Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Eθνικιστικές κόντρες που σπέρνουν το μίσος
Πολιτική

Eθνικιστικές κόντρες που σπέρνουν το μίσος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2018, 00:00

Γενιές και γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει γαλουχούμενες με το εθνικιστικό παραμύθι  των «καλών» Ελλήνων που τους επιβουλεύονται και τους απειλούν οι «καλοί» Τούρκοι. Το ίδιο, βέβαια, με αντεστραμμένους τους ρόλους των «καλών» και των «κακών» γίνεται και με τον τουρκικό λαό, στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Ετσι, το εθνικιστικό δηλητήριο ενσταλλάζεται σταθερά στις συνειδήσεις των λαών, οι οποίοι υποβάλλονται σ' έναν κοινωνικό μιθριδατισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που υψώνονται τα εθνικά λάβαρα και ακούγεται το σύνθημα «η πατρίς εν κινδύνω», υπάρχει η απαίτηση «να είμαστε όλοι ενωμένοι». Πλούσιοι και φτωχοί, εργάτες και αφεντικά, λοιμοκτονούντες άνεργοι και κηφήνες της μπουρζουαζίας.
 
Μετά απ' αυτή την απαραίτητη εισαγωγή, ας δούμε στις πραγματικές τους διαστάσεις (όσο αυτές είναι δυνατόν να διακριβωθούν) τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τη σύλληψη δύο ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, την προφυλάκισή τους και την αναμονή προσαγωγής τους σε δίκη.
 
Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση μετά τις συλλήψεις, το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι «στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Εβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος». Δε θα σχολιάσουμε την κατακλείδα της ανακοίνωσης που έλεγε ότι «βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», ούτε τις «ασορτί» δηλώσεις του Τζανακόπουλου, που προεξοφλούσαν ότι όλα είναι τυπικά και θα λήξουν ήσυχα κι ωραία, «ως συνήθως», γιατί είναι φανερό ότι στρατιωτική και πολιτική ηγεσία πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο. Θα μείνουμε στα ουσιαστικά.
 
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν κάνει φαντάροι στη «μαυρίλα» του Εβρου (εκεί που υπάρχουν τα «τάγματα ανεπιθυμήτων», ανεξάρτητα αν εδώ και χρόνια δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια) και ξέρουν καλά ότι περίπολα δεν κάνουν αξιωματικοί και μόνιμοι υπαξιωματικοί (υπολοχαγός και λοχίας ΕΠΟΠ και μάλιστα του Μηχανικού είναι οι δύο συλληφθέντες στρατιωτικοί). Ξέρουν, επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να χαθείς ειδικά σ' εκείνο το σημείο, ό,τι καιρικές συνθήκες κι αν κάνει. Επομένως, «κάτι άλλο έτρεξε» και όχι μια απώλεια προσανατολισμού (που δύσκολα μπορεί να συμβεί σε επαγγελματία στρατιωτικό). Η βεβαιότητα ότι «κάτι άλλο έτρεξε» ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι το ΓΕΣ δεν έδωσε καμιά πληροφορία για την ώρα που έγινε το συμβάν. Ηταν μέρα ή νύχτα;
 
Η τουρκική πλευρά άρχισε να διαρρέει πληροφορίες ότι οι έλληνες στρατιωτικοί συμμετείχαν σε «σαφάρι» ενάντια σε μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Τα δημοσιεύματα αναδημοσιεύτηκαν από μεγάλα ευρωπαϊκά Μέσα (γερμανικά κυρίως), που τα παρουσίασαν σαν αληθινά. Η φιλοκυβερνητική Sabah έγραψε ότι «οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Human Rights Watch και η Pro Asyl, εδώ και καιρό δημοσιεύουν περιστατικά παράνομων, εν μέρει και φονικών ενεργειών push back της ελληνικής ακτοφυλακής» και πως «το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν γράψει για πολλές περιπτώσεις τέτοιων απωθήσεων από έλληνες στρατιωτικούς στα κοινά σύνορα». «Η Αγκυρα είναι πολύ εξοργισμένη για όλα αυτά», σημείωνε με νόημα η τουρκική εφημερίδα. Ανέφερε ακόμα περιστατικό με 29 πρόσφυγες, κυρίως αραβικής καταγωγής, που σώθηκαν μέσα σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών από τουρκικές μονάδες ασφαλείας σε νησίδα του Εβρου. Οπως κατέθεσε ο Λίβυος Μουσταφά Μπελκαζέμ, είχαν περάσει τα σύνορα, οι Ελληνες τους έπιασαν, τους χτύπησαν, τους πήραν τα κινητά, τους άφησαν νηστικούς και τους υποχρέωσαν να γυρίσουν πίσω κολυμπώντας. Σύμφωνα με τη Sabah, πέρυσι η Ελλάδα απώθησε παράνομα πίσω στην Τουρκία γύρω στους 4.000 παράτυπους μετανάστες. «Αυτή η τακτική παραβιάζει την προσφυγική συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να στέλνει νόμιμα πρόσφυγες στην Τουρκία και σε αντάλλαγμα η ΕΕ να δέχεται ορισμένο αριθμό Σύρων από την Τουρκία», έγραψε η τουρκική εφημερίδα, απηχώντας ανεπίσημα την επίσημη γραμμή.
 
Τουρκική προπαγάνδα, θα έλεγαν οι συνήθεις εθνικιστές. Ελα όμως που δεν υπήρξε καμιά επίσημη απάντηση. Και τα δημοσιεύματα, που αναδημοσιεύτηκαν από τον ευρωπαϊκό Τύπο, πέρασαν ασχολίαστα από τον ελληνικό. Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να θαφτούν. Μέχρι που ήρθε να τα επιβεβαιώσει -εμμέσως πλην σαφώς- ο παραγκωνισμένος από τους Τσιπραίους (μέχρι και την κυβερνητική επιτροπή φρόντισαν να τη συγκαλέσουν τη μέρα που απουσίαζε) Καμμένος.
 
Μιλώντας στη σύνοδο  των υπουργών Αμυνας της ΕΕ είπε: «Είναι θέμα που απασχολεί και την ΕΕ. Οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών… Ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ' αυτούς θα οδηγούσαν σε παράνομους διακινητές και μετανάστες που μπαίνανε στη χώρα από αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν. Είναι θέμα που αφορά και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας».
 
Ο στρατός σε ρόλο συνοριοφυλακής! Αξιωματικοί κάνουν περιπολίες, ακολουθούν ίχνη, μπαίνουν σε ξένο έδαφος. Οταν το παραδέχεται επίσημα ο αρμόδιος υπουργός, ανατρέποντας την αρχική εκδοχή περί «απώλειας προσανατολισμού» δε χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες. Στον ελληνικό λαό, όμως δεν είπαν την αλήθεια. Εξακολουθούν να τον ποτίζουν με το εθνικιστικό αφιόνι.
 
Τα υπόλοιπα ανήκουν στο πλαίσιο του γνωστού ελληνοτουρκικού εθνικιστικού ανταγωνισμού, με το καθεστώς Ερντογάν να έχει την πρωτοβουλία  των κινήσεων. Επιασε τους δυο έλληνες στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος και τώρα «χορεύει στο ταψί» τους Τσιπροκαμμένους και γενικότερα το ελληνικό κράτος. Τους αιφνιδίασε πλήρως, όταν συνειδητοποίησε ότι περίμεναν να ακολουθηθεί «η συνήθης διαδικασία». «Οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται -είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα- αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας», έλεγε ο Τζανακόπουλος. «Θα αφήσουμε ανενόχλητη την ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της», απάντησε ο Γιλντιρίμ και τους άφησε σύξυλους.
 
Κι ενώ οι Τσιπραίοι προσπαθούν σε επίσημο επίπεδο να κρατήσουν το θέμα «χαμηλά», ο Καμμένος πήγε στην ΕΕ και μίλησε για «εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας», αναβαθμίζοντας το επεισόδιο σε επεισόδιο πολέμου! Καλά ξεμπερδέματα!
 
ΥΓ. Ενα από τα μέσα προπαγάνδας που χρησιμοποιήθηκαν για να εξάψουν το εθνικιστικό μίσος στον ελληνικό λαό ήταν ότι οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες θέλησαν να εξευτελίσουν τον ελληνικό στρατό (και κατά συνέπεια τον ελληνικό λαό, ο οποίος κατά την εθνικιστική προπαγάνδα πάντοτε ταυτίζεται με τον στρατό) και γι' αυτό περιέφεραν τους δύο στρατιωτικούς κουκουλωμένους. Ομως, και οι φωτογραφίες και τα σύντομα τηλεοπτικά βίντεο άλλα δείχνουν. Δείχνουν τους έλληνες στρατιωτικούς να κρατάνε προσεχτικά τα ρούχα με τα οποία κάλυψαν το κεφάλι τους, για να μη φύγουν και φανούν τα πρόσωπά τους. Αντίθετα, οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες δεν είναι κουκουλωμένοι με full face, ούτε με στολές εκστρατείας και βαρύ οπλισμό, όπως συμβαίνει με τους ΕΚΑΜίτες που συνοδεύουν κρατούμενους στην Ελλάδα. Ολες οι κινήσεις τους δείχνουν ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τους κρατούμενούς τους από κάμερες και φωτογράφους, ανταποκρινόμενοι προφανώς σε δικό τους αίτημα.
 
Επειδή έχουμε πείρα από τέτοιες καταστάσεις, είμαστε σίγουροι ότι οι έλληνες στρατιωτικοί ζήτησαν να μη φανούν τα πρόσωπά τους και η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους επέτρεψε να τα κρύψουν με τα ρούχα τους (όπως έχουν δικαίωμα, άλλωστε). Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο οι δύο στρατιωτικοί δεν ήθελαν να φανούν τα πρόσωπά τους. Εγινε αυτό με δική τους πρωτοβουλία ή με διαταγή από τους ανώτερούς τους. Αν έγινε με δική τους πρωτοβουλία, προκύπτει άλλο ερώτημα: φοβούνταν μήπως τους αναγνωρίσει κάποιος ή κάποιοι; Κι αν ναι, ποιος ή ποιοι είν' αυτοί; Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτές οι εικόνες δεν παραπέμπουν σε «γενναία παλικάρια  που βαδίζουν περήφανα περικυκλωμένα από τον εχθρό». Ας θυμηθούμε λίγο τον τρόπο με τον οποίο βάδιζαν – δεσμώτες και περικυκλωμένοι από πάνοπλους κουκουλοφόρους- ο Δημήτρης Κουφοντίνας ή ο Νίκος Μαζιώτης και θα έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜηχανισμός κυβερνητικής προπαγάνδας
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις φασιστών, μετά από χρόνια «καμαρωτής» δράσης!

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo