Προκλήσεις επί προκλήσεων χαρακτήρισαν την εμβόλιμη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, με θέμα τα γεγονότα της Τετάρτης στο Σύνταγμα και τη γύρω περιοχή. Δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις.
Πιο προκλητικός απ’ όλους ο Παπουτσής, που εμφανίστηκε μετά από κρυφτούλι ενός 24ωρου, στη διάρκεια του οποίου άφηνε τον Κοκκαλάκη, εκπρόσωπο Τύπου της μπατσαρίας, να γίνεται ρεζίλι στα κανάλια. Θέλοντας και μη μπήκε στο κάδρο, στο οποίο απέφευγε να μπει όσο βοούσε ο τόπος για την αστυνομική θηριωδία και, φυσικά, υπερασπίστηκε τους μπάτσους του. Προχωρώντας πέρα από τους συναδέλφους του, ανακάλυψε σχέδιο φτιαγμένο σύμφωνα με τους κανόνες του αντάρτικου πόλης, στο οποίο η Αστυνομία απάντησε με τον πιο ήπιο τρόπο! Στο πλευρό του στάθηκε μόνο ο Λοβέρδος, ενώ ο Βενιζέλος, μολονότι έπαιρνε συνεχώς το λόγο και δεν άφηνε να πέσει κάτω τίποτα, απέφυγε να εμπλακεί στη σχετική συζήτηση, αφήνοντας τον Παπουτσή να τα λουστεί μόνος του. Στο πλευρό του Παπουτσή στάθηκε επίσης ο Κακλαμάνης, ενώ ο κυβερνητικός λόχος χειροκροτούσε μανιωδώς, δείχνοντας για μια φορά ακόμη τη φύση του.
Ο Παπουτσής έκανε αυτό που θα έκανε στη θέση του κάθε υπουργός Μπάτσων και Καταστολής. Υπερασπίστηκε τα σκυλιά του και την κρατική καταστολή. Τι να πεις, όμως, για την Παπαρήγα και τον Τσίπρα, που δεν περιορίστηκαν στην καταγγελία της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, αλλά ασχολήθηκαν κυρίως με την καταγγελία της λαϊκής αντιβίας. Καθένας που αντιστάθηκε στην αστυνομική καταστολή (και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που αντιστάθηκαν και πολύ περισσότεροι αυτοί που τους στήριξαν) βαφτίστηκε πράκτορας της Ασφάλειας, προβοκάτορας, παρακρατικός. Μολονότι είχαν γίνει ρόμπες, καθώς την προηγούμενη μέρα είχαν βαφτίσει «κουκουλοφόρους» τους Χρυσαυγίτες που απεγκλώβισαν στην Οθωνος τα ΜΑΤ και φυγάδευσαν στοργικά προς το προαύλιο της Βουλής, επέμειναν και πάλι στο ίδιο βιολί, παραλείποντας να πουν ότι αυτοί οι Χρυσαυγίτες είχαν κυνηγηθεί άγρια από άλλους διαδηλωτές και επομένως δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτούς που ονομάζουν «γνωστούς αγνώστους» και «κουκουλοφόρους».
Η Παπαρήγα παρουσίασε εκπληκτικά σενάρια, χωρίς όμως και να πει αν έχει την παραμικρή απόδειξη γι’ αυτά. Ηθελαν, είπε, να παρασύρουν το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, για να συγκρουστεί όχι με την Αστυνομία, αλλά με τους «κουκουλοφόρους» και μετά να παρέμβει η Αστυνομία, για να συκοφαντηθεί το ΠΑΜΕ! Αλλά, κατέληξε, το ΠΑΜΕ δεν τους έκανε τη χάρη και δεν πήγε στο Σύνταγμα. Σωστά! Πήραν τον κόσμο τους και τον κράτησαν εγκλωβισμένο επί ώρες στην Πανεπιστημίου και μετά στην Ομόνοια. Τον αδρανοποίησαν την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος έδινε μάχες, συχνά σώμα με σώμα, με τους πραιτοριανούς του Παπουτσή. Και για να ξεπλύνουν τη ντροπή τους, έστειλαν τρεις γιατρούς και ένα νοσηλευτή στο Μετρό στο Σύνταγμα! Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έμπαιναν στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις καταστολής;
«Εμείς δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με την Αστυνομία, όταν χρειαστεί», δήλωσε η Παπαρήγα. Μόνο που δεν χρειάστηκε ποτέ. Κι αν καμιά φορά ξεφύγει κανένας (συνήθως σε καμιά εργατική κινητοποίηση), τρέχουν να τον μαζέψουν. Το είπε, άλλωστε, και μόνη της. Τη βραδιά του ερχομού του Κλίντον, εμείς δεν είχαμε σκοπό να πάμε στην πρεσβεία. Ενα βήμα μπροστά πήγαμε να κάνουμε και μας χτύπησαν τα ΜΑΤ! Αποκάλυψε ακόμα τις συνεννοήσεις που έκαναν με τον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τήρησε τη συμφωνία τους, ενώ ο Παπουτσής αποκάλυψε ότι τον επισκέφτηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και συζήτησαν θέματα διαδηλώσεων!
Οσο για τον Τσίπρα, έχει πάρει ψηλά τον αμανέ και είναι για πολλές σφαλιάρες.