Η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης (Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Τμήμα Β) του υπουργείου Γεωργίας έστειλε στις 17/7/1996, με αριθμό πρωτοκόλλου 336384, την απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Β. Σουμάλα, με την οποία ο Ν. Φλαούνας μετακινούνταν από το Γραφείο Τύπου στη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης (ΔΟΕΕ). Ο Ν. Φλαούνας δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Διεύθυνση αυτή για ν’ αναλάβει υπηρεσία. Ο προϊστάμενος της ΔΟΕΕ όφειλε, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 του ΠΔ 410/1988, να συντάξει στις 5/8/1996 πρακτικό μη εμφάνισής του για ανάληψη εργασίας και να το στείλει στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, με σκοπό η προϊσταμένη της να προωθήσει στην πολιτική ηγεσία τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης του Ν. Φλαούνα.
Το πρακτικό της ΔΟΕΕ για τη μη εμφάνιση του Φλαούνα βγήκε πρόσφατα, με καθυστέρηση 14 χρόνων, μετά τη δική μας αποκάλυψη και την απαίτησή μας να μας απαντήσει γραπτά η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου (ΔΔΠΙΔ) σε ποια θέση «φέρεται ότι υπηρετεί» ο Ν. Φλαούνας. Στη συνέχεια, η ΔΔΠΙΔ έστειλε στη Διεύθυνση Οικονομική την απόφαση διακοπής της μισθοδοσίας του Ν. Φλαούνα. Δεν γνωρίζουμε ποιος υπογράφει αυτή την απόφαση, σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτή η απόφαση βγήκε με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας.
Από τη στιγμή που βγήκε (έστω με καθυστέρηση 14 χρόνων!) από την ΔΟΕΕ το πρακτικό μη προσέλευσης του Ν. Φλαούνα, η υπουργός Γεωργίας Κ. Μπατζελή είναι υποχρεωμένη (εφαρμόζοντας το ΠΔ 210/1988) να βγάλει απόφαση με την οποία θα απολύει τον Ν. Φλαούνα και θα απαιτεί την επιστροφή, εντόκως, όλων των μισθών που αυτός εισέπραξε. Τέλος, να στείλει όλο το φάκελο Φλαούνα στον εισαγγελέα και να ζητήσει την ποινική του δίωξη.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Πέμπτη μεσημέρι), καμία από τις ενέργειες αυτές δεν έγινε. Για ένα διάστημα, ο νομικός σύμβουλος της Κ. Μπατζελή μας είχε πει ότι θα σταλεί, με γραπτή εντολή της, στο νομικό σύμβουλο Δροσογιάννη ο φάκελος Φλαούνα για να γνωμοδοτήσει το ΝΣΚ. Μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι δεν πήγε στο Δροσογιάννη ο φάκελος και ο ίδιος δεν είχε καμία ενόχληση από το γραφείο της υπουργού. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία τρενάρει τη λήψη των αποφάσεων κατά του Ν. Φλαούνα ώστε να αποκαταστήσει την παραβιασθείσα αστική νομιμότητα.
Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Γεωργίας (μπλε και πράσινες) καθώς και όλους τους προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και των δύο Διευθύνσεων: της Διεύθυνσης Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου και της Διεύθυνσης Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι κυρίες Χωρεμιώτη και Συγγούνα έχουν μπει στη διαδικασία παραίτησης, που είναι απαραίτητη για τη συνταξιοδότησή τους. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους για συνταξιοδότηση πριν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η έρευνα για τη διαπίστωση ποινικών και διοικητικών ευθυνών για το σκάνδαλο Φλαούνα.
ΥΓ: Οπως έχουμε αποκαλύψει, στις 14 Δεκέμβρη του 2009 δόθηκε στον Ν. Φλαούνα το 6ο Μισθολογικό Κλιμάκιο. Αυτές τις μέρες μάθαμε ότι πριν δοθεί το κλιμάκιο έγινε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και παράγοντας της Διεύθυνσης Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου ενημερώθηκε τουλάχιστον για μια φορά (δεν γνωρίζουμε πόσες φορές ακόμη για τα προηγούμενα Μισθολογικά Κλιμάκια που είχαν δοθεί στον Ν. Φλαούνα), ότι αυτός δεν έχει παρουσιαστεί και δεν έχει αναλάβει υπηρεσία. Αντί, όμως, να διακοπεί η μισθοδοσία του και να κινηθεί η διαδικασία απόλυσής του (και τα υπόλοιπα), ο κύριος αυτός επιβραβεύτηκε με ένα ακόμη Μισθολογικό Κλιμάκιο!