Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κοόρτη του Φοίνικα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
  • Πορτραίτα ηρώων
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Αλεξανδρούπολη: Eγκαταστάσεις LNG και βάσεις πακέτο στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές  
Οικονομία Πολιτική

Αλεξανδρούπολη: Eγκαταστάσεις LNG και βάσεις πακέτο στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές  

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Οκτ 2021, 13:42

Η δημιουργία πλωτού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εξαγγέλλεται το Σεπτέμβρη. Τα εγχώρια παπαγαλάκια θυμίζουν ότι επίκειται συμφωνία επέκτασης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης μέσα στον Οκτώβρη. Η υποταγή στα κελεύσματα του Θείου Σαμ που επιδιώκει να αντιρροπήσει το ρωσικό προβάδισμα στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης, αξιοποιώντας και τη χώρα μας, παρουσιάζεται ως «ευκαιρία» για την ανάδειξη έναντι του μόνιμου «εθνικού» αντίπαλου στο Αιγαίο. Αεροπλάνα, άρματα, όπλα, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και υγροποίησης αερίου με φόντο ένα ασίγαστο πεδίο σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσίας για την επικράτηση στην ενεργειακή τροφοδοσία της ενεργειακά εξαρτημένης Ευρώπη. Για άλλη μια φορά ο λαός μας θα πληρώσει ακριβά τον τυχοδιωκτισμό της άρχουσας τάξης που σέρνεται σε μια αναμέτρηση των ξένων μονοπωλίων προκειμένου να αρπάξει τμήμα από τα ψίχουλα που περισσεύουν στη μεγάλη μοιρασιά της πίτας.

«Με το στρατηγικής σημασίας αυτό έργο η Ελλάδα επαναβεβαιώνει τη θέση της ως πρωτοπόρου στην ενεργειακή διαφοροποίηση και ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο του ΕΣΠΑ για να προωθήσουμε σημαντικά έργα υποδομής, υποστηρίζοντας την πράσινη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας».

Τάδε έφη ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός Ανάπτυξης για τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης (FSRU). Γιατί πανηγυρίζει ο Γεωργιάδης; Γιατί το έργο πήρε έγκριση από την ΕΕ για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Αυτό που έκρυψαν όμως με τους πανηγυρισμούς είναι ότι και το συγκεκριμένο έργο αλλά και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μετατραπούν σε αρένα για ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Το έργο είναι ένας πλωτός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, ο οποίος θα εγκατασταθεί 17,6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και θα συνδέεται με το εθνικό σύστημα αγωγών φυσικού αερίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα γίνει διασύνδεση με τις βαλκανικές χώρες, τη Σερβία, τη Ρουμανία και κυρίως (θα δούμε παρακάτω γιατί) την Ουκρανία. Το έργο θα το «τρέξει» εταιρία ονόματι Gastrade με προϋπολογισμό 363,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 166,7 θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Η Gastrade αποτελείται από 5 μετόχους: τον όμιλο Κοπελούζου, την Bulgartrangaz (συμφερόντων του βουλγάρικου Δημοσίου), την GasLog Cyprus Investments Ltd του Πέτρου (Πήτερ) Λιβανού, την ΔΕΠΑ (ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.) και τη ΔΕΣΦΑ που ανήκει στην Senltouga. Από τη μετοχική σύνθεση των εταιριών φαίνεται ξεκάθαρα ότι τόσο οι αμερικάνοι όσο και ρώσοι ιμπεριαλιστές επιθυμούν να βάλουν χέρι στο έργο.

Ο όμιλος Κοπελούζου κατέχει, όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι, το 20% των μετοχών. Στην ναυαρχίδα του ομίλου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS AE συμμετέχει κατά 50% η GAZPROM, ενώ με τη θυγατρική του ομίλου, DAMCO, ο Κοπελούζος θα εγκαταστήσει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο (840 MW) στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να «χτυπήσει», με όχημα μια κοινοπραξία με δυο πολυεθνικές μεταφορικές εταιρίες, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έβγαλε στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ. Ταυτόχρον, δεν συμμετέχει μόνο με το 20% στην Gastrade, αλλά βρίσκεται και πίσω από τον άλλον «μέτοχο», Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), καθώς πρόσφατα (μέσω άλλης εταιρίας του ομίλου) αγόρασε το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της. Ο ΔΕΣΦΑ, μετά το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ, ανήκε σε μια κοινοπραξία επιχειρηματικών κολοσσών μεταφοράς φυσικού αερίου: την ιταλική Snam, την ισπανική Enagás και τη βελγική Fluxys. Και οι τρεις «χωμένες» στους αγωγούς TAP και MidCat και συνδεδεμένες (κυρίως οι δύο πρώτες), μέσω του μετοχικού τους κεφαλαίου, με αμερικάνικα μεγαθήρια όπως η BlackRock, η Lazard, η JP Morgan, η Goldman Sachs κ.ά.

Ο άλλος μέτοχος είναι η GasLog Cyprus Investments LTD, η οποία είναι θυγατρική κατά 100% της Gaslog του Πέτρου Λιβανού. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Το 45% της μητρικής ανήκει στον αμερικανικό χρηματιστικό κολοσσό της Blackrock και oΛιβανός ναυλώνει, σε σταθερή συνεργασία, πλοία με την επίσης αμερικάνικη Cheniere και τη Shell. Η δεύτερη δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά η πρώτη αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ κάνουν γερό «μπάσιμο» σε μια αγορά που σίγουρα δεν πρωτοστατούσαν στο παρελθόν. Στα παρακάτω γραφήματα απεικονίζεται η απόπειρα των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους στην ΕΕ με σχιστολιθικό αέριο που παράγουν από το 2016 στο Τέξας. Στο πρώτο φαίνονται αποκλειστικά οι εξαγωγές, ενώ στο δεύτερο φαίνονται οι εξαγωγές και οι εισαγωγές τόσο σε υγροποιημένο φυσικό αέριο όσο και σε αέριο που μεταφέρεται από αγωγούς. Φαίνονται και οι προβλέψεις για το 2022. Αλλά αυτές βασίζονται στην ανοδική πορεία μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Λόγω της υψηλής ζήτησης που προέκυψε στην Ασία το πρόσφατο καλοκαίρι και των υψηλών τιμών, οι Αμερικανοί διοχέτευσαν το σημαντικότερο τμήμα της παραγωγής στην περιοχή, αγνοώντας τις ανάγκες στην Ευρώπη. Για περισσότερα δείτε εδώ, Θα επανέλθουμε σύντομα με άλλο άρθρο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αφήσουν την αγορά της Ευρώπης, όμως για αυτό τον χειμώνα το ρωσικό προβάδισμα είναι σαφέστατο.

Το αμερικάνικο ενδιαφέρον δεν εντοπίζεται μόνο στον πλωτό σταθμό. Πέρα από τον Κοπελούζο, που όπως είπαμε παραπάνω είναι στο διαγωνισμό για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι η αμερικάνικη επενδυτική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT καθώς και η BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP μέσω κοινοπραξίας.

Ολες αυτές οι επενδυτικές κινήσεις προοικονομούνταν χρόνια πριν από τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων. Γράφαμε το 2017, όταν η τότε αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Ντάνιγκαν είχε επισκεφθεί την Ευρώπη, πως ο αμερικανορωσικός ενεργειακός ανταγωνισμός θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Η υφυπουργός δήλωνε πως ναι μεν η Ρωσία «είναι και θα είναι βασικός παίχτης στην αγορά φυσικού αερίου, αλλά πάνω από όλα δεν πρέπει να απουσιάζει ο πραγματικός ανταγωνισμός».

Πρόσφατα, σε ένα φόρουμ μεταξύ πρεσβειών, ο αμερικάνος πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ εξειδίκευσε τις γενικούρες της Ντάνιγκαν. Αφού εξήρε τόσο τον Τσίπρα όσο και τον Μητσοτάκη για την εξωτερική τους πολιτική, δήλωσε:

«Βλέπουμε τρομερές ευκαιρίες στην ενεργειακή διαφοροποίηση, όπου η Ελλάδα συνεχίζει να φτιάχνει υποδομές αλλά βοηθάει και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων να δραπετεύσουν από την ιστορική εξάρτηση από τη μοναδική πηγή του Ρωσικού Αερίου, είτε με τον αγωγό ΤΑΠ είτε με τον πλωτό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, τον αγωγό IGB ή με την καινούρια διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας». Και συνέχισε: «Και τώρα θα εστιάσω στη Μαύρη Θάλασσα… Η Ελλάδα έχει ιστορία χρόνων στη Μαύρη Θάλασσα και έχει γίνει πολύ σημαντικός εταίρος για τον αμερικάνικο στρατό… Και μέσω της σχέσης αυτής θα δοθεί η δυνατότητα στο ΝΑΤΟ να δείξει δύναμη στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί κρίσιμο στοιχείο αυτής».

Και βέβαια, δεν παρέλειψε να πετάξει και το ουσιαστικό: Από την Αλεξανδρούπολη θα δοθεί μια διαφορετική επιλογή παράδοσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία. Ηδη έγινε ένα τεστ αυτής της μεταφοράς, όταν η αμερικάνικη εταιρία ERU έστειλε από τον σταθμό LNG της Ρεβυθούσας μέσω του ακόμα άδειου αγωγού Trans-Balkan.

Η εξαγωγή κεφαλαίου των ιμπεριαλιστών έρχεται και «κουμπώνει» με το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών που δημιουργήθηκαν με τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού. Λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ ξεπουλιούνται «μπιρ παρά» για να δοθούν στο διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο. Και κάπως έτσι, στο ιμπεριαλιστικό φόντο, μια εξαρτημένη χώρα σαν την Ελλάδα γίνεται κλωτσοσκούφι ανάμεσα στις υπερδυνάμεις.

Εκτύπωση 🖨
LNG ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΩμά και απροκάλυπτα τα ψέματα της ελληνικής κυβέρνησης
Επόμενο άρθρο Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

Σχετικά Αρθρα

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

Ημέρα surfing.

Ημέρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα σημαίας.

1928: Βουλευτής της συμπολίτευσης πυροβολεί μέσα στη γιουγκοσλαβική βουλή σκοτώνοντας δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και τραυματίζοντας άλλους δύο.

1944: Ιδρύεται η CIA.

1955: Συλλαμβάνονται ο ΓΓ του ΚΚ Αλγερίας και άλλα εκατό άτομα.

1962: Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Αρη Βελουχιώτη που είχε αποκηρύξει.

1963: Εγκαθίσταται το “κόκκινο τηλέφωνο” Ουάσινγκτον – Μόσχας.

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Ρεξ” κατά τη διάρκεια προβολής σοβιετικής ταινίας, δεκαπέντε τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo