καναδυό ιταλούς σοσιαλδημοκράτες), προχωρώντας σε αστραπιαίες διαδικασίες «διόρθωσης» της πολιτικής του Ευρωκοινοβούλιου έναντι του Κατάρ και στην αποκαθήλωση της Καϊλή.

Ας μας επιτραπεί εδώ μια παρένθεση. Οι χιλιάδες λομπίστες στις Βρυξέλλες ασχολούνται κυρίως με την Κομισιόν και τις υπηρεσίες της και δευτερευόντως με το Ευρωκοινοβούλιο και τους ευρωβουλευτές. Η Κομισιόν είναι μια οιονεί κυβέρνηση, αυτή έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, οι επίτροποι προωθούν θέματα και σχέδια καπιταλιστών, οι γενικές διευθύνσεις της Κομισιόν εγκρίνουν ή απορρίπτουν επιχειρηματικά σχέδια και αιτήματα χωρών. Οι αρμοδιότητες της Κομισιόν είναι περισσότερες και σοβαρότερες από τις αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβούλιου. Οπως έχουμε ξαναγράψει, το 1999 υποχρέωθηκε σε παραίτηση ολόκληρη η Κομισιόν του Ζακ Σαντέρ, μετά από κατηγορίες για χρηματισμό. Στην Κομισιόν πέφτουν τα χοντρά λαδώματα, αλλά η Κομισιόν βγήκε υπεράνω υποψίας, χωρίς καν να ερευνηθεί για το Qatargate.

Ας κλείσουμε την παρένθεση με ένα απλό ερώτημα: οι χιλιάδες λομπίστες που νομίμως είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες, πρέπει να εισπράττουν για μισθούς, σπίτια, αυτοκίνητα πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να μοιράζουν σε Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο για να κάνουν τις δουλειές των πελατών τους και να δικαιολογούν τις μισθάρες, τις βιλάρες και τις αυτοκινητάρες τους; Αν οι κάθε είδους αμοιβές των λομπιστών είναι το 10% των μιζών, τότε οι μίζες πρέπει να ξεπερνούν τα 13,5 δισ. Και λίγα λέμε. Το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες συμποσούται σε αμύθητα ποσά. Αλλά, όλοι είναι αθώοι, πλην της Καϊλή, του Φραντσέσκο της (που πλέον τον δίνει στεγνά η «δικιά μας»), του Παντσέρι και δυο-τριών ακόμα! Το πιστεύετε;

Τι είπε ο Σχοινάς, πέρα από τα σοκολατάκια; «Ημουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν. Και για τα εργασιακά «επανέλαβα τις πολιτικές του ILO (σ.σ. Διεθνές Γραφείο Εργασίας) που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα».

Επομένως, η Κομισιόν κρίνει ότι το Κατάρ τα πάει καλά στα εργασιακά! Το ίδιο και το ILO! Αυτός ο βρομερός μηχανισμός, που παρουσιάζεται σαν δήθεν προστάτης των εργατών, ενώ αποτελεί οργανέτο του κεφαλαίου. Οπως ανέφεραν οι συνεργάτες του Σχοινά, στις δηλώσεις  του για τα εργασιακά στο Κατάρ δεν είπε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα όσα περιλαμβάνονται στην Εκθεση του ILO για «συγκεκριμμένες προόδους στα ζητήματα αυτά τα τελευταία 4,5 χρόνια». Μάλιστα, υπογράμμιζαν ότι ο Σχοινάς ξεκίνησε το ταξίδι του στο Κατάρ συναντώντας τον εκεί εκπρόσωπο του ILO και προσέθεταν ότι όλες οι συναντήσεις του με αξιωματούχους του Κατάρ δημοσιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό του στο  twitter.

Το ίδιο ακριβώς υπερασπιστικό επιχείρημα διαμήνυσε και η Καϊλή, μέσω Δημητρακόπουλου. Οτι βρισκόταν στο Κατάρ με προεδρική εντολή και πως ό,τι έκανε ήταν σε συνεργασία με την πρόεδρο. Η Μετσόλα, όμως, προτού καν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διαδικασία των βελγικών δικαστικών αρχών, έσπευσε να πετάξει την Καϊλή σαν την τρίχα από το ζυμάρι, ξηλώνοντάς την με fast track διαδικασία (μέσα σε μια μέρα) από αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβούλιου.

Η ίδια, όμως, (η Μετσόλα) παραδέχτηκε στο διάγγελμά της πως είχε δώσει εντολή να μπει για έγκριση η κατάργηση της βίζας για τους Καταριανούς και πως αναγκάστηκε να πάρει πίσω την εντολή της. Είπε συγκεκριμένα: «Είχα επίσης προγραμματίσει να ανακοινώσω την έναρξη της διαπραγματευτικής εντολής για την έκθεση για την απαλλαγή των κατόχων διαβατηρίων του Κατάρ και του Κουβέιτ από την υποχρέωση έκδοσης βίζα. Υπό το πρίσμα των ερευνών, η έκθεση αυτή πρέπει να σταλεί πίσω στην επιτροπή».

Η Καϊλή δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτά που είπε ο Σχοινάς και δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που έκανε η Μετσόλα. Ναι, αλλά η Καϊλή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Αυτή είναι η διαφορά. Επειδή δεν έχει στοιχεία για ν’ αποδείξει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», επειδή ακόμη κι αν είχε κάποια στοιχεία έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να τα βάλει με τους ισχυρούς, τα φορτώνει όλα στον σύζυγό της. Οπως είπε σήμερα ο Δημητρακόπουλος, ο σύζυγος κουβάλησε τα λεφτά στο σπίτι, η Εύα τα πήρε στο κρανίο όταν της είπε ότι τα λεφτά είναι ξένα και έβαλε τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα και να πάει στο Sofitel για να τα παραδώσει στον ιδιοκτήτη τους! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Τα ψαχτήρια του Διαδικτύου δεν άργησαν να βρουν και το παρακάτω τουίτ του Σχοινά, δημοσιευμένο στις 18 Νοέμβρη:

Απρόβλεπτη κι ευχάριστη συνάντηση σήμερα στο ´Αμπου Ντάμπι με δυο φίλους συμπατριώτες που τιμούν τη πατρίδα με την δουλειά τους σε κρίσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά εργοτάξια.

Τα είπαμε με την @EvaKaili και τον @yannistsakiris1 παρά θίν´αλός και με ελληνικό καφέ.

Η Ελλάδα παντού. pic.twitter.com/683nQFg9bt

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) November 18, 2022

Οι συνεργάτες του Σχοινά απάντησαν ότι ήταν μία τυχαία συνάντηση, που δεν έγινε στο Κατάρ, αλλά στο Ντουμπάι, όπου η Καϊλή και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης συμμετείχαν σε οικονομικό συνέδριο. Εμείς τι να πούμε; Τα… ελληνόπουλα πάντα διέπρεπαν στο εξωτερικό. Είναι το… δαιμόνιον του Ελληνος που έγραφαν παλαιότερα τα σχολικά βιβλία.

Επιμύθιον μια θρυλική ατάκα του αείμνηστου Βασίλη Αυλωνίτη, που περιγράφει εμπεριστατωμένα αυτά που βλέπουμε:

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑηδιαστική χριστουγεννιάτικη φιέστα του Μηταράκη
Επόμενο άρθρο Σύνοδος Πρυτάνεων: Εξω ξύλο και χημικά – Μέσα συζήτηση για την εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου-πλαίσιο 

Σχετικά Αρθρα

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo