Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά
  • Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις
  • Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή
  • Σαν σήμερα 26 Μάρτη
  • Η γεύση του κερασιού
  • Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Απομονωμένος ο Μητσοτάκης
Πολιτική

Απομονωμένος ο Μητσοτάκης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Αυγ 2022, 13:52

Ούτε ένας από τους πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς της ΝΔ δεν παρέστη στη Βουλή για να στηρίξει με την παρουσία του τον Μητσοτάκη στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές. Ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης έχει τη δικαιολογία ότι είναι ευρωβουλευτής και επομένως δεν μπορούσε να παραστεί. Μια δήλωση, όμως, θα μπορούσε να την κάνει. Γιατί επέλεξε τη σιωπή;

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά ήταν ηχηρότατη. Και την έκανε ακόμη πιο ηχηρή το γεγονός ότι δεν επικαλέστηκαν κάποια τυπική δικαιολογία. Την ώρα που ο Μητσοτάκης τούς είχε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτοί προτίμησαν να του γυρίσουν την πλάτη.

Αν οι τοποθετήσεις του (καραμανλικού) Πάκη Παυλόπουλου, της (τέως μητσοτακικής) Ολγας Κεφαλογιάννη και του (σαμαρικού) Κωνσταντίνου Τζαβάρα μπορούν να αποδοθούν σε (υπαρκτές) προσωπικές πικρίες για τον παραμερισμό τους από τον Μητσοτάκη, σε τι θα μπορούσε να αποδοθεί η ηχηρή χτεσινή παρέμβαση του Θοδωρή Ρουσόπουλου, άλλοτε πανίσχυρου εκπροσώπου Τύπου του Καραμανλή;

Ο Ρουσόπουλος επανήλθε στην ενεργή πολιτική επί Μητσοτάκη και φέρεται εδώ και καιρό ως «υπουργίσιμος». Είναι πολιτικά έμπειρος και ξέρει να μετράει τα λόγια του, για να μην την ξαναπατήσει. Από την άλλη, έχει ισχυρές επαφές με μιντιάρχες και άλλους καπιταλιστές, τις οποίες καλλιέργησε την εποχή που ήταν το Νο 2 στην κυβέρνηση Καραμανλή και «τραβούσε κουπί» ως ο αντ’ αυτού του Νο 1 (που γενικά δεν ήταν και πολύ της δουλειάς, σε αντίθεση με το playstation). Δεν μίλησε τυχαία, λοιπόν. Το ερώτημα είναι αν βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Καραμανλή ή πρόκειται για προσωπική του πρωτοβουλία, «κατόπιν ωρίμου σκέψεως». Και το δεύτερο να ισχύει, όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως ο Μητσοτάκης θεωρείται «τελειωμένος». Δεν μπορεί ο Ρουσόπουλος να μην μίλησε με «κάποιους» προτού μιλήσει δημόσια ο ίδιος.

Εμφανίστηκε, λοιπόν, στο Open και αρχικά είπε πως  «μόλις άκουσα το θέμα, υπέστην ένα σοκ. Δεν το περίμενα. Δεν είναι ευχάριστο. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο ένα τέτοιο θέμα, θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο σφάλμα». Ο χρωματισμός του λόγου με ποσοτικά επιρρήματα και επίθετα (καθόλου ευχάριστο, μεγάλο σφάλμα) είναι η πρώτη διαφοροποίηση από την επίσημη κυβερνητική θέση. Είχε και συνέχεια, όμως. «Πρέπει να δούμε ποιος έκανε αυτό το σφάλμα. Ο πρωθυπουργός μίλησε ευθέως, ανοιχτά, ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι αν εγνώριζε κάτι τέτοιο φυσικά και δεν θα το επέτρεπε», πρόσθεσε ο Ρουσόπουλος, θέτοντας ευθέως θέμα περαιτέρω διερεύνησης. Δεν τον καλύπτει, δηλαδή, η τοποθέτηση Μητσοτάκη ότι φταίει το γεγονός ότι η ΕΥΠ/ΚΥΠ δεν έχει τα απαραίτητα «φίλτρα».

Η απόσταση από τη γραμμή Μητσοτάκη μεγάλωσε, όταν ο Ρουσόπουλος τοποθετήθηκε στο ζήτημα της νομιμότητας της παρακολούθησης Ανδρουλάκη: «Υπάρχει μια αρχαία αντιπαράθεση, η οποία ξεκίνησε μεταξύ του Κρέοντα και της Αντιγόνης. Για το νόμιμο και το ηθικό. Λοιπόν το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα. Κατά συνέπεια λοιπόν βεβαίως μπορεί να είναι εντός του πλαισίου του νόμου, κατά πόσο είναι ηθικό να παρακολουθείς ένα πολιτικό πρόσωπο που ανήκει στο δημοκρατικό τόξο και όχι εκτός δημοκρατικού τόξου και αυτός και το κόμμα του, συζητείται».

Και για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία επί του ότι διαφωνεί με τη γραμμή Μητσοτάκη, το συγκεκριμενοποίησε περαιτέρω: «Εγώ πιστεύω ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης; Με ποια στοιχεία η εισαγγελέας έδωσε αυτή την άδεια;». Ποιος άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα; Ο Μητσοτάκης, φυσικά, που υποτίθεται ότι απάντησε στα πάντα.

Ολοκληρώνοντας, ο Ρουσόπουλος άφησε υπόνοιες για πιθανότητα… κουκουλώματος και πρότεινε: «Αν θέλουμε λοιπόν να μην κουκουλωθεί τίποτα, να μην υπάρξει επανάληψη κατηγοριών προς την πολιτική, η οποία βλάπτει όλους τους πολιτικούς και την πολιτική εν γένει και τους θεσμούς, εκτιμώ ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη έρευνα δική του, στην οποία και ο κ. Ανδρουλάκης θα μπορούσε να καταθέσει – έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη μήνυσή του». Και συμπλήρωσε: «Στη γραμμή αυτή που λέει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ να βγουν όλα στο φως, προτείνω να υπάρξει μια παράλληλη έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έτσι ώστε ο κ. Ανδρουλάκης, αφού αρνείται να πάει να ενημερωθεί από την ΕΥΠ, να μπορεί να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το τι έχει ακριβώς συμβεί. Και για να φύγει κάθε υπόνοια από την πολιτική σκηνή ότι συγκαλύπτουμε το οτιδήποτε μπορεί να είναι πίσω από αυτή την υπόθεση».

Φυσικά, τίποτα δεν θα έβγαζε μια έρευνα του Ντογιάκου, που είναι τόσο προκλητικός ώστε η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε ο ίδιος προσωπικά αφορά το… πώς διέρρευσαν ειδήσεις για «επισυνδέσεις», όμως ο Ρουσόπουλος πάει πέρα από τη γραμμή του Μαξίμου και στο ζήτημα της υποτιθέμενης διερεύνησης (θυμίζουμε ότι το Μαξίμου θεώρησε το ζήτημα λήξαν με την απομάκρυνση του Κοντολέοντα και του ανιψιού Δημητριάδη και απλώς αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής). Αυτό που εννοεί εμμέσως πλην σαφώς ο Ρουσόπουλος είναι πως μια Εξεταστική με νεοδημοκρατική πλειοψηφία δεν αποτελεί εχέγγυο για την ανεύρεση της -λέμε τώρα- αλήθειας).

Οταν ζητήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Οικονόμου μα σχολιάσει την τοποθέτηση Ρουσόπουλου, απάντησε: «Δεν σχολιάζω δημόσια τοποθετήσεις στελεχών και βουλευτών της παράταξής μας. Ο,τι είχαμε να πούμε για την πτυχή του θέματος αυτού το είπε με απόλυτο τρόπο ο Πρωθυπουργός, τοποθετούμενος για όλες τις διαστάσεις και όλες τις πτυχές της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη». Η εμφανέστατη αμηχανία του εκπροσώπου του, που προσπαθεί μάταια να αποφύγει τοποθετήσεις επί της ουσίας, δείχνει την πολιτική απομόνωση του Μητσοτάκη. Οσα γκάλοπ και να παραγγείλει, αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί.

ΥΓ. «Το τι ήξερε ο πρωθυπουργός ή το τι δεν ήξερε κανένας δεν μπορεί να το ξέρει» δήλωσε ο Κ. Τζαβάρας σε πελοποννησιακό κανάλι. Αυτό πόνεσε περισσότερο από τα προηγούμενα, διότι είπε ευθέως ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι a priori αξιόπιστος, ότι μπορεί να λέει και ψέματα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΥΠ/ΚΥΠ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαζέψτε την, σας κάνει ρεζίλι
Επόμενο άρθρο Μικρή η ύφεση του έκτου κύματος, προετοιμάζει το έβδομο

Σχετικά Αρθρα

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Πολιτική 23 Μαρ 2026, 19:45

Oι μάσκες έπεσαν: επίσημα στον πόλεμο η Ελλάδα!

Συστοιχία ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία έβαλε κατά ιρανικών πυραύλων

Πολιτική 19 Μαρ 2026, 13:24

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Πολιτική 18 Μαρ 2026, 13:13

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Πολιτική 16 Μαρ 2026, 14:43

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

Πολιτική 14 Μαρ 2026, 11:42

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 12 Μαρ 2026, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
Διεθνή

Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις

26 Μαρ 2026, 10:41
Καταστολή

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

26 Μαρ 2026, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
Διεθνή

Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 20:07
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
Διεθνή

Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ

25 Μαρ 2026, 10:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ξεπέρασε κάθε όριο η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου: Θέλει να απελάσει τον πρέσβη του Ιράν

Οξεία αντίδραση από το μπλοκ της Αντίστασης

24 Μαρ 2026, 22:42
Κόντρες

You can dig down and go get it…

24 Μαρ 2026, 20:16
Καταστολή

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:58
Διεθνή

Με ή χωρίς γεφύρια, η Λιβανέζικη Αντίσταση εξακολουθεί να γράφει το νέο έπος της

24 Μαρ 2026, 13:55
Καταστολή

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Kαταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη καταστολή στη φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Ο σιωναζιστής υπουργός Άμυνας ζήτησε συγγνώμη από τους στρατιώτες που κατηγορήθηκαν για βιασμό στο Σντε Τεϊμάν

Και διέταξε την επανένταξή τους στο σιωναζιστικό στρατό

24 Μαρ 2026, 11:58
Καταστολή

Οι ασφαλίτες σκευωροί βυσσοδομούν: Κατηγορούν (για κακουργήματα) αγωνιστή, με εφτά χρόνια καθυστέρηση

24 Μαρ 2026, 11:28
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Βασάνισαν βρέφος για να ανακρίνουν τον πατέρα του!

Εσβησαν τσιγάρα στα πόδια του βρέφους και τα τρύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο

24 Μαρ 2026, 09:11
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στους φοιτητές

24 Μαρ 2026, 07:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάρτη

24 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

23 Μαρ 2026, 19:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

Ημέρα για την απελευθέρωση των εγγράφων.

Μπαγκλαντές: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

1970: Βόμβα στην ελληνική πρεσβεία της Κοπεγχάγης, τραυματίζεται ο ακόλουθος Τύπου.

1983: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μάρκος Βαφειάδης μετά από 34 χρόνια.

2000: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

2000: Τίθεται σε εφαρμογή η συνθήκη Σένγκεν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo