Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων
  • Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;
  • Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου
  • Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τετριμμένοι και αμήχανοι οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών στις αγορεύσεις τους
Πολιτική

Τετριμμένοι και αμήχανοι οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών στις αγορεύσεις τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2020, 00:00

Συνήγοροι υπεράσπισης οχτώ χρυσαυγιτών που κατηγορούνται για απλή συνέργεια στη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, αγόρευσαν στις συνεδριάσεις της 27ης Φλεβάρη και της 3ης και 4ης Μάρτη. Δε θα ασχολούμασταν με τις αγορεύσεις τους, αν δεν επανέρχονταν στην παλαιότερη εκδοχή για το SMS του Πατέλη, που στάλθηκε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα στα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Αν δεν υποστήριζαν, δηλαδή, ότι το κάλεσμα του Πατέλη για επείγουσα νυχτερινή συνάντηση των νεοναζιστών ταγματοεφοδιτών αφορούσε τάχα το μοίρασμα τρικ για μια συγκέντρωση που θα γινόταν στις 19 Σεπτέμβρη με την παρουσία του φίρερ Μιχαλολιάκου και του περιφερειάρχη Λαγού.
 
Θυμίζουμε ότι έως και πρόσφατα, οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες και οι υπερασπιστές τους ισχυρίζονταν ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα έγιναν δυο παράλληλες ενέργειες, που δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους. Η μία ενέργεια αφορούσε τους χρυσαυγίτες της Νίκαιας (το τάγμα εφόδου), που βγήκαν για να μοιράσουν τρικ προπαγανδίζοντας τη συγκέντρωση που θα γινόταν μετά από δυο μέρες με ομιλητές τον φίρερ και τον Λαγό. Η άλλη ενέργεια ήταν η δολοφονία Φύσσα, που τη διέπραξε μόνος του ο Ρουπακιάς.
 
Ηρθε, όμως, ο συνήγορος υπεράσπισης και στέλεχος της Χρυσής Αυγής Χρ. Τσάγκας, αγορεύοντας για τον κατηγορούμενο και στέλεχος της ΧΑ Α. Μιχάλαρο, να προβάλει μια νέα εκδοχή. Σύμφωνα με τον Τσάγκα, υπήρχαν 5-6 χρυσαυγίτες στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη, όπου έγινε η δολοφονία, όμως αυτοί είχαν αποχωρήσει προτού ο Ρουπακιάς μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα.
 
Δύο άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, όμως, ο Δ. Τζεμπετζής, που υπερασπίζεται το στέλεχος της νεοναζιστικής συμμορίας και μέλος του τάγματος εφόδου, Κορκοβίλη, και η Μαρ. Παπαδημητρίου (στενή συνεργάτιδα του Β. Κόκκαλη, πρώην ανελίτη και νυν βουλευτή του Σύριζα), επανέλαβαν τον ισχυρισμό ότι εκείνο το βράδυ το τάγμα εφόδου είχε κληθεί από τον Πατέλη για να προπαγανδίσουν τη συγκέντρωση με ομιλητές τον φίρερ με τον Λαγό, που θα γινόταν την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη του 2013!
 
Η δεύτερη συνήγορος έχει γραφείο στη Λάρισα και δεν παρευρισκόταν στη δίκη τις μέρες που αγόρευσε ο Τσάγκας. Ετσι δεν πληροφορήθηκε τη νέα υπερασπιστική γραμμή που χάραξε ο Μιχαλολιάκος. Αν συνυπολογίσουμε το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στις γραμμές των χρυσαυγιτών και το ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης που χαράσσουν την υπερασπιστική γραμμή του φίρερ επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αθώωσή του, συμπεραίνουμε ότι δε φρόντισαν να ενημερώσουν όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης ώστε να ευθυγραμμιστούν στη νέα γραμμή του φίρερ.
 
Ετσι, η Παπαδημητρίου θεώρησε φυσικό να επαναλάβει τον αρχικό ισχυρισμό της ΧΑ. Είχε και έναν επιπλέον λόγο. Ο πελάτης της Σταμπέλος, στο μοίρασμα των ρόλων που έκαναν οι χρυσαυγίτες για την υποτιθέμενη διανομή των τρικ, είχε πάρει το ρόλο εκείνου που είχε δήθεν την υποχρέωση να παραλάβει από τον Καζαντζόγλου ένα πακέτο με τρικ. Στους πίνακες που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο με τα δόκιμα μέλη της ΧΑ και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας φιγουράρει και το όνομα του Σταμπέλου. Το σημειώνουμε, γιατί η Παπαδημητρίου, με εμφανή την αμηχανία και χρησιμοποιώντας έναν τετριμμένο λόγο, ισχυρίστηκε ότι ο Σταμπέλος από λάθος πήρε τηλέφωνο τον Ρουπακιά, ενώ ήθελε να πάρει τον Πατέλη.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τσαλίκη, Δ. Μπόνης, κόντρα στη γραμμή Μιχαλολιάκου-Τσάγκα, σύμφωνα με την οποία 4-5 χρυσαυγίτες βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη και αποχώρησαν προτού ο Ρουπακιάς δολοφονήσει τον Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν μέχρι τέλους 4-5 χρυσαυγίτες, αλλά αμφισβήτησε ότι αυτοί προσέφεραν ψυχική συνδρομή στον Ρουπακιά.
 
Αφήσαμε για το τέλος τους ισχυρισμούς του Τζεμπετζή, συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκοβίλη. Αυτός γνώριζε το νέο χρυσαυγίτικο ισχυρισμό που διατύπωσε ο Τσάγκας (4-5 χρυσαυγίτες που είχαν αποχωρήσει προτού ο Ρουπακιάς μαχαιρώσει τον Φύσσα). Επιπλέον, είναι κομματικό στέλεχος της ΧΑ και περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρά ταύτα, επανέλαβε τον αρχικό ισχυρισμό της ΧΑ. Ανεξάρτητα από τους λόγους που ώθησαν τον Τζεμπετζή να επανέλθει στον παλαιότερο ισχυρισμό, το βέβαιο είναι πως αυτές οι συνεχείς παλινδρομήσεις και τα χοντρά ψέματα των κατηγορούμενων και των συνηγόρων τους έρχονται να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν το κατηγορητήριο.
 
Ο Τζεμπετζής παραδέχτηκε ότι ο Κορκοβίλης ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Υπάρχουν ισχυρότατες αποδείξεις για το ρόλο του στη νεοναζιστική συμμορία. Στο έγγραφο 0084000 του παραρτήματος 1.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 376 (υλικά του στελέχους της ΧΑ Τσακανίκα) φιγουράρει ως μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Στα Αναγνωστέα 359 και 382 (υλικά του ίδιου του Κορκοβίλη) υπάρχουν πολλά μηνύματα, από τα οποία φαίνεται ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην Τοπική της Νίκαιας. Τα μηνύματα αυτά στάλθηκαν από την Τοπική της Νίκαιας και για να βρεθούν στα Αναγνωστέα του Κορκοβίλη σημαίνει ότι αυτός ήταν σημαντικό στέλεχος.
 
Για παράδειγμα, στο Αναγνωστέο 382, παράρτημα 1, υπάρχουν δύο μηνύματα, ένα το βράδυ της επίθεσης ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και ένα την επόμενη ημέρα, στα οποία γίνεται λόγος για επιφυλακή.
 
«ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
 
12/9/2013 9:36:22 μμ (UTC+0)
 
T.O. Νίκαιας
 
Ολοι από το μεσημέρι σε ετοιμότητα σε περίπτωση μηνύματος θα πάτε στην Τοπική του Περάματος. Θα μαζευτείτε στην Νίκαια και θα πάτε Πέραμα. Εντολή Λαγού.
 
13/9/2013 8:54:09 (UTC+0)
 
Τ.Ο. Νίκαιας».
 
Απ’ αυτά τα μηνύματα επιβεβαιώνεται ότι η επίθεση στο ΠΑΜΕ σχεδιάστηκε και δόθηκε εντολή από την Κεντρική διοίκηση, δηλαδή από το φίρερ Μιχαλολιάκο και το Πολιτικό Συμβούλιο της Χρυσής Αυγής, και όχι από την Τοπική του Περάματος. Επειδή οι Μιχαλολιάκος και Λαγός φοβούνταν ότι η δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ θα προκαλέσει άμεσες αντιδράσεις από το ΠΑΜΕ και τον πολιτικό του φορέα, καλούν σε ετοιμότητα την Τοπική της Νίκαιας. Προφανώς, ανάλογα μηνύματα στάλθηκαν και σε άλλες Τοπικές των νεοναζιστών, γιατί οι χρυσαυγίτικες δυνάμεις της Τοπικής της Νίκαιας δεν ήταν αρκετές για να αντιμετωπίσουν το ΠΑΜΕ.
 
Από τους συνηγόρους υπεράσπισης έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση ότι δεν υπήρχε εντολή από την κεντρική διοίκηση για ομοιόμορφη στρατιωτική ενδυμασία. Παραθέτουμε άλλα δύο μηνύματα:
 
«Το Σάββατο 31-8-2013 και ώρα 10:00 το πρωί πολιτική δράση της Τοπικής της Νίκαιας. Οσοι έχετε πόλεως να το φοράτε. Πέρνα στην αντεπίθεση. Ελα στην χρυσή Αυγή.
 
30/8/2013 7:58:07 πμ (UTC+0)
 
Τ.Ο. Νίκαιας».
 
«Τα άτομα που είσαστε για αύριο στα γραφεία για να είσαστε 12 στην Δεληγιάννη παρακαλώ μην γίνει στραβή είναι στη μέση ο Λαγός. Ολοι στολή της Νίκαιας.
 
1/6/2013 6:46 μμ (UTC+0)
 
T.O. Nίκαιας».
 
Πέρα από την υποχρεωτικότητα της ομοιόμορφης στρατιωτικής στολής, βλέπουμε σ' αυτά τα μηνύματα και το σημαντικό ρόλο του Λαγού. Ηταν τόσο αυστηρός στις απαιτήσεις από τα μέλη και στελέχη της ΧΑ που οι εκατόνταρχοί του χέζονται μη γίνει καμιά στραβή.
 
Αρκετοί από τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες ισχυρίστηκαν ότι το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα δεν είχαν λάβει το μήνυμα του Πατέλη. Ο ισχυρισμός τους είναι ψευδής. Τα μηνύματα τα έπαιρναν όλοι και πάντοτε υπήρχε αυστηρή εντολή να μη διαρρέουν (στρατιωτική λειτουργία):
 
«Αύριο Τρίτη ώρα 17:30 όλοι στα γραφεία. Θα γίνει προβολή με τις Δράσεις της Νίκαιας και νυχτερινή δράση. Παρακαλώ αυστηρά το μήνυμα δεν διαρρέει πουθενά.
 
18/3/2013 6:12:46 μμ (UTC+0)
 
Τ.Ο.Νίκαιας».
 
Μπορούμε εύκολα να φανταστούμε το περιεχόμενο της «νυχτερινής δράσης», η οποία θα αναπτυσσόταν μετά την προβολή με τα προηγούμενα «κατορθώματα» του τάγματος εφόδου, η οποία είχε προφανώς χαρακτήρα ντοπαρίσματος των νεοναζιστικών σκυλιών.
 
Ο υπερασπιστής του Κορκοβίλη πρόβαλε τον ευτράπελο ισχυρισμό ότι ο πελάτης του εκπαιδευόταν επειδή δούλευε ως σεκιούριτι. Ομως, είναι ο Κορκοβίλης που σε τηλεφωνική επικοινωνία του παραδεχόταν ότι πράγματι οι χρυσαυγίτες εκπαιδεύονταν στα όπλα σε στρατόπεδα.
 
Οι υπερασπιστές των νεοναζιστών ζουν κάτω από το βάρος των ολοκληρωμένων αγορεύσεων των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι οποίες μάλιστα έχουν κατατεθεί για να συμπεριληφθούν στα πρακτικά της δίκης και θα τις έχουν μπροστά τους οι δικαστές όταν θα διασκεφτούν. Απέναντι στην αλήθεια, η οποία έχει παρουσιαστεί ανάγλυφα στις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, αντιτάσσουν μια εμφανή αμηχανία και τετριμμένα κλισέ, που αποκαλύπτουν παραδοχή ήττας.
 
Γεράσιμος Λιόντος

 
 
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧατζηδάκης και καταπατητές θα σπάσουν τα μούτρα τους
Επόμενο άρθρο Και Κούλης και πρωθυπουργούλης

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo