Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
  • Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα
  • Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα
  • Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια
  • Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση
  • Σαν σήμερα 17 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στόχος ο εγκλωβισμός του λαού
Πολιτική

Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

Στόχος ο εγκλωβισμός του λαού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2018, 00:00

Ο ίδιος υπουργός (Σκουρλέτης) που μέχρι τώρα έλεγε πως οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν πρέπει να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, γιατί «κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμά τους», τώρα μας λέει ότι αυτές οι βουλευτικές εκλογές «ενδεχομένως να κουμπώσουν με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Πρόκειται, φυσικά, για δούλεμα. Είναι η γνωστή αντίληψη που έχουν οι συριζαίοι για τον ελληνικό λαό: είναι ένα κοπάδι χάνοι. Ο,τι τους δώσουμε το χάφτουν. Τη μια μέρα τους λέμε ότι οι τοπικές εκλογές πρέπει να γίνουν μόνες τους, ανεξάρτητα από τις ευρωεκλογές, για να μη θολώσει το διακύβευμά τους. Την άλλη μέρα τους λέμε ότι οι τοπικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις βουλευτικές, γιατί δε θολώνει το διακύβευμά τους.

Ο Σκουρλέτης βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Βγήκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» για να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα της ίδιας μέρας, που φυσικά τα είχαν ψιθυρίσει στ' αυτιά δημοσιογράφων τα στελέχη του Μαξίμου. Σύμφωνα μ' αυτά τα δημοσιεύματα, ο Τσίπρας δέχτηκε στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές, είτε πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το μετα-Μνημόνιο είτε αμέσως μετά απ' αυτήν. Απέρριψε και τις δύο εισηγήσεις επιμένοντας πως οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Αφού οι τοπικές εκλογέςπροσδιορίστηκαν για τη δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη του 2019, τότε θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις βουλευτικές. Αυτό βγήκε να επιβεβαιώσει ο Σκουρλέτης. Το ίδιο επανέλαβε με το γνωστό σπουδαιοφανές του ύφος ο Τζανακόπουλος, δηλώνοντας ότι «έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την λαϊκή εντολή στην ώρα της» και διευκρινίζοντας ότι «η ώρα» είναι στο τέλος της θητείας της σημερινής Βουλής.

Φούντωσε η εκλογολογία στα αστικά ΜΜΕ. Δώσε στον αστό πολιτικό συντάκτη εκλογολογικό σενάριο και πάρ' του την ψυχή. Αυτό ήταν που ήθελε και το Μαξίμου. Γιατί τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή τη γκρίνια του Φίλη, του Δρίτσα και μερικών ακόμα βουλευτών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αρχίσει μια μη ελεγχόμενη από το Μαξίμου εκλογολογία, σύμφωνα με την οποία κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής ομάδας ζητούσαν να γίνουν εκλογές το ταχύτερο -ει δυνατόν άμεσα- γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί αν κάνει εκλογές μετά την εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου για πετσόκομμα των συντάξεων κατά 18% από την 1η Γενάρη του 2019 (ακόμα χειρότερα αν εφαρμοστεί από την ίδια ημερομηνία και το νέο πετσόκομμα του αφορολόγητου, όπως ζητά το ΔΝΤ).

Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη εμφανίστηκε στο κομματικό ραδιόφωνο ο ακριβοθώρητος Τσακαλώτος για να πει -μεταξύ των άλλων- ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εγείρει ζήτημα μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις και στο αφορολόγητο «σ' αυτή τη φάση»! Οχι πως είχαμε καμιά αμφιβολία περί αυτού, όμως έχει σημασία να το ξεκαθαρίζει ο Τσακαλώτος, επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας ότι καθώς στην κλεψύδρα μειώνεται ο χρόνος για τη συμφωνία επί του μετα-Μνημόνιου, ένα προς ένα φεύγουν από τη μέση όλα τα «ηρωικά αφηγήματα» της συριζαίκης προπαγάνδας.

Η εσωκομματική «γκρίνια» σε κάθε αστικό κόμμα εξουσίας είναι ελεγχόμενη, ιδιαίτερα όταν οι «γκρινιάρηδες» δεν έχουν εναλλακτική πολιτική λύση (Φίλης, Δρίτσας και σία δεν μπορούν να υπάρξουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ). Ομως, η συγκεκριμένη «γκρίνια», έτσι όπως συνδεόταν με εκλογικά σενάρια, θόλωνε το παραμύθι της «καθαρής εξόδου», έτσι όπως το έχει επεξεργαστεί και το πλασάρει το προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου. Ετσι, οι Τσιπραίοι αποφάσισαν να ρίξουν στην πιάτσα τη δική τους εκλογολογία, η οποία -για να δημιουργήσει αίσθηση- έπρεπε να συνοδεύεται από κάποιο καινούργιο στοιχείο. Το καινούργιο ήταν η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών ταυτόχρονα με τις τοπικές (δημοτικές και περιφερειακές)  και η εμφάνιση του Σκουρλέτη κρίθηκε απαραίτητη για να δοθεί αξιοπιστία στο σενάριο.

Πρόκειται για κλασική παραπειστική τακτική. Δεν υποστηρίζουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εκλογές, μολονότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το μετα-Μνημόνιο και «ηρωική έξοδο» των Τσιπραίων με προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ομως, αυτό δε φαίνεται να είναι η πρώτη προτεραιότητά τους σήμερα. Οι κινήσεις δείχνουν ότι προσέρχονται έτοιμοι να υπογράψουν το μετα-Μνημόνιο. Εχουν ήδη συμφωνήσει στην αποικιοκρατικού τύπου μετα-μνημονιακή επιτροπεία (δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 9) και περιμένουν ν' ακούσουν τους όρους αυτής της επιτροπείας, που θα τους διατυπώσουν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές, οι οποίοι κρατούν και τα «κλειδιά» του χρέους. Ακόμα, όμως, κι αν υπογράψουν το μετα-Μνημόνιο με τους επαχθέστερους όρους, δε θα πάψουν να αναζητούν ευκαιρία για να πάνε σε πρόωρες εκλογές. Και θα το κάνουν ακόμα και με τους χειρότερους όρους, αν διαπιστώσουν (με τις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Γι' αυτό λέμε ότι πρόκειται για παραπειστική τακτική. Με το σενάριο περί ταυτόχρονων βουλευτικών και τοπικών εκλογών προσπαθούν να βάλουν τέλος στη μη ελεγχόμενη από το Μαξίμου εκλογολογία και να αναγκάσουν τους «Φίληδες» να το βουλώσουν. Παράλληλα, εκμεταλλεύονται τη συνθήκη εγκλωβισμού του λαού που πάντοτε δημιουργεί η εκλογολογία. Γίνεται κουβέντα για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, για τον πιθανό νικητή και για τα σενάρια κυβερνησιμότητας, και όχι για την ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής, που θα εξακολουθήσει να είναι πολιτική κινεζοποίησης και αποικισμού, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα τις κερδίσει. Η εκλογολογία ενισχύει πάντοτε τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Η εκλογολογία πάγωσε απότομα, καθώς εισέβαλε βίαια στην κεντρική πολιτική σκηνή μια νέα φάση σκανδαλολογίας, με τις καταγγελίες για εκβιαστή σύμβουλο του Τσακαλώτου, με το χαρακτηρισμό του Μαρινάκη από το Μαξίμου ως «ναρκέμπορου» κτλ. (αναλυτικά γράφουμε στις σελίδες 13 και 12). Ακολούθησε ο γνωστός χαρτοπόλεμος: «τι βοήθεια πρόσφερε ο Μαρινάκης στην κυβέρνηση;» – «εσείς να μας πείτε για τις offshore της Μαρέβα» κτλ. κτλ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

Οι νεοναζί πίσω από το πογκρόμ της Μυτιλήνης
Επόμενο άρθρο

Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

Αρπαξε την ευκαιρία το ΚΙΝΑΛ

Σχετικά Αρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

Ημέρα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους.

Ημέρα αγροτικής πάλης.

Ημέρα αιμορροφιλίας.

Ημέρα διαμαρτυρίαςγια τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1965: Αρση όλων των έκτακτων μέτρων του εμφύλιου, αποφυλάκιση και των τελευταίων πολιτικών κρατούμενων.

1981: Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιβανέζου φαλαγγίτη επιχειρηματία Σουλεϊμάν στα Ιλίσια (ΕΛΑ).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη (17Ν).

2007: Δύο ένοπλοι ακινητοποιούν τον φρουρό της οικίας του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ρωμύλου Κεδίκογλου και του αφαιρούν αυτόματο πιστόλι και ασύρματο (Επαναστατικός Αγώνας).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    17Ν
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Εφετείο 17Ν
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    ΕΛΑ
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Ποιοι είμαστε
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Επικοινωνία
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Όροι χρήσης
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Ποιοι είμαστε
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Επικοινωνία
  • Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Δίδυμα αδέρφια εκλογολογία και σκανδαλολογία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo