Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη
  • Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)
  • Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου
  • Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό
  • Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι
  • Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πολυπλόκαμο τέρας συνενοχής για τις επερχόμενες κωλοτούμπες με μπαχαλοποίηση της διοίκησης
Πολιτική

Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Πολυπλόκαμο τέρας συνενοχής για τις επερχόμενες κωλοτούμπες με μπαχαλοποίηση της διοίκησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Φεβ 2015, 00:00

«Πρώτον, αλλάζουμε την κυβερνητική δομή, φτιάχνουμε ένα πραγματικό μικρό και ευέλικτο σχήμα με 10 μόνο υπουργεία που θα προέλθουν από συγχωνεύσεις στη βάση της αποτελεσματικότητας, της λειτουργικότητας και της συνάφειας αντικειμένου». Αυτά δήλωνε ο Α. Τσίπρας σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Βήμα» που κυκλοφόρησε την παραμονή των εκλογών προαναγγέλλοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πρωθυπουργοποίησή του.

Το «μικρό και ευέλικτο σχήμα» αποτελείται από 40 άτομα! Εναν αντιπρόεδρο, 13 υπουργούς, 20 αναπληρωτές υπουργούς και 6 υφυπουργούς! Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, παραθέτουμε την αριθμητική σύνθεση των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι το 2014. Κυβέρνηση Παπανδρέου, 2009: 37 άτομα (1 αντιπρόεδρος, 15 υπουργοί, 2 αναπληρωτές υπουργοί, 19 υφυπουργοί). Συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) Παπαδήμου, 2011: 45 άτομα (1 αντιπρόεδρος, 18 υπουργοί, 6 αναπληρωτές υπουργοί, 20 υφυπουργοί). Συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Σαμαρά, 2012: 40 άτομα (17 υπουργοί, 7 αναπληρωτές υπουργοί, 16 υφυπουργοί). Συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) Σαμαρά, 2013: 45 άτομα (1 αντιπρόεδρος και υπουργός, 18 υπουργοί, 6 αναπληρωτές υπουργοί, 20 υφυπουργοί).

Οπως διαπιστώνουμε, το ρεκόρ ως προς το… μικρό μέγεθος το έχει ο… αντιεξουσιαστής στην εξουσία Γιωργάκης. Διαπιστώνουμε, επίσης, ότι κάθε φορά που το σχήμα είναι συμμαχικό, αυξάνεται και ο συνολικός αριθμός και ο αριθμός των αναπληρωτών υπουργών (για να βολευτούν τα μεγαλοστελέχη όλων των κομμάτων της συγκυβέρνησης). Ο Τσίπρας, όμως, κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ ως προς τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Διότι το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται μόνο από τους υπουργούς και τους αναπληρωτές υπουργούς (οι υφυπουργοί δεν είναι μέλη του). Οι αναπληρωτές υπουργοί είναι ισότιμοι των υπουργών. Παίρνουν αρμοδιότητες από τον πρωθυπουργό (ενώ οι υφυπουργοί παίρνουν αρμοδιότητες από τον υπουργό), έχουν νομοθετική αρμοδιότητα και αναφέρονται στον πρωθυπουργό και όχι στον υπουργό. Στη συγκυβέρνηση Τσίπρα έχουμε υπουργικό συμβούλιο 34 μελών, έναντι 18 της κυβέρνησης Παπανδρέου, 25 της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, 24 της συγκυβέρνησης Σαμαρά το 2012 και 25 της τελευταίας συγκυβέρνησης Σαμαρά.

Ο μεγάλος αριθμός των μελών του σημερινού υπουργικού συμβουλίου προκύπτει από τον αριθμό των αναπληρωτών υπουργών. Βλέπετε, τα διψασμένα για εξουσία μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε βολεύονταν με θέσεις υφυπουργών. Απαίτησαν και πήραν όλα θέσεις αναπληρωτών υπουργών και ο αριθμός των υφυπουργών περιορίστηκε στο αρνητικό ρεκόρ των έξι, τρεις από την πλευρά Καμμένου και τρεις από την πλευρά Τσίπρα.

Προκαλούν

Και όμως, οι συριζαίοι συνέχισαν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας, ισχυριζόμενοι (μέσω «κύκλων») ότι «αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια το κάναμε σε μια μέρα, μόνο 10 υπουργεία. Αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους». Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν, ακόμη ότι έφτιαξαν κυβέρνηση με 10 αντί 18 υπουργεία, με 13 υπουργούς αντί 19 και με 6 υφυπουργούς αντί για 20». Δεν είναι μόνο που έβγαλαν τον Δραγασάκη από το λογαριασμό των υπουργών, είναι που διέγραψαν τελείως τους 20 αναπληρωτές υπουργούς! Λες και απευθύνονται σε ηλίθιους.

Με το ίδιο θράσος επανέλαβε τα ίδια ο Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Το κυβερνητικό σχήμα που συγκροτήσαμε είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με κάθε προηγούμενο και περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία, έναντι 18 της προηγούμενης δομής. Αποδείξαμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας»! Και συνέχισε: «Η επιλογή αυτή δεν είναι μόνο συμβολικού χαρακτήρα. Είναι μια κίνηση ουσίας που σηματοδοτεί την έναρξη της μεταρρύθμισης για τις αναγκαίες τομές στη δημόσια διοίκηση από το υψηλότερο επίπεδο».

Τα έλεγε αυτά ο Τσίπρας ενώ όλοι έβλεπαν ένα οβάλ τραπέζι γύρω από το οποίο με πολύ στρίμωγμα χώραγαν οι 33 υπουργοί, ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός. Και ήταν ένα σαφές δείγμα γραφής για το πώς αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό: σα λαό Χαχόλων.


Τέρας

Για κράτος με συλλογική λειτουργία και χωρίς καπετανάτα μίλησε αμέσως μετά ο Τσίπρας. Εκείνο που έφτιαξε, όμως, είναι μόνο καπετανάτα, με 33 υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς. Το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η απόλυτη μπαχαλοποίηση της δημόσιας διοίκησης, όπως είχε γίνει και επί Γιωργάκη Παπανδρέου, που είναι ο πρώτος διδάξας τις συγχωνεύσεις υπουργείων και τη δημιουργία υπερυπουργείων. Τώρα, με τόσους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς το μπάχαλο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αυτό το μπάχαλο δε θα είναι μια βλαβερή συνέπεια από κάποιους άστοχους χειρισμούς, αλλά μια σκοπούμενη κατάσταση. Στόχος είναι να νομοθετούν οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί μέσω των γραφείων τους, παρακάμπτοντας τη διοικητική ιεραρχία, άρα και τον έλεγχο νομιμότητας από φιλότιμους δημόσιους υπάλληλους που δε δέχονται να συνεργήσουν σε παρανομίες και σε εξυπηρετήσεις καπιταλιστικών συμφερόντων. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι πίσω από τα φανταχτερά λόγια περί «ευελιξίας», «χτυπήματος της γραφειοκρατίας» και «αποτελεσματικότητας» κρυβόταν (και θα εξακολουθήσει να κρύβεται) η διαπλοκή με τα καπιταλιστικά συμφέροντα, που τσαλαπατά κι αυτή την αστική νομιμότητα.

Αυτό το πολυπλόκαμο κυβερνητικό τέρας, με τους 33 υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι ευέλικτο. Θα είναι ευέλικτο μόνο στην αδιαφανή εξυπηρέτηση των καπιταλιστικών συμφερόντων που ήδη έχουν συνάψει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή που διαφάνηκε ότι αυτός θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Βαρονίες

Οι υπουργοποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν με τη λογική «βάλ’ τους όλους μέσα, να είναι όλοι συνυπεύθυνοι στις κωλοτούμπες και να μην μπορεί κανείς να ασκήσει εσωκομματική αντιπολίτευση». Μοίρασε βαρονίες για να έχει το κεφάλι του ήσυχο την πρώτη περίοδο. Μέσα οι Λαφαζανικοί με Λαφαζάνη, Χουντή, Στρατούλη και Ησυχο. Μέσα οι χαλαροί προεδρικοί, με Κουράκη, Δρίτσα, Χριστοδουλοπούλου και Τσακαλώτο. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι θα συμμετέχει στη διαπραγμάτευση για το χρέος, ενώ στην πραγματικότητα είναι διάδοχος του υφυπουργού Ακη Γεροντόπουλου (τον θυμάται κανείς;). Αν είχε… καρύδια, θα μπορούσε να πει «ανθ’ ημών Μαρδάς», καθώς ο τέως γενικός γραμματέας του Χριστοδουλάκη (επί Σημίτη) τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών (επιλογή του Μπαρουφάκη, μάλλον, που δεν ήθελε τον Τσακαλώτο στα πόδια του). Μέσα η εκπρόσωπος του πανταχού παρόντος Levy Institute Αντωνοπούλου, αλλά και ο άρτι αποσχισθείς από τη ΔΗΜΑΡ Πανούσης. Μέσα το… όλον ΠΑΣΟΚ: Κοτζιάς, Κουρουμπλής, Μπαρουφάκης, Μάρδας, Σπίρτζης, Φωτάκης, Τόσκας. Κάποιοι από δαύτους είχαν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι άλλοι φλερτάριζαν με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό, κάποιοι είναι μεταγραφές του παρασκήνιου. Ο Καμμένος πήρε για την πάρτη του το υπουργείο Αμυνας (διακαής πόθος παιδιόθεν), έναν αναπληρωτή υπουργό (η πρώην μοντέλα Κουντουρά θα συνεχίσει το έργο της Κεφαλογιάννη και της Γκερέκου) και τρεις υφυπουργούς, ενώ οι Τσιπραίοι έπιασαν τα κρίσιμα πόστα: Δραγασάκης, Βούτσης, Σκουρλέτης, Παππάς, Φλαμπουράρης κτλ.

Κάποιοι άρχισαν αμέσως μετά την ορκωμοσία τις δηλώσεις και χρειάστηκε ν’ απευθύνει ευγενική προειδοποίηση ο Τσίπρας να αποφύγουν τις δηλώσεις-δεσμεύσεις μέχρι να ανακοινωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Προειδοποίηση που ήταν ό,τι πιο σημαντικό ειπώθηκε κατά το πρώτο τριήμερο, διότι αποκαλύπτει τον τρόμο του Τσίπρα για το πώς θα περάσει τις κωλοτούμπες στον ελληνικό λαό. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε όλα να εξελιχτούν βήμα-βήμα. Να μην καλλιεργηθούν προσδοκίες από τις πρώτες μέρες των υπουργών, αλλά να γίνει κεντρικός σχεδιασμός. Ποια ανώδυνα θέματα θα προωθηθούν άμεσα για ν’ αποτελέσουν τον κράχτη και πώς θα γίνει η παραπομπή των υπόλοιπων στις ελληνικές καλένδες, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το πολιτικό κόστος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Συγκυβέρνηση με ροζ, πράσινους και μαύρους κόκκους
Επόμενο άρθρο

Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Ο δικηγόρος των μονοπωλίων γκαουλάιτερ στη συγκυβέρνηση ως συνεργάτης του Τσίπρα!

Σχετικά Αρθρα

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Πολιτική 17 Φεβ 2026, 21:56

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

Πολιτική 12 Φεβ 2026, 13:55

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

Γκάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Ισραήλ: Ημέρα μητέρας.

1884: Η αστυνομία καταστρέφει στη Μόσχα όλα τα αντίτυπα του βιβλίου “Αυτά που πιστεύω” του Λέοντος Τολστόι.

1961: Συλλαμβάνεται σε αντιπυρηνική διαδήλωση στο Λονδίνο ο 89χρονος Μπέρτραντ Ράσελ ως ταραχοποιός και φυλακίζεται για μία εβδομάδα.

1991: Βόμβα του IRA σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    17Ν
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Εφετείο 17Ν
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    ΕΛΑ
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Ποιοι είμαστε
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Επικοινωνία
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Όροι χρήσης
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Ποιοι είμαστε
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Επικοινωνία
  • Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo