Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στη Φιλαδέλφεια κυβερνά ο νόμος της μαφίας
Πολιτική

Στη Φιλαδέλφεια κυβερνά ο νόμος της μαφίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2018, 00:00

Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, χούλιγκαν της ΑΕΚ, φωνάζοντας συνθήματα, επιτέθηκαν ενάντια στον φύλακα των απορριμματοφόρων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, σπάζοντας το παρμπρίζ του προσωπικού του αυτοκινήτου. Οπως κατήγγειλε ο Δήμος, «το περιστατικό αυτό προστίθεται στα εξώδικα και τις μηνύσεις από τη Δικέφαλος Α.Ε, καθώς και στις φθορές σε απορριμματοφόρα, τους προπηλακισμούς και τις απειλές που έχουν δεχθεί το τελευταίο δίμηνο αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου από φερόμενους ως οπαδούς».
 
Δεν πρόκειται για «φερόμενους», βέβαια. Πρόκειται για τον γνωστό «ιδιωτικό στρατό» που εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί να επιβάλει το νόμο της μαφίας στην περιοχή, απειλώντας, ξυλοκοπώντας, τρομοκρατώντας όποιον τολμήσει να ψελλίσει έστω μια κριτική ενάντια στο φαραωνικό γήπεδο και στα γενικότερα σχέδια του καπιταλιστή Μελισσανίδη, που ξεκινούν από τα ακίνητα-φιλέτα του Προμπονά και φτάνουν μέχρι το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας.
 
Αυτός ο «ιδιωτικός στρατός» δρούσε και εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος χάρη στην προστασία που του προσφέρει ο αστυνομικός μηχανισμός, κατόπιν κυβερνητικής εντολής. Η θέληση του Μελισσανίδη είναι νόμος για την κυβέρνηση, που μεταφέρει τις εντολές στα κατώτερα όργανα, είτε πρόκειται για τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, που εξέδωσαν τη διάτρητη άδεια για την ανέγερση του γηπέδου, είτε πρόκειται για την Αστυνομία που κάνει πλάτες στους τραμπούκους-χούλιγκαν για να ξυλοκοπούν όχι μόνο αγωνιζόμενους πολίτες, αλλά ακόμα και αιρετούς και υπάλληλους του Δήμου που απλώς πηγαίνουν για το μεροκάματο.
 
Η επίθεση των τραμπούκων στον δημοτικό υπάλληλο που φύλαγε τα απορριματοφόρα ήρθε μετά την κατεδάφιση του γκαράζ του Δήμου, που παρά τη νομιμοφάνειά της είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας γκανγκστερικής επιχείρησης, που τη διεκπεραίωσε το κράτος σε συνεργασία με μια εταιρία του Μελισσανίδη.
 
Οπως αποκάλυψε ο Δήμος, στις 5 Ιούνη, ο δήμαρχος Βασιλόπουλος συναντήθηκε στο Μαξίμου με τους υπουργούς Φλαμπουράρη, Σκουρλέτη και Φάμελλο, «κατέθεσε γραπτώς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών μετεγκατάστασης [του αμαξοστάσιου], όπως και του ζητήθηκε, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης μέχρι τη μετεγκατάσταση». Ο Σκουρλέτης είναι αρμόδιος για τους Δήμους, ο Φάμελλος είναι αρμόδιος για τα δάση, ο Φλαμπουράρης με ποια ιδιότητα παρευρέθηκε στη σύσκεψη με τον δήμαρχο; Με την ιδιότητα του… υπουργού Μελισσανίδη. Του ανθρώπου που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του καπιταλιστή. Γι' αυτό και κάλεσε τους υπόλοιπους στην έδρα του, στο Μαξίμου.
 
Δυο μέρες μετά, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρ. Κοκκινάκης εξέδωσε μια μνημειώδη απόφαση. Ανέθεσε στην εταιρία του Μελισσανίδη να γκρεμίσει το αμαξοστάσιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Αυτό το οποίο είχαν καταλάβει οι χούλιγκαν του «ιδιωτικού στρατού», αναγκάζοντας τον Δήμο να πάρει τα μηχανήματα και το προσωπικό. Μιλώντας πολιτικά, έχουμε στην κορυφή την απαίτηση του καπιταλιστή, την προσωρινή επιβολή αυτής της θέλησης μέσω του «ιδιωτικού στρατού», χωρίς καμιά αντίδραση του επίσημου κράτους, και στη συνέχεια μια αλυσίδα που ξεκινά από τον πανίσχυρο παρακοιμώμενο του Τσίπρα, περνά από τον κυβερνητικό υπεύθυνο για τα ζητήματα της Αττικής και καταλήγει σε μια εταιρία του καπιταλιστή, η οποία λειτουργεί ως εκτελεστικός βραχίονας!
 
Από το ίδιο το περιεχόμενο της επτασέλιδης Απόφασης Κοκκινάκη, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, φαίνεται ότι ο Δήμος ζήτησε προθεσμία για τη μετεγκατάσταση του αυθαίρετου γκαράζ του σε καθορισμένο χώρο. Οτι, παράλληλα, προσφέρθηκε να γκρεμίσει το τμήμα των εγκαταστάσεων που καταλαμβάνουν τμήμα του προς διάνοιξη βόρειου πεζόδρομου που περιβάλλει το γήπεδο Μελισσανίδη. Επομένως, δεν υπήρχε κανένα πρακτικό πρόβλημα για τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του γηπέδου. Εμείς να συμπληρώσουμε ότι και να μην κατεδάφιζε αυτό το τμήμα ο Δήμος, πάλι δε θα υπήρχε πρόβλημα. Η διάνοιξη του βόρειου πεζόδρομου θα μπορούσε να γίνει και μετά. Εδώ το ανεγειρόμενο γήπεδο είναι τυφλό στο νότιο τμήμα του. Αν δε γίνουν οι υπογειοποιήσεις, δε θα υπάρχει πρόσβαση στα υπόγειά του. Δεν τους μάρανε, λοιπόν, η διάνοιξη του βόρειου πεζόδρομου. Κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μολονότι ο Δήμος προσφέρθηκε να τους ανοίξει τα 10 μέτρα που χρειάζονται για τη διάνοιξη του πεζόδρομου, αυτοί απαίτησαν «να τα μαζέψει και να φύγει άμεσα». Κι ο Κοκκινάκης, με κυβερνητική εντολή, έσπευσε να τους κάνει τη χάρη, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «εξαιρετικά επείγουσα»! Εξαιρετικά επείγον ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και τρεις δεκαετίες!
 
Με το ίδιο σκεπτικό («υπόθεση εξαιρετικά επείγουσα») και με το πρόσθετο αιτιολογικό ότι «εξοικονομούνται πόροι του κρατικού προϋπολογισμού», ο Κοκκινάκης (για να ακριβολογούμε: η κυβέρνηση) δέχτηκε την «προσφορά» της εταιρίας του Μελισσανίδη να αναλάβει αυτή την κατεδάφιση. Δεν ήταν ζήτημα χρημάτων. Για να έχετε μια εικόνα της δαπάνης, σας λέμε ότι από την ίδια την Απόφαση Κοκκινάκη φαίνεται ότι θα απασχολούνταν ένας επιβλέπων μηχανικός, δύο εργάτες, ένας λαστιχοφόρος εκσκαφέας και δύο φορτηγά για τρεις μέρες! Ηταν καθαρά ζήτημα εξουσίας. Να φανεί ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή. Ποιος υποκαθιστά το κράτος, πότε δέρνοντας και ασχημονώντας και πότε γκρεμίζοντας με την άδεια του κράτους. Είναι σαν τις επιχειρήσεις-αρετή των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής στις Λαϊκές Αγορές, όπου υποκαθιστούσε το κράτος παρουσία του κράτους. Για τον ίδιο λόγο οργανώθηκε και η επίθεση ενάντια στο φύλακα των απορριμματοφόρων. Για να σταλεί το μήνυμα «σας τα γκρεμίσαμε και θα σας δέρνουμε όποτε γουστάρουμε». Το μήνυμα δε στάλθηκε μόνο ούτε κυρίως στη δημοτική αρχή. Στάλθηκε κυρίως στον κόσμο της πόλης. «Εδώ μόνο ΑΕΚ», όπως γράφουν οι χουλιγκάνοι στους τοίχους.
 
Το αποτέλεσμα της βίαιης έξωσης της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας από τις εγκαταστάσεις της έχει συνέπειες, τις οποίες φυσικά πληρώνουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι. Τα απορριμματοφόρα πηγαινοέρχονται απευθείας στον ΧΥΤΑ, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση της χρονικής διάρκειας των δρομολογίων και των αναγκών σε προσωπικό. Υπολειτουργούν οι αυτοκινούμενες σκούπες και τα πλυντήρια κάδων δεδομένου ότι δεν μπορούν να αδειάζουν και να πλένονται. Γίνεται επιτόπου διαλογή των ογκωδών και των κλαδεμάτων,  γεγονός που δημιουργεί καθυστέρηση. Γίνεται δύσκολα η αποκομιδή από τους στενούς δρόμους γιατί ανεστάλη η λειτουργία των μικρών  απορριμματοφόρων. Οι συντηρήσεις και οι επισκευές γίνονται σε ιδιωτικά συνεργεία. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια και τα ντους αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα οχήματα και μηχανήματα είναι εκτεθειμένα και γίνεται 24ωρη φύλαξη. Οι υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν, το κόστος ανέβηκε κι αυτό θα το πληρώσουν οι κάτοικοι, όχι ο Μελισσανίδης, ούτε ο Φλαμπουράρης.
 
ΥΓ. Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κατήγγειλε ότι τον εξαπάτησαν οι υπουργοί. Δεν αμφιβάλλουμε για την αλήθεια της καταγγελίας του. Αλλωστε, ουδείς από τους τρεις υπουργούς τον διέψευσε. Θα έπρεπε να το περιμένει, όμως. Η «πολιτική του κατευνασμού» οδηγεί στην αποθράσυνση του επιτιθέμενου. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της υπόθεσης. Για την εγκατάλειψη ακόμα και θεσμικών δικαιωμάτων (και υποχρεώσεων) του Δήμου, όπως η γνωμοδότηση για τα Υψόμετρα. Δε θέλουμε, όμως, να υπάρξει η παραμικρή υποψία ότι ισομοιράζουμε τις ευθύνες. Το μείζον δεν είναι η «πολιτική του κατευνασμού» που ακολούθησε η δημοτική αρχή, αλλά  ο νόμος της μαφίας που επιβλήθηκε στην πόλη από τα καπιταλιστικά συμφέροντα, με πλήρη κυβερνητική κάλυψη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεπετιούνται συνεχώς μαύρα βλαστάρια
Επόμενο άρθρο Η πλήρης εγκατάλειψή τους καίει τα δάση και όχι οι «εμπρηστές» και τα «ασύμμετρα φαινόμενα»

Σχετικά Αρθρα

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo