Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
  • Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;
  • Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή
  • Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τελευταίες πινελιές πριν από τα νέα πακέτα
Πολιτική

Τελευταίες πινελιές πριν από τα νέα πακέτα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2016, 00:00

Δεν είναι καθόλου πειστική η εξήγηση ότι το περιβόητο Washington Group ματαιώθηκε ή αναβλήθηκε, επειδή η πραγματοποίησή του διέρρευσε στη γερμανική «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ». Αντίθετα, η μη «ωρίμανση» μιας συμφωνίας ανάμεσα στον Σόιμπλε και τη Λαγκάρντ, ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, μπορεί να σταθεί σαν εξήγηση. Ισως τη στιγμή που εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί ή να πραγματοποιείται, παρά τις διαψεύσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα από τον αποκλεισμό της. Και το είπε με τον πιο επίσημο τρόπο. Με non paper που εκδόθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, αμέσως μόλις έγινε η διαρροή, ο Τσακαλώτος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με… ψυχραιμία: «Σχετικά με δημοσίευμα για έκτακτη συνάντηση υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο, την Παρασκευή, σημειώνεται ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ). Στη σύσκεψη, η οποία δεν είναι καθόλου έκτακτη, θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της Ευρωζώνης, είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος».

Οταν έχεις συνηθίσει στο ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα, δεν αποφεύγεις τη γελοιοποίηση. Ετσι, ο Τσακαλώτος βάφτισε… τακτική σύσκεψη μια μάζωξη που ουδέποτε ανακοινώθηκε επίσημα από αυτούς που θα συμμετείχαν και οι οποίοι δυο ώρες αργότερα διέψευσαν τη σύγκλησή της!

Υπάρχει ένα θέμα που ακόμα δεν έχει διευθετηθεί ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ. Αφορά τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι λέει η κάθε πλευρά, γιατί είναι ήδη γνωστά. Μένουμε στην ουσία, που είναι ότι πρόκειται για διαφωνία ως προς τη διαχείριση και όχι για διαφωνία ουσίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτή η διαφωνία. Από το 2011 εμφανίζεται σταθερά. Στο τέλος, Γερμανία και ΔΝΤ τα βρίσκουν (αφού προηγουμένως ρυθμίσουν και κάποια άλλα ζητήματα στο παρασκήνιο, που αφορούν τον αμερικανο-γερμανικό ανταγωνισμό). Σε όλες τις κρίσιμες φάσεις, δηλαδή όταν ήταν να υπογραφεί κάποιο Μνημόνιο, Γερμανία και ΔΝΤ συμφωνούσαν ότι το ελληνικό χρέος είναι «βιώσιμο», με το γνωστό μπαλαμούτι στις «προβλέψεις» για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών (ΑΕΠ, «πρωτογενές πλεόνασμα», ποσοστό ετήσιων τοκοχρεολυσίων ως προς το ΑΕΠ). Γι' αυτό και ο Σόιμπλε εμφανίζεται από το καλοκαίρι, όταν ξανασυνεδρίασε το Washington Group στην Ουάσινγκτον (όπου βρίσκονταν όλοι για τη σύνοδο του ΔΝΤ), σταθερά αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό «πρόγραμμα».

Το μόνο βέβαιο, επίσης, είναι πως τη λύση θα τη συμφωνήσουν ο Σόιμπλε με τη Λαγκάρντ, θα τη θέσουν υπόψη του Σαπέν (τίποτα δε γίνεται χωρίς να λειτουργήσει ο γερμανογαλλικός άξονας) και θα την παραδώσουν στον Τσακαλώτο με το γνωστό take it or leave it (αυτή είναι κι άμα σ' αρέσει, σε ελεύθερη απόδοση). Το γεγονός ότι μαζεύονται για να συζητήσουν για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και δεν έχουν καν την… ευγένεια να καλέσουν και τον έλληνα υπουργό, είναι άκρως χαρακτηριστικό.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι άλλο. Θα καταλήξουν σε μια νέα ρύθμιση (που δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία), η οποία θα παρατείνει την αποπληρωμή του χρέους για μερικές δεκαετίες ακόμα, υπό τον όρο της διατήρησης της πιο σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας και της κινεζοποίησης του ελληνικού λαού. Ενός χρέους που το έχει πληρώσει πολλές φορές μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός (σχετικά μ' αυτό δείτε την ανάλυση στη σελίδα 16). Και στο τέλος, οι ιμπεριαλιστές δανειστές θα εμφανιστούν σαν… μεγάλοι ευεργέτες του ελληνικού λαού, ο δε Τσίπρας θα παριστάνει τον… θριαμβευτή πρωθυπουργό (όπως τον παρίσταναν την εποχή του PSI ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο).

Οτιδήποτε ανακοινωθεί σε σχέση με τη μελλοντική διαχείριση του χρέους (είτε ανακοινωθεί μόνο η βούληση νέας αναδιάρθρωσης, μετά το 2018, αν χρειαστεί, όπως αναφέρει η απόφαση του Eurogroup τον περασμένο Μάη, είτε ανακοινωθούν και κάποια πιο συγκεκριμένα πράγματα ως προς το περιεχόμενο αυτής της αναδιάρθρωσης), δε θα είναι… τζάμπα. Θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις μνημονιακού τύπου της συγκυβέρνησης. Δεσμεύσεις όχι μόνο για τώρα, αλλά και για μετά το 2018 που τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο. Αν μάλιστα το ΔΝΤ μπει στο τρίτο ελληνικό «πρόγραμμα» και με κάποια δανεικά, αυτό θα συνοδεύεται από ένα χωριστό Μνημόνιο με το ΔΝΤ (το πώς θα το παρουσιάσουν οι Τσιπραίοι δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως θα είναι ένα τέταρτο MoU, γιατί το ΔΝΤ δε δανείζει χωρίς Μνημόνιο). Ας μην ξεχνάμε πως τα ίδια έλεγαν και το δάνειο που πήραν τον Αύγουστο του 2015 από τον ESM (ότι θα το πάρουν χωρίς Μνημόνιο), αλλά το πήραν υπογράφοντας μια μνημονιάρα νααα (με το συμπάθειο).

Ομως, πέρα από τις δεσμεύσεις για το μέλλον, που θα αποτυπωθούν ενδεχομένως σε ένα νέο Μνημόνιο με το ΔΝΤ (αν το ΔΝΤ μπει στο «πρόγραμμα» με δανεικά και όχι απλά ως σύμβουλος, όπως είναι τώρα) και σίγουρα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής 2017-2020, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, θα απαιτηθούν και άμεσα μέτρα, που αναμένεται να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου (σε καλό θα τους βγει των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βουλευτών, καθώς θα βρουν ένα λόγο για να μην εμφανιστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες).

Την περασμένη Δευτέρα το ξενύχτησαν πάλι στο «Χίλτον». Βελκουλέσκου, Κοστέλο, Τζιαμαρόλι και Ντρούντι από τη μια, Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης, Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος από την άλλη. Ο Σταθάκης ήταν αυτός που ανέλαβε το «μασάζ» των ξενυχτισμένων δημοσιογράφων, ως συνήθως. Οπως είπε, τα βρήκαν σε όλα, εκτός από τα εργασιακά, όπου δεν υπήρξε καμιά πρόοδος, το δημοσιονομικό κενό του 2018 και τα ενεργειακά. Αλλά εξέπεμψε αισιοδοξία, ότι με τηλεδιασκέψεις τις επόμενες μέρες μπορεί να συμφωνήσουν και να προλάβουν το Eurogroup της 5ης του Δεκέμβρη. Για «καλή πρόοδο» έκανε λόγο και το κουαρτέτο σε ανακοίνωσή του. Ομως, σε ό,τι αφορά το Eurogroup της 5ης του Δεκέμβρη, είπε ότι «θα είναι μια καλή ευκαιρία να καταγραφεί αυτή η διαδικασία». Δε βλέπουν να κλείνει, δηλαδή.

Προφανώς είχαν ενημερωθεί από τους υπουργούς ότι έχουν εντολή από το Μαξίμου να μην κλείσουν τη συμφωνία, μέχρι να βγει λευκός καπνός από το Washington Group σε σχέση με τη διαχείριση του χρέους. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, η Αχτσιόγλου θα μπορεί να παίζει με τις «κόκκινες γραμμούλες» της και ο Τσίπρας να κορδώνεται στην κοινοβουλευτική του ομάδα και στα στελέχη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών». Και πάνω στο κόρδωμα, πέταξε και την απειλή των εκλογών: αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα γίνουν εκλογές, που τις θέλει ο Μητσοτάκης για να υπογράψει τέταρτο Μνημόνιο.

Πώς διαβάζεται αυτό; Για να μη βυθίσουμε τη χώρα στο χάος και βγει ο Μητσοτάκης και υπογράψει τέταρτο Μνημόνιο, θα υπογράψουμε εμείς αυτά που πρέπει (πάντοτε με πόνο ψυχής, ενδεχομένως και με αυτομαστίγωμα του Σπίρτζη στην πλατεία Συντάγματος, εν είδει σιίτη που βαδίζει το δρόμο του μαρτυρίου προς την ιερή Καρμπάλα). Θα μας βάλει και ο Ντράγκι στην «ποσοτική χαλάρωση», θα μας δώσουν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και θα μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι τώρα βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ. Το ενδεχόμενο να επιχειρήσει ο Τσίπρας «ηρωική έξοδο» με εκλογές δεν το βλέπουμε πιθανό. Εκτός αν συμβεί κάποιο «ατύχημα», αλλά οι 153 έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να βαστιούνται γερά από τη λαβή της «κουτάλας».

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Σουλτς «επιστρέφει» στη γερμανική πολιτική σκηνή
Επόμενο άρθρο Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη

Σχετικά Αρθρα

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

Πολιτική 12 Φεβ 2026, 13:55

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 23:00
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo