Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πολακιάδας το ανάγνωσμα
Πολιτική

Πολακιάδας το ανάγνωσμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Φεβ 2019, 00:00

Ο Πολάκης πήρε από την Αttica Bank (την επονομαζόμενη από την αντιπολίτευση «τράπεζα ΣΥΡΙΖΑ») δύο καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά, το οποίο είναι ήδη υποθηκευμένο για στεγαστικό δάνειο 300.000 ευρώ που πήρε για να το χτίσει. Η είδηση διέρρευσε στο «Πρώτο Θέμα» και ξέσπασε σαματάς μεγάλος, που είχε στο κέντρο του τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι το δάνειο δόθηκε παράνομα.

Ο Πολάκης πέρασε στην αντεπίθεση, με το γνωστό του στιλ. Επειδή κατάλαβε ότι το θέμα είναι «πιασάρικο» για λαϊκίστικου τύπου αντιπολίτευση (είδος στο οποίο έχει κάνει… διδακτορικό) και θα κινδύνευε να αμαυρωθεί, έδωσε αμέσως εξηγήσεις. Ισχυρίστηκε ότι πήρε τα δάνεια για να εξυπηρετήσει οικογενειακές και πολιτικές ανάγκες, γιατί έχει μια κόρη φοιτήτρια και άλλη μία που ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις και η οικογένειά του δεν τα έβγαζε πέρα με τον βουλευτικό μισθό που εισπράττει. Επειδή, λοιπόν, δεν είναι λαμόγιο για να τα «πιάσει» από κάποιους καπιταλιστές, προσέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό.

Ο καθείς και οι κοινωνικές του συνήθειες. Αλλοι σπουδάζουν παιδιά με οικογενειακά εισοδήματα που δεν ξεπερνούν το ενάμισι χιλιάρικο, αλλονών δεν τους φτάνουν τα 7.000 το μήνα (και η απαλλαγή από μια σειρά έξοδα, όπως μετακινήσεις, κινητή τηλεφωνία κτλ.). Σαν γιατρός έβγαζα τα τριπλάσια, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός. Μαγκιά του. Φαίνεται πως γι' αυτόν το λόγο έφυγε από το δημόσιο τομέα κι έπιασε δουλειά στον ιδιωτικό ως χειρουργός. Εβγαζε περισσότερα από είκοσι χιλιάρικα το μήνα; Μπορεί να είναι και λίγα, γιατί είχε καλή φήμη ως γιατρός. Τα δήλωνε άραγε στην εφορία; Μένει να μας το πει (αν φιλοτιμηθεί).

Ο Στουρνάρας, σαν έτοιμος από καιρό, διέταξε να γίνει έρευνα αν τα δάνεια στον Πολάκη δόθηκαν νομίμως. «Τον έπιασα τον κερατά», φαίνεται πως σκέφτηκε. Εχουν ανοιχτά προηγούμενα οι δυο τους, αφού ο Πολάκης είναι εκείνος που «κυνηγάει» τη γυναίκα του Στουρνάρα για τις μπίζνες με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Λαγός, πάντως, δε βγήκε. Η Αttica Bank εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα δάνεια δόθηκαν νομίμως. Και η ανακοίνωση εκδόθηκε αφού στελέχη της τράπεζας πήγαν στην ΤτΕ και «συνεργάστηκαν» με τον Στουρνάρα. Τα δάνεια -γράφει η ανακοίνωση- δόθηκαν με εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις. Οι άλλοι αμφισβήτησαν και τις εμπράγματες εγγυήσεις (το σπίτι ήταν ήδη υποθηκευμένο) και τις προσωπικές εγγυήσεις. Δεν παρέλειψαν, δε, να σημειώσουν και το αυτονόητο. Αν ένας γιατρός επιπέδου Πολάκη (δε μιλάμε για κανέναν φουκαρά) ζητούσε δάνεια μ' αυτούς τους όρους, θα τα έπαιρνε; Δύσκολα (για να μην πούμε «αποκλείεται»).

Ο Πολάκης, πάντως, δεν πτοήθηκε, αλλά καλυμμένος από την ανακοίνωση της τράπεζας, πήρε τηλέφωνο τον Στουρνάρα και του είπε ότι καλώς ήλεγξε το δικό του δάνειο, όμως τώρα πρέπει να ελέγξει και τα δάνεια του «Κήρυκα» Χανίων του Μητσοτάκη, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτικών όπως ο Γεωργιάδης και η Σπυράκη, «οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα», και τα δάνεια του «Πρώτου Θέματος». Πλακώθηκε και στα μπινελίκια κατά των πολιτικών του αντιπάλων από το facebook, χωρίς να παραλείψει να απειλήσει τον Στουρνάρα, πως άμα μέσα σε τρεις μέρες δεν έχει ελέγξει τα ύποπτα δάνεια που του υπέδειξε, θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας αυτοπροσώπως (αλήθεια, μπορεί όποιος πολίτης θέλει να μπουκάρει στο γραφείο του Στουρνάρα;). Παράλληλα, σέρβιρε στον Βαξεβάνη, για να τη δημοσιεύσει, την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Στουρνάρα. Μια τηλεφωνική συνομιλία που έτσι όπως παρουσιάστηκε, έδειχνε ότι είναι προϊόν απομαγνητοφώνησης από καταγραφική συσκευή.

Τότε ξέσπασε άλλος θόρυβος. Οχι για το δάνειο πια, αλλά για παράνομη καταγραφή από τον Πολάκη της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Στουρνάρα. Εκεί κάπου τα μπέρδεψαν. Ο Στουρνάρας δήλωσε στα «Νέα» ότι ο Πολάκης του είπε από την αρχή ότι «τον γράφει», αλλά αυτός το πέρασε για καλαμπούρι και του απάντησε «εγώ, κύριε, δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου». «Από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε με δήλωσή του στα ΝΕΑ ότι ο Π. Πολάκης τον είχε ενημερώσει ότι τον “γράφει“, προσθέτοντας πως θεώρησε ότι ο συνομιλητής του αστειευόταν», έσπευσε να γράψει στη διαδικτυακή της έκδοση η πρόθυμη ΕφΣυν, απαλλάσσοντας προκαταβολικά τον Πολάκη από κάθε ευθύνη (ποινική και πολιτική). Τι είπε η ΕφΣυν; Ναι, τον έγραψε ο Πολάκης, αλλά του το είχε πει και ο Στουρνάρας δεν έφερε αντίρρηση.

Ο Στουρνάρας, καταλαβαίνοντας ότι με τη δήλωσή του στα «Νέα» διέπραξε γκάφα και αφού προφανώς μίλησε με «γνωστούς» του, επανήλθε με σκληρή δήλωση, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο Πολάκης «αποτύπωσε με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποίησε, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον», μιλούσε για «πρωτοφανή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου», ζητούσε την αυτεπάγγελτη επέμβαση των εισαγγελικών αρχών για διαπραχθέντα ποινικά αδικήματα», χαρακτήριζε την ενέργεια του Πολάκη «βάναυση θεσμική εκτροπή» (!) και κάλεσε «ευθέως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τού απάντησε σε ανάλογο ύφος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», προσθέτοντας με νόημα ότι «τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές». Προφανώς, η έρευνα για τη νομιμότητα των δανείων που πήρε ο Πολάκης θεωρήθηκε ως παραβίαση της «πολιτικής ουδετερότητας» από τον Στουρνάρα. Παράλληλα διαμηνύθηκε στον Πολάκη να δηλώσει ότι αυτός δεν κατέγραψε τον Στουρνάρα, αλλά ότι έχει γερή μνήμη και θυμόταν όλη τη συνομιλία τους απέξω (για να πείσει αυτός, έκανε ένα μονόλογο στην ΕΡΤ, στη διάρκεια του οποίου ισχυρίστηκε ότι έχει τόσο γερό μνημονικό που θυμάται ακόμα και την πέτρα από την οποία έβγαλε ένα ροφό πριν από είκοσι χρόνια στην Κάρπαθο)! Ηχητικό δεν κυκλοφόρησε, οπότε… αθώος ο κατηγορούμενος.

Ο Πολάκης πήγε στη Βουλή, έδωσε κι εκεί ένα σόου, κυρίως με τον Μπουμπούκο (τον αποκάλεσε «playmobil» κι εκείνος του ανταπέδωσε με ένα «σαχλαμάρα») και το πράγμα θα συνεχιστεί έτσι για κάμποσες ακόμα μέρες. Μ' έναν καυγά βορβορώδη, γεμάτο υποκρισία, ψευτομαγκιά και πολιτική σπέκουλα.

Το απόγευμα της Τρίτης, και αφού είχαν προηγηθεί σκληρές δημόσιες τοποθετήσεις του Στουρνάρα, διαβήματα προς τον Τσίπρα και την ΕΚΤ, καθώς και παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκαταρκτική έρευνα, για να βρεθεί αν ο Πολάκης «έγραψε» τον Στουρνάρα. Εννοείται πως δε θα βρεθεί τίποτα πέρα από το… γερό μνημονικό του Πολάκη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πολάκης πήρε τα δάνεια «αβαβά». Ηξερε πολύ καλά ότι εκείνο που μέτρησε ήταν η ιδιότητα του υπουργού και όχι οι «εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις». Γι' αυτό και δεν άφησε να διαρρεύσει τίποτα από την πλευρά του. Ηξερε ότι θα θεωρούνταν πρόκληση. Οταν το διέρρευσαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ (ο ίδιος «έδειξε» τον Πανταλάκη και τον Στουρνάρα), δεν είχε άλλη λύση από το να παίξει το δακρύβρεχτο έργο «θυσιάστηκα για την πατρίδα». Με τα γνωστά: αν ήμουν λαμόγιο δε θα έπαιρνα δάνειο, ως υπουργός βγάζω λιγότερα απ'όσα έβγαζα ως γιατρός κτλ.

Και βέβαια, το έκανε με το δικό του τρόπο, το «γνήσια λαϊκό», που ξέρει ότι «πουλάει» σε μια μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, έχουμε την πολιτική υποκρισία και τον κάλπικο καθωσπρεπισμό. Αλήθεια, ο Πολάκης είναι «η ντροπή του πολιτικού προσωπικού»; Ξέχασαν, μήπως, τον Βαγγέλα τον Γιαννόπουλο; Ξέχασαν τα μπινελίκια με τα οποία «στόλιζε» τους υπουργούς του ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος; Ξέχασαν τη χυδαιότητα του Πάγκαλου και τις ύβρεις με τις οποίες «στολίζει» και τον ελληνικό λαό και τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Η «λαϊκότητα» τύπου Πολάκη και η «ευγένεια» που επιδεικνύουν οι υπόλοιποι είναι τα δύο πρόσωπα του Ιανού. Είναι απλώς στιλ άσκησης της αστικής πολιτικής. Είναι ρόλοι τους οποίους παίζουν άξιοι ή της κακιάς ώρας ηθοποιοί. Επί της ουσίας, όλοι τους υπηρετούν τη μία, ενιαία και αδιαίρετη αστική πολιτική, μέσω της οποίας ασκείται η δικτατορία του κεφαλαίου επί της εργαζόμενης κοινωνίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟλική επαναφορά
Επόμενο άρθρο Η κυβέρνηση κρύβει τη συγκάλυψη πίσω από την προπαγάνδα

Σχετικά Αρθρα

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 11:34

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που πρώτος κατήγγειλε το σκάνδαλο κυνηγήθηκε υπηρεσιακά και απειλήθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ανατριχιαστικά περιστατικά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που «θάβονταν»

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 20:00

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη των νεοναζιστών εγκληματιών της ΧΑ και των παρακλαδιών της

Στις 12 Δεκέμβρη η αγόρευση της εισαγγελέα

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 18:13

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

Πολιτική 30 Οκτ 2025, 08:53

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

Πολιτική 27 Οκτ 2025, 18:40

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo