Πάνω που ο Σγουρίδης είχε αρχίσει να ελπίζει ότι μπορεί να τη γλιτώσει (δε θυμόταν και πολλοί ότι ήταν υφυπουργός) ήρθε το δημοσιογραφικό ερώτημα προς τη Γεροβασίλη τι γίνεται με την πάρτη του. Δεν έχω κάτι νεότερο, απάντησε αμήχανα η κυβερνητική εκπρόσωπος. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός αποδεχόταν μετά πολλών επαίνων (!) την παραίτηση Σγουρίδη και αυτός τον… ευχαριστούσε επειδή την έκανε δεκτή, δηλώνοντας: «Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».
Υποτίθεται ότι ο Τσίπρας θα ασχολούνταν με τον Σγουρίδη μόλις θα γυρνούσε από τις Βρυξέλλες. Πέρασε το Σάββατο, η Κυριακή, η Δευτέρα, χωρίς να βγει καπνός από την καμινάδα του Μαξίμου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινούνταν τίποτα. Στο παρασκήνιο διεξαγόταν ο σκληρός αγώνας του κόουτς Πάνου να πείσει τον Σγουρίδη να δεχτεί το ροτέισον, μετά το… πειθαρχικό λάθος στο οποίο υπέπεσε. Διότι ο κόουτς φοβόταν πως ο Σγουρίδης είχε έρθει σε παρασκηνιακή συμφωνία με άλλη ομάδα. Οπως από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στους ΑΝΕΛ, έτσι θα μπορούσε να επανακάμψει στο ΠΑΣΟΚ ή να πάει στη ΝΔ. Τώρα που τα Μνημόνια έχουν σβήσει τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, κάθε μετακίνηση είναι εύκολη υπόθεση και πολιτικά… νόμιμη.
Οταν λοιπόν επήλθε η συμφωνία, από το Μαξίμου διέρρευσε ότι ο Τσίπρας μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει τον Σγουρίδη στο μέλλον, ο Καμμένος διέρρευσε ότι τη θέση του Σγουρίδη θα πάρει η Χρυσοβελώνη (το συγκεκριμένο υφυπουργείο είναι φέουδο των ΑΝΕΛ) και η τελευταία ανακοίνωσε την επομένη, από τον «αέρα» ραδιοφωνικής εκπομπής, ότι της τηλεφωνεί ο πρωθυπουργός και πρέπει να διακόψει. Κομματάκι δύσκολο να της τηλεφωνούσε ο ίδιος ο Τσίπρας (το πολύ κάνας Παππάς ή κάνας κυρ-Αλέκος), αλλά το πολιτικό λάιφσταϊλ απαιτεί να συνομιλεί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό η νεότευκτη υφυπουργός, προκειμένου να υποδηλωθεί για πόσο σημαντικό πρόσωπο πρόκειται.