Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τα θέλουν όλα δικά τους
Πολιτική

Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

Τα θέλουν όλα δικά τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2009, 00:00

Το εξώδικο της Hellenic Steel προς το σωματείο εργαζομένων της, ότι αδυνατεί να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας που προβλέπει αυξήσεις 5% για το 2009, έμεινε αναπάντητο από την κυβέρνηση. Το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου πετά συχνά φραστικές ρουκέτες περί «σταθερής και ποιοτικής εργασίας», απαξίωσε να τοποθετηθεί σε ένα μείζον ζήτημα, όπως είναι η αμφισβήτηση από μια μεγάλη επιχείρηση της συλλογικής σύμβασης που έχει υπογράψει. Αντίθετα, κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να μι- λούν επώνυμα, διοχετεύουν στα ΜΜΕ πληροφορίες περί ενόχλησης του οικονομικού επιτελείου για την αύξηση που προβλέπει για το 2009 η διετής Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία αποτέλεσε τη βάση και για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Οταν υπογραφόταν αυτή η σύμβαση, η κριτική σε βάρος της προερχόταν από τ’ αριστερά.  Ηταν μια ακόμη ξεπουληματική συλλογική σύμβαση, που προσέθετε έναν ακόμη κρίκο σε μια μακρά αλυσίδα συμβάσεων, με τις οποίες κάθε χρόνο το πραγματικό εισόδημα των εργαζόμενων δέχεται σημαντικές απώλειες. Ετυχε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση να ρίξει κατακόρυφα και τις διεθνείς τιμές των καυσίμων και τη ζήτηση καταναλωτικών αγαθών και να φέρει μια σχετική συγκράτηση του δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2009. Απομονώνοντας μόνο την τρέχουσα χρονιά, οι καπιταλιστές άρχισαν να φωνάζουν: «Δε μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις 5% με πληθωρισμό 1,5%»! Λες και η σύμβαση δεν έχει και άλλη μια χρονιά, που επέφερε απώλειες στους ονομαστικούς μισθούς, λες και δεν προηγήθηκαν πολλές ακόμα χρονιές με ακόμα πιο σημαντικές ονομαστικές απώλειες. Φωνάζουν οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση τους κάνει πλάτες, γιατί πολύ θα ήθελε και στον ιδιωτικό τομέα να υπάρξουν μηδενικές αυξήσεις, στο όνομα της κρίσης και της πτώσης του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Είναι βέβαια δύσκολο να επιβληθεί κάτι τέτοιο διά νόμου, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί. Αβαντάρουν, όμως, τους καπιταλιστές, προσδοκώντας ότι σε επίπεδο επιχειρήσεων θα ασκηθούν εκβιασμοί, ώστε συλλογικές συμβάσεις να ακυρωθούν και να αντικατασταθούν με ατομικές συμβάσεις, που θα προβλέπουν χαμηλότερες αυξήσεις ή και καθόλου αυξήσεις.

Αχόρταγοι οι καπιταλιστές τα θέλουν όλα δικά τους. Ακόμα και τα ελάχιστα, τις αυξήσεις στα ονομαστικά μεγέθη των μισθών και των μεροκάματων, που δεν ανταποκρίνονται βέβαια στα πραγματικά μεγέθη τους. Το μόνο ιερό και απαραβίαστο στον καπιταλισμό είναι τα κέρδη τους. Η σημασία τους είναι μεγαλύτερη ακόμα και από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην επιβίωση (για ζωή ούτε λόγος να γίνεται).

Το κράτος ήδη επέδραμε στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων και στις συντάξεις (όλες τις συντάξεις). Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ (πρωινή εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου) ο Παπαθανασίου καμάρωνε ότι αυτό το μέτρο δεν είναι προσωρινό, αλλά διαρθρωτικό και γι’ αυτό έχει την έγκριση της Κομισιόν. Πράγματι έτσι είναι. Αριθμοί δεν έχουν δοθεί ακόμη, αλλά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το κέρδος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι της τάξης του 1,1 δις. ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, το οποίο δεν αφορά μόνο το 2009 αλλά και κάθε χρόνο μετά το 2009. Ο,τι χάσουν φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα το χάνουν κάθε χρόνο από εδώ και πέρα. Και μάλιστα θα χάνουν πιο πολλά τα επόμενα χρόνια, που δεν θα υπάρχουν τα εφάπαξ επιδόματα των 300 και 500 ευρώ που δίνονται φέτος στη μειοψηφία με τους χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις.

Τέτοια τρομακτική αφαίμαξη εισοδήματος μόνο σε καθεστώτα που έχουν εφαρμόσει τις συνταγές-σοκ του ΔΝΤ έχει γίνει. Κι όμως, αντιμετωπίζεται σαν ένα σύνηθες αντεργατικό μέτρο, σαν μέτρο ρουτίνας που επιβλήθηκε από την κρισιμότητα της συγκυρίας.

Ας σκεφτούμε, όμως, και κάτι ακόμη. Πολύ συχνά, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πέφτουν θύματα της προπαγάνδας περί «προνομιούχων» και «ρετιρέ». Αφήνοντας έξω τους συνταξιούχους, έχουμε τώρα ένα σημαντικότατο πλήγμα στα επονομαζόμενα «ρετιρέ». Τι βλέπουμε, όμως; Βλέπουμε να τρίζουν και οι πιο κάτω «όροφοι», ακόμη και το «υπόγειο». Η ψαλίδα των μισθών δεν κλείνει. Αντίθετα, η μείωση των μισθών στο δημόσιο γίνεται εργαλείο για να ασκηθεί πίεση στους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα. Εχοντας χάσει την ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στα χέρια του κεφάλαιου και των αδηφάγων ορέξεών του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

Το πάρκινγκ έχει γίνει πάρκο και δεν αλλάζει
Επόμενο άρθρο

Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

Το παλεύει… κουρασμένος

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    17Ν
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Εφετείο 17Ν
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    ΕΛΑ
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Ποιοι είμαστε
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Επικοινωνία
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Όροι χρήσης
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Ποιοι είμαστε
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Επικοινωνία
  • Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Αχόρταγοι οι καπιταλιστές

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo