Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πώς μια περσόνα της trash-TV «κρατάει» μια ολόκληρη κυβέρνηση;
Πολιτική

Πώς μια περσόνα της trash-TV «κρατάει» μια ολόκληρη κυβέρνηση;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Απρ 2021, 18:00

Με μια λακωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε χθες ότι «με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ“». Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ“ και “Party FΜ Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία“, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ“».

Η «υπόθεση Φουρθιώτη» (περί αυτού πρόκειται) έχει ξεφύγει πλέον από το επίπεδο της παραπολιτικής και έχει αναδειχτεί σε πολιτικό σκάνδαλο με ορατές και αόρατες (ακόμη) πλευρές. Το καταλαβαίνεις και από τα γραπτά διάφορων αρθρογράφων της κυβερνητικής παράταξης, που εκφράζουν την απαξία τους για το γεγονός ότι «ενώ καίγεται ο κόσμος, εμείς ασχολούμαστε με τον Φουρθιώτη». Αρκεί να φανταστούμε τους ίδιους αρθρογράφους, σκαρφαλωμένους στα κάγκελα, να πυροβολούν κατά ριπάς, έτσι και τα νταλαβέρια του Φουρθιώτη είχαν γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα «καίει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη (που γενικώς διάγει δύσκολες μέρες), γι’ αυτό και οι ενταταλμένοι αρθρογράφοι προσπαθούν να το κλείσουν μέσω της προσποιητής απαξίας για το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί.

Πώς συνέβη, όμως, και το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε το δικαίωμα να μπαίνει στο υπουργείο Εργασίας συνοδεία μπράβων και να βρίζει και να απειλεί πολιτικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως αποκάλυψε ο Ραν Ταν Πλαν-υπουργός Βρούτσης; Στην είσοδο του συγκεκριμένου υπουργείου έχουν φάει ξύλο ακόμα και στελέχη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, όταν απαιτούσαν να συναντηθούν με κάποιον από την πολιτική ηγεσία. Η trash-TV, όμως, είχε το ελεύθερο να μπαίνει, συνοδεία μπράβων μάλιστα.

Χαρακτηρίζουμε τον Βρούτση Ραν Ταν Πλαν, συγκρίνοντάς τον με το σκυλάκι της σειράς κόμικ «Λούκι Λουκ», που του πατούσαν την ουρά στην τρίτη σελίδα και γρύλιζε στην εικοστή τρίτη. Τρεις μήνες εκτός κυβέρνησης έχει συμπληρώσει ο Βρούτσης. Το περιστατικό με τον Φουρθιώτη και τους μπράβους του έγινε πιο πριν. Γιατί δεν το κατήγγειλε τότε που έγινε; Γιατί δε διέταξε τη φρουρά να συλλάβει τον θρασύτατο με τους μπράβους του και να τους στείλει πακέτο στον εισαγγελέα; Φαντάζεστε να είχαν κάνει το ίδιο κάποιοι εργαζόμενοι;

Είμαστε σίγουροι πως αν η «υπόθεση Φουρθιώτη» δεν έσκαγε από άλλη αφορμή (για τη φρουρά επιπέδου πρωθυπουργού που είχε), ο Βρούτσης θα εξακολουθούσε να παραμένει σιωπηλός. Το ότι επέλεξε μια άκρως αντιπολιτευτική εφημερίδα (Documento) για να μιλήσει δείχνει ότι φοβόταν πως τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θα έθαβαν το θέμα. Αρα, ο Βρούτσης ξέρει πολύ περισσότερα για τις σχέσεις Φουρθιώτη-κυβέρνησης. Μίλησε, είτε για να βγάλει την ουρά του απέξω (φοβούμενος αποκαλύψεις) είτε γιατί βρήκε ευκαιρία για να βγάλει την πίκρα του επειδή ο Μητσοτάκης τον ξωπέταξε (αυτόν, έναν σαμαρικό) από την κυβέρνηση, φορτώνοντάς του το σκάνδαλο του «σκόιλ ελικίκου», στο οποίο υπήρξε απλά διεκπεραιωτής εντολών του Μαξίμου.

Από την άλλη, η κίνηση του Χατζηδάκη να στείλει στον εισαγγελέα το φάκελο του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», υπογραμμίζοντας δυο εταιρίες του Φουρθιώτη, είναι απ’ αυτές που λέμε «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Από τη μια πετάει από πάνω του κάθε ευθύνη και από την άλλη δείχνει τον Βρούτση ως υπαίτιο της καθυστέρησης.

Ομως, ανεξάρτητα από τα αλληλοκαρφώματα των δεξιών στελεχών, υπάρχει η ουσία. Ο Βρούτσης, σε νεότερη δήλωσή του, λέει ότι ο Φουρθιώτης πρέπει να πήρε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα γύρω στα 70.000-80.000 ευρώ το μήνα επί τρεις μήνες! Μιλάμε, δηλαδή, για ένα ποσό πάνω από 200.000 ευρώ! Λέει ότι τον μπλοκάρισε τον Οκτώβρη και πως τον Δεκέμβρη έγινε η μπούκα με τους μπράβους. Τι έκανε όλο αυτό το διάστημα ο πρώην υπουργός; Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα; Και ο Χατζηδάκης τι έκανε επί τρεις μήνες; Δεν ήξερε; Τότε φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν τον ενημέρωσαν και θα έπρεπε να έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό και ταυτόχρονα να κάνει ΕΔΕ κατά των υπηρεσιακών παραγόντων.

Βρούτσης και Χατζηδάκης βράζουν στο ίδιο καζάνι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δε θα είχαν κάνει τίποτα, αν δεν έσκαγε η «υπόθεση Φουρθιώτη» με άλλη αφορμή και από αντιπολιτευόμενο Μέσο. Ας θυμηθούμε και τι συνέβη. Οταν υπήρξαν τα πρώτα δημοσιεύματα για την… ανακτορική φρουρά του Φουρθιώτη, οι υπηρεσίες του Χρυσοχοΐδη τα διέψευσαν, με επίσημη ανακοίνωση! Μετά, αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν αυτά που διέψευδαν. Αρα, η προσπάθειά τους ήταν να κουκουλώσουν την υπόθεση.

Ο Φουρθιώτης τώρα τους «γλεντάει» από το twitter, με χυδαία δημοσιεύματα για «γκομενιλίκια» υπουργών, βασιλικούς πολτούς και «άσπρη». Και δεν έχουν τη δύναμη να τον πιάσουν από τ’ αυτί και να τον καθήσουν στο σκαμνί. Ετσι, σε πολύ κόσμο δίνεται η εντύπωση ότι ο πρώην «μάνατζερ της Τζούλιας» «κρατάει» κυβερνητικά στελέχη με στοιχεία για την… τρυφηλή ζωή τους.

Είτε ισχύει είτε δεν ισχύει αυτό (στο σάπιο κόσμο των αστών τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί), πουθενά στον κόσμο δεν μπορούν οι όποιοι «μάνατζερ» να εκβιάσουν το πολιτικό σύστημα με «ροζ» και «άσπρες» ιστορίες. Αλλωστε, σ’ αυτές τις δουλειές η εχεμύθεια είναι πάνω απ’ όλα. Τα ίδια τα κυκλώματα «καθαρίζουν» με όποιον «χαλάει την πιάτσα». Ο πολυεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν, που τροφοδοτούσε «υψηλά πρόσωπα» του αμερικάνικου και διεθνούς κατεστημένου με ανήλικα κορίτσια, αυτοκτόνησε (ή «τον αυτοκτόνησαν») στο κελί του και όλοι οι «πελάτες» ανάσαναν.

Δεν νομίζουμε ότι τους «κρατάει» και τους εκβιάζει. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να περιμένουμε να γκρεμίσει την κυβέρνηση. Μπορεί, λοιπόν, οι σχέσεις του Φουρθιώτη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ήταν… εξαιρετικά απλές. Να πρόσφερε υπηρεσίες φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας στο κοινό της trash-TV και να εισέπραττε την ανταμοιβή του. Εβριζε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, την περιβόητη Στρατινάκη, και μετά από ελάχιστες μέρες η Στρατινάκη εμφανιζόταν στην εκπομπή του και ήταν όλα μέλι γάλα (τη χαρακτήριζε και… «κούκλα»). Δημοσίευε εμετικούς ύμνους για τον Μητσοτάκη. Τέτοιες υπηρεσίες προσέφερε. Εφτασε στο σημείο να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και παρουσίαζε το… «υποψήφιο γραφείο» (εντάξει, ο τύπος έχει διδακτορικό στη νεοελληνική γλώσσα και φιλολογία!).

Η trash-TV έχει το δικό της κοινό και ο Φουρθιώτης ήξερε να πουλάει καλά τον εαυτό του σ’ αυτό το βούρκο. Η ΝΔ, όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα με την trash-TV, αλλά θεωρούσε ευπρόσδεκτες τις υπηρεσίες που της προσέφερε ο «μαιτρ». Και ως γνωστόν, στο χώρο των media  (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για trash ή για «σοβαρά» Μέσα) τίποτα δεν είναι τζάμπα. Από εκεί και πέρα, το πράγμα στράβωσε με τις αποκαλύψεις για την αστυνομική φρουρά και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Ο Φουρθιώτης απειλεί με αποκαλύψεις, πετώντας «ροζ» λάσπη στον ανεμιστήρα (μόνο αυτό ξέρει να κάνει) και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεφτιλίζεται πολιτικά.

ΥΓ1. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αρχιεπισκοπής, ο Φουρθιώτης κατάφερε να ξεγελάσει και τον αρχιεπίσκοπο. Εμφανίστηκε παρέα με τον Βρυώνη, ο οποίος είχε ραντεβού με τον Ιερώνυμο, ο τελευταίος νόμισε πως είναι ο γραμματέας του Βρυώνη και ως στοργικός πατέρας έβγαλε και μερικές φωτογραφίες, τις οποίες ο Φουρθιώτης μετά παρουσίασε ως φωτογραφίες συνέντευξης που πήρε από τον αρχιεπίσκοπο. Καλά όλ’ αυτά, αλλά με τον Βρυώνη γιατί συναντήθηκε ο Ιερώνυμος; Για να συζητήσουν, λέει, «θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της προσφοράς της Εκκλησίας κατά την Επανάσταση του 1821»!!! Με τον Βρυώνη που συνοδευόταν από τον Φουρθιώτη…

ΥΓ2. Η Βουλή εξέδωσε Δελτίο Τύπου για να μας ενημερώσει ότι ο κ. Μαίνανδρος (γιατί «αι»; ανορθόγραφα γράφει και το όνομά του;) -Γεώργιος Φουρθιώτης είχε υποβάλει αίτημα διαπίστευσης στη Βουλή με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, αλλά δεν του εξέδωσαν διαπίστευση ως κοινοβουλευτικού συντάκτη. Την πλαστή ταυτότητα την καταλαβαίνουμε, αλλά τη διαπίστευση στη Βουλή τι την ήθελε; Προφανώς για να πηγαίνει και να κάνει τα «κονέ» του.

Εκτύπωση 🖨
ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣε κέντρο αποκατάστασης πρέπει να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Επόμενο άρθρο Καραμανλής στριμώχνει Μητσοτάκη, μέσω Σημίτη

Σχετικά Αρθρα

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 21:56

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 20:30

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με εντολή Βορίδη ακυρώθηκαν οι έλεγχοι της Τυχεροπούλου, που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας, και άρχισαν να πληρώνονται τα λαμόγια!

Πολιτική 28 Νοέ 2025, 12:48

Μακιαβελικά

Πολιτική 24 Νοέ 2025, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo