Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Aλλο το πολιτικό ξεκατίνιασμα και άλλο η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου
Πολιτική

Aλλο το πολιτικό ξεκατίνιασμα και άλλο η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Φεβ 2023, 21:05

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να τα διαχωρίσουμε εξαρχής: άλλο το πολιτικό ξεκατίνιασμα με τον Πολάκη, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και άλλο η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προς την προϊσταμένη της ποινικής δίωξης να διερευνήσει αν έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως διέγερση πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών.

Σοβαρά τώρα; Η έκφραση μιας πολιτικής άποψης, όπως κι αν εκφράστηκε, είναι διάπραξη εγκλήματος; Πότε είναι τέτοια; Οταν αφορά δικαστές, τραπεζίτες και αστούς μεγαλοδημοσιογράφους! Οταν συμπεριφέρονται έτσι σε έναν εν ενεργεία βουλευτή, φανταστείτε τι έχουν κατά νου για τους «κοινούς θνητούς». Προφανώς θα ήθελαν να επιστρέψουμε στην εποχή της αλήστου μνήμης «περιυβρίσεως αρχής», κατηγορία με την οποία μας έσερναν στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, κάθε φορά που μοιράζαμε μια προκήρυξη. Θα ήθελαν, επίσης, στις «αρχές» να προσθέσουν και τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους τραπεζίτες!

Εφτασαν στο σημείο ακόμη και να διαστρέψουν την ανάρτηση του Πολάκη για να στηρίξουν τα περί προτροπής σε διάπραξη εγκλημάτων. «Αν δεν καθαρίσουμε από δαύτους» έγραφε ο Πολάκης και αυτοί το ερμήνευσαν ως κάλεσμα για… εκτελέσεις!

Αντίθετα, η Ενωση Δικαστών ΣτΕ αντέδρασε ψύχραιμα και πολιτικά, χωρίς απειλές για ποινικοποίηση. Απάντησε στον Πολάκη πολιτικά, υπερασπιζόμενη το ρόλο των δικαστών. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πολάκη «τόσο εμφανώς εμπαθείς, ώστε είναι βέβαιο ότι δεν θα εισακουσθούν απ΄ όσους Ελληνες και όσες Ελληνίδες δεν έχουν απολέσει την ικανότητα να σκέπτονται κριτικά, και το ήθος να κρίνουν αμερόληπτα», χαρακτήρισε «ευλόγως αναμενόμενη, και από τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς καλοδεχούμενη, την κριτική σε δικαστικές αποφάσεις που τέμνουν μεγάλα και επίμαχα ζητήματα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου μας» και υποστήριξε ότι η δήλωση Πολάκη «είναι άξια αποδοκιμασίας όχι γιατί είναι οξεία, ούτε γιατί δεν είναι αμερόληπτη. Είναι άξια αποδοκιμασίας γιατί διαπνέεται από το ήθος που για να εύρει τη δύναμη να εξωτερικευθεί και να γίνει δημόσιος λόγος πρέπει να προσλάβει τους χαρακτήρες αγενούς θυμικού, και για να ακουστεί πρέπει να γίνει δυσηχής βρυχηθμός». «Ο κ. Π. Πολάκης συμπεριφέρθηκε εν προκειμένω κατά τρόπο που δείχνει πως ούτε ευμενώς διάκειται έναντι των δικαστικών θεσμών του Ελληνικού κράτους δικαίου, ούτε την τέχνη να εκφέρει ποιοτικό δημόσιο λόγο κατέχει» καταλήγει η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστών του ΣτΕ, που σημειώνει ότι «η ιδιότητα του κ. Π. Πολάκη ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως τέως κατόχου υπουργικού αξιώματος είναι αυτή που μας κινητοποίησε να απευθύνουμε τις ανωτέρω γραμμές στον Ελληνικό Λαό». Στον ελληνικό λαό απευθύνθηκε ο Πολάκης, στον ελληνικό λαό απευθύνει τον οξύ αντίλογό της η Ενωση Δικαστών ΣτΕ. Τελεία και πάτσι…

Και κάτι τελευταίο. Αυτοί που ενοχλήθηκαν τάχα από τη χυδαιότητα του Πολάκη, γιατί δεν ενοχλήθηκαν από το συνάδελφό τους, στέλεχος του ΣΚΑΪ, σύζυγο της Σοφίας Νικολάου και διευθυντή του πολιτικού της γραφείου, που χαρακτήρισε τον Πολάκη «γιδογάμη»;

Για τη χυδαιότητα του Πολάκη δε χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτά που έχουμε γράψει κατά καιρούς. Σιγά τον μάγκα. Ο πραγματικός μάγκας δεν επιδεικνύεται ούτε αυτοθαυμάζεται με φράσεις τύπου «όλοι σας και μόνος μου, σας έχω». Ο δε αριστερός δεν πουλάει μαγκιά, παρουσιάζει απόψεις και μάχεται σκληρά γι’ αυτές. Απόψεις επαναστατικές, ταξικές, ριζοσπαστικές, όχι μπουρδολογία του τύπου «βαθύ κράτος» είναι 15 μεγαλοδημοσιογράφοι, οι 13 δικαστές που καταδίκασαν τον Παππά, τέσσερις τραπεζίτες και ο Πιτσιλής της ΑΔΑΕ!

Λίγο να σκεφτεί κανείς, ακολουθώντας τη λογική Πολάκη, θα βρει αρκετούς ακόμη μεγαλοδημοσιογράφους για να προσθέσει στην… πινακοθήκη. Αυτή τη φωτογραφία, όμως, βρήκε έτοιμη ο Πολάκης, αυτή δημοσίευσε. Φανταστείτε ότι έχει την Στεφανίδου αλλά δεν έχει τον… αγαπημένο του Παπαχρήστο των «Νέων», που τόσα του σούρνει εδώ και χρόνια. Ούτε καν τον Πρετεντέρη. 

Το σημαντικότερο: «βαθύ κράτος» οι 15 δημοσιογράφοι που έτυχε να τους βρει μαζεμένους σε μια φωτογραφία, όχι όμως οι καπιταλιστές καναλάρχες και συγκροτηματάρχες των αστικών ΜΜΕ, που μισθώνουν τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους δίνουν τη γραμμή στην οποία θα κινηθούν.

«Βαθύ κράτος» ο Πιτσιλής και η ΑΔΑΕ, όχι όμως ο στρατός, η αστυνομία, οι μυστικές υπηρεσίες.

«Βαθύ κράτος» οι τέσσερις διοικητές των λεγόμενων συστημικών τραπεζών, όχι όμως ο Στουρνάρας. Που έχει υπάρξει «μισητός εχθρός» του Πολάκη (στα δικαστήρια έφτασαν), αλλά μετά την επίσκεψη του Τσίπρα, με τους Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Χουλιαράκη, μπήκε στο απυρόβλητο. Μην ακούτε εκείνους που λένε ότι ο «Παυλάρας» πλακώνεται στις ρακές και μετά δεν ξέρει τι γράφει. Πανέξυπνος είναι και μια χαρά δουλεύει το μυαλό του, όπως αποδεικνύεται από την εξαίρεση του Στουρνάρα (και όχι μόνο).

«Βαθύ κράτος» οι τραπεζίτες (πλην του κεντρικού τραπεζίτη), όχι όμως οι μεγάλοι καπιταλιστές που οι όμιλοί τους κάνουν όλο το κουμάντο. Να μην λέμε ονόματα, όλοι τους γνωρίζουμε.

«Βαθύ κράτος» ο Πιτσιλής και η Στεφανίδου, όχι όμως η ΕΕ και το διευθυντήριό της, που ελέγχουν απόλυτα και καθορίζουν το νομικό καθεστώς του ελληνικού αστικού κράτους.

Ο Πολάκης δε σήκωσε το χεράκι του και ψήφισε τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με χρήματα του ελληνικού λαού; Ο Πολάκης δε σήκωσε το χεράκι του και ψήφισε τα σχετικά με τη λειτουργία του ΤΧΣ, που περιλαμβάνονται και στο τρίτο Μνημόνιο που συνοδεύει την τρίτη δανειακή σύμβαση; Ο Πολάκης δε σήκωσε το χεράκι του και ψήφισε το πέρασμα όλης της περιουσίας του ελληνικού κράτους στο Υπερταμείο Ξεπουλήματος Κρατικής Περιουσίας;

Γι’ αυτό σας λέμε, ψευτομαγκιές και φτηνιάρικος λαϊκισμός, τίποτα παραπάνω. Με ποιο σκοπό; Εκβίασε τη διαγραφή του, επειδή θέλει να φτιάξει δικό του κόμμα; Δεν νομίζουμε. Αμα θέλεις να φτιάξεις κόμμα, εκβιάζεις τη διαγραφή σου νωρίτερα (οι ευκαιρίες δεν έλειψαν), δεν το κάνεις δέκα μέρες προτού προκηρυχτούν οι εκλογές. Η δε αναδίπλωσή του μετά τον εκβιασμό που επιχείρησε με τον αποκλεισμό του φίλου του Χαιρετάκη από το ψηφοδέλτιο των Χανίων έδειξε πως δεν είχε σκοπό να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον έπαιξε και έχασε. Δεν περίμενε ότι ο Τσίπρας θα τον πέταγε εκτός ψηφοδελτίων και θα τον απειλούσε ακόμη και με διαγραφή. Τα κατάφερε, όμως, να δώσει μια βαθιά ανάσα στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση άμυνας και αφαιρώντας του (τουλάχιστον) χρόνο από την προεκλογική του εκστρατεία. Κι αυτό δεν μπορεί να του το συγχωρήσει η περί τον Τσίπρα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ήταν ο Πολάκης για τον Τσίπρα και την παρέα του; Ενα χρήσιμο εργαλείο που συμμάζευε ένα κομμάτι της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό Ο Τσίπρας κανάκευε τα προηγούμενα χρόνια τον «αψύ Σφακιανό». Τώρα, όμως, ο Πολάκης ξεπέρασε το όριο που μπορεί να γίνει ανεκτό από τους «νοικοκυραίους» που προσπαθεί να τραβήξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρίθηκε ότι έγινε βαρίδι και ο Τσίπρας τον ξεφορτώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, βλαστημώντας για το κόστος που θα χρεωθεί απ’ αυτή την ιστορία.

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση από το μιντιακό σύστημα που στηρίζει τη ΝΔ. Βγάζουν όλο το άχτι τους για τις αποστάσεις που εδώ και καιρό ήταν αναγκασμένοι να κρατούν από τον Μητσοτάκη. Βρήκαν τον ΣΥΡΙΖΑ «ανοιχτό» και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Εννοείται πως γκεμπελίστικα διευρύνουν το «άνοιγμα», έχοντας καταστήσει μια ασήμαντη υπόθεση υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας.

ΥΓ. Του Σταθάκη του έκατσε ο πρώτος αριθμός του λαχείου. Ζάμπλουτος είναι, αλλά έμεινε με τον καημό ότι ο Πολάκης τον άφησε εκτός Βουλής το 2019. Τώρα, λογικά θα επανέλθει… δόξη και τιμή.

Εκτύπωση 🖨
ΠΟΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓ.Γ. ΣΕΗ: Με ύβρεις προσπαθεί να κρύψει την αποκάλυψη του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr για τις «υπόγειες διαδρομές» του ΔΣ του ΣΕΗ με καπιταλιστές του κλάδου
Επόμενο άρθρο Υπό κατάληψη το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών

Σχετικά Αρθρα

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

Πολιτική 13 Σεπ 2025, 13:08

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

Πολιτική 12 Σεπ 2025, 20:04

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

Πολιτική 12 Σεπ 2025, 12:51

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

Πολιτική 10 Σεπ 2025, 20:39

Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη: Ορντέβρ για την ομιλία Τσίπρα

Πολιτική 5 Σεπ 2025, 12:17

Από την Κίμπερλι ως τον Μελχισεδέκ, ένας Καμμένος δρόμος…

Τι κρύβεται πίσω από την εκκωφαντική προπαγάνδα για τη μαφία των Χανίων και τον Καμμένο;

Πολιτική 3 Σεπ 2025, 22:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo