Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη
  • Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»
  • Το κάλεσμα του Πεπ
  • Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου
  • Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Εξασφαλίζοντας μια θέση στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας
Πολιτική

Εξασφαλίζοντας μια θέση στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Σεπ 2021, 08:10
23.9.2014, συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία: Η Μέρκελ φρόντισε ακόμα και με τη γλώσσα του σώματος να καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψει καμιά μνημονιακή χαλάρωση. Κοιτάζει τον Σαμαρά σαν να βλέπει UFO!

Φαρμάκι στάζει ο Σαμαράς για τη Μέρκελ, μόνος αυτός μεταξύ των αστών πολιτικών σε όλο τον κόσμο. «Αληθινοί ηγέτες» ήταν ο Κολ και ο Σρέντερ (σοσιαλδημοκράτης ο τελευταίος), «η κυρία Μέρκελ οραματίστρια δεν ήταν. Διαχειρίστρια ήταν…»!

Η Μέρκελ, βέβαια, δεν πρόκειται να στενοχωρηθεί ακόμη κι αν μάθει τι είπε ο Σαμαράς (το πιθανότερο είναι οι συνεργάτες της να μην την ενημερώσουν καν για το τι δήλωσε ένας ξεζουμισμένος… φύλαρχος). Αν το μάθαινε, σίγουρα θα έπαιρνε εκείνο το πονηρό σκανταλιάρικο ύφος, με το οποίο την έχουν πιάσει κάποιες φορές οι φωτογράφοι στην πολύχρονη καριέρα της στην κορυφή του γερμανικού ιμπεριαλιστικού κράτους. Γιατί ξέρει πολύ καλά «τι τρέχει». Οπως και ο Σαμαράς, βεβαίως. Μπορεί να δηλώνει σήμερα ότι «του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια», επειδή του ζητούσαν «αδιανόητες υποχωρήσεις» τις οποίες αυτός «ξεκάθαρα είχε αρνηθεί», όπως «το Υπερταμείο, δηλαδή την εκχώρηση ολόκληρης της Εθνικής Περιουσίας για 99 χρόνια» και «την εκχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας στα Σκόπια», όμως όλοι ξέρουμε ότι η Μέρκελ τον πέταξε στα σκουπίδια σαν στυμμένη λεμονόκουπα, γιατί τον θεωρούσε ήδη τελειωμένο και όχι επειδή αυτός ήταν ταχατες… ντούρος πατριώτης. 

Μαζί με τον Βενιζέλο είχαν κάνει τη δουλειά για δυόμισι περίπου χρόνια και πλέον δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα. Θα έχανε πανηγυρικά τις εκλογές (όπως και έγινε) και δεν υπήρχε περίπτωση να τις κερδίσει, ό,τι «προίκα» κι αν του έδινε η άτεγκτη καγκελάριος.

Ας θυμηθούμε λίγο τα γεγονότα του φθινόπωρου του 2014. Ο Σαμαράς ζητάει από την τρόικα χαλάρωση μπας και μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές. Η τέταρτη αξιολόγηση του δεύτερου Μνημόνιου σέρνεται και δεν κλείνει. Ο Σαμαράς αποφασίζει να πάει στο Βερολίνο για να πείσει τη Μέρκελ. Εχει τόσο πολύ καβαλήσει το καλάμι που αγνοεί τις προειδοποιήσεις του πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου (που είναι και δεύτερος εξάδελφός του) ότι «η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να εισπράξει δημόσια στήριξη της καγκελαρίου» (από ρεπορτάζ της DW).

Παίρνει μαζί του την τρόικα των συμβούλων του (Λαζαρίδης, Παπασταύρου, Βασιλόπουλος) και τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και «πετάει» στο Βερολίνο, για να εισπράξει μια άνευ προηγουμένου κρυάδα, η οποία φάνηκε καθαρά στη συνέντευξη Τύπου. Ο Σαμαράς επιδίδεται σε μια ακατάσχετη μπουρδολογία, η Μέρκελ τον κοιτάζει με ύφος «τι λέει αυτός τώρα, ρε παιδιά;» και τον παραπέμπει στην τρόικα, προσθέτοντας ότι… «οι Ελληνες πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους». Παραπέμπει τον πρωθυπουργό μιας υποτίθεται ανεξάρτητης χώρας, μέλους της ΕΕ, σε μια ομάδα διορισμένων τεχνοκρατών, την οποία θεωρεί προϊστάμενη του πρωθυπουργού (αυτό συνέβαινε, αλλά με τόσο χοντροκομμένο τρόπο, χωρίς την τήρηση των διπλωματικών προσχημάτων, δεν είχε ξαναδιατυπωθεί)!

Ο εξευτελισμός του Σαμαρά είναι τέλειος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, ο «πολύς» Χρύσανθος Λαζαρίδης «την έπεσε» στον πρέσβη στο ξενοδοχείο Hilton όπου διέμεινε η ελληνική αποστολή. Τον κατηγόρησε ότι δεν μετέφερε καλή εικόνα των γερμανικών προθέσεων. Ο Ζωγράφος απάντησε ότι είχε ενημερώσει -και μάλιστα γραπτώς- το πρωθυπουργικό γραφείο και είχε προτείνει αναβολή της επίσκεψης Σαμαρά. Την επόμενη κιόλας μέρα ο πρέσβης παραιτήθηκε!

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την καγκελαρία ενημερώθηκαν ανεπίσημα ότι ο Σαμαράς «δεν εντυπωσίασε την καγκελάριο» με τα διαγράμματα που της παρουσίασαν οι σύμβουλοί του. Τότε αυτός (ο Σαμαράς) κατέφυγε στο έσχατο επιχείρημα: αν η Μέρκελ δεν τον στήριζε, θα κέρδιζε τις εκλογές ο… αριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν η Μέρκελ γέλασε φανερά ή μέσα της, όμως μ’ αυτό ο Σαμαράς της έδειξε ότι είναι ήδη τελειωμένος και απλά μετράει μέρες μέχρι να πάει στον σκουπιδοτενεκέ για να κάνει παρέα στον Γιωργάκη Παπανδρέου (τον οποίο είχε τελειώσει η Μέρκελ παρέα με τον Σαρκοζί σ’ εκείνο το «δείπνο των Καννών», στις 2 Νοέμβρη του 2011. Δεν ξέρουμε αν είναι ακριβές ή όχι, πάντως ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ-Λουίς Θαπατέρο έγραψε σε βιβλίο του ότι ο Σαρκοζί κάποια στιγμή πήδηξε στο τραπέζι και φώναξε στον Παπανδρέου «είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής»!).

Καλά, δεν ήξερε ο Σαμαράς ότι η καγκελαρία διατηρούσε μόνιμη επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολτ; Πίστευε ότι τα «go back madame Merkel» του Τσίπρα θα τρόμαζαν το Βερολίνο περισσότερο απ’ όσο το τρόμαξαν τα δικά του «Ζάππεια» τότε που το έπαιζε αντιμνημονιακός; Δεν αξιολόγησε την πολύωρη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο -λίγο καιρό πριν από την επίσκεψη Σαμαρά- ένας από τους «σέρπα» της Μέρκελ, ο τότε υφυπουργός Εργασίας Γιοργκ Ασμουσεν, με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δραγασάκη, Σταθάκη, Χουλιαράκη; Η συνάντηση ήταν άτυπη, όμως δεν έγινε κρυφά, σε κάποιο ξενοδοχείο. Εγινε στο υπουργείο Εργασίας και κράτησε ώρες (περιλάμβανε και γεύμα, όπως επιβεβαίωσε ο Δραγασάκης στις 18.9.2014). Ο Ασμουσεν περιστοιχιζόταν από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας, που είχαν καλή γνώση του «ελληνικού προβλήματος». Και προφανώς κατάλαβε ότι οι συριζαίοι δεν είχαν τίποτα ανατρεπτικές προθέσεις, όπως έλεγε η προεκλογική ρητορική τους. Αλλωστε, και οι συριζαίοι πήγαν εκεί, με τριπλέτα «δεξιών», για να περάσουν αυτό το μήνυμα στη γερμανική ιμπεριαλιστική κυβέρνηση, επιδιώκοντας το «άδειασμα» του Σαμαρά.

Ενημερωμένη από τον «σέρπα» της η Μέρκελ ήταν πανέτοιμη να πετάξει και τον Σαμαρά στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Αφού οι «άλλοι» βάδιζαν σε μεγάλη εκλογική νίκη, γιατί να βοηθήσει τον «χαμένο»; Ο,τι παραχώρηση κι αν του έκανε θα πήγαινε στον «κουβά». Ετσι, τον «τελείωσε» δημόσια, στη συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία κι αυτός στάζει σήμερα φαρμάκι, το οποίο όμως ούτε κατά διάνοια μπορεί να λερώσει την αγιογραφία της «σιδηράς καγκελαρίου», που φιλοτεχνούν αστοί πολιτικοί ηγέτες και ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Θα υπενθυμίσουμε και πάλι αυτό που γράψαμε προχθές, στηλιτεύοντας το αγιογραφικό αρθρίδιο που έγραψε για τη Μέρκελ ο Τσίπρας:

«Οι κυβερνήσεις στις εξαρτημένες χώρες έρχονται και παρέρχονται, αλλά η εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τις ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις εξάρτησης, από τη θέση της εξαρτημένης χώρας στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας, που καθορίζει και τα συμφέροντα της αστικής τάξης της εξαρτημένης χώρας. Αυτές οι ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις εξάρτησης καθορίζουν την εξωτερική πολιτική των εξαρτημένων χωρών και όχι οι “ιδέες“ της μιας ή της άλλης κλίκας του πολιτικού της προσωπικού».

Εκτύπωση 🖨
ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Βορίδης δεν ξεχνά το ρατσιστικό του παρελθόν όταν πρόκειται για εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Το δόγμα της εκμετάλλευσης και της αδικίας

Σχετικά Αρθρα

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

Πολιτική 14 Νοέ 2025, 12:01

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

Πολιτική 13 Νοέ 2025, 12:02

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

Πολιτική 12 Νοέ 2025, 22:32

Δεν «έπιασε» στο Ηράκλειο το Crown Iris – Είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Νοέ 2025, 21:06

Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί

Πολιτική 10 Νοέ 2025, 14:23

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 11:34
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

15 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

14 Νοέ 2025, 21:05
Αθλητισμός

Το κάλεσμα του Πεπ

14 Νοέ 2025, 14:54
Καταστολή

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

14 Νοέ 2025, 14:26
Κόντρες

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

14 Νοέ 2025, 14:03
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

14 Νοέ 2025, 12:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

14 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

13 Νοέ 2025, 22:14
Οικονομία

Το GSI θα κάνει παρέα στον EastMed, στο ντουλάπι με τα απραγματοποίητα φαραωνικά σχέδια

13 Νοέ 2025, 21:54
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

13 Νοέ 2025, 19:39
Κόντρες

…κι η κοπριά στα λάχανα

13 Νοέ 2025, 15:11
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ σκοπιμότητας να προβοκάρει την Αντίσταση του παλαιστινιακού λαού

13 Νοέ 2025, 14:05
Πολιτική

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

13 Νοέ 2025, 12:02
Διεθνή

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

13 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη

13 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

12 Νοέ 2025, 22:32
Διεθνή

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

12 Νοέ 2025, 19:32
Εργατικά

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία της ΟΙΕΛΕ απροκάλυπτος υπερασπιστής των σχολαρχών και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας

12 Νοέ 2025, 17:34
Διεθνή

Χαμάς: Για να περάσουμε στη δεύτερη φάση πρέπει ν’ ανοίξουν όλα τα περάσματα

Oι σιωναζιστές υποχρεώθηκαν να ξανανοίξουν σήμερα το βορειοδυτικό πέρασμα Ζικίμ

12 Νοέ 2025, 14:43
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

Βραζιλία: Ημέρα δημοκρατίας (1889).

Βέλγιο: Ημέρα βασιλιά.

1922: Εκτελούνται οι έξι υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή (Δημήτριος Γούναρης, Γεώργιος Χατζηανέστης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης).

1929: Συγκρούσεις απεργών (προσωπικό ιδιωτικών λεωφορείων) με τη χωροφυλακή (Αθήνα).

1951: Το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και άλλους για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 509/1947.

1973: Φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλώντας τον λαό σε εξέγερση εναντίον της δικτατορίας.

1973: Οκτώ μέλη του IRA καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο.

1977: Δεκαοκτώ επιθέσεις με βόμβες σε όλη τη Γαλλία για την έκδοση του δικηγόρου Κρουασάν.

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΕΝΕΠ Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της Εθνικής Παράταξης (ΛΕΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο αξιωματικού ε.α. μέλους της ΑΕ «Αερολιμήν Αθηνών» (ΕΛΑ).

1983: Εκτελούνται ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες (JUSMAGG) και ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo