Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Αυγούστου
  • Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη
  • Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι
  • Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»
  • Σαν σήμερα 18 Αυγούστου
  • H πονηρή πορτοκαλιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Υψωσαν δίχτυ προστασίας γύρω από τους δολοφόνους
Πολιτική

Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

Υψωσαν δίχτυ προστασίας γύρω από τους δολοφόνους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούν 2009, 00:00

Η απόφαση του 13ου τακτικού ανακριτή να κλείσει την ανάκριση για την αποκάλυψη των εγκληματιών που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν την Κ. Κούνεβα ξεσήκωσε δικαιολογημένες αντιδράσεις. Ηδη, την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιούλη θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας, που θα διατρανώσει και πάλι την απαίτηση να βρεθούν οι δολοφόνοι της μαχητικής συνδικαλίστριας (μαζί βέβαια με τα αιτήματα που αφορούν την κατάργηση του δουλεμπόριου, στον αγώνα κατά του οποίου θυματοποιήθηκε η Κ. Κού-νεβα).

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί διερευνά την ποιότητα της αστυνομικής προανάκρισης και της δικαστικής ανάκρισης που έγινε και αποκαλύπτει την ποιότητά τους. Είναι μια συμβολή στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες και εργάτριες καθαριότητας που είναι οργανωμένοι στην ΠΕΚΟΠ, οι δικηγόροι της Κ. Κούνεβα και το κίνημα αλληλεγγύης, για να μην μπει η υπόθεση αυτή στο αρχείο.

Η κίνηση του 13ου τακτικού ανακριτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μπορούμε να πούμε ότι την περιμέναμε. Οι δικηγόροι της Κ. Κούνεβα,  Δ. Βαγιανού και Κ. Παπαδάκης, σε συνεντεύξεις τους είχαν σημειώσει τις παραλείψεις των αστυνομικών και δικαστικών αρχών και είχαν τονίσει την ανάγκη συνέχισης της ανάκρισης σε άλλη βάση, με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας και των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής απόπειρας κατά της Κ. Κούνεβα. Περιμέναμε, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή η υπόθεση θα επιχειρούνταν να μπει στο αρχείο, ενώ ερευνούσαμε τις μέχρι τώρα ανακριτικές διαδικασίες.

Οταν πρόκειται για παραβάσεις, ακόμη και ανθρωποκτονίες, που δεν έχουν να κάνουν με το λεγόμενο οργανωμένο έγκλημα, η Αστυνομία συνήθως φτάνει (σύμφωνα με τα όσα η ίδια ισχυρίζεται) σχετικά εύκολα στο δράστη. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που τα ίχνη του χάνονται. Εγκλήματα που διαπράττονται ως αποτέλεσμα σύγκρουσης ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους (εγκλήματα τιμής, για περιουσιακές διαφορές, βεντέτες κ.ά.) σπάνια μένουν ανεξιχνίαστα. Ανεξιχνίαστα μένουν συνήθως τα εγκλήματα που διαπράττονται από μαφιόζικα κυκλώματα, που είτε κρύβουν τα ίχνη τους είτε έχουν «άκρες» και τα κουκουλώνουν. Τι συνέβη στην περίπτωση της απόπειρας κατά της Κ. Κούνεβα και οι αστυνομικές αρχές «δεν μπόρεσαν» να μάθουν τίποτα; Δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν; Πάντως, το γεγονός ότι το έγκλημα έξι μήνες μετά παραμένει ανεξιχνίαστο, δείχνει πως δεν είναι έγκλημα τιμής ή αντεκδίκησης, αλλά έγκλημα από μαφιόζικο κύκλωμα. Κάτι που από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό. Τι έκανε, όμως, η αστυνομία; Ας το δούμε αναλυτικά.

Διεκπεραίωση – «ξεπέτα»

Της προανάκρισης αρχικά επιλήφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων(ΑΤΠ), ενώ στη συνέχεια ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών (ΥΑΑ). Κατέθεσαν συνολικά 49 μάρτυρες, οι οποίοι έδωσαν 49 αρχικές και 15 συμπληρωματικές καταθέσεις.

Στο ΑΤΠ χρησιμοποιήθηκαν πέντε διαφορετικοί αστυνομικοί ως ανακριτικοί υπάλληλοι (πάντοτε ανά δύο) για να πάρουν τέσσερις αρχικές και μία συμπληρωματική κατάθεση από τέσσερις μάρτυρες που εξέτασαν! Τους τρεις απ’ αυτούς, τη μητέρα της Κ. Κούνεβα και δύο κατοίκους που μένουν κοντά στο σημείο που έγινε η απόπειρα, τους εξέτασαν (πάντοτε ανά δύο) τρεις διαφορετικοί ανακριτικοί υπάλληλοι, την ίδια ημέρα που έγινε η δολοφονική απόπειρα (23.12.2008), και έλαβαν τρεις αρχικές και μία συμπληρωματική κατάθεση. Την επομένη, δύο άλλοι ανακριτικοί υπάλληλοι εξέτασαν την Γ.Α. (στέλεχος της εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ ΑΕ). Στην ΥΑΑ εξετάστηκαν από 11 ανακριτι- κούς υπάλληλους 45 μάρτυρες σε 45 αρχικές και 14 συμπληρωματικές καταθέσεις. Μάλιστα, μέσα σε μια μέρα εξετάστηκαν από 9 ανακριτικούς υπάλληλους (ανά δυάδες) 10 μάρτυρες και έδωσαν 9 αρχικές και 2 συμπληρωματικές καταθέσεις.

Η συμμετοχή 16 αστυνομικών ως ανακριτικών υπαλλήλων, χωρίς καν να μπούμε στον κόπο να εξετάσουμε το περιεχόμενο των ερωταπαντήσεων, υποδηλώνει ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν προαποφασίσει την υποβάθμιση αυτής της σοβαρής υπόθεσης. Στις προανακρίσεις που διεξάγουν τα αστυνομικά τμήματα χρησιμοποιούν συνήθως 2, και όχι 16  αστυνομικούς ως ανακριτικούς υπάλληλους. Με αυτό δεν θέλουμε να πούμε, ότι όταν είναι λίγοι οι ανακριτικοί υπάλληλοι η αστυνομική έρευνα είναι αντικειμενική και διεξάγεται σε βάθος. Η πείρα έχει δείξει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών περιπτώσεων η προανάκριση που διεξάγεται από τις αστυνομικές αρχές είναι προβληματική και κατευθυνόμενη σε βάρος των κατηγορούμενων. Ομως, όταν βάζεις τόσους ανθρώπους να κάνουν προανάκριση για ένα έγκλημα, σημαίνει ότι απλώς «ξεπετάς» τους μάρτυρες και δεν ψάχνεις να βρεις κενά, αντιφάσεις, να κάνεις συσχετισμούς ανάμεσα στους μάρτυρες κ.λπ. Δυο βαριεστημένοι αξιωματικοί γράφουν την κατάθεση ενός μάρτυρα, χωρίς να ξέρουν ή να ενδιαφέρονται να μάθουν τι λένε άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν σε άλλους αστυνομικούς. Ρουτίνα για να δείχνουμε ότι κάτι κάνουμε.

Εδιωχναν τους μάρτυρες

Η δολοφονική απόπειρα κατά της Κ. Κούνεβα έγινε στις 00.18’ της 23ης Δεκέμβρη 2008, στη διασταύρωση των οδών Δρυόπων και Τρώων στα Ανω Πετράλωνα. Μετά τις δραματικές εκκλήσεις της Κούνεβα για βοήθεια, πολλοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να τη βοηθήσουν, ενώ άλλοι βγήκαν στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών για να δουν τι συμβαίνει. Απ’ όλους αυτούς κατέθεσαν μόνο επτά και όχι τις πρώτες μέρες! Στις 23 Δεκέμβρη κατέθεσαν μόνο δύο απ’ αυτούς. Οι άλλοι πέντε κατέθεσαν το Φλεβάρη του 2009, λίγες μέρες πριν κλείσει η προανάκριση από την ΥΑΑ κι ενώ όλη η Ελλάδα ήταν συγκλονισμένη από το έγκλημα, χωρίς να έχει καμιά αμφιβολία τουλάχιστον για τους ηθικούς αυτουργούς, για τους εγκεφάλους που έδωσαν την εντολή!

Από τους μάρτυρες που κατέθεσαν το Φλεβάρη αποκαλύφθηκε ότι όταν ζήτησαν από τους αστυνομικούς που είχαν καταφθάσει στον τόπο της εγκληματικής ενέργειας να κρατήσουν τα στοιχεία τους, αλλά και από όλο τον κόσμο που ήταν εκεί, πήραν την απάντηση ότι δεν χρειάζεται να πάρουν τα στοιχεία, γιατί δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες! Η μάρτυρας Ε.Α κατέθεσε ότι μαζί με την γνωστή της Κ., που ήταν στο σημείο που έγινε η απόπειρα, ρώτησαν τους αστυνομικούς αν θέλουν να τους δώσουν τα στοιχεία τους. Τους απάντησαν ότι δεν χρειάζεται, γιατί δεν είναι αυτόπτες μάρτυρες. Και άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ήταν αρκετοί αυτοί που είχαν βγει στα μπαλκόνια και αν ήθελαν οι αστυνομικοί να πάρουν τα στοιχεία τους θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ εύκολα.

Οι δικηγόροι επί μήνες τώρα διαμαρτύρονται στις συνεντεύξεις τους για την ανυπαρξία επιτόπιας έρευνας. Ζητούσαν από τον ανακριτή να εφαρμόσει την έρευνα πόρτα-πόρτα, ρωτώντας τον κόσμο αν τυχόν είδε κάτι εκείνο το βράδυ, πριν, κατά ή μετά το συμβάν. Δηλαδή, να κάνουν αυτό που κάνουν στις περιπτώσεις της διερεύνησης των ενεργειών ένοπλων οργανώσεων. ‘Η όπως κάνουν μετά τη δολοφονία κάποιου επώνυμου, που ψάχνουν για μήνες τα διάφορα κυκλώματα, χρησιμοποιούν ρουφιάνους, τρώνε τον κόσμο για να βρουν το δράστη ή κάποιον που να μπο-   ρούν να τον εμφανίσουν σαν δράστη. Πιθανόν κάποιοι από τους κατοίκους να είχαν δει κάποια στιγμιότυπα από τη δολοφονική απόπειρα ή να είχαν δει τους δράστες κατά τη διαφυγή ή κατά την προσέλευσή τους. Ο ανακριτής, όμως, αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία αυτής της γνωστής ασφαλίτικης πρακτικής.

Ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι δεν χρειάζεται να πάρουν τα στοιχεία των πολιτών που είχαν τρέξει σε βοήθεια της Κ. Κούνεβα, επειδή δεν είναι αυτόπτες μάρτυρες, δεν ευσταθεί και υποκρύπτει διάθεση συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού της έρευνας. Η Κ. Κούνεβα κατήγγειλε ότι παρακολουθούνταν. Γιατί λοιπόν κάποιος ή κάποιοι από τους κατοίκους να μην είχε δει κινήσεις από τις παρακολουθήσεις των προηγούμενων ημερών;

Αποπροσανατολισμός

Αντίθετα, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να βάζουν στην ατζέντα της προανάκρισης το κεφάλαιο των προσωπικών σχέσεων της Κούνεβα, καθ’ υπόδειξη μαρτύρων που καθοδηγούνταν από την ΟΙΚΟΜΕΤ. Τι θα προσέφεραν οι όποιες παλιές σχέσεις της Κ. Κούνεβα; Αυτόπτες δεν ήταν, άρα έψαχναν εκεί υπόπτους, την ίδια ώρα που σήκωναν ένα δίχτυ προστασίας γύρω από τους πραγματικούς υπόπτους. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε με την κατάθεση της μάρτυρα Τ.Ε. (καθαρίστρια) που την πατρονάρισε ο  ανακριτής Γ.Ε. Εφθασαν στο σημείο κατευθυνόμενοι μάρτυρες (Β.Α-Κ, που κατέθεσε στις 5.1.2009) να καταθέτουν ότι η Κ. Κούνεβα έχει σχέσεις με τοκογλύφους και μαφιόζους από τη Βουλγαρία!

Με την κατευθυνόμενη ανακριτική έρευνα για τις προσωπικές σχέσεις της Κούνεβα βρήκαν δύο ανθρώπους και τους κάλεσαν να καταθέσουν. Από τις καταθέσεις τους όμως δεν μπόρεσαν να βγάλουν υπεραξία σε βάρος της Κούνεβα. Να παρουσιάσουν δηλαδή τους ιδιοκτήτες της ΟΙΚΟΜΕΤ ως αθώες περιστερές, ότι η ΟΙΚΟΜΕΤ εφάρμοζε την εργατική νομοθεσία και ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα δεν έχουν κανένα παράπονο από τον εργολάβο. Ο ανθυπαστυνόμος Π.Α. ρώτησε τον παλιό φίλο της Κούνεβα Β.Γ.: «Σας έχει αναφέρει ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις απειλές»; Ο Β.Γ. απάντησε: «Πίστευε ότι βρίσκονταν η εταιρία που εργάζονταν λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης». Η απόπειρα να βγάλουν υπεραξία απ’ αυτούς τους μάρτυρες απέτυχε. Αυτό όμως δεν απέτρεψε τους ανακριτές από την προβοκατόρικη έρευνα σε βάρος της Κούνεβα.

Δίχτυ προστασίας στην ΟΙΚΟΜΕΤ

Η μητέρα της Κούνεβα, που κατέθεσε πρώτη, απαντώντας στην ερώτηση ποιος μπορεί να είναι πίσω από την απόπειρα κατά της κόρης της, απάντησε ότι μπορεί να είναι κάποιος από την εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ ΑΕ, γιατί θέλουν να τη διώξουν και δεν μπο-   ρούν επειδή είναι συνδικαλίστρια, ή κάποιος από το καφενείο που είναι δίπλα στο σπίτι τους, γιατί με τον ιδιοκτήτη του δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα. Την επομένη, στις 24 Δεκέμβρη, ο ανακριτής του ΑΤΠ κάλεσε το στέλεχος της ΟΙΚΟΜΕΤ Γ.Α. (που έδωσε στη συνέχεια πολλές συμπληρωματικές καταθέσεις) και με τις ερωτήσεις που υπέβαλε επιχείρησε να διασκεδάσει την εικόνα που δημιού-ργησε για την εταιρία η μητέρα Κούνεβα με την κατάθεσή της. Ρωτήθηκε η Γ.Α.: «Είχε πρόθεση η εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ να απολύσει την Κούνεβα»; Απάντησε ότι η εταιρία δεν είχε καμία πρόθεση να την απολύσει!

Υπάρχουν, όμως, και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ανακριτές επεδίωκαν να βγάλουν καθαρή την ΟΙΚΟΜΕΤ. Στις 9.2.2009 καταθέτει στον ανακριτή Ν.Γ., ο Δ.Σ., πρώην επόπτης της ΟΙΚΟΜΕΤ και ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρει: «Από την εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ μου είχαν ζητήσει εκείνο το διάστημα να την ελέγχω καθημερινά και να είμαι αυστηρός στον έλεγχο. Μου είχαν ζητήσει να της κάνω με την παραμικρή αφορμή αναφορά, ούτως ώστε να έχουν πατήματα για να τη διώξουν». Ολως… συμπτωματικά, την επομένη καταθέτει ο Ν.Κ., στέλεχος της ΟΙΚΟΜΕΤ, που από επόπτης έχει προαχθεί σε υπεύθυνο έργου, και ανάμεσα στ’ άλλα καταθέτει ακριβώς τα αντίθετα μ’ αυτά που είπε ο Δ.Σ. Ρωτήθηκε: «Είχατε εντολή από την εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ ΑΕ να πιέζετε περισσότερο την Κούνεβα  κατά την διάρκεια των ελέγχων»; Απάντηση: «Οχι, αντιθέτως η διοίκηση της ΟΙΚΟΜΕΤ μας έλεγε να συμπεριφερόμαστε σε όλους τους υπάλληλους με το καλύτερο τρόπο χωρίς να κάνουμε διακρίσεις»! Χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο για να φανεί ότι ο μάρτυρας καταθέτει καθ’ υπαγόρευση της ΟΙΚΟΜΕΤ; Δεν είναι φανερό το δίχτυ προστασίας των ανακριτικών υπαλλήλων προς την ΟΙΚΟΜΕΤ; Μια διασύνδεση που αποσκοπεί να βγάλει αθώα περιστερά την εταιρία ΟΚΟΜΕΤ ΑΕ του Οικονομάκη που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι, επιδιώκοντας την αγιοποίηση της εταιρίας, υπέβαλαν ερωτήσεις στους μάρτυρες-τσιράκια για το εάν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία και εάν υπάρχουν παράπονα από τους εργαζόμενους. Τα τσιράκια απαντούσαν ότι η εταιρία εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία και ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα παράπονο!

Οι δικηγόροι της Κούνεβα  στις συνεντεύξεις τους και στο υπόμνημά τους επισήμαναν και άλλες σημαντικές παραλείψεις και «αστοχίες», τόσο κατά την προανάκριση όσο και κατά την τακτική ανάκριση. Ζητούν, δε, να συνεχιστεί η τακτική ανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συντασσόμαστε μ’ αυτές τις επισημάνσεις και απαιτούμε να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα αιτήματα των συνηγόρων. Πρέπει να κληθούν ξανά όλοι οι μάρτυρες που εισέφεραν σημαντικά στοιχεία ξεμπροστιάζοντας την ΟΙΚΟΜΕΤ και τον ιδιοκτήτη της Ν. Οικονομάκη. Είναι επιβεβλημένο να εφαρμοστεί ευρέως και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

Ετοιμάζεται για την εξουσία το ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο

Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

Ολη η Ελλάδα μια Μανωλάδα

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

Ημέρα ανθρωπισμού.

1936: Εκτελείται ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα μαζί με τον Διόσκουρο Γαλίντο και τους αναρχικούς Φρανθίθκο Γαλαδί και Χοακίν Αρκόγιας.

1967: Δώδεκα νέοι του ΠΑΜ πραγματοποιούν διαδήλωση-αστραπή στην Ερμού μοιράζοντας προκηρύξεις και φωνάζοντας συνθήματα.

1973: Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας και χορηγεί γενική αμνηστία.

1987: Βόμβα στο υπουργείο οικονομικών (ΕΛΑ).

1997: Βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Στέλιου Παπαθεμελή (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    17Ν
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Εφετείο 17Ν
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    ΕΛΑ
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Ποιοι είμαστε
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Επικοινωνία
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Όροι χρήσης
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Ποιοι είμαστε
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Επικοινωνία
  • Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Σημεία και τέρατα στην υποτιθέμενη έρευνα για την υπόθεση Κούνεβα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo